Toukomurut 2014 ~ Lokakuussa

Sen listerian nyt voi saada melkein mistä vain, joten siitä on turha stressata :) Sen saaminen raskausaikana on varmaan epätodennäköisempää kuin auton alle jääminen.. Mulla vaan tietty pelko persiissä, kun mieheltä otettiin salmonella, listeria yms.testit ja hänellä viljelystä paljastui listerian vasta-aineita :/ Ja samoja ruokia ollaan kumminkin hyvin pitkälti syöty, toki hän töissä käy syömässä, joten toivottavasti saanut sen sieltä.. Olis melkoista kohtalon ivaa, että esikoista odottaessa söin kaikkea "kiellettyä" eikä tullut mitään ja nyt kun olen ollut tarkempi enkä ole syönyt "kielleytyjä" tuliskin listeria :O :/ Osa alkuraskauden km;sta johtuu kuulemma hyvin tod.näk. listeriasta, mutta listeriak vasta-aineet testataan vasta kohtukuoleman jälkeen, joten nuo km:n aiheuttaneet listeriat jäävät tilastoimatta.. Monet kun sairastaa listerian täysin tietämättä asiasta.

Muttä mä yritän nyt olla stressaamatta ja uskoa, että kaikki on hyvin! :)
 
Häiritseekö teitä muita muuten sellainen "hävyttömyys" kun kyseessä on raskaana olevan vartalo? Mulle jotenkin ykkösen raskauden jälkeen suurin helpotus oli se, että mun keho on taas mun oma - ei lääkäreiden, neuvolan tai kenenkään muun ronkittava.

Selailin tuossa noita neuvolasta saatuja lappusia, niin siinähän on yhden kannessa alaston raskausmaha ja turvonneet paljaat tissit (Libero). Samoin kuin oikeestaan toi uusimman kaksplussan kansi. Mietin vaan, että yleensä alaston kuvat liitetään vaikkapa pornolehtiin tai "rohkeisiin" poseerauksiin niin miten yhtäkkiä raskaana oleva muuttuukin naisesta joksiksin lääketieteen esittelykappaleeksi tai "suloiseksi vauvamahaksi ja ruokinta-automaatiksi" ? Siis miksi raskaana olevista voi laittaa alastonkuvia ja paljaita tissejä lähes minne vaan, mutta kun sama tehdään vaikka XS koon mallille niin johon uutisoi Iltapäivälehdet ja nousee hirmunen kohu.

Tää nyt ehkä kuulostaa turhan tiukkapiposelta :D en oikein tiedä miten ilmaisisin, ettei kuulostaisi noin typerältä ja vanhoilliselta :D minä en vaan ymmärrä mikä hohto on laittaa alaston kuva, kun voisi olla vaatteetkin päällä. Mahakuvat nyt vielä tajuan, jos niistä ei just näy kuin paljas maha - kiva seurata kasvua.

Ja toinen vähän tähän liittyvä, mua aina kummastuttaa, että miksi ihmeessä esim. ultrahuoneessa täällä on pukukoppi? "Voit riisua housut tuolla verhon takana ja sitten tulla tähän sängylle jalat levälleen" XD Miksei niitä housuja voi siinä sängyn vieressä pukea ja riisua? Vai onko se jotenkin intiimimpää kuin jalkoväliin kurkkaaminen?
 
hiulu mä ymmärrän tasan mitä tarkotat! Vaikka nyt siis itse esikoista odotan niin mulle on jo käynyt neuvolassa ja lääkärissä hyvin selväksi se, että mun kroppa on niiden tutkimustyö. huom NIIDEN. Se on minun maha, minun alapääni ja minun sekä mieheni vauva - ei lääkärin tai terveydenhoitajan. Jotenkin siis vierastan tällasta kopelointia, mitä joutuu kestämään täysin tuntemattomilta ihmisiltä.
Samoin tuo riisuutuminen. Tuo tuiki tuntematon ihminen tulee näkemään ja tunnustelemaan alapäätäsi kirkkaassa valon loistossa, joten miksi esittää "siveellistä" ja riisuutua verhon takana. Ei niin mitään järkeä.
xD
 
