Tammikuun toivot 09

Tuizu, meillä sama homma mitä enemmän pöyritään kylillä sitä rauhallisempi poika on. Meilä tuo maha kenkuttaa, mutta luojan kiitos yöt ollaan kuitenkin nukuttu ihan hyvin, yleensä kahdella syötöllä. On tuo vaan niin ihana :heart: .

Nyt me lähdetään nukkumaan, öitä :wave:

JiiMi ja nimetön poika, kuukauden vanha
 
Tankki kylläpäs teillä aikaisin on hampaat tulleet :eek: Vaikka suhteellisen ajoissa ne meidänkin lapsille on tulleet (3kk iässä) Tällä toiseksi nuorimmalla oli 1v kaikki muut hampaat paitsi ihan viimeset takahampaat puhjenneet..
Tuizu millaiset mitat Tuomo sai neuvolassa?

Meillä on sen verran rytmiä tytöllä, että korkeintaan kerran yössä syödään. Päivät menee syöden, seurustellen ja nukkuen eli mitään selkeää rytmiä ei siinä vielä ole, mutta eiköhän se rytmi päiväänkin pikkuhiljaa muotoudu.. Maanantaina on seuraava neuvolakäynti saa nähdä miten tyttö on kasvanut, täysimetyksellähän tuo tyttö on. Yritin eilen tarjota pullosta lypsettyä maitoa niin tyttö huusi naama punaisena |O eli ei kelpaa tytölle pullo edelleenkään :ashamed: Eipähän tarvitse äidin miettiä mitään menoja ilman tytsykkää :whistle: No sitten joskus kunhan imetys on ohi voi miettiä omia menoja :D

Tytteli on alkanut seurustella oikein urakalla. Hän hihkuu ja kiljuu kun oikein innostuu lörpöttelemään.. Ja ne hymyt, ne on kyllä niin ihania :heart: ja ääneen nauramistakin alkaa pikkuhiljaa tulla. On se niin ihanaa kun voi jo tosiaan tehdä vauvan kanssa paljon ja ennen kaikkea nuo seurustelutuokiot on sellaisia, että välillä saa oikein vedet silmissä nauraa kun neiti "kertoo" juttujaan...

Nyt päiväkahvia keittämään :wave:

MaMa ja tytsykkä (huomenna 2kk)
 
Tässä on Tuomon mitat (2kk)

5245g
56,7cm
pää 39,1

MaMa toi seurustelujuttu on niin mahtavaa! Sitä aina odottaa koska tulee kunnon juttelupläjäys, kun sitä huonotuulisuuttakin löytyy aika paljon! Mutta hoitopöydällä ja sohvalle kun laittaa viereen makaamaan, niin niissä varmasti irtoo juttua!! Se on niin ihanaa :heart:
 
Nostelen vähän tätä pinoa, jos vanhoja tummikuisia vielä eksynyt tänne lueskelemaan, kun tuolta kerhon puolelta aktiiveja vielä uupuu.

Mellä alkanut ilta kiukut ihan tosissaan, päivällä poika kun enkeli hymyilee juttelee ja naureskelee, mutta illalla kiukutellaan sitten oikein todenteolla. Onneksi kuitenkin yön nukkuu ihan mukavasti 1-2 syötöllä ollaan menty.

Kaikille jaksamisia vauva arkeen!

JiiMi ja nimetön poika 5 viikkoa
 
Alkuperäinen kirjoittaja mimmu84:
Mihis kaikki on kadonnut kun niin hiljaista täällä?
Taitaa olla niin että kerhon puolella on kaikki ahkerammin kirjoittelevat niin tahtoo unohtua tänne kirjoittelu..

Meillä tyttö kajautti tänään ilmoille ne kauan odotetut ensimmäiset naurut :D Ja kyllä siinä äitikin nauroi kyyneleet silmissä kun sitä kätkätystä kuunteli :heart: Maanantaina oli se painokontrolli ja tytsykälle piirtyi seuraavat mitat 5930g/58cm rintamaidolla mennään eteenpäin ja hyvinhän tuo tuntuu riittävän. Alkuviikosta neiti löysi uuden tuttavuuden.. oman käden :D siinä riittää ihmeteltävää, välillä vaan tulee niin lähelle että sitä pitää tuijottaa silmät kierossa :LOL: saa nähdä milloin tyttö huomaa että niitähän on kaksi :whistle: Tuntuu että nyt alkaa se vaihe kun uusia taitoja ja uusia asioita opitaan lähes päivittäin...

