Terolutilla raskaaksi?

Hei tahtoisin kysellä onko terolut auttanut tulemaan raskaaksi?

Itselläni on aina ollut epäsäännölliset kuukautiset ja saattaa olla että ne eivät tuleollenkaan jos lääkkeitä ei syö,olen nyt syönytkin terolutteja.

Tahtoisin kovastikkin lasta kunhan saan vain kunnolla käyntiin kuukautiset, luin myös Klomifeenista onko siitä apua raskaaksi tulossa,syödäänkö niitä yhdessä teroluttien kanssa?

Minulla on myös jonkin verran ylipainoa että onko se hidastanut raskaaksi tulossa ketään kun on syönyt terolutteja tai Klomifeeneja?
 
Hei :) Ei Terolutit yksin paranna mahdollisuutta tulla raskaaksi :) Clomifenia syödään ilman terolutteja koska jos heldelmöittymistä ei tapahdu niin kuukautiset tulevat :/ Itellä ollu aina epäsäännölliset menkat ja söin 6 kiertoa clomeja ja ainoa hyöty tästä mulle oli säännöllinen kierto:) Joten nyt ollaan ensi kierrossa menossa Inseminaatioon ja toivotaan josko sillä sais tulosta aikaan. siis meillä on yritystä takana melkein 3 vuotta.
 
Terolut auttaa ohjeen mukaan käytettynä säännöllistämään kiertoja ja monilla jo kolmen kierron pituinen kuuri riittää normalisoimaan hormonikierrot. Kun kierto on säännöllinen, tulee oviksetkin todennäköisemmin. Jos ovulaatiossa on silti häikkää (tulee esim. myöhään) voidaan käyttää follikkelia stimuloivia lääkkeitä kuten Clomifen, Femar, Fostimon tai Puregon. Muitakin lääkkeitä on. Ainakin osaa kyseistä lääkkeistä voidaan käyttää samassa kierrossa. Yleisin yhdistelmä lienee juurikin tuo Clomifen + Terolut.

Itse käytin kolmen kierron pituisen kuurin Terolutia ja kierrot saatiin säännöllistymään. Kierrot jäivät kuitenkin pitkiksi ja ovulaatiot myöhäisiksi. Clomifenia kokeiltiin myöhemmin, mutta siitä ei ollut minulle riittävää apua. Follien kyspyttelyä jatkettiin pistoksilla (Fostimon) ja saatiin ovulaatio aikaan (varmistettiin Pregnyl-pistoksella), jolloin hedelmöittäminen oli mahdollista. Inseminaatioon emme kuitenkaan ole päätyneet. Kolmannesta Terolut-kierrosta tuli plussa, joka meni kesken kuudennella viikolla. Nyt on meneillään kolmas OI (ovulaation induktio eli follikkelin kysytyshoito) ja piinailen luteaalivaiheen puolessavälissä. Tässä kierrossa kypsyttelylääkkeinä oli Femar ja Puregon, irroituspiikkinä Pregnyl ja loppukierron tukena on Lugesteron. Melkoiset eväät. :D

Jos sulla on raskautumisyritystä jo pitemmän aikaa ja kierrossakin häikkää, niin kannattaa hakeutua tutkimuksiin. Kunnallisellekin pääsee esim. perhesuunnitteluneuvolan kautta, mutta myös yksityinen on vaihtoehto. Lapsettomuuteen erikoistunut lääkäri on oikea ihminen arvioimaan, millainen hoito on sinulle tarpeellinen ja sopiva. Elämäntavoilla voi myös tasapainottaa hormonitoimintaa, joten ylipainoa kannattaa yrittää pudotella ja muutenkin panostaa hyvinvointiin. Siitä onkin hyvä aloittaa, varsinkin jos raskaustoive on vielä tuoreen puoleinen. Yleensähän tutkimuksiin laitetaan lähetettä siinä vaiheessa, kun yritystä on ollut vuoden verran.

Tsemppiä ja plussatuulta!
 
Viimeksi muokattu:
No nyt ei olla tavallaan yritetty ja ehkäisiyä on käytetty, mutta aijemmin nii ei ole tärpännyt..pitää käydä lääkärissä laittamassa asiat kuntoon jos se nyt tästä :)
Minkä aikaa teillä on yhtäjaksoisesti ollut yritystä ja millä tapaa olette ehkäisseet? Jos on kyse hormonaalisesta ehkäisystä, niin keholta menee tovi palautuessa. Joillakin tärppää helposti hormonaalisen ehkäisyn loputtua, mutta joillakin menee jopa yli vuosi. On ihan normaalia, että raskautumiseen menee sen vuoden verran. Tuskalliseltahan se odottaminen tuntuu, mutta tarpeettomasti ei kannata mieltä ja kehoa rasittaa lääkkeellisillä avuilla. Lääkkeellisiä lapsettomuushoitoja läpi käyneenä ihmettelen miksi haluat heti apuja vaikka olette nyt ehkäisyäkin käyttäneet. Varaudu kuulemaan lääkäriltä, että luomusti pitäisi ensin yrittää pitemmän aikaa. Jos aikaisemmin olette yrittäneetkin, niin sitä tuskin nyt pohjaksi lasketaan.
 
No nyt ei olla tavallaan yritetty ja ehkäisiyä on käytetty
Miten niin tavallaan? Jos teillä on ehkäisy käytössä, niin ettehän te pyri saamaan raskautta alulle. Jos yrittäisitte, niin ette käyttäisi ehkäisyä. Putosin nyt ihan täysin. En ymmärrä mitä haet takaa ja miksi olet jo alkuun apuja vailla. Kai sinä sen ymmärrät, ettei sitä kertalaakista tärppäämistä taata silläkään, että sulle ne Terolutit kirjoitetaan? Ne auttavat yleensä säännöllistämään kiertoja, mutta kaikille nekään eivät ole sopiva apukeino kuten ei myöskään Clomifen.

Sinuna yrittäisin nyt alkuun ihan luomuna vaikka puoli vuotta ja jos plussaa ei kuulu eikä kierto säännöllisty, niin sitten hakeutuisin pyytämään apuja kiertojen tasaamiseen. Kärsivällisyyttä.
 

Yhteistyössä