TV 2 ihan pian huostaanotoista/ sossuist!!!!

  • Viestiketjun aloittaja "mä"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="mä";25627510]Muistakaa katsoo!!!![/QUOTE]

kerro osote(netti osote) missä voi katsoa! Nykysin muut kun vhs siis digitalistasta jonka voi tuoda nettiin! T:angela bennet :).
 
voi olla tottakaan..
Aika karua katsottavaa.. Huostaanottopäätöksiä tekee ihmiset, joilla ei ole pätevyyttä sosiaalityöntekijän toimeen. Espoossakin eniten huostaanottoja Espoonlahdessa, jossa vain 50% sos.työntekijöistä on päteviä..
 
  • Tykkää
Reactions: kauris75
vdava
Todella kurjaa. Mutta enpä ole yllättynyt, kun näin joidenkin noiden huseeraajien nimiä...
Onneksi on olemassa noita Outi Mannisen tyylisiä asianajajia, jotka avustavat noita ihmisiä, joilta on lapset viety perusteettomasti.
 
en vieläkään ymmärrä
Enkä tajua sitä, että jos lapsi huostaanotetaan niin miksi oma isä saa nähdä lasta kahdeksan tai kolmen viikon välein 2-3 tuntia kerrallaan :( Ohjelmassa esiintyneen lapsen isä kertoi, että lapselta on katkaistu kaikki siteet isovanhempiin, sukulaisiin ja kavereihin. Eihän tuossa ole mitään järkeä! :/
 
  • Tykkää
Reactions: Sandrine
niin tai näin
Hurjia tarinoita, mutta tässä nyt oli mitä ilmeisimmin kysymys lastensuojelun huonoimmista hetkistä. Vastaavasti paljon on myös niitä kokemuksia, että lapsen/perheen ongelmiin puututaan liian myöhään. Harvoin kai ne sosiaalityönteekijät tekee ratkaisuja, jotka on kaikkien osapuolten mieleen. Jos asioihin puututaan liian aikaisin, kaikki haukkuvat sosiaalityöntekijöitä mielivaltaisuudesta jne. Jos taas puututaan liian hellällä kädellä, voi käydä jotain lapsen kannalta todella traagista ja sitten suuren yleisön mielipide onkin aivan päinvastainen.
 
  • Tykkää
Reactions: Lex
kyyninen realisti
En katsonut ohjelmaa. Ei ole tarpeen.

Lähes kaikki laitokset ovat yksityisiä -> bisneksen kasvamiselle tärkeintä on asiakaskunnan kasvu ->

Jokainen lastensuojelutyöntekijä tekee suunnilleen saman määrän huostaanottoja, huostaanottojen määrä seuraa lastensuojelutyötä tekevien määrää. Mitä enemmän saadaan markkinoitua lapsiin ja nuoriin panostamista, sitä enemmän lastensuojeluun saadaan tekijöitä. Huostaanottojen määrä on suhteessa lastensuojelua tekevien määrään.

Esim. Kunta palkkaa kolmannen lastensuojelutyötä tekevän henkilön, huostaanotot kasvavat 33%.
 
Aika karmivaa..Ja se on niin totta että lähes kukaan ihminen ei usko että laittomia tai tarpeettomia huostaanottoja edes on olemassa. Täytyy myöntää että itsekkin olen aika skeptinen näiden "sossu vei lapset ilman MITÄÄN syytä"-juttuja kuullessani, mutta kyllä toi dokumentti jonkun verran avasi silmiä. Tottahan se on että sosiaalityöntekijät on myös ihmisiä joten mikseivät tekisi virheitä tai joskus jopa aivan tahallisia "virheitä" (tai miksi niitä nyt kutsuisikaan sitten..) samalla lailla kuin muutkin. Alkoi kyllä itseäkin itkettää siinä lopussa kun se isä itki. Karmivaa olis kuvitella oma 3-vuotias tollaseen tilanteeseen, yhtäkkiä ihan vieraiden keskelle ja kaikki tärkeät ihmiset riistetään eikä oma vanhempikaan saa tavata kuin aivan naurettavan lyhyen aikaa todella harvoin. Lastensuojelulaki on älyttömän mutkikas, sosiaaliviraston valta on liian suuri ja sitä voi aina perustella "lapsen edulla", muuta ei tarvita näiden päätösten tekoon. Säälittää todella ne lapset (ja vanhemmat) jotka joutuu tollaseen tilanteeseen :'(
 
Alkuperäinen kirjoittaja mikä syy;25627927:
miksi ne lapset oli huostaanotettu, näin vain loppuosan?
Toiseen juttuun ei löytynyt varsinaista syytä, tai se vaihteli juttua selvitettäessä. Se nainen saikin poikansa takaisin hallinto-oikeuden määräyksellä pojan oltua 7kk huostassa.
Isältä huostaanotettiin lapset vaimon sairauden takia. Ilmeisesti ajateltiin ettei isä pärjää yksin lasten kanssa, mutta sitä ei jääty seuraamaan/tarkistamaan mitenkään vaan lapsi otettiin heti.
 

Yhteistyössä