TAMMIVAUVAT 2007

Pitkästä aikaa, kun vähän ehtii...

Meillä iltaitkut pahenee. Tai siis on rankemman kuuloisia, mut ei välttämättä kestä ennää kovin kauaa. Huomattiin nimittäin et sitteri tai tällä hetkellä turvakaukalo on se paikka jonne rauhoittuu ja sieltä sitten rauhassa katselee. Siis syli ei kelpaa millään :'( Ja jotenkin tuntuu et ruokailut on vähentyneet, tai sitten kun on alkanut tehostamaan ruokailua niin ei tarviikaan syötellä niin tiheästi. Maha saman tien täyteen ja sitten jaksaa taas pitkään. Onko muilla ollut sellaista et vuorokausiannokset ois jossain vaiheessa pienentyneet?

Huomenna on itsellä jälkitarkastus. Jännittää hieman, mut ei varmaan mitään sen kummempaa. Ai niin Kristallakin oli neuvola maanantaina. Painoa 5600g ja pituutta 57,5cm. ELi lisäystä +1300g ja +4cm! Hyvin syö.

Mut nyt nukkumaan, kun muutkin on menossa. Kyllä on alkanut uni maistumaan tälle mammalle, ei enää töllötinkään kiiinnosta niin paljon ku nukkuminen. Mistäköhän sekin johtuu?

VIlipi ja Krista
 
Meilläkin nuo vuorokausi annokset Jerellä heittää välillä tosi paljon.
Välillä saattaa syödä muutaman tunnin välein 120ml ja sit seuraavana päivänä 3:n tunnin väleillä 90ml.
Ihme epeleitä! :D
 
Jeps mulleppa iski sitten rintatulehus. Toissa yönä siihen heräsin kun sairaana palelsi ja tissi tuntu että räjähtää. mittasin kuumeen ja 40 näytti. Oli pikkusen veto poissa. Onneks oli seuraavana päivänä itellä jälkitarkastus josta sain antipiootit. Eilisen päivän piti kuumetta vielä jossain 39 mutta nyt tuntuu että alkaa pikkuhiljaa elämä voittamaan. Onneks mies sai töistä vapaata että oli Venlaa hoitmassa kun ei siitä olis kyllä itellä tullu eilen yhtään mitään. Hyvä kun jakso syöttää.
Jälkitarkastuksessa kaikki oli muuten ok!

Iitta ja Venla
 
Hyvä että Iitta voi jo paremmin, se tulehus on kauheeta!

Mä edelleen yksikseen mutisen "maito-ongelmasta"... Nan tekee vauvan mahalle hieman kovempaa kakkaa, vihree liisterimäinen, muuten OK. Nyt käytössä jonku päivän ollu Tutteli, kakka normaali keltainen löysä mut muuten poika on ollu itkuisempi ja väänää selvästi koko maito. Pulautellukkin on jonku kerran mitä Nanilla ei tapahtunut. Että kai kannattaa siirtyä takas Naniin!??!

Varasin ensviikon perjantaille Jesper Juniorin lastenvaate esittelyn kotiin! Ikinä en oo mitään esittelyjä kotona pitänyt, toivottavasti saan paljon vieraita. Kuulostaa kyllä jo nyt et puolet on töissä ja toiset puolet sairaana :( Ihan kivoja vaatteita oli ku netistä niitä jo katoin ja kohtuu hintaisia. Onko kellää kokemusta nuista vaatteista, onko hyviä???

Ens viikolla EHKÄ jo jäädään keskenään kotiin, mies saattaa mennä jo töihin. Onhan tuo jo kotona ollukki aika kauan. Naapurin vanha mies eilen niin ihanasti sano et: kyllä sulla tekemistä riittää ku on kolme nuin pientä lasta hoidettavana, niin ja koirat ja mies vielä lisäksi :LOL:

