The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
Varmaan lainasit tuon jostakin...? "Joskus nieluun tuntuu nousevan hapanta. Närästys liittyy yleensä ruokailuun: närästys voimistuu runsaan syömisen ja mahaa ärsyttävien ruokien (happamat mehut, kahvi, alkoholi) jälkeen. Makuullaolo pahentaa närästystä, minkä vuoksi se usein vaivaa öisin. Samoin kumartelu, nostelu ja kiristävät vaatteet voivat lisätä närästystä.

Närästyksen aiheuttaa happaman mahanesteen nousu ruokatorveen.
" Tuohon vpi lisätä askorbiinihapon mehuissa, kahvissa hiivapullat tai mustassa kahvissa parkkihapot tms. alkoholissa hiilihappolantrigit ja askorbiinihappo ja hiiva. Mutta sulla jäi yks pois siitä ja se on hapottoman mahan hoidossa käytty lääkevalmiste (paljonkohan on hanavedessä:sneaky::geek:).
"Koska hapon eritys mahalaukussa tulisi olemaan pysyvästi liian matala, olisi erityksen stimulaatiota (=kiihotusta, piristystä) syytä kokeilla. Siihen soveltuu hyvin glutamiinihappohydrokloridivalmiste (Hypochylin), joka sekä stimuloi hapon eritystä että vapauttaa suolahappoa... Tähän tarkoitukseen voi kokeilla myös itämaista maustetta, umamia, natriumglutamaattia. Umami vaikuttaa, kuten Hypochylinkin nostamalla suolahapon eritystä stimuloivan gastriinin pitoisuutta seerumissa."
-Erkki Antila, --- Antti Heikkilän kirjassa "Täydentävä hoito"
 
Softy
" Tuohon vpi lisätä askorbiinihapon mehuissa, kahvissa hiivapullat tai mustassa kahvissa parkkihapot tms. alkoholissa hiilihappolantrigit ja askorbiinihappo ja hiiva. Mutta sulla jäi yks pois siitä ja se on hapottoman mahan hoidossa käytty lääkevalmiste (paljonkohan on hanavedessä:sneaky::geek:).
"Koska hapon eritys mahalaukussa tulisi olemaan pysyvästi liian matala, olisi erityksen stimulaatiota (=kiihotusta, piristystä) syytä kokeilla. Siihen soveltuu hyvin glutamiinihappohydrokloridivalmiste (Hypochylin), joka sekä stimuloi hapon eritystä että vapauttaa suolahappoa... Tähän tarkoitukseen voi kokeilla myös itämaista maustetta, umamia, natriumglutamaattia. Umami vaikuttaa, kuten Hypochylinkin nostamalla suolahapon eritystä stimuloivan gastriinin pitoisuutta seerumissa."
-Erkki Antila, --- Antti Heikkilän kirjassa "Täydentävä hoito"
Lainasin tekstin täältä: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00052
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä