En enää käy ravintoloissa syömässä, yksinkertaisesti siksi, etten viitsi maksaa satasta siitä, että saan puolisoni kanssa vain kelvollista ruokaa ja hieman kultaa kalliimpaa keskitason viiniä.
Mutta siis aiheeseen. Kun ihminen menee ravintolaan syömään, odottaa hän ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua, sekä tietenkin myös sitä, että tarjoilut ovat vähintään hintansa väärti.
Jos sitä saa, pitääkö tipata? Jos ostaa prismasta sisäfilettä, ja saa sitä alehintaan (koska taas yksi nautatila on joutunut lopettamaan kannattamattomana ja naudat teurastetaan saman tien, jolloin hintoja täytyy pudottaa), täytyykö tipata?
Siis täytyykö maksaa ekstraa, jos ravintolan sisäänostaja, kokki ja tarjoilija tekevät työnsä hyvin. Minun mielestäni se on perusvaatimus kaikessa työssä millä tahansa alalla.