Menkat tekee tuloaan :eek: Niistä sitten riittääkin loppuelämäksi riesaa, ärsyttää :kieh: Mutta minkäs teet ku nainen on :D
Jännityksellä ootan, muistaako mies naistenpäivää mitenkää :whistle: Ois kiva saada ruusu ja suklaata :p Ja karkista puheenollen: jännä ku raskaana ollessa ei voinu ohittaa karkkihyllyjä kaupassa hermoja menettämättä ja pakko oli aina sit jotain ottaa. Nyt vaan kävelen ohi ja ajattelen että enpä ota. Ja sillä selvä :whistle: Ei ees haluta juuri karkkia, jospa tästä pääsee joskus sitte laihtumaanki :wave:
Mut poika kutsuu, nälkä vissiin taas. Niin, hän syö keskimäärin 8 kertaa päivässä 100ml kerrallaan. Öisin menee 130ml eli syö yöllä kahesti ja päivällä sitten saattaa olla ettei syö ku 80ml tms. Mut keskimäärin 800ml vuorokaudessa menee evästä, näyttää vaan lisääntyvän tuo määrä välillä...
 
no niin neuvolassa käyty. painoa on kertyny emmille tämän hetkinen paino 5510g, 58cm, ja pipo 40.

lääkäri oli vaan outo. kysy ensinmäiseksi et onko imetys vastenmielistä? siis miksi lääkäri tollasta kyselee. mä vaan sanoin et ei todellakaan ole kun ekaa lapsukaistakin imetin vuoden .lääkäri totes et joittenkin mielestä se vaan on vastenmielistä, mut ei sulla ainakaan. en vaan nyt sit tiedä mitä tosta ois pitäny ajatella.

meillä on poju sit päättäny tehä syömis lakon.... eilen ei syönyt paljon mitään ja kiukkuili vaan koko päivän.

noh, nyt kaffeelle ja kohta ulkoilemaan kun on nuin hyvä kelikin ulkosalla. -0

nipsu ja emmi 2kk 3pv


ja tuosta syömisestä välil emmi tankkaa jatkuvasti ja joskus sit pärjää vähemmällä syömisellä<br><br>
 
mikki hiiri harmaana
kränä JesperJuniorin vaatteet on ihania. juuri olin kutsuilla ja tilasinkin neidille oranssi trikooasun. olisin sellaisen vihreän halunnut mutta siinä oli kokoja vasta 100cm. ja syksyllä pidän omat kutsut ja ostan tuolle pojalle talvihaalarin sieltä ja kaikki herkut tietty siihen mukaan. olisin jo tälle talvelle ostanut mutta pärjättään näköjään edellisvuotisella loppuun tämä talvi. oon sitä mieltä että nämä vaatteet ovat hintansa väärtejä.
 
Heips!

Anoppi surettaa taas, nyt se on taas vihassa meille enkä mie enää jaksa. Sillähän on enemmän elämänkokemusta kuin meillä ja silti mun pitäis olla mieliksi. Ei jaksa riitä...

Mut jälkitarkastuksessa kaikki ok. Hemppa oli hieman alhainen 119 mut sain papan samala otatettua tälle vuodelle ja reseptin ehkäisyrenkaaseen jotta pärjään sit sinne kierukan laittoon asti. Ihanaa, kun voi alkaa nauttimaan ihan rauhassa sitten jos se kierukka vaan toimii. Se onkin mulle ihan eka. Kumma vaan, lääkäri ei ottanut kantaa mun alavatsakipuihin. Sanoi vaan et vastahan siitä on kaksi kuukautta synnytyksestä.

Kränä: meilläkin kakka oli ennen vihreetä, sillä nanilla siis. Ja itki niin vietävästi. Ja nyt tuttelilla on keltasta ja todella löysät, mut saa itse äherrettyä niin annan sitten kitistä. Mut itkut aina välillä loppuu kun keksii riisua alasti tai kävelee vauvan kanssa tai leikkii...joo, luovuutta vaatii ton vauvan iltaviihtymiset mut hetken sitä vaan kestää. Nyt vaan sitten sammasta hoidamma puolukanmehulla, niin saas nähä miten noin herkkä maha tykkää...Jännällä odotan iltaa...

Toisena päivänä taas kun muistaisin mistä te muut olette keskustelleet!

Vilipi ja Krista 2kk
 
Profiilissa uusi kuva. Tosin sekin kohta kuukauden vanha. Päivittelen sitä sitten taas kun ehdin purkaa kameran.

Pinja nukkuu, vaikka kello on vasta 21.30. Täytyy mennä kohta perässä.

Reilun tunnin lenkkejä ollaan vaunuilla menty ja toivottavasti se alkaa pian näkymään myös lantion seudulla.

