tulkaa haukkumaan meidän sotkut

  • Viestiketjun aloittaja "nelli"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Meiltä sais samanlaisia kuvia kuin ap:lta. Mun neuvo on että raivaa ensin yleiset tilat. Kunhan vain saat tungettua kaiken johonkin että on kerrankin siistiä ja tilaa hengittää. Toki samalla mieti mitä oikeasti tarvii ja mitä ei. Onko sulla tuttua/ystävää joka tarvis teidän vanhoja vaatteita? Tai sitten vain hyväntekeväisyyteen kaikki. Myyminen on työlästä ja aikaa vievää ja jos ei ole voimia muutenkaan niin unohtaisin sen. Ehkä fb kirpparia vois kokeilla. Mut siihenkin sit aikaraja et jos ei esim viikossa jokin mene niin sitte pois vaan.
 
  • Tykkää
Reactions: BootyPeppi
"a p"
meiltä suurin osa lapsille pieneksi jääneistä vaatteista lähtee lahjoituksena eteenpäin, mutta esim noita ulkovaatteita on pakko yrittää myydä, että saa ostettua lapsille uusia ulkovaatteita. vaikka toki onneksi ollaan jonkun verran saatu kavereilta ja sukulaisilta niitä, mutta silti jotain täytyy ostaa itsekin.

ja noista sopivankokoisista vaatteista ja liian isoista en oikein osaa luopua kun en yhtään osaa arvioida paljonko vaatteita nuo lapset tulevat tarvitsemaan. ja jos esim. heitän housuja pois ja sitten nuo onnistuukin rymyämään housunsa rikki niin harmittaisi ostaa uusia housuja pois laitettujen tilalle.
 
"a p"
ja siis en pahastu arvostelusta, siksihän nuo kuvat tuolla ovat, että saa suoraan sanoa. :) ja vinkkejä ja muita otan mielelläni vastaan, mitään kalliita säilytyssysteemejä en pysty hankkimaan kylläkään.
 
"a p"
[QUOTE="tyylilyyli";28899586]Teillä ei ole kunnollisia säilytyskalusteita. onko nuo kaikki vaatteet käytössä? miksi talvikamppeet esillä elokuussa?[/QUOTE]

talvikamppeet ovat tuossa myyntiin menossa. pengoin ne eilen varastosta sovitettaviksi, että tiedän mitä pitää hankki talvea varten. suurin osa on palautunut takaisin säkkiin varastoon vietäviksi, makkarissa on vielä pari haalaria sovitettavaksi että tiedän meneekö käyttöön vai myyntiin. :)

säilytystä varten meillä on eteisessä korkeita kaappeja, makkarissa korkeat vaatekaapit, vaatehuoneessa on lipasto, makkarissa kaksi lipastoa.
 
"tyylilyyli"
[QUOTE="a p";28899602]talvikamppeet ovat tuossa myyntiin menossa. pengoin ne eilen varastosta sovitettaviksi, että tiedän mitä pitää hankki talvea varten. suurin osa on palautunut takaisin säkkiin varastoon vietäviksi, makkarissa on vielä pari haalaria sovitettavaksi että tiedän meneekö käyttöön vai myyntiin. :)

säilytystä varten meillä on eteisessä korkeita kaappeja, makkarissa korkeat vaatekaapit, vaatehuoneessa on lipasto, makkarissa kaksi lipastoa.[/QUOTE]

No jos nuo talvikamat on nyt poissa, niin teillä on varmaan jo ihan ok-näköistä?


Siivoa se sun kirjahyllynpäällinen, heitä pois turha tai laita toisella tavalla siäilöön. Sitten on hyvä.

Mitä ne kassit keittiön lattialla oli?
 
"vieras"
Vie heti aluksi ilmaiskeräysvaatteet pois. Ne, joita on turha myydä. Muutaman euron takia ei kannata niitä pitää nurkissa pyörimässä. Samoin kierrätytavarat heti pois eli lehdet, pullot, metallit ja muut. Sitten siivoat joko sinun tai lapsien yhden kaapin tyhjäksi, jonne sijoitat siististine, jotka aiot pitää. Yksi kaappi kerrallaan.
 
"a p"
[QUOTE="tyylilyyli";28899607]No jos nuo talvikamat on nyt poissa, niin teillä on varmaan jo ihan ok-näköistä?


Siivoa se sun kirjahyllynpäällinen, heitä pois turha tai laita toisella tavalla siäilöön. Sitten on hyvä.

Mitä ne kassit keittiön lattialla oli?[/QUOTE]

talvikamoja en siis ole vielä saanut edes kuvattua fb-kirppistä varten, joten tuskin saan niitä ihan heti pois nurkista.

kirjahyllynpäällinen onkin ensimmäisenä listalla, siellä on kuitenkin aika vähän tavaraa loppujenlopuksi ja tuossa sinisessä korissa olevat kengät menee lahjoitukseen, lasten muistipeli kuuluu lastenhuoneeseen (se oli myynnissä muttei mennyt kaupaksi niin annan sen lapsille pelattavaksi vielä).

menenkin siis siivoamaan tuon kirjahyllyn päällisen heti nyt!
 
Pyykkikone nyt vaan muutamaksi päiväksi huutamaan (jos nuo ovat olleet käytöstä) ja kun vaatteet on kuivat, blokkaat ne kahteen pinoon...kaappiin ja myyntiin.

