Tutti jäi, samoin nukahtaminen...?

Olisiko kellään kokemusta tällaisesta...

Tytöltämme 1 v 6 kk jätettiin tutti pois pari päivää sitten. Ekana päivänä ei nukkunut päiväunia ja iltaunille meno viivästyi tunnilla, koska alkoi samantien huutaa sängyssään sydäntäraastavaa ja paniikinomaista huutoa, jos yritettiin jättää sänkyyn. Tutin perään kyseli muutamia kertoja, mutta se ei tunnu enää olevan ongelma, vaan nukkumaan meneminen.

Tyttö on AINA jäänyt yksin pinnikseensä nukkumaan 1,5 kk:n ikäisestä asti, kun on saanut tutin, unipupun ja peiton päällensä. Nyt ei suostu jäämään sänkyyn ollenkaan, ja eilisen unet onnistuivat ainoastaan niin, että äiti makasi sängyllä pinniksen vieressä tunnin. Pyöri ja hyöri ja kalatti, kunnes vihdoin sammui.

Onko itsekseen nukahtaminen nyt menetetty juttu, vai voiko tämä olla ohi menevää? En haluaisi totuttaa tyttöä siihen, että äiti makaa aina vieressä. Mutta tällä hetkellä muutakaan ei voi, kun itku on niin raastavaa ja pelokasta. Vinkkejä otetaan vastaan!
 
Mites olisi lempeä unikoulu? Onhan tuossa kuitenkin pieni muutos entiseen, kyllä kaikki lapset osaava protestoida muutoksesta. Ihan varmasti ohimenevää. Kuinka nopeasti, sitä en tiedä. Onko lapsi väsynyt/virkeä nukkumaan mentäessä? Jossain vaiheessa unen tarve voi hieman vähentyä. Meillä rupesi nukahtaminen venymään 1h-1.5h tunniksi. Poika siis leikki yksin (hiljaa kylläkin) sängyssään, mutta ei millään nukahtanut. Siirsin sänkyynmenoa 20min-30min, minkä ajan poika peuhaa nasta laudassa. Nyt nukahdetaan välittömästi (max 15min).

 
Siis ihan kuin minun kirjoittama!!! :D

Meillä jätettiiin su iltana 1½v poitsun tutti pois. Yöunille nukahtaa kohtalaisen hyvin mutta päikkäreille ei! Nytkin on tunnin ollut sängyssään mutta vielä on hereillä kun pöpötys käy. :eek: Normaalisti meni päikyille noin klo13 ja nyt vein vasta klo14 ja saas nähdä nukkuuko tänään päikkyjä ollenkaan.
Eilen heräsi yöuniltaan 23 maissa ja kolme kertaa sai käydä peitteleen uudestaan.

Tähän asti nukahtanut itsekseen omaan sänkyyn tutti suussa ja hyvin hyvin harvoin on tarvinyt mennä rauhoitteleen. Sen takia tämä tuntuu niin oudolta kun ei nukahda... :ashamed:

Päikkäreillä ei halua jäädä sänkyyn vaan huutaa kuin syötävä vaikka ennen on suorastaan rakastanut omaa sänkyään ja unille menoa. Ei auta unilelut eikä peitot. Nyt otti mukaansa erittäin rakkaan auton joten se tuntuu ainakin rauhoittavan poikaa vaikkei uni tulisikaan.

Tottakai ymmärrän että tutista luopuminen on raskasta pienelle... :| Sama kuin itse yrittäisi tuosta noin vain luopua vaikka suklaasta.. :snotty:
Uskon että tämä tästä ajan kanssa helpottaa ja myöhemmin on vain tyytyväinen että vieroitettiin tutista ennen uhmaikää... ;) Silloin varmasti paljon vaikeampaa....
 
Kiitos paljon viesteistänne ja vertaistuesta =). Me ollaan nyt siirretty sekä päiväunia että iltaunia vähän eteenpäin, kun tyttö ei ehkä ollut tarpeeksi väsynyt. Tutin kanssa ongelmaa ei tosin huomannut, kun sänkyyn vietiin aina samoihin aikoihin ja sinne jäi. Tutin kanssa nukkui vuorokaudessa n. 13,5 tuntia.

Olen edelleen makoillut sängyllä vieressä, mutta onneksi parempaan suuntaan ollaan menossa. Eilen illalla alkoi heti yrittää nukahtamista, ei siis enää vaeltanut sängyssä ja kalattanut ;) Puolisen tuntia meni. Nyt myös päiväunille nukahti peräti 20 minuutissa! Mutta mutta, se yksin jääminen on edelleen vaikeaa. Ajattelin, että täytyy nyt alkuun olla läsnä, että tytöllä on turvallinen olo vaikka turvakapistusta eli tuttia ei enää olekaan. Pääasia, ettei nukkumaanmenosta tule kamala peikko ja pelättävä asia.

Mutta mihinhän sen riippuvuuden voisi seuraavaksi siirtää (tutti -> äiti makaamassa sängyllä -> ?) :)
 
Ei taas poika nukahda ei millään.. |O :| Samoin päikyille meni vaati 1½h ja hirveää huutoa. Ennen ei ole kaivanut vieressä tai samassa huoneessa oloa nukahtaakseen mutta nyt huuto alkaa HETI kun kävelen kohti ovea... :/

On rauhakseen omassa sängyssä kun olen samassa huoneessa mutta entäs sitten kun poika tottuu tähän? Haluaisin kuitenkin hänen nukahtavan vielä jossain vaiheessa itsekseen.

 
Meillä on nyt tyttö korkeassa kuumeessa varmaan mpr:stä, joten senkin takia olisi tärkeä nukkua ja levähtää... Tänään päiväunille nukahtaminen kesti 30 min (äiti vierellä...). Kunhan tästä tutittomuudesta päästään kunnolla yli ja kuumeesta, niin me aletaan sitten taas hiljalleen opetella yksin nukahtamista. Vielä mennään näin, että äiti on turvana, kun tutti meni mokoma rikki.
 
Meillä tutti jätettiin pois viime heinäkuussa, kun poika täytti 2 vuotta. Siihen asti nukahti itsekseen sänkyyn ilman vippaskonsteja. 2-3 päivää meni hirveellä huudolla ja vihdoin tutti unohtui. Mutta, mutta... huoneestapa ei saanutkaan enään poistua ennen kuin poika oli nukahtanut ja siihen saattoi mennä reilu tuntikin (yleensä nukuttaja nukahtaa ensimmäisenä :D) Neuvolassa tuli joskus puheeksi ja sanoivat, että hakee vanhemmista turvaa, kun aiemmin se nukkumisturva oli se tutti. Nyt vasta viime viikkoina on palattu pikkuhiljaa entiseen ja pari yötä on nyt jäänyt itekseen nukahtamaan. Että voi kestää pitkäänkin...
 
Voi, että kuulostaa tutulta!! Meillä meni tytön 1v5kk tutti rikki viikko sitten sunnuntaina. Nyt nukahtaminen yhtä tuskaa. Iltaunille kestää nukahtaminen tunnin, päiväunille 15-30 min. Ja samoin huoneessa pitää olla nukuttajan kun tyttö nukahtaa. Meillä on kyllä ollut uniharso käytössä koko vauva ajan, ei auta enää sekään. Vaikeimmaksi olen kokenut aamuyöt kun tyttö herää jopa puolen tunnin välein viidestä eteenpäin. Ja aina nukahtaakseen vaatii että on sylissä. Meillä tyttö nukkuu omassa huoneessa pinnasangyssä. Auttaisiko vai pahentaisiko sängyn vaihto lasten matalaan sänkyyn?? Kellään kokemuksia.

Ei kait auta kun kestää, tuttia en kyllä takaisin anna kun on kerran jo päästy eroon. Ei meillä enää tutin perään itketä ainoastaan nukahtaminen hankalaa. Samoin päiväkodissa painin tuloksena nukahtaa päiväunille. Nukkuu päiväunia 45 min sekä kotona että pk.
 

Yhteistyössä