• Palvelimen ylläpitotöiden johdosta Kaksplussan keskustelut ovat pois käytöstä aamulla 8.10. n. klo 6.00-7.00. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

    Kaksplus-toimitus

The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Mä sain tyrnimarjoja,nyt on talveks vitskupommit taattu. Eikö ne voi pakkaseen ihan sellasenaan laittaa?
Ai niin ja tyrniähän pidetään c-vitamiinipommina mutta esimerkiksi sellaisessa eksoottisessa kasviksessa kuin paprika on paljon enemmän c-vitaminia. Myös melko lailla helpompi syödä tuoreena 100gr paprikaa kuin 100gr tyrnimarjoja. Kuumennushan tappaa suurimman osan c- vitamiineista jos meinaa että tekee niistä hilloa tai mehua joihin taas pitää lyyvä kilotolokulla sokeria että pystyy nielemään ne.

T: "Meissä kaikissa asuu pieni L@ura"
 
vierailija
Suorakylvö on sitä, ettei maata kynnetä lainkaan vaan äestämisen yhteydessä siemen tuikataan maahan suorakylvökoneella. Eli etuna tuossa se, että yksi ajokerta jää kokonaan välistä ja maaperä siis tiivistyy vähemmän. Toki mös aikaa säästyy eikä tarvitse kenottaa vinossa olevassa traktorissa syyspimeillä.

En tykkää kyntämisestä, nih!
Meidän pellot kynnettiin tänään ja olennaista siinä on se, et talven aikana pakkanen murustaa sen maan. Keväällä vasta karhitaan / muokataan.

Suorakylvö perustuu siihen glyfosaatin käyttöön, luki siellä linkin takana, minkä krulle annoin.

On muuten sokerijuurikkaalla melkoiset myrkyt ja se sentään on juurikasvi, joka kerää kaiken maasta. Kummasti sitä oppii olemaan ilman sokeria, kun opettelee. Luomuhunajaa menee sen sijasta vähän, ettei pökerry tuonne kartanolle:cool:
 
1/3 urvahti unillensa nuin vain, kun sai paansa natisti tyynyyn :)

Mutta naa kaksi puheripulioireista ja varsin teatterikorkeeseen hakevaa...*syva huokaus*

Mie meen nyt suihkuun.
Ja villi veikkaus on ettei mun tartte mitn viikinkeja ees kattella, toimivat ilman niitakin...(y):geek::D
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä