toisia ns. sikiöseuloista kiinni jääneitä?

  • Viestiketjun aloittaja erilainenko
  • Ensimmäinen viesti
Huomenta!
Olen flunssan kourissa ja sairaslomalla tämän viikon joten on aikaa kirjoitella. Eli itse jäin veritestissä kiinni juuri tuon HCG:n vuoksi. Eli Luvut olivat muistaakseni samaa luokkaa kuin sinulla Hexa. Papp oli noin 1,7 ja Hcg jonkun yli 4. Niskapoimu 1,7 ja ikää on 37. Riskini oli 1:180. Olin istukkanäytteessä ja voin sanoa, että elämän inhottavimmat ja hirveimmät viikot oli odottaa tulosta, mutta onneksi kaikki oli kunnossa. Luulin, että tätä asiaa tulee miettimään koko raskauden, mutta yllättävää kyllä nopeasti sen saa taka-alalle. Nyt on menossa 19+3.

Yhden tutkimuksen mukaan vain 2%:lla "kiinnijääneistä" lopulta mitään löytyy. Eli siltä osin positiivisia ajatuksia tuloksia odotteville, vaikka kokemuksesta tiedän, että vaikeaa se on.
:hug:
 
Pääsen ensi viikolla perinnöllisyyspolille! Lääkäri suostuu katsomaan tilanteen, vaikka istukkanäytettä ei voitaisikaan ottaa. Hoitaja sai viikolla aikaistettua ultraa, ja hän oli hyvin ymmärtäväisen myötätuntoinen. Viikon päästä selviää siis tarkka nt-luku ja se, näkyykö nenäluuta vai ei.
Yritän nyt tällä välin keskittyä siihen 90%:n mahdollisuuteen. ICSIn onnistumisessa mahdolisuudet olivat huomattavasti surkeammat ja silti tärppäsi. Jospa nyt hyvä onni jatkuisi.

Aikamoista kärvistelyä tämä on, kuten hyvin tiedätte. Kun emme ole kenellekään raskaudesta kertoneet, ei kenenkään kanssa voi näitä pelkoja jakaa. Mies enemmänkin miettii asioita itsekseen ja sivusta seurailee miten jakselen. Pitää kädestä kiinni, mutta ei puhu mitään. Yleensä hän kyllä jakaa kaikki surut iltaisin puhuen ja itkien, eli ei ole mikään jössikkä tuppisuu. Pitää odotella, että hän on valmis asiasta juttelemaan.

Kiitos tuestanne ja myötäelämisestä!
 
Tänään sain LV-punktion tulokset, TERVE TYTTÖ tulossa!!! Olen onnesta sekaisin =)
Kaikille tuloksia odottaville toivotan jaksamista ja toivon puolestanne iloisia uutisia!
Muistakaa, minulla riskiluku oli 1:5, nt 3,4 ja ikää 38 v. ja näin hyvin kävi.
 
odottaa: jaksamisia odotteluun sinne :hug: muista että suuremmalla todennäköisyydellä kaikki on kuitenkin hyvin :hug: :hug:

liisalle onnea hyvistä uutisista :flower: :flower:

täällä takana nii huonosti nukuttuja öitä et nyt alkaa kuutamolla jo olla...
mut jospa tämä tästä..

väsynyt nemika+jäbä 36+5
 
Ihania tietoja Liisa!!

Tuntuu että kyllä liian herkät on mittalaitteet, kun niin paljon otetaan kiinni turhaan. En voi sanoa, etteikö ekan ja tokan raskauden aikana olis ollut stressiä ja että sillä olisi syy-yhteyttä ennenaikaisuuteen / kuolemaan mutta ei se ole hyvä äitejä saada hermoromahduksen partaalle näillä seuloillakaan.

LV punktiossa sitä kyseli vaan että milloin keskeytys sitten tehdään ja alkoi jo tyhjentää almanakkaa sen varuilta.

Ikävää tosiaan, että tilastollisesti on voitu tehdä päätelmiä joidenkin mitattavien asioiden suhteen, joita sitten käytetää ennustamiseen (seulat). Kuitenkaan mitään ennustuskeinoja ei ennenaikaisuuteen ole. Poislukien raskausmyrkytys, sen mahdollisuus on mitattavissa. Ja kuitenkin kun näitä ennenaikaisia lapsia on paljon tuttavapiirissä oman lisäksi niin vaikka kaikki olisi periaatteessa hyvin on silti lapsilla ongelmia.