Ja ne kaappiin menevät viet sinne kaappiin ja myyntiin menevät säkitätä vaikka näin ensialkuun ja varaat kirppispöydän 2 viikon päähän. Helppoa, kuin heinänteko :)

Mä tuunasin meidän vaatehuoneen edullisesti Ikean avulla:

Ennen:


Jälkeen:


Ja tämän muodonmuutoksen jälkeen vaatehuone on pysynyt siistinä. Ja siis tarkoitan todella, että se on pysynyt TODELLA siistinä. Aikaa muutoksesta taitaa olla jo pari vuotta.

Olisko tässä vinkkiä sullekin? Eli kun kamat on laatikoissa, ne ei rönsyile ja pursuile. Nykyään kaatikon kyljessä lukee, mitä se sisältää, eli ei tartte niitä turhia siirrellä ja tarkistellakaan :)
 
Jestas kun ihmisillä on kamaa :D Meillä ei ole MITÄÄN ylimääräistä ja kun sanon ei mitään niin tarkotan ei mitään. Muutama koriste, lähinnä kynttilöitä ja viherkasveja, siinä on ne mitkä ei ole välttämättömiä. Vaatteita on sen verran pojalla ja mulla että kummankin rytkyt mahtuu yhteen kapeaan vaatekaappiin.. Ja mä olen hieman fanaattinen ton siivouksen suhteen, varmaan löytyy leikkaussalejakin jotka on paskasempia kun mun kämppä :xmas: Meillä ei loju koskaan mitään missään ja sitä ja muuta siisteyttä on helppo ylläpitää kun ei tosiaan oo mitään roinaa missään, ei kaapeissakaan =)
 
"vieras"
älä aloita laatikoista, kun ei se ole se päällimmäinen syy, että järjestys on huono, vaan tavaramäärä on liian suuri. Menisis vaan ojasta alliikkoon. Kannattaa nyt todella harkita, että onko se sen arvoista, että väkisin yrität myydämuistipelejä tai muuta. Jos laitat yhden kerran ilmaiseksi vaatetta ja tavaraa pois, niin et kaadu työn alle ja on mahdollista saada edes järjestystä aikaiseksi. Tingitte pari kuukautta muusta sitten.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28899655]älä aloita laatikoista, kun ei se ole se päällimmäinen syy, että järjestys on huono, vaan tavaramäärä on liian suuri. Menisis vaan ojasta alliikkoon. Kannattaa nyt todella harkita, että onko se sen arvoista, että väkisin yrität myydämuistipelejä tai muuta. Jos laitat yhden kerran ilmaiseksi vaatetta ja tavaraa pois, niin et kaadu työn alle ja on mahdollista saada edes järjestystä aikaiseksi. Tingitte pari kuukautta muusta sitten.[/QUOTE]
Mutta jos aiot niitä vaatteita myydä, niin aloita niistä eikä mistään hyllynpäällisistä. Muuten ovat vielä keväälläkin sinulla.
 
"tyylilyyli"
MIKSI yritit myydä muistipelin?
Ja jos ei mennyt kaupaksi, niin MIKSI annat sen takaisin lastenhuoneeseen?

Osaatko heittää mitään pois?
Onko mitään paikkaa, mihin voisit lahjoittaa?
 
"tyylilyyli"
[QUOTE="vieras";28899671]Mutta jos aiot niitä vaatteita myydä, niin aloita niistä eikä mistään hyllynpäällisistä. Muuten ovat vielä keväälläkin sinulla.[/QUOTE]

Ihan just näin. Kun ehdotin hyllynpäällisen siivousta (näytti yksinkertaiselta jutulta) niin luulin, että HAALARIT OVAT JO POISSA. Hoi ap, nyt ensin kuvaat ne haalarit, sitten laitat ne säkkeihin ja pois. Sitten laitat ne kuvat nettiin.

Sitten siivoat kodin, kohde kerrallaan.
 
"vieras"
Aloita tosiaan niistä "ikävistä" velvollisuuksista eli niistä hommista, jotka vievät tavaraa ULOS. Ei näpertelyä ja hyllyjen siivousta, koska kohta ne paikat ovat samanlaisia taas ja siinä vaiheessa et jaksa tehdä enää mitään. Eli kuvaamista, myyntiä, kierrätyskeskukseen ja kaatopaikalle menoa ja lpullista luopumista tavaroista ilmaiseksi. Sitten kun ei ole ylimääräistä tavaraa, niin saat alkaa järjestelemään.
 
"a p"
[QUOTE="tyylilyyli";28899678]MIKSI yritit myydä muistipelin?
Ja jos ei mennyt kaupaksi, niin MIKSI annat sen takaisin lastenhuoneeseen?
[/QUOTE]

Muistipelin yritin myydä koska meillä on niitä monta ennestään. Nyt annan sen lapsille koska tuo aihe on heistä mielenkiintoisempi kuin joissain muissa, otan kuitenkin jonkun vanhoista muistipeleistä ja laitan lahjoitukseen.

Tosiaan suurin osa kiertoon lähtevästä tavarasta lähtee meiltä ihan ilmaiseksi eteenpäin.

Haalareita en ole kuvannut, koska en ole vielä löytänyt meidän kameraa ja tuolla kännykän kameralla tulee tässä valaistuksessa tosi huonot kuvat. Mutta siis kameran etsiminen on seuraavaksi tehtävälistalla!
 

Yhteistyössä