Nyt päiväkahville :wave:

MaMa ja tytsykkä 2kk :heart:
 
Mama 74, miks te ootte painokontrolliin joutunut kun noin hyvin on painoa vauvalla? me jouduttiin ravaamaan painokontrolleissa ja viimeksi kun painoa oli 5220g ja pituus 58.7cm ja nyt ei tarvii enää käydä...ja ikää tytöllä 2kk + 5 päivää...Ihanaa että olet ekat naurut saanut, meijän tyttö eilen vähän hörähti mut siihen se sit jäi, kovasti odottelen naurua:)
 
mimmu painokontrolli oli sen takia että edellisellä neuvolakäynnillä oli painoa tullut vain 10g/2vk ja taas sitä ennen n.800g/2vk eli tuon yhden jakson pienen painonnousun takia. Kun eivät näköjään osaa katsoa kokonaiskuvaa :whistle: Niinkuin neuvolalääkäri silloin sanoikin että painon ja pituuden kasvu vaihtelee kovastikin vielä tässä vaiheessa ennenkuin alkaa kasvu tasaantua. No onpahan käyty ja nyt oli siis painoa tullut 300g/2vk eli näin se painon lisäys vaihtelee.. Ja tosiaan, ei tuo tyttö miltään aliravitulta näytä :D Ja nyt mennään taas ihan normaalin aikataulun mukaan noita neuvolakäyntejä
 
Mama 74 just just, se on jännä kun ne kyylää niin tarkasti niitä käyriä, kun meijänkin neiti on koko ajan ihan tasasesti kasvanut, painon nousu pituuteen nähden oli niiden käyrien mukaan jotenkin hidasta ja jouduttiin siellä ravaa, silti aina sanottiin vaan, juu imettelet vaan, ei tarvii lisämaitoa antaa ja sit taas kumminki viikon päästä sinne uudestaan ja taas sama juttu.Paras oli se kun käytiin jossain välissä eri neuvolatädillä ja sen vaaka näytti että paino oli tippunu jonkin verran ja sit taas määrättiin viikon päähän uus ja se olikin sitten omalla neuvola tädillä ja sen mukaan paino hyvin noussut kunnes ne sitten hokas että vaaoissa eroja:)
 
mimmu84 joskus tosiaan liikaa tuijottavat neuvolassa niitä käyriä tärkeintä kun olisi katsoa sitä lasta sillä se kertoo varmasti enemmän kuin yksikään käyrä :D

Neiti aloitti tämän aamun pienellä vatsan tyhjennyksellä :whistle: oli sitten sitä ihteään ihan niskassa asti ja siitä huolimatta neiti yhtä hymyä :D Nyt vetelee unia tuossa sitterissä..
Meillä on nyt vakiintunut tu yö niin että tyttö menee nukkumaan klo 21-21.30 ja herää syömään kerran n. klo 4 sitten jatkaa unia tuonne klo 7-8 taas syö ja jatkaa unia vielä hetken aikaa. Viikonloppuna voi itsekin jatkaa unia tuon aamun syötön jälkeen, mutta viikolla täytyy nousta laittamaan koululaiset koulutielle. Päivällä ei vielä selkeää rytmiä ole kuin sen verran että pidemmät unet ajoittuu tuonne iltapäivään, mutta muuten vaihtelee nuo nukkumiset ja syömiset ihan päivittäin. Shoppailureissut neidin kanssa onnistuu oikein mallikkaasti, usein tyttö nukkuu sen ajan varsinkin jos on tankannut hyvin ennen reissua. Hyvä näin kun nuo shoppailureissut suuntautuu usein tuohon lähikaupunkiin kun tämä oman kylän kauppa tarjonta on aika onneton..
Nyt aamukahville...

MaMa ja tytsykkä 2kk
 
Huomenta vaan kaikille!

Täällä ollaan flunssan kourissa jo toista kertaa, aargh :kieh: Onneks ei oo vielä tytölle tullu tätä nuhaa, ja jospa se säästyis tällä kertaa. Me odotellaan tiistain neuvolakäyntiä. Siellä tyttö saa sitte rokotteen ja samalla lääkäri arvioi lähetetäänkö tyttö keskussairaalaan neurologitutkimuksiin. Usein kuulema keskosvauvat sinne joutuvat, ja toisaalta haluaisinki käyttää tyttöä siellä, sais sitte tietää jos jotain häikkää on.

Meillä tulee hymyjä, ja jonkin verran myös pientä ääntelyä. Liikuta ei vielä ollenkaan, mutta nyrkki menee kokoajan suuhun. Saa nähä millonka neiti hoksaa omat kätensä, niin et alkaa niitä katselemaan. Huomaa että kun on kyseessä keskonen, niin jotku asiat tulee myöhässä. :(

Minäpä tulen tiistaina kertomaan neuvolakäynnistä! Niin ja kirjoitellaan vielä tännekki!!

:heart:

Tammimasu ja neiti 3kk 1vko
 
Moi tosi pitkästä aikaa. Mullapa melkein on kirjoittelut menneet suoraan tuonne tammikuisten kerhon palstalle, joten tänne en ole pitkään aikaan kuulumisia laittanutkaan.