Hei kaikille pitkästä aikaa! Täällä on elelty hiljaiseloa tuon kirjottelemisen kanssa, kun ei millään oo jaksanu puhelimella alkaa kirjottaan. Mutta oon kyllä käyny lukemassa teidän juttuja joka päivä! Hauska miten voi tuntea saavansa vertaistukea ihan vaan lukemalla muiden juttuja jotka on samassa tilanteessa, kun meillä ei ole kukaan tutuistakaan nyt raskaana. Me käytiin eilen ekassa neuvolassa ja kuunneltiin sydänäänet, oli kyllä niin mahtava kokemus seki että itkuhan siinä pääsi.. Oli ihana saada vihdoin varmistus siitä että siellä joku on! Joku kyselikin siitä, että oliko muita jotka ei käyny VUssa niin me ei käyty, ihan rahallisista syistä. Oli kyllä eiliseen asti niin epätodellinen olo koko raskaudesta, kun oireina on pelkästään väsymys, turvotus ja lisääntyny ruokahalu. Mutta vissiin jotku voi päästä näinkin helpolla.. Tsemppiä tosissaan niille jotka pahoinvoinnista ja muista vaivoista kärsii! Tuntuu kyllä että aika on niin madellu, mutta jospa se alkais nyt meneen nopeampaa kun saa alkaa odottaan ultraa ja lääkärikäyntiä :)

Onnea kaikille jotka on saanu hyviä uutisia ultrista ja neuvoloista, ja voimahalit niille jotka on pienensä menettäneet <3

Dee & bebe 9+1
 
Viimeksi muokattu:
Malmin neuvola (Hki) muuten varmaan vetää pohjat tässä asiassa, kuinka neuvolakäyntejä on supistettu.. Mulla seuraava (toinen) neuvola on ens vuoden tammikuussa (lopussa!), viikolla 24!! Sitä ennen ei lääkärintarkastusta, ei mitään. No, sinänsä ihan sama, että jos jotain ongelmia/ murheita tulee, niin menen joka tapauksessa Femedaan "omalle" gynelle, vaikka se maksaakin sen 100-200€/käynti, mutta ei näitä asioita oikein voi rahassa mitata mun mielestä :) Mietin jo yksityistä äitiysneuvolaakin Femedassa, mutta ehkä mä en niitä neuvolapalveluita (eli lähinnä jutustelua) niin paljoa kaipaa, kun en ensisynnyttäjä kuitenkaan ole :)

Muoks. Lisäksi ärsyttää vähän, että pyysin neuvolan th:lta, että laittaa lähetteen nimenomaan Kättärille nt-ultraan, koska olen muutenkin ollut koko alkuraskauden siellä seurannassa ja th sanoikin, että ei NKL:lle tällä hetkellä pääsekään mihinkään ultriin eikä synnyttämään eikä muissakaan asioissa kuin kaikkein eniten riskisynnyttäjät, mutta.. NKL:lle se ultra-aika kuitenkin tuli. No, näkyyhän niillä toki sielläkin kaikki mun tiedot, että ei sen puoleen ole niin väliä. Kättärillä vaan oon aina "asioinut" ja sinne aion tälläkin kertaa mennä synnyttämään.
 
Viimeksi muokattu:
Ultra aika tuli tänään postissa.. 21.10 vielä mahottoman pitkä aika odottaa...

Täällä Jyväskylässä kanssa karsittu neuvola lääkäri käyntejä, yhden kerran lääkärillä.. Kolmen sijaan.

Seuraavaa neuvola aikaa käski varailla sen jälkeen kun ultrassa on käyty, koska kalenterit ei ole auki vielä niin pitkälle.. Saas nähä miten pitkälle sekin menee.

