Tutti pois > tutti takaisin?

  • Viestiketjun aloittaja Paape
  • Ensimmäinen viesti
Paape
Meidän pian 2 v tyttö antoi tutit pois pienille kissanpennuille 2 viikkoa sitten. Tyttö käyti tuttia vain päiväunilla ja yöllä. Tuttien pois antamisesta on juteltu paljon ja ensimmäiset päivät sujuivatkin oikein mainioisti.
Nyt viimeinen viikko on ollut todella vaikea. Tyttö ei rauhoitu nukkumaan millään, ei halua olla pinnasängyssä (josta yrittää kiivetä pois). On tätä ennen nukahtanut itsekseen. Riepu tai unilelu ei ole auttanut. Näyttää sitä, että tähän samaan väliin on osunut uhma; "ei tykkää", "ite" ovat tulleet tutuiksi viimeisinä päivinä. Vähän tuntee olonsa avuttomaksi, kun päivät ovat yhtä vuoristorataa; ensin kiukutellaan ja sitten ollaan yhtä päivänpaisetetta, lisäksi nukkumaanmeno on VAIKEAA. Ollaan vakaasti päätetty, että tutilla tätä asiaa ei korjata. Vaan miten
:headwall: ??? Ja päiväunille meno venähtää säännöllisesti 14.30 asti, ei vaan rauhoitu millään sänkyyn/rattaisiin. Autossa nukahtaa. Ja hoitoon pitäisi elokuussa mennä ja sietä tuli suositus, että viim . klo 12 kannattaisi ruveta harjoittelemaan nukkumaan menoa. Jaa, miten? Kyllä, tämä kuuluu lapsen kehitykseen ja on ihan normaalia. Nyt vaan pientä vertaistukea kaivataan :heart:
 
Kyllä se unirytmi löytyy sitten kun hoidon aloittaa. Silloin varmasti herää aikaisemmin kuin nyt ja siellä kaikki muutkin menee nukkumaan samaan aikaan. Lapset toimii hoidossa eritavalla kuin kotona. Ihan hyvä että otit tutin pois ennen kuin hoito alkaa, niin ei ole liikaa muutoksia samaan aikaan.
Monet mun tuttujen lapset ja hoitolapset on 2 v. jo tavallisessa sängyssä. Aluksihan ne pomppaa sieltä koko ajan ylös ... ja voihan se tavallinen sänky olla vanhempien sängyn ja seinän välissä niin ei pääse tippumaan.
 
älä ainakaan sitä tuttia anna takaisin, kun jos annat niin hetken päästä on sama rumba edessä...
Älä huolehdi siitä tarhassa nukkumisesta, kyllä se lapsi sielä nukahtaa kun sielä on muitakin jotka menee nukkumaan (meidän kuopus ei suostunut ennen tarhaa nukahtaan muuta kun syliin ja heti ekanapäivänä nukahti tarhassa sänkyyn)...

 
Täällä on kohtalotoveri! Meidän poika on 1v8kk ja elämä muuttui monelta osin: pikkusisko syntyi, tutti jäi pois ja uhma tuli. Poika saa kauheita kiukkukohtauksia herkästi ja moni asia pojan käytöksessä on muuttunut. Yksi asia on just tuo nukkumaanmeno.

Poika on vuoden iästä asti nukkunut omassa huoneessa, tavallisessa lastensängyssä eikä ole tullut sieltä pois vaan on nukahtanut itsekseen unirätin ja tutin kanssa. Tutti on ollut kohta 2 viikoa pois, ja vain kahtena iltana poika on jäänyt sänkyyn. Muuten nukkumaanmenot, sekä päikkäreille että yöunille, on ollut melkoista taistelua. Poika siis tulee aina sängystä pois, ja joskus menee jopa 1,5 tuntia tähän showhun. Valitettavasti itseltä meinaa jossain vaiheessa mennä hermo ja sitten jo suuttuneena palautan pojan sänkyyn. Itse en ole vielä "sinut" tämän pojan muuttuneen käytöksen kanssa, ja nukkumaanmeno pelottaa mua aina jo etukäteen! Onneksi mies on vielä lomalla ja hän kärsivällisempänä hoitaa useammin nuo ruljanssit. Entäs kun mies lähtee töihin ja jään yksin uhmaikäisen ja vauvan kanssa... näillä hermoilla!
 
ÄLÄ vain anna tutti takaisin! Hankalalla vaiheella ei edes välttämättä ole tuttiin mitään yhteyttä, kun ensiksi kuitenkin meni hyvin. Vaikeita kausia tulee ja menee. Varsinkin nukkumisen kanssa. Meillä tutista luovuttiin jo 10kk iässä, mutta silti nyt 1,9v:lla unien alku venyy ja paukkuu. Itse en usko, että pinnasänkykään on mitenkään syypää nukahtamattomuuteen. Ei vaan malta. Nukahtaisi, jos ei koko ajan hyörisi ja pyörisi. Hyörii sängyssä siis tunninkin. Olen ratkaissut asian niin, että jätän yksikseen hyörimään ja pyörimään niin ei ala ottaa hermoon. Nukahtaa itekseen sitten jossain vaiheessa kuitenkin. Ja tosiaan tutilla ei varmasti ole mitään asian kanssa tekemistä, tuskin edes muistaa tuttia koskaan ollenkaan. Mutta siihen saa tottua, että vaikeampi kausia tulee: nukuttamisen kanssa ja syömisen kanssa. Kaiken kanssa. Vanhempi meillä on jo 4v ja kaikenlaisia vaikeutumisia ja helpottumisia on kausittain matkan varrella nähty. Älä murehdi tarhassa nukkumista. Lapsi nukkuu siellä varmasti! Hoidon aloitus on sen verta raskaampaa lapselle, vaikka hyvin sujuisikin. Siellä on kuitenkin paljon toimintaa ja oppimista, että simahtavat usein unille alta aikayksikön, vaikka kotona kestäisikin.
 

Yhteistyössä