Anteeksi valitteluni.. Nyt on vain niin 'vaikeat' viikot menossa. Ehkä kuukauden kuluttua helpottais? Edellisessä raskaudessa tosiaan tunsin viimeiset liikkeet 20+1 ja lapsi todettiin kuolleeksi 20+4 ja synnytettiin seuraavana päivänä. Koko sen raskauden ajan epäilin, että synnytys tapahtuisi viikolla 23 ja tavallaan siihen tsemppasi.
 
Hexa:Toivottavasti kaikki sujuu hyvin tällä kertaa. :hug:

Odottaa: toivottavasti sinäkin saat hyvät tulokset. Odottelu on piinaavaa. :hug:

Liisa: Onnellista odotusta. että sinullakin sitten tyttö -kyllä ne tytöt hälyttää. neminka taitaa olla ainoo kenellä poika.

Neminka: kohta vaihtuu taas viikko -oot jo ihan loppusuoralla. Tsemppiä synnytykseen.

Täällä voidaan paksusti, vatsasa käy sellanen myllerrys. M ja maha-asukas 33 :heart:
 
merika: kiitoksia. loppusuoralla mennään jo normaaliviikkojenki puolesta. aika jännä ku näin pitkään on päästy. tosin olen jo valmis pikku hiljaa luopumaan tästä mahasta.. :whistle:

hexa: yritä ottaa vain rauhassa..(helppo tietty sanoa) kyllä se hyvin menee nytten. :hug:

jeppistä: kuis siel kotoelämä sujuu?

nemika+jäbä 36+6 ( ja viikko vaihtuu 12 tunnin ja 45 minuutin päästä) :D
 
Nemika: Vielä jalat ristissä hetken aikaa ja keskosuuden raja on takana! Mahtavaa!!

Joo, yritetään ottaa rauhassa ja pitää kiinni päivätorkuista. Muu perhe saa raataa pihatöissä. :p

On tää hurjaa, mihin ihminen ryhtyy lapsen kaipuussa. Ensin jännitetään odotusaika, että meneekö kaikki hyvin. Sitten kun lapsi syntyy jännitetään hengittääkö, syökö, kasvaako, oppiiko, miten pärjää koulussa, tuleeko onnelliseksi, saako itselleen sopivan ammatin, löytääkö hyvän puolison, jne jne.
Ehkä pitää ajatella että niin onnellinen ja iloinen ei enää voi olla kuin silloin, kun plussatestin tekee. Tai ehkä jossain vaiheessa tulee aina niitä hetkiä, jolloin unohtaa pelot ja nauttii täysillä siitä että toinen on olemassa.

Silloin kun esikon 1v synttärit oli juhlittu ja vieraat lähteneet istuin keittiön lattialle ja halasin häntä enkä tiedä, voiko ihminen olla onnellisempi kuin silloin olin. Ehkä ne pienet onnen hetket sitten tekevät elämästä sen elämisen arvoisen?

Toisaalta tässä seulassa kiinni jäämisessä oli nyt se hyvä puoli, että tietää tytön olevan tulossa. Tytöillä on paremmat selviämismahdollisuudet ja se rauhoittaa kummasti. Eikä tarvitse hankkia uutta polkupyörää. Ja kaikki vaaleanpunaiset ulkoiluhaalarit menee edelleen.
 
moikkelis!
kärsin tänään taas näistä tekniikan ihmeistä ja kesken kirjoittamisen näpäytin vahingossa uudet päivitykset kehiin ja teksti hävisi bittiavaruuteen....

onnea nemikalla! kohta sitten kolmekiloinen :LOL: siitä se lähtee...
onnea liisalle hyvistä tuloksista. :flower:

meillä on kolmessa päivässä kasvettu 150g ja eilen painoa oli 2560 g! nyt imetetään pääasiassa ja pullosta vain 1-2 ruokaa. mahaansa on kipristellyt kun ilmaa valtavasti, joten katotaan vieläkö koliikki tiedossa :kieh: :LOL:
ostettiin tänään disflatyliä ja onkin nyt nukkunut rauhassa. pitäiskö koputtaa puuta... :eek:

 
Jeppistä:
Meille kans Cuplaton oli ihan ehdoton. Sillä masuvaivat asettuivat aika hyvin ja vielä kun saatiin refluksitautiin sopivat lääkkeet alkoi meidän neidille maistua ateriat pullosta eikä vain letkutettuna.
Hurjat kasvulukemat kyllä teillä on!

