Tippikerjuukulttuuria tuodaan taas euroalueen kalleimman hintatason Suomeen mediassa - Ei kerjuuta vaan kunnon palkat työläisille

vierailija
En enää käy ravintoloissa syömässä, yksinkertaisesti siksi, etten viitsi maksaa satasta siitä, että saan puolisoni kanssa vain kelvollista ruokaa ja hieman kultaa kalliimpaa keskitason viiniä.

Mutta siis aiheeseen. Kun ihminen menee ravintolaan syömään, odottaa hän ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua, sekä tietenkin myös sitä, että tarjoilut ovat vähintään hintansa väärti.

Jos sitä saa, pitääkö tipata? Jos ostaa prismasta sisäfilettä, ja saa sitä alehintaan (koska taas yksi nautatila on joutunut lopettamaan kannattamattomana ja naudat teurastetaan saman tien, jolloin hintoja täytyy pudottaa), täytyykö tipata?

Siis täytyykö maksaa ekstraa, jos ravintolan sisäänostaja, kokki ja tarjoilija tekevät työnsä hyvin. Minun mielestäni se on perusvaatimus kaikessa työssä millä tahansa alalla.
 
vierailija
Jenkeissä mennään jo absurdiuden rajamailla; jopa itsepalvelukassoilla ja drive-ineissä tulee tippaus-ilmoituksia "henkilöstömaksujen" päälle.
Korporaatiot eivät näemmä jätä käyttämättä pienintäkään mahdollisuutta hyväksikäyttää työntekijöitään ja asiakkaitaan.
 
vierailija
"Näin kannattaa tipata Suomessa" - virheellinen otsikko, pitäisi olla "Suomessa ei todellakaan tipata missään, eikä ravintolalla tai sen henkilökunnalla ole mitään oikeutta painostaa asiakkaita siihen."

Nyt tekee mieli vielä vähemmän käydä missään ravintolassa tai edes pikaruokapaikassa syömässä, jos tällainen etova meininki yritetään pakolla saada tännekin. Omat eväät vain kaikkialle, ellei työnantaja tarjoa kimpparuokaa, jolloin kiinteä hinta on sovittu.
 

Yhteistyössä