Jaksamista ja hyviä vointeja isoille ja pienille

Lili ja Pinja huomenna 2kk
 
Annette-79 harmaana
Kertokees mulle, missä vaiheessa rintalapsen masu reagoi äidin syömään ruokaan? Eli jos syön lounasta klo 11 ja imetän pian sen jälkeen, niin reagoiko vauvan masu heti syötyä vai muutamien tuntien päästä? Eilen tuli syötyä kebabia tulisella kastikkeella ja vauva huusi niin vietävästi illalla. Tosin epäilyksen alla on myös maitomerkin vaihto (kokeillaan Tuttelia). Ja sekin aloitettiin eilen. Ekan kerran annoin sitä eilen aamulla, ja luulen, että eikös sen aiheuttamat mahdolliset vatsanväänteet tulisi jo aiemmin kuin vasta illalla... Taidetaan siirtyä takas BabySempiin ku siitä ei tullu ku ähinää ja kovasti pierua. Nyt ei ole pierujakaan näkyny tai kuulunu :/
 
Janette
Huomenta kaikille!

On tää niin hullua,että voi voi...Meillä pojalla auttoi se vaihtaminen erityiskorvikkeeseen,ilmavaivat ja itkuisuus väheni huomattavasti,kakka muuttui normaaliksi ja sai sen itse tehtyä,alkoi nukkumaan normaalisti ja syöminenkin onnistui ilman itkuja ja vääntelehtimistä.Lääkäri kirjoitti yhden purkin sitä maitoa ja se sitten loppui..Eilen soitin,että miten jatketaan..Nyt siis tiistai-iltana vaihdettiin takaisin Tutteliin ja sillä pitäisi viikko mennä.Nyt poika taas itkuinen ja syömisestä ei tule yhtään mitään,siitä huolimatta että oireet selkeät,viikko pitää jatkaa :/ Sen jälkeen kuulema vaihdetaan kotona takaisin erityiskorvikkeeseen ja jos/kun tilanne taas rauhoittuu,tehdään koko sama show osastolla uudelleen.Monimutkaisemmin ei voisi enää asiaa tehdä,aivan turhaa joutuu vauva mahakipuja kestämään.Ymmärrän kyllä,että Kela vaatii B-todistuksen että korvaa osan maidon hinnasta mutta tarvitseeko sitä näin moneen kertaan edestakaisin vatkata?!Eipä oo kivaa :\|

Noh,jospa se tästä...Iltapäivällä olis neuvola,saa nähdä paljonko on paino noussu.Viimeks reilu 2-viikkosena ollu neuvola.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille äiteille ja vauvoille kans :wave:

Janette ja poika kohta 5vko
 
Heippa hei!

Aamulla käytiin siellä rotavirus- ja aivokalvorokotetutkimuksessa.
Laitettiin pojalle seiskan aikaan kumpaankin käteen varmuuden vuoks
ne puudutelaastarit, kun 8.15 oli aika.
Jerelle tehtiin eka lääkärintarkastus, otettiin paino, tsekattiin refleksit ym.
Paino olikin noussun viikossa melki 200g! :D
Sit otettiin verikoe.. :/ Voi ei! Kyllä tuli multakin itku, kun tuntu kestävän toooosi kauan. Täti joutu oikein kaivamalla kaivamaan suonta, kun meni kokoajan karkuun. Rassu huuti niin lujaa, et ääni meinas mennä.
Tyynty onneks heti, kun päästettiin irti ja pääsi isin syliin.
Mä tärisin aika lujaa!
Varmasti poikaa ahdisti kun 2 aikuista pitää kiinni..
Onneks seuraavan kerran tota verta tarviikin ottaa vasta puolen vuoden päästä, viimesellä käynnillä.
Sit Jerelle annettiin suuhun se rotarokote, jonka maku oli vissiin ihan ok, kun maiskuttamalla meni alas! ;)
Tosin muutama minsa myöhemmin tuli ylös sellanen määrä puklua, et tais tulla ainakin osa rokotteestakin pois.
Onneks on vielä 2 satsia minkä se saa, ja kakskin riittää.
Seuraava käynti on ens kuussa, ja sillon saadaan neuvolapiikkien seassa sit aivokalvotulehdusrokote.
Kätsyä, kun ne voi antaa samalla noi piikit. =)
Henkilökunta oli aivan mahtavaa, tosi ihania tätejä!
Mukaan saatiin päiväkirja, mitä pidetään nyt 14 päivää. Niin, ja kuumemittari. ;) Täytyy lämpö tsekata kerran päivässä.