Mutta jos taas saa valittaa omaa napaa, kun illalla tuli vähän veristä vuotoa niin soitin paniikissa polille josta taas todettiin, että alle 22 viikon ei sinne mitään asiaa ja neuvolaa pitää odottaa maanantaille. Mutta puhelimeen vastaaja olisi voinut tehdä jotain ehkä, jos polille olisin lähtenyt käymään. No siellä on 4-5 tunnin odotus ja sain mummon tänne hoitamaan nukutuksen (tutista vierotus käynnissä ) niin saan vain maata. Ja ihan kuin jonkun liikkeen olisi tuntenut. Toisaalta viimeksi haamuliikkeitä jatkui laskettuun aikaan saakka. Ekalla kerralla kun olin synnytyssalissa useamman päivän sydänääniä monitorissa kuulemassa kuulin kyllä ne sydänäänet vielä viikkoja synnytyksen jälkeenkin. Niin se keho tekee kummia temppuja aivoille kun kovin on ikävä lasta.
 
hexa: toivotaan että kaikki on hyvin. :hug: jospa se vauva oikeesti siellä potkiskeli mammalle =)

jeppistä: mökö se vaan kasvaa ja porskuttaa hienosti.. :heart:
täällä päästiin nyt pisin raskaus sit vetämään kaikesta huolimatta :LOL:
nyt tosin saisi jo tulla ulos tuolta masusta pikku hiljaa.. :whistle:
20 päivää enää laskettuun aikaan jäljellä. tosin vannotin et tänään voisin synnytttää. mut eipä tämä taida tänään ulos tulla kyllä.. |O

mut jaksuja hexalle oikein kovasti :hug: :hug:

nemika+jäbä 37+0 B)
 
hexa: mulla oli muuten myös noita vuotoja 20 viikon jälkeen..jonka syyksi paljastui sit verestävä kohdunsuu..tosin verta ei paljoa kyl tullu. ja loppui vuoto nopeasti.
pariin otteeseen parin viikon välein oli noita vuotoja ennen ku loppui sit kokonaan.
 
hexa: toivottavasti sulla ei niin vakavaa vuotoa kuin itselläni! :hug: minulla tuli sitä vuotoa 31+6, jolloin lähdin ambulanssilla sairaalaan. epäilivät istukan irtoamista ja sitten 32+1 meni vedet ja sektio edessä. toivottavasti sulla yhtä harmitonta kuin nemikalla! nemikahan joutui sitten selibaattiin...
minä pidän peukkuja, että onnistutte pidemmälle!

siitä sitten nemikalle, onko selibaatti pitänyt? :LOL: :LOL: vai alkoiko ukkoakin helpottaa kun viikot täynnä ja voi palata normaaliin, heh... älä nyt rupee irstaileen, et se nelkyt viikkoa tulee täyteen! :D tänää ei ole hyvä päivä synnyttää
;) vaik sunnutailapsilta kuulemma kaikki onnistuu?!

mökön masua helpotti se disflatyl (toivottavasti lopullisesti), kun ei ole sen käytön jälkeen mahaansa kipristellyt. nukkuu reiluja neljän tunnin pätkiä ja syö rinnalta. maitoa on pakkasessa monta litraa ja kait ne pitää äidinmaitokeskukseen myydä, kun ei niitä noin paljoa tule tarviimaan. siis musta tuli sittenkin lehmä :LOL:

huomenna 38 viikkoa täynnä :LOL: ja tiistaina kuusi viikkoa....
 
