Alkuperäinen kirjoittaja piitu pipari:Minusta tuntuu että itse tehdyt karkit ovat monelle makeankipeälle mammalle vain tekosyy mässätä entistä enemmän joulun aikaan... Tammikuussa sitten itketään kun joululahjaksi saatu toppapuku ei mahdu päälle ja pyydetään muilta palstamammoilta laihdutusvinkkejä.
Toisesta ketjusta:Alkuperäinen kirjoittaja tää vieras:tahtois marmelaadien teko ohjeen!!!! ei kellään ois
Mistä sä sellasen ohjeen sait? Voitko laittaa tänne?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:riisisuklaata ja viime jouluna tupperin ohjeella baileys-konvehteja ne oli sit hyviä
Voitelu varmaankin kylmällä vedellä eikä rasvalla? Tossa ohjeessa kun on jo rasvaa eikä Tupperwaren silikonituotteita tarvi voidella. (paitsi konepesun jälkeen vähän öljytä, että pysyy hyvänä )Alkuperäinen kirjoittaja minä:ohje on tupperin, eli siihen "koristeluihmeeseen" tehtynä
VADELMA-KONJAKKI TRYFFELIT
Ainekset:
150g tummaa suklaata 60%
100g vaaleaa suklaata
20g voita
0,5dl vispikermaa
50g sulatettuja vadelmia
2tl konjakkia
Koristeeksi:
50g vaaleaa suklaata
Valmistus:
Sulata tumma suklaa mikrossa. Sekoita.
Voitele silikoni koristeihme (tai muu) ja laita kylmään, n. 5 min. Toista voitelu.
Sekoita kerma, voi ja vaalea suklaa ja lämmitä mikrossa. Sekoita massa tasaiseksi ja niin että suklaa on sulanut.
Pursota täyte koristeihmeeseen. Jätä tilaa kansille. Laita kylmään 15-20min. Levitä kannet lopusta tummasta suklaasta (sulata mikrossa jos liian jähmeää) ja laita vielä 15min kylmään ennen vuoasta poistamista.
Sulata vaalea suklaa ja koristele pursottimen avulla konvehdit
Ei niitä kaloreita kaikki laske. Miulle on ihan sama onko itsetehdyissä karkeissa enemmän kaloreita kuin ostetuissa. Eikä niitä tarvi isoa rasiallista antaa lahjaksi vaan pienikin riittää.Alkuperäinen kirjoittaja kolmen äiti:Huh, nuo itsetehdyt makeiset on kyllä hurjia kaloripommeja... laskin että niiss on rutkasti enemmän kaloreita kuin valmiissa suklaakonvehdeissa ym. makeisissa. Mitä järkeä on antaa niitä lahjaksi, kun todennäköisesti lahjan saajakaan ei niitä voi kovin montaa syödä. Ja suomalaiset on valmiiksi jo niin lihavia. Mieluummin annan joululahjaksi jotain muuta kun syötävää, koska sitä syötävää saa jouluna muutenkin niin paljon...
Alkuperäinen kirjoittaja Myy-80:Voitelu varmaankin kylmällä vedellä eikä rasvalla? Tossa ohjeessa kun on jo rasvaa eikä Tupperwaren silikonituotteita tarvi voidella. (paitsi konepesun jälkeen vähän öljytä, että pysyy hyvänä )Alkuperäinen kirjoittaja minä:ohje on tupperin, eli siihen "koristeluihmeeseen" tehtynä
VADELMA-KONJAKKI TRYFFELIT
Ainekset:
150g tummaa suklaata 60%
100g vaaleaa suklaata
20g voita
0,5dl vispikermaa
50g sulatettuja vadelmia
2tl konjakkia
Koristeeksi:
50g vaaleaa suklaata
Valmistus:
Sulata tumma suklaa mikrossa. Sekoita.
Voitele silikoni koristeihme (tai muu) ja laita kylmään, n. 5 min. Toista voitelu.
Sekoita kerma, voi ja vaalea suklaa ja lämmitä mikrossa. Sekoita massa tasaiseksi ja niin että suklaa on sulanut.
Pursota täyte koristeihmeeseen. Jätä tilaa kansille. Laita kylmään 15-20min. Levitä kannet lopusta tummasta suklaasta (sulata mikrossa jos liian jähmeää) ja laita vielä 15min kylmään ennen vuoasta poistamista.
Sulata vaalea suklaa ja koristele pursottimen avulla konvehdit
Tarviiko sitä ihan kaikkea tajutakaan? :saint:Alkuperäinen kirjoittaja piitu pipari:En ole ikinä tajunnut mitä ideaa on sulattaa valmista suklaata ja sitten jäähdyttää se uudelleen... Luulisi suklaan maunkin kärsivän siitä.
Mä en ole ikinä tajunnut ideaa että kauheesti pitää näpertää kun kaupasta saa valmiina ja paljon kalliimmaksikin monesti tulee jos tekee itse karkkeja :ashamed: *laiska*Alkuperäinen kirjoittaja piitu pipari:En ole ikinä tajunnut mitä ideaa on sulattaa valmista suklaata ja sitten jäähdyttää se uudelleen... Luulisi suklaan maunkin kärsivän siitä.
Mun suklaajuttuihin kyllä yleensä sekoitetaan kermaa ja kaikenmoista maustetta joten siitä tulee ihan eri asia sen jälkeen kuin tumma leivontasuklaalevy..Alkuperäinen kirjoittaja piitu pipari:En ole ikinä tajunnut mitä ideaa on sulattaa valmista suklaata ja sitten jäähdyttää se uudelleen... Luulisi suklaan maunkin kärsivän siitä.
Ikävää, että olet saanut huonoja itsetehtyjä karkkeja. Mulla joulun alla alkaa tekstarit piipata kun ystävät muistuttaa, että muistathan tehdä niitä pähkinäsuklaita. Lisäksi joudun vahtimaan, ettei kotiväki syö samantien kaikkia suklaita ja toffeita, eli pitää piilotella tekemänsä jutut aina jonnekin, että edes hiukan jäis jouluksikin. Se on kyllä totta, että ne ei kauaa säily (meillä tosin säilyvyysongelma johtuu tuosta, että kaikki tulee syödyksi)Alkuperäinen kirjoittaja piitu pipari:Suoraan sanoen minusta nuo omatekemät karkit on harvoin hyviä. Ne eivät kauaa tuoreina säilykään, minkä takia ne usein päätyvät roskiin, jos eivät tule syödyiksi saman tien.
Alkuperäinen kirjoittaja Estu:Voin laitella sulle erilaisia ohjeita, jos haluat? Läysin muutamia esim. suklaasuukot, mantelikrokanttivuoat, krokanttituutit, punssisuklaapallot, suklaapötkö, mantelimassatryffelit, kova pähkinä-nugaalevy, herkulliset kookospallot...tällaisia löysin kätköistäni =) Oisko joku, mikä kiinnostais?