Ensi viikolla mennään lääkäriin, normaalin 3kk th-käynnin sijast, koska vauvalla ihottumaa. Saa nähdä onko kyse atopiasta ja mitä kaikkea sitten tarttee tutkia yms, että iho lähtee palautuun.

Ei ollakaan käyty 6vk:n jälkeen neuvolassa, niin tosissaan vauvan kasvu kiinnostaa.

Rytmi on muodostunut mukavasti. Vauva on sen aikalailla itse saanut itselleen rakentaa.

(.)-rytmi... Illalla vauva nukahtaa vaipanvaihdon, yöpuvun pukemisen ja imetyksen jälkeen omaan sänkyynsä n. klo 20, nukkuu siten että syö aamusta klo 5-6:n aikoihin, jää tuolloin yleensä viereemme parivuoteeseen ja nukutaan tuonne n. klo 8:aan. Annan tuolloin vielä lisää maitoa. Aamupäivällä vauva torkahtaa sitteriin n. 10-30 minuutiksi. Klo 10 jälkeen imetys ja vauva ulos nukkumaan terassille suurinpiirtein klo 11 mennessä-. Nukkuu nelisen tuntia. Kun herää n. 15 maissa syö taas... Illan aikana sitten ottaakin taas jonkut nokoset, joko liikenteessä turvakaukalossa, tai sylissä tai sängyn päällä tai sitterissä tai kävelyllä vaunuissa... (ei olla iltaan saatu mitään selkeää rutiinia, koska meillä illat niin erilaisia miehen vuorotyön ja isompien lasten harrastusten vuoksi...). Vauva syö siinä välissä n. 18 aikaan jonkun verran... ja sitten taas pyörhtää sama alusta =)

Täysimetyksellä mennään edelleen...

Ei kai tässä kummempia. Kerhon puolella tavataan taas!! =)

rakuuna ja tyttövauva 2kk3vk2pv
 
Moi pitkästä aikaa!
Mikä tuo kerhopuoli on, miten sinne pääsee? Olis kiva kirjoitella kuulumisia ja lukea teidän ja saada vähän vertaistukea jos vain joskus ehtis. Meidän neiti on vaativa tapaus, yöllä en saa juuri nukuttua ja siispä aika poikki. Mutta jos kerrotte mikä on tuo kerhopuoli niin kirjoittelen sitte lisää.
 
Nostetaanpa tätäkin pinoa :D

Meillä mennään yhdellä yösyötöllä (tai joku voisi sanoa aamusyötöllä..) illalla tytsykkä menee nukkumaan n.klo 21 ja herää syömään sitten n.klo 5-6. 10 min syötön jälkeen jatketaan unia tuonne kahdeksaan :D tällä rytmillä saa äippäkin ihan riittävästi unta. Kovasti neiti seurailee mitä ympärillä tapahtuu ja juttua tulee oikein reippaasti, vahinko vaan ettei ymmärrä mitä neiti höpisee :whistle: voi olla tietysti parempikin ettei ymmärrä, tiedä mitä neiti kommentoi :LOL: Leluihin neiti tarttuu vahingossa eli vielä ei käsien hallinnasta ole tietoakaan, mutta eiköhän sekin ole ajan kysymys milloinka huomaa että niitä viuhtovia juttuja pystyykin itse ohjailemaan :D (ja jospa ne sitten lakkaisi tinttailemasta välillä nenään :whistle: ) Saa nähdä milloinka ensimmäiset hampaat tulee.. toiseksi nuorin oli pari päivää vajaa 3kk kun alaetuhampaat puhkesi. Ihan vielä ei tarvitsisi tulla, mutta kovasti tyttö kuolaa ja jatkuvasti suussa on nyrkki ja jos hyvä tuuri käy niin nyrkissä on vielä harso jolla on hyvä hinkata ikeniä...

Jos täällä on vielä äitejä jotka kirjoittelivat odotusaikana tammikuun toivoissa, mutta ei vielä ole kerhossa niin minulta saa salasanan kerhoon :wave: Muutama odotusajan aktiivikirjoittaja on vielä hävöksissä...

 
MaMa74... Jep, mä varmaan sanon tuota aikaa "aamusyötöksi", klo 5-6.00 aamulla. Mutta ehkä se johtuu siitä, että tehdään miehen kanssa molemmat työtä sairaalassa ja aamuvuoroihin mennessä herätys on 05.10 =)

rakuuna ja vauva 3kk2pv
 
Heippa!

Minäkin kaipaan ohjeita, kuinka löydän sivustolta kerhon tän ikäluokan vauvojen vanhemmille, ja miten saan salasanan. Kiitos :whistle:

Meillä mennee pikkuisen miehen kanssa mukavasti. isosiskokin on jo alkanut tottua uuteen perheenjäseneen tämän alkuvuoