"Tutkimus: Grönlannin jäätikkö on sulanut kokonaan yllättävän äskettäin tuhansiksi vuosiksi"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Maa kohoaa ja on kohonnut pohjanlahden rannikolla jo tuhansia vuosia n. 9mm vuodessa. Gröönlannin jään sulaminen nostaa jos kaikki sulaa veden pintaa n. 0,7mm vuodessa
 
vierailija
"”Katso Bostonia, New Yorkia, Miamia, Mumbaita tai valitse mikä tahansa rannikkokaupunki ympäri maailmaa, ja lisää 7 metriä merenpintaan”, sanoo tiedotteessa päätutkija Paul Bierman. ”Se uppoaa. Älä osta rantataloa.”"

Tai katso niitä suhteessa historiaan. Kaupungit ovat uusi asia ja ne elävät jatkuvasti. Taloja puretaan ja taloja rakennetaan. Jostain syystä tässä me kuollaan kaikki -propagandassa lähdetään aina siitä, että 1.) kaupungit ovat muuttumattomia ja kun kerran kauppatori on johonkin rakennettu, se on siinä ikuisesti ja 2.) merenpinta nousee tyyliin maksimissaan sadassa vuodessa. Että ihminen syntyy ja siinä vaiheessa kun se vauva on kasvanut ja kuolee vanhuksena, merenpinta on 7 metriä ylempänä.

Kun mikään malli ei tuollaista ennusta edes siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että Grönlanti sulaisi ja merenpinta nousisi maksimaalisesti. Oikeasti siinä tapauksessa kävisi niin, että lopputulos olisi tiedossa jo satoja vuosia etukäteen (Helsinki on perustettu 1550 ja Miami 1896) ja ne kaupungit olisi purettu ja rakennettu moneen kertaan siinä välissä.
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed
vierailija
Katso Bostonia, New Yorkia, Miamia, Mumbaita tai valitse mikä tahansa rannikkokaupunki ympäri maailmaa, ja lisää 7 metriä merenpintaan. Meren pinta nousee max millin vuodessa eli 7 metrin nousuun kuluu 7 000 vuotta.
 

Yhteistyössä