Oli poika niin sippi, kun tultiin kotiin, et sain sen pihalle nukkumaan syönnin jälkeen. Ei tarvinnut ite lähteä tuonne vesisateeseen kävelemään, senkun vaan työnsi vaunut ulos niin nukuttiin jo. =)
 
Hyvää Naistenpäivää kaikille! :flower:

Aamu ei alkanut toivomallani tavalla. mies soitettiin töihin kuudelta ja eikös lapsukaiset herännyt siihen. sain kuitenkin siivottua huushollin suurinpiirtein jo ennen ysiä. päivän paras oli kun lapset oli nukkunut jo 2 tuntia päikkäreitä (ja äiti ehtinyt istahtaa ja vähän huilata) ja tuo ukkoni tuli kukkakimpun kanssa kotiin :D juotiin kahvit rauhassa ja sit se taas menikin ja tulee joskus yöllä takasin. esikko nukkus lopulta melkein 3 tuntia ja tuo neiti nukkuu edelleen. kohta 4 tuntia täynnä. vois nukkua yölläkin.

nyt tarvii antaa tuolle pojalle välipalaa :wave:

t.mikki ja neiti 7vko5pv
 
Iloista Naistenpäivää! :flower:

Poio: se on aina rankkaa, äitille varsinki ku lasta jotuu piikittää tai ottaa verta tms. Meillä mies hoitaa kaikki nuo jutut ku äitin kantti ei kestä. Itku itelläki aina tulee, vaikka joutuis vaan pitämään lasta sylissä et lääkäri kattoo korvat tai laittaa rokotetta. Tuntuu tosi pahalta ku lapsi jäykistyy sylissä ja on vaan pakko pitää tiukasti paikallaan.

mikki hiirellä kiva mies, mäki tässä ootan ku porukka on just lähössä kauppaan et tuleeko sieltä tuliaisia tälle naiselle :whistle:

Meillä ollu kiire päivä tässä ja jatkuu vaan kunhan oon siivonnu keittiön ja muut tulee kaupasta. Eilen hajotin lasten leikkipöydän ja tuolit atomeiksi, hioin ja maalasin. Tänään toinen kerros maalia ja illalla sit tuputetaan vielä ite tekemillä "sabluunoilla" lasten käden jäljet pöydän pintaan :) Toivottavasti tulee hyvät sillä aikaa on menny monta tuntia ja vielä halusin tehä ihan ite, ei oo mies saanu auttaa :LOL: Aamulla oltiin ulkona 3tuntia, mies pudotti katolta lumet ja me lasten kans lapioitiin ne kauemmas. Sit on vauvakin saanut omat hommansa eli vihdoin räpelsin kastajaiskortit lähes valmiiksi. Painettiin pojan jalan jäljet kortteihin sormiväreillä ja jalan jäljet myös kastelahjaksi saatuun kehykseen...
Koirat pitäs käyttää lenkillä, halot hakata ja kantaa varastoon :eek: Tuntuu jo nyt et on poikki mut pakko tehä nyt ku muistaa. Ja illalla on taas Idols mikä on pakko nähä, kaikki pitää olla tehtynä siihen menneessä. Illallaki meni puoleen yöhön ku nuita kalusteita maalailin...

Mut hommiin :wave:
 
Kränä harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.03.2007 klo 16:47 Iitta kirjoitti:
Kränä: lähteekö se sormiväri helposti pois pienen jalasta? kun oon ittekkin miettiny et olis kiva painaa muistoksi..

Hyvin lähtee! Meillä on tiimarista ostettua se on myrkytöntä ja vesiliukosta
 
Hyvää naistenpäivää! Mun mies on tähän mennessä joka vuosi tuonut kukkia tän päivän kunniaksi, tänään ei ole edes huomannut koko juttua. Näin se sitten menee, kun hääpäivä on sovittu. Hahhaa.