Esikoinen tosiaan hoksas neuvolakäynnin jälkeen alkaa kysenalaistamaan miksi äitiäkin tutkittiin neuvolassa ja mitäs ihmeen lappusia ja kirjoja se oikein sieltä sai. Selvitettiin sitten asia ja sovittiin että on meidän välinen salaisuus kunnes saadaan ekat kuvat vauvasta :) Ainakin tähän tietoon asia ei ole mihinkään levinnyt :)
 
LauraAnni: meillä on näköjään sama neuvola :). Mullakin on aika Naikkarille ultraan mut oon vaan tyytyväinen, en haluis mistään hinnasta Kättärille. Oon saanu siellä aina tosi nuivaa kohtelua. Lisäksi Naikkarilla on paremmat valmiudet hoitaa vastasyntyneiden ongelmia.

Kävin tänään labrassa ja sain jo tuloksetkin. Kaikki ok mut hb oli aika alhainen, 124. Täytyy yrittää syödä enemmän pinaattia ja parsakaalia.

Eilen kuului vihdoin sydänäänet kotidopplerilla :).

Choco coco & Ihme ja Kumma 10+3
 
Hienoa kuulla kaikkien kommentteja ja kertomuksia,tosin ikävää joidenki huolet :( Mua ahdistaa niin vietävästi,oon jotenki niin kipeä mahasta jatkuvasti ihan siis noista sivuilta jotka ilmeisesti siis johtuu venymisestä mutta on ollut myös menkkamaista kovaakin kipua ja oon niin huolissani ihan koko ajan :/ voi toki oll aettä normia ja joillain kovempaa kipua ku toisilla. toivotaan näin. Ens ti olis eka nla jos nyt sinne asti päästään. varhaisultraa mietin tossa,sekö on omakustanteinen jos semmosen haluaa?
 
Kuhuätti VU varmaan riippuu tapauksesta, luulisin, että jos on jotain syytä epäillä ongelmia niin sen saa julkisella, mutta jos "muuten vaan tarkistuttaa tilanteen" niin se on sitten yksityisen homma.
 
Kuhuätti soitat ja kerrot että olet tosi huolissasi koska on TOSI TOSI kovat kivut niin ne antaa sulle ensimmäisen vapaana olevan VU ajan! Mulle annettiin jo alkuviikoilla kun oli niin kovat menkkamaiset kivut (eikä ole vieläkään loppuneet, lisäksi on tullut vihlontaa). Kyllä ne haluaa tutkia kivut vaikka suurimmaksi osaksi ne on ihan normaaleja raskauteen liittyviä kipuja, toisilla kovempia kuin toisilla (meillä näemmä kovemman puoleisia).

Huomenna ensimmäinen neuvola, jännää!! Ja tiistaina varhaisultra jossa vihdoin nähdään onko pikkuinen siellä ja kuinka pikkuinen! :) :) Tunteet vaihtelee onnesta kauhuun päivittäin. Jos oksettaa, toivon että olisi yksi päivä jolloin ei okseta, ja kun ei okseta niin olen varma että kesken on menossa... :D

Maikkki ja minimöö 7+5
 
Hellou! Kävin tänään ultrassa ja siellä se sydän sykki <3 viikkoja tän ultran mukaan 7+4 eli hyvin on kasvanut :) neuvola vasta 24.10. Tuntuu tää alku aina niin piitkältä odottaa että pahimmat riskit menneet.
Hyviä vointeja kaikille!
 
kuhuätti Mulla oli kans niin kovat "menkkakivut", että itkua sai tuhertaa sen takia. Se kesti monen monta viikkoa ja oli yötäpäivää. Onneksi kuitenkin kaikki hyvin ja matkalainen on edelleen massussa mukana. Nyt on onneksi vaan välillä kovaa kipua, muttei yötäpäivää jatkuvaa. Lähinnä mulla on enää aamusin toi maha ihan tajuttoman kipeä, mutta pienellä aamulenkillä koiran kanssa on se sitten lieventynyt ja loppunut aikanaan. Sitten taas seuraavana aamuna sama homma. Kannattaa kokeilla tota hissukseen kävelyä ja lämpöpussia :)

