Työpaikalla syyttelevä ilmapiiri ja työntekijöillä inhottava olla.

  • Viestiketjun aloittaja "pirre"
  • Ensimmäinen viesti
"pirre"
En tiedä mitä tämän kirjoittaminen auttaa, mutta kiva olisi kuulla muidenkin vastaavankaltaisessa työpaikassa olleiden kokemuksia...

Meillä on töissä ilmapiiri mennyt todella huonoksi. Syyttelemistä ja kyttäämistä, jatkuvasti.
Työntekijöihin ei luoteta enää ollenkaan,vaan jokaista tekemistä tarkkaillaan, taukoja kytätään ja sairaslomalaisia syyllistetään.

Esimiehet oikein etsimällä etsivät työntekijöiden tekemisistä virheitä, jotta pääsevät valittamaan ja huutamaan. Pieniä tekemättömiä asioita ja inhimillisiä mitättömiä virheitä paisutellaan ja tehdään niistä elämää suurempia ongelmia.

Esim. kesätyöntekijä ei huomannut printteristä paperin loppuneen ja sai huudot välinpitämättömyydestä kun ei täyttänyt paperilokeroa.

Työntekijät ovat jatkuvasti varpaillaan, koska ikinä ei ole hyvä ja koko ajan saa pelätä että arkisessa työnteossa tulee tehtyä jokin pikkuvirhe ja huudot tulee. :(

Ei ole enää kivaa olla töissä. :(

Mitä tässä tilanteessa kannattaisi tehdä?
Tämä negatiivinen ilmapiirin taustalla ovat pääosin esimiehet, joten heille asiasta kertominen ei auta mitään.

Onko teillä jollain ollut töissä samankaltaista ongelmaa? ja miten asia ratkesi?
 
"vieras"
Mites olisi jos kertoisit/kertoisitte esimiesten esimiehille tilanteesta, niilläkin lienee sellaiset...? Siis työnantajalle suoraan. Tai sitten työterveyden avustuksella ratkomaan tilannetta, jolloin asiasta puhutaan suoraan työsuojavaltuutetun kanssa.
 
"pirre"
[QUOTE="vieras";28705867]Usein kyl noi sairauslomat on aika aiheettomia. Suorastaan vastuuttomia. Mitättömistä syistä ja kuka sitten tekee työt?[/QUOTE]

Tässä tapauksessa sairaslomat eivät ole olleet aiheettomia.

Uskon kyllä että piakkoin alkaa niitä aiheettomiakin tulla, kun usein niinhän siinä käy kun työilmapiiri on huono, niin ei paljon välitetä siitä miten se työnantajaan vaikuttaa.
 
"Tyyne"
Työterveyden kautta haette apua. Huutaminen on asiatonta käytöstä, sitä ei pitäisi olla ollenkaan työpaikalla.
Kuten kyttääminen ja syyttäminen ei ketään paranna.
Onko teillä luottamusmiehiä. Heille pitäisi kertoa. He tietävät miten pitää toimia. Jos ei ole liittoon yhteys.
 
"lempi"
kyllähän töissä pitää olla kivaa ja viihtyä! ite en oo koskaan tehnyt töitä mistä en tykkää. Mielummin ottaisin tuossa tilanteessa lopputilin ja nostaisin toimeentulotukea,jos työpäivät olis vaan kamalia.

Toki pitää muistaa että ne esimiehetkin on vain ihmisiä,mikä hänellä/heillä on hätänä kun käyttäytyvät noin? burn out? masennus? talousvaikeudet? avioero? vakava sairaus? ei sillä että pomolla olis oikeus purkaa painolastinsa alaisiin,mutta tosiasiassa heihinkin vaikuttaa ongelmat.

Miksi kukaan on varpaillaan jos selvästi rähjääminen on aiheetonta? silloin voi ystävällisesti,mutta jämäkästi keskustella asiasta. Voi vaikka kysyä että onko sinulla jotain huolia? joskus siitä aukee pato ja asiat saadaan puhuttua,joskus kuulee että ei kuulu sulle, johon voi todeta että olet oikeassa ei kuulukkaan,mutta olen huolissani työilmapiiristä koska on stressaavaa kuunnella huutoja. tms

Mä oon sellanen ihminen että mun yli ei tulla kävelemään. En ala ilkeäksi tms. mutta en ala kyräilemään ja hipsuttelemaan varpaillani. Kyllä pitää pystyy siihen ettei ota itseensä jos ei ole mitään syytä.
 
"vieras"
Usein asiallinen työnohjaus koetaan painostamiseksi tms. Tuo esimerkki kesäapulaisesta ja printteristä on tyypillinen tapaus Jos sitä ei itse ymmärrä tai osaa, niin asiasta sanominen on koulutusta/opastusta. Nykyään tuntuu, että varsinkin nuorten kohdalla ei mistään saa sanoa tai opastaa, jos toinen ei toimi työpaikan tapojen ja ohjeistuksen mukaan. Työssä ei aina pidä olla kivaa. Se ei ole työnteon perusidea.
 
vierailija
[QUOTE="vieras";28705867]Usein kyl noi sairauslomat on aika aiheettomia. Suorastaan vastuuttomia. Mitättömistä syistä ja kuka sitten tekee työt?
Tässä tapauksessa sairaslomat eivät ole olleet aiheettomia.

Uskon kyllä että piakkoin alkaa niitä aiheettomiakin tulla, kun usein niinhän siinä käy kun työilmapiiri on huono, niin ei paljon välitetä siitä miten se työnantajaan vaikuttaa.
[/QUOTE]

Sinänsä myrkyllinen ilmapiiri sairastuttaa ihmisen, joten onko ne inhottavan kohtelun takia syntyneet poissaolot aiheettomia? On tiettyjä työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden sääntöjä, joita työnantaja joutuu noudattamaan.
 

Yhteistyössä