Poio: Nuo Emlalaastarit häivyttää suonia mitä kauemmin ovat kädessä. Ens kerralla kannattaa laittaa vasta puoli tuntia ennen (vai oliko se aika niin?). Varmaan sen takia joutuivat kaivelemaan ennen kuin saivat verta.

Meidän esikollakin häipyi suonet eikä nukutustippaa voitu laittaa. Oli kamalaa katsoa, kun nukuttivat vuoden ikäistä maskilla. Ihan kuin viimeisiä hengenvetoja olisi ottanut...hyi olkoon. Onneksi lapsi ei siitä mitään muista, vanhemmille tais jäädä trauma. :LOL:

Olen silitellyt Villen kasvoja, jos vaikka hermot alkaisivat pienellä stimuloinnilla toimimaan. Voi mussua. :(

myyrä ja ville tasan 9vko
 
Kärsitkö lumen puutteesta? Ei hätää, täältä sitä saat rekkalasteittain ihan ilmaiseksi!!! Aamulla lähin hierojalle ja jumituin monta kertaa autolla kiinni tuonne valleihin. :kieh: Siis niin hirveesti oli yön aikana tullu lunta ettei eteenpäin päässy, onneksi hierojakin oli jääny ihan kunnolla kiinni autollaan et en myöhästynyt ajalta :D Varmaan puoli metriä oli tavaraa, meni kaks tuntia ku sitten miehen kans kolattiin piha! Katolla on saman verran lunta nyt ku mitä oli eilen ennen lumenpudotusta :/
Alku talvesta valitettiin ku ei oo lunta kunnolla ja nyt sitä on ihan liikaa, voi ku satais vettä pari päivää ja plussalla pysyis niin sais vähän häviämään tuota rasitetta :\|

Ja meni sitten eilen hiihtomono rikki! Ei pääse kuntoilee nyt, no eipä siellä eteenpäin pääsiskää ku latukone käy vaan aamuisin. Vali vali... Vauva nukkuu neljättä tuntia ulkona, tyttö on päikkäreillä kans ja esikko lähti isän mukaan remontti hommiin. Hiljaista on!
Niin ja muistihan se munki mies naistenpäivän! Kaupasta toi karkkia ja mahtavan ruusuasetelman! :flower: Ihana! Ja antoi nukkua koko yön! Ite hoiti vauvan syöttämiset kokonaan.

Mä päätin vaihtaa tuttelin takas Naniin. Jospa pojalla helpottas tuo puklailu. Kovasti on alkanut juttelee leluille (eilen myös pistorasialle :) ) ja yrittää tavoitella leluja käsiinsä. Hymyilee ku naantalin aurinko ku sisarukset sille höpöttää. Ihanaa seurata tuota kehitystä, nyt sitä alkaaki sit tapahtuu ihan urakalla.

Poika 2kk!!!!!!! :heart:
 
moi :ashamed:
kipeenä äippä ja poika tai oikeemmin kaikki pojat isäntä ainoo terve..meillä tavan räkätauti mut sitkee sellainen ja kuumettakin oikein mussa ja vanhemmassa piti. vauva yskii ja pärskii..voi surkujen surku..ja juhlat sunnuntaina..sanotaan tahdon ja pojalle virallisesti se nimi kirjoihin ja kansiin :heart: :heart:

pikaista paranemista toivoen Nappa ja Jere 2kk
 
Onnea Napalle astuessasi avioliiton satamaan!!! Nii ja tietysti pienelle kastejuhlaan onnittelut.

Jotenkin harmaata oma olo... Täytyy varmaan kattoa hauskoja kotivideoita, jos vähä naurattais.

Poio, tehän olette siinä rotatutkimuksessa mukana. Me ilmoittauduttiin kiinnostuneeksi, ku kuitenkin oltiin jo päätetty antaa se rokote Petelle. Keskimmäisellä oli 1-vuotiaana rotaripuli, ja siitä tuli kehitykseen 3 kk takapakkia. Sitä ei haluais kokea uudelleen. Oli meinaan oppinut jo käveleen, ja rota vei sen taidon kolmeksi kuukaudeksi. :( Kaks verikoettako siinä otetaan?

Huomenna on Tampereella kestovaippahulinat Sampolassa klo 12-16. Kiva nähdä vähän millaisia vaippuleita on tarjolla.

Hyviä öitä kaikille!
TeeTee


 
Lauantaita kaikille!

