"Turvapaikanhakijat Suomen ulkorajalta jatkossa rajamenettelyyn – menettelyn aikana vastaanottokeskuksesta ei saa poistua ilman lupaa"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
vierailija
Maahan rajan yli otettu ja Suomeen rekisteröity on jatkossa Suomen vastuulla ja hänet voidaan palauttaa maahamme muualta EU:sta tavoitettuna. Maasta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille maksetaan 5 300 euroa matkarahaa jos poistuvat 30 päivän sisällä maasta ja uudelleen Suomeen tullessa 2 000 euroa. Kiva lomaraha.
 
vierailija
Maahan rajan yli otettu ja Suomeen rekisteröity on jatkossa Suomen vastuulla ja hänet voidaan palauttaa maahamme muualta EU:sta tavoitettuna. Maasta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille maksetaan 5 300 euroa matkarahaa jos poistuvat 30 päivän sisällä maasta ja uudelleen Suomeen tullessa 2 000 euroa. Kiva lomaraha.
Maahantulon houkuttavuutta lisättiin gämän vuoden alusta jälleen - vapaaehtoinen palaaja saa 5300 euroa

"Korkeampaa avustusta pitää hakea 30 päivän sisällä kielteisestä turvapaikkapäätöksestä.

Sisäministeriö on antanut uuden asetuksen vapaaehtoisen paluun avustuksesta, joka tulee voimaan 1.1.2024. Uusi asetus pyrkii kannustamaan mahdollisimman nopeaan maasta poistumiseen ja pidättäytymiseen muutoksenhausta turvapaikkapäätökseen. Lisäksi tavoitteena on ollut yhtenäistää avustus verrokkimaiden tasolle.

Uuden asetuksen perusteella vapaaehtoisen paluun avustus on 5300 euroa, jos avustusta haetaan 30 päivän sisällä ensimmäisen kielteisen turvapaikkapäätöksen tiedoksiannosta tai hakemuksen peruuttamisesta.

Jos avustusta haetaan 30 päivän jälkeen, laskee avustus 2000 euroon. Mahdollisuus korkeampaan avustukseen on kertaluonteinen."


Invaasiohan tästä tulee kun itäraja taas avataan ja jokainen tulija tietää saavansa turvapaikan tai täyspalvelun 30 päivää ja 5 300 euroa matkarahaa. Maahanmuuttajiin OrpoPurralla on varaa mutta Suomen omilta köyhiltä ja pienituloisilta leikataan satoja euroja kuukaudessa tuloja ja indeksit jäädutetään. Viddu mikä maa!
 
vierailija
Itärajan siirtolaisruletissa jokaiselle matkarahaa 2 000 - 5 300 euroa per kierros ylläpidon lisäksi

Turvapaikan käsittelyn ajan täysylläpito ja kielteisen päätöksen saamisen jälkeen 30 päivän sisällä maasta lähtiessa ensimmäisellä kerralla 5 300 euroa matkarahaa JOKAISELLE ja seuraavilla kerroilla lähtiessä 2 000 euroa. Paljonko tulijoita laitetaan kun melkoiset kulut jokaiselta tässä siirtolaisruletissa? Mitäänkö ei saa tehdä kulujen vähentämiseksi koska jokaisella maailman ihmisellä on oikeus?
Sai henkilö liikkua vapaasti tai oli vastaanottokeskuksessa niin melkoiset kulut jokaisesta maan rajan yli päästetystä tulee.

Suomalainen toimeentulotukiasiakas saa kuukaudessa elämiseen 587,71 e/kk euroa kuukaudessa ja avio/avoparit kumpainenkin 499,55 euroa kuukaudessa.

Itärajan yli Suomeen tuleva siirtolainen saa siis täyden ylläpidon, ja päivän tai 30 päivän vierailunsa palkkioksi noin 10-12 kuukauden suomalaisen toimeentulotukiasiakkaan käteen elämiseen jäävää tuloa vastaavan summan. Toisen kerran tullessaan taas yli 3 kuukauden toimeentulotuen verran "lomailurahaa".

Onko tämä oikeudenmukaista, kun huhutaan että Orpon ja Purran hallitus aikoo jatkossa jopa pakottaa toimeentulotukiasiakkaat vielä alipalkattuun pakkotyöhön tuon minimaalisen minimiperusturvan ehtona.

Maahan itärajalta lampsiva siirtolainen makoilee täyshoidossa max 30 päivää ja lähtee lähes vuoden toimeentulotukiasiakkaan elämiseen saama tulo taskussaan muualle.

On kahdet standardit oikeistolaisilla.
 
vierailija
Niin kauan kuin itäraja pysyy suljettuna asiat on hyvin. Mutta kun raja avataan ja sieltä aletaan ottaa ukkoa maahan vaikka suljettuihin vastaanottokeskuksiin ja rekisteröidään tulija Suomeen, niin Dublin-säännöstön ja tuon sisäministeriön antaman uuden asetuksen vapaaehtoisen paluun avustuksesta, joka tuli voimaan 1.1.2024, takia rahaa alkaa palaa. Parempi olisi kaikille pikakäännytys rajalla, sillä nämä maahamme pyrkijät ovat kaikki Venäjällä opiskelu- tai työviisumilla olevia siirtolaisia, jotka haluavat EU-alueelle elintasosiirtolaisiksi.
 

Yhteistyössä