jeppistä: juu no neuvolantäti sanoi et ota vaan kaikki ässät käyttöön jos vauhtia haluat touhuun..sauna ja siivous on kyl joka päiväistä..mut toi seksi ei edelleenkään. vaiks jo "luvan" saikin :LOL: ei vaan kiinnosta ajatellakaan..en enää etes tiiä mitä se onkaan :LOL: :LOL:
tänään olis ollu hyvä päivä. olis tullu se veikkaus vauva :LOL: saanu hienon potkarin :D
mut jospa sitten ensi sunnuntaina yritettävä uudestaan :D

hyvä ku mökön masu rauhottuu. helpottaa kummasti kaikkien elämää ku vähemmän masuvaivoja. mites siel isosisko on ottanu mökön vastaan? onko ollu mustis yhtään?
mua pelottaa toi sairaalayö nii paljo ku neitistä nii vähän ollu erossa ja se jo ennakkoon itkua vääntäny ku joudun sairaalaan meneen. aattelinki et jos ei seuraavana päivänä päästä molemmat kotiin nii sit lähden ite ja olen sairaalas päivät. :/
kaikkea sitä märehtiä etukäteen.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Naurukohtaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jane85:
moi vaan!

ajattelin tulla kertomaan kuulumisia kun sain hyviä tuloksia lv- punktiosta, normaali kromosomisto..=) kirjoittelin aiemmin tänne jotain..

jane85 ja rv 17+4
Paljon onnea!!! :flower: Mulla vielä odotus jatkuu :snotty:
voimia odotukseen.. :hug: toivon että sinullakin kaikki hyvin :hug:
 
jeppistä: täällä kärvistellään kasassa edelleen :LOL: eilen tosin taisi limatulppaa lähteä liikkeelle ja toissa yönä outoja kramppeja tuli. neuvolantäti oli sitä mieltä et tais kiinnittyä synnytyskananvaan toinen. veikkasi et lähtöön ei ole enää todellakaan kauaa.
mut alkaa tuntumaan ettei tää ulos tuu enää vaiks sais luvan kanssa tulla jo :LOL:
ukkoki tarjos jo tuossa omaa ässäänsä et sais vauhtia ulos tuloon. mut ei voinu vähempää kiinnostaa ku olo varsinki illasta nii pökkelö :LOL: :LOL:
eilen kävin hevoselta hinkkaamassa karvoja nii iha järkyttävä kasa lähti. varmaan puoli jätekassillista karvaa..toinen on ihan kynityn näköinen nyt :LOL:

nemika+jäbä 37+2 B)
 
Sain np+veriseulassa riskilukeman 1:7. Tänään (rv12+5) otettiin istukkanäyte, ja vastauksia odottelen paniikissa, viikon sisällä pitäisi tulla. Np-ultrassa (rv 11+4) turvotusta 2,6 tänään 2,9. Myös molemmat veriarvot jonkin verran raja-arvoista väärään suuntaan. Ikää 33. Itseltä usko alkaa loppua... olisiko kellään hyvin päättyneitä tarinoita vastaavassa tilanteessa?
 
paniikissa: tässä ketjussa löytyy varmasti vastaavia tarinoita. meillä oli veriarvot ok. mutta niskaturvotusta mitattiin 3.6-4.01. ja terveet kromosomit löytyi ja rakenteet ok myös
nyt enää odotellaan pojan syntymää tässä.
suurin osa onneksi näistä hälytyksistä on turhia aina. tiedän että vaikeata varmaan odottaa. muistaa sen iteki et oli kovat viikot silloin.
jaksamisia ja toivotaan että sielläkin asiat hyvin kuitenkin :hug:

nemika+jäbä 37+2
 
Kiitos nemika.

Luin ketjua, ja tosiaan toivoa näköjään ehkä vielä on.

Tämä nyt on vain spekulointia, mutta onkohan sillä merkitystä lopputulokseen onko joku yksi arvo pahasti pielessä vai kaikki vähän... Mulla siis kaikki arvot hieman pielessä, ei mikään yksittäinen tosi huono?! Onko muita, joilla kaikki arvot vähän siinä ja siinä? Pelkästään np-tuloksen perusteellahan en olisi lisätutkimuksiin edes joutunut / päässyt.

Tää on kyllä tosiaan ihan helvettiä tää odottaminen!! Varsinkin kun vastaus voi kuulemma tulla jo heti huomenna tai sitten vasta viikon päästä. Miten se voikin vaihdella noin paljon? Ja sitten vielä keskenmenopelko tästä istukkanäytteestä, vaikka se tuntuukin nyt aika olemattomalta riskiltä...

Tsemppiä mahdollisille kohtalotovereille ja onnea teille jotka olette jo "turvassa".
 

Yhteistyössä