TeeTee, tutkimuksessa otetaan se verikoe ekalla ja sit viimesellä
käynnillä. Onneks siis 2 kertaa vaan.. :/

Täytyy sillä vikalla kertaa olla tarkkana, ja laittaa ne laput just sen puol tuntia ennen. Mulle sanottiin puhelimessa, kun varattiin tota aikaa, et laita vaan tuntiakin ennen. Sit rassun suonia ei tosissaan meinannut löytyä.

Tuolla Sampolassa olis kiva päästä käymään, mut jää pakosti väliin
tältä kertaa.
Minkä kokosia vaatteita te käytätte vauvalla?
Meillä tuntuu nuo 62 senttiset olevan passeleita nyt.

Poio&Jere 8vkoa
 
moikka,

Poio ja TeeTee kysytäänkö tosta rotarokotustutkimuksesta 6 viikon lääkärineuvolassa jos haluaa lähtee mukaan?
Meillä 6 viikon lääkärineuvola ensi perjantaina ja ajattelin pyytää reseptin tohon rotarokotukseen mutta voisin harkita tutkimukseen osallistumista jos kysyvät....

Meidän tytöllä 5 vkoa 1 vrk on tullut niitä hormoninäppyjä kasvoihin ja kaulaan melko paljon parin päivän aikana. Eihän niille tarvinnu tehdä mitään ja ajan myötä lähtevät pois?

Hyvää viikonloppua!

T. Sartsa ja tyttö 5 viikkoa :flower:
 
IIIIIK!!!!!!!!!! Just miehen työnantaja soitti et töihin pitäs nyt sitten lähtee maanantaina! :eek: Pitänee toivoa että jatkossakin menee yhtä hyvin kaikki. Sitä sitten ollaan taas osa-aikainen yh eli ma-to ihan yksin lasten kans... No, hyvin se menee, onneksi auttavia käsiä löytyy :heart:

Meijän pojalla on käytössä vaihtelevasti 56/62 kokoisia vaatteita, riippuen miten paljon on kuivausrummussa kutistuneet :D
Just kokeilin Lidlin pienintä vaippaa ja vielä on liian iso meijän hoikalle pitkälle vauvalle.

Siis taas mä unohin itse asian... mutta kirjoittelen sit ku muistan :whistle:
 
heips!

meillä käytetään 56 vaatteita. vielä muutama 50cm sopii, mut sit taasen on pari 56 jotka ovat jo pieniä. ja pituutta oli viimeviikolla 54,3.

oltiin aamusella markkinoilla ja nyt on maha piukassa lakua. on se vaan niin hyvää kun saa tuoretta lakua :p

ja huomenna olis tarkotus juhlia ristiäisiä, saapi nähdä mitä olen unohtanut järjestää/ostaa/miettiä valmiiksi......

nyt välipalan tekoon, ajateltiin herkutella pirtelöllä :p

ja eihän me mitään sokerihirmuja olla :whistle: :ashamed:

t.mikki ja neiti 8vko
 
Meillä on käytössä 60-62cm vaatteet.
Tuntuu, että 60cm on nyt just jämpti. Kasvaa ihan mahdottomasti tuo pikkuinen. Syöttövälitkin on sitten sen mukaisia, korkeintaan kolme tuntia. Joskus juhlapäivinä on ollut pidempiä välejä.

nypyt häipyy itsestään. meillä on niitä vieläkin, kestää ihan tuhottoman kauan. hydrokortisonia on jouduttu laittamaan usein, kun naama ärtyy ihan hehkuvan punaiseksi.

villen oikea huuli nyki illalla hymyillessä vähän ylöspäin. jihuu! alkaa varmaan pikkuhiljaa palautumaan hermotoiminta.
englanninkielistä tietoa löytyi kiitettävästi aiheesta. kumma ettei yhtään suomenkielistä infoa.
aika siis parantaa suurimman osan tällaisista tapauksista. synnytyksessä tullut trauma ilmeisesti. villen pää olikin aikamoisen paineen alla suht pitkään. supistusvälit oli ihmeen pitkiä ponnistusvaiheessa. vauva tais tulla vielä poski edellä ulos, oli niin vauhdikas muotoilu päässä. hehhee.

 

Yhteistyössä