Tää tuleva mama ei malta nyt millään odotella maanantain ultraa! Mieskin jo ihan hermona kohta kun en muuta pysty ajattelemaankaan :D Miten mä tulen selviämään viikonlopun yli? :LOL:
 
Sorry kun taasen hyppään puskista kyselemään kymmenettä asiaa, mutta onkos teillä muilla kokemusta kivusta urheilun aikana?

Elikkäs hiukan nolona tunnustan käyneeni tänään ensimmäistä kertaa kuntosalilla kiinnittymisen jälkeen - ja päädyin sitten lopettamaan treenin kesken kun säikähdin kohdun/emättimen seudun kipua. Ei se niin voimakasta ollut etten olisi pystynyt kävelemään tms - mutta kuitenkin ihan selvän voimakas tuntemus. Kotonakin piti heti tarkistaa ettei vaan ole alkanut vuotamaan.

Kipu tuli cross trainerissa noin 15 min treenin jälkeen - ja sitä ennen oli jo lievempiä tuntemuksia. Sykevyötä mulla ei ollut, mutta varmaankin noin 140-145 sykkeellä tuli mentyä.

Viikkoja 7+1
 
minttumaari Ite oon kans ollu ehkä joittenki mielestä liianki varovainen urheilun suhteen. Ratsastan päivittäin ja oon kyllä lopettanu kun/jos on alkanu sattuun mahaan. Uskon ainakin omalla kohalla siihen että kroppa ilmottaa kun ei jotaki asiaa pysty tekemään. Eli joinaki päivinä ei satu ja oon liikkunu ihan normaalisti, mutta joinaki päivinä pitäny jättää ihan kaiken varalta väliin.
 
minttumaari me rehkittiin tallihommissa ja illalla repi niin kovasti mahaa, että tajusin testata :D Kerran lähdin ratsastaan niin, että sattu mahaan ihan hirveesti, ei voinut ravata tavallisesti, mutta tuntu kuitenkin että se vähän niin kuin pikkuhiljaa helpotti ja itseasiassa se liikunta auttoikin, kun rauhaksiin sitten meni. Muutoin ei oo ratsastaessa tullu kipuja. Uskoisin, että kun kaikki liitokset ja lihakset ja mitä lie sieltä mahasta löytyykään venyvät niin tuntuu liikkuessa, mutta liikunta tekee ihan hyvääkin - ainakin niin kauan kun kivut ei ylly pahoiksi ja keventää tahtia jos alkaa tuntua ikävältä.
 
Luin netistä, että meillä on Helsingissä kerran viikossa neuvolassa avoin neuvola, jonne voi mennä ilman ajanvarausta esim. kuuntelemaan sydänääniä! =)
Sinne siis, kun seuraava ultrakin on vasta kuukauden päästä.
Milläköhän viikolla sydänäänet kuuluvat neuvolan laitteilla?


Jessica & Toukka 8+2
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: LauraAnni
Tämä raskaus on kyllä niin hanurista! Oon nyt viikon ollut sairaslomalla ja se on kyllä auttanut tosi paljon. En heräile yöllä enää oksuamaan ja nyt on jo kolme päivääkin kaikki pysynyt sisällä. Paha olo on siedettävää. No tämä on siis hyvä juttu, mutta kun ekassa raskaudessa tottui liian hyvällä (ei pahoinvointia ollenkaan), niin on tuntunut tylsältä.

Ja sitten tarkoitus ei ole levittää paniikkia, mutta kyllä ketuttaa tämäkin nyt... kävin juuri verikokeissa testauttamassa, oonko sairastanut parvorokon itse. Esikoisella kun on jotain näppyä poskissa ja otsassa ja kun korvien takia käytiin lääkärissä, niin se sitten rupesi rokosta puhumaan. Nice. Tajusin vasta kotona, että rokot + raskaus = hemmetin huono yhdistelmä ja ei kun googlettamaan ja aamulla neuvolaan ja nyt sitten viikko odotellaan, että onko vaiko eikö. Ei nyt varmaan oo mitään hätää, mutta olispahan tämänkin voinu jättää kokematta. Ja voisko tyttöihmiset suoraan jotenkin sairastaa kaikki mahdolliset rokot jo ihan lapsena tai vaihtoehtoisesti saada rokotteen, suututtaa, hö!
Parvorokosta fiksua tietoa tässä (Duodecim):
Parvorokko (pikkurokko) :: Terveyskirjasto

Noh, mutta onpahan tässä muillakin vaikka mitä, eipä oo vaikka LauraAnnin raskauskaan tainut mennä ihan ruusuilla tanssien... että kai kaikki säätö vain sitte kuuluu tähän. Blaah.
 
Choco coco: Hauska yhteensattuma, että käydään samassa neuvolassa :) Me ei kyllä asuta Malmilla, vaan Pukinmäessä, mutta täällä ei ole omaa neuvolaa.

sallamaria84: Toivottavasti olet jo sairastanut rokon itse tai jos et ole, niin toivotaan, ettei lapsellasi ole sitä! Mulla on myös vähän "jännitysmomenttina" se, että itse en ole sairastanut vesirokkoa! Eikä ole myöskään tyttäreni 3v... eikä toivottavasti nyt vähään aikaan sairastukaan!

Lisää ei-niin-mukavaa jännitystä tähän raskauteen tuo se (kaiken muun lisäksi..), että mulle unohdetttiin edellisen km:n yhteydessä antaa anti d-piikki ja mun veren rhesus-tekijä on negatiivinen! :( Tajusin unohduksen itse vasta, kun piikki oli liian myöhäistä antaa.. sen takia multa otetaan nyt normaalin 3 verikokeen sijasta ainakin 6 verikoetta raskauden edetessä ja seurataan, ettei vasta-aineita muodostu. Hyvin tod.näk. nimittäin tämäkin lapsi on rh+, kerta esikoinenkin oli..

Ylipäätään tämä alkuraskaus on ollut niiiiin hankala, eka sanotaan, että ku-raskaus, sitten annetaankin vähän toivoa, sitten sanotaan, että km eikä toivoa anneta.. lyödään siihen lisäksi kaikki muut ongelmat, niin ei voi muuta kuin toivoa, että toukokuussa saisin nyytin syliini!

Siitäpä tuli myös "työnimi" tälle pikkuiselle eli Toivo (ja miksei oikea nimikin, jos poika tulisi: Toukokuun Toivo ;)) :heart:
 
Heippa kaikki!

Ensin pitää hehkuttaa, kun tänään alkoi viikon loma! Tuli kyllä niin tarpeeseen...

Urheilussa mulla ei kipuja oo tuntunut, mutta jonkin verran repimisiä ja kiristyksiä vatsan sivuilla.

Varhaisultra oli tällä viikolla ja aika paljon hämmennystä aiheutti :(... Se pikkuruinen ja syke onneksi löytyi. Mutta löytyi myös kaksi muuta pussukkaa tai jotain...! Lääkäri oli ihmeissään ja laittoi lähetteen äippäpolille. Epäili, että kaksi tuulimunaa lisäksi tai verenhyytymää.. Ei oikein osannut enempää sanoa. Kolme pussukkaa minäkin selkeästi näin! Onneksi jo ensi viikolla asiaa katsotaan uudemman kerran. On vähän pelokas, mutta kuitenkin toiveikas olo. Onko kukaan kuullut mistään vastaavasta?

Taika+tuike 7+4
 
Taikatuike onko teillä suvussa taipumusta monikkoraskauteen? Kaksosuustaipumus periytyy erityisesti äidiltä tyttärelle. Silloin voisi olla tuulimunia tms. muutenhan on aika harvinaista, että ilman hoitoja irtoaisi enemmän kuin 1-2 munasolua. Vai olitteko hoidoissa? eiköhän se siellä äippäpolilla selviä, tuskin mitään vakavaa jos ei suuremmin vaivoja aiheuta.
 
hiulu ei ole kummankaan lähisuvussa, eikä mitään hoitajakaan käytössä. Lääkäri sanoi, että kahta pussukkaa on nähnyt, mutta että kolme...! Voipi olla, että ovat jotain muutakin, mutta kovin samankaltaisilta kooltaan ja muodoltaan vaikuttivat, mutta toivottavasti ens vkolla selviää enempi.
 
Taikatuike aika jänniä uutisia sulla!! Ilmottele heti kun selviää mitä siellä sit oikein oli, mut siis tärkeintä ja ihanaa että pikkunen siellä heilui!!! :)

Eka neuvola oli aamulla, ja kaikki oli hyvin mitä siinä nyt selvis. Hb iha hyvä 137 ja paineet 108/71, vähän kuulemma alakanttiin mutta ihan hyvät. Painostakaan ei mainittu vaikka on näemmä noussut 3,5kg JO NYT.... Kai se on tämä kun pitää koko ajan vähän koittaa jotain syödä, ja niitä mikä sattuu milloinkin alas menemään, ei aina niin terveellisesti :/ Neuvolatäti lohdutti että kyllä se ruokavaliokin siitä normalisoituu kun pahoinvoinnit helpottuu. Ei antanut vielä uusia aikoja koska tiistaina mulla on se VU jossa selviää sit viikot paremmin. Soittelen sitten ja sovitaan seuraava neuvola, ultra, NP-ultra, verikokeet jne. Täällä kuulemma kerran kuussa nyt alussa neuvolakäynnit, ja puolivälin jälkeen kerran kahdessa viikossa jne. loppua kohti tiheentyen.

JÄNNÄÄ!!!

Maikkki ja minimöö 7+6
 
Nyt on pakko hehkuttaa. Nää kaks päivää ollut aivan mahtavia! Ei oo ollut pahoinvointia päivisin ja ruokakin maistinnut oikein hyvin. Olen ottannut käyttöön tuon et kerran tunnissa jotain syön nii ei pääse nälkä yllättää eikä tule nälän tunnetta :)
aamut kuitenkin alkaa et heti noustessa (vaikka haukkaakin jotain pientä sängys ennen nousua) ampastaa vessaa kakomaan mut sen jälkeen loisto olo :)

mulla itellä on rh negatiivi veri ja jokaisesta kolmesta raskauksesta niin kuin tästäkin nyt. Otetaa verinäyteitä muutama enempää kuin normaalisti että nähää onko vasta-aineita tullut.
synnytuksen jälkeen aina saannut jokun piikin tuohon. Vielläkään en tajua koko juttua tuosta, mutta tottinnut tuohon jo :)

Tänää kierretty kauppoja ja oli tarkoitus että EN osta viellä mitää pienelle mutta ei voinut vastustaa kiusausta kaikist ihanist vaatteista. <3 muutenkin kaapit täynnä lasten pieniä vaatteita jo <3

Ps. Rv 8 täysi <3
 
Taikatuike voi olla myös mahdollista (en halua pelotella) että viikon päästä näkyy kolme sykkivää sydäntä. Yleinsä naisella on yksi ovis per kierto, mutta joskus niitä voi olla kaksikin. Ja toisinaan voi iirota kaksi munasolua, joista toinen vois itten vielä jakautua identtisiksi kaksosiksi. Mutta oli mitä oli, niin toivottavasti ei ole mitään sellaista, mikä häiritsisi raskautta.

J&M 8+1
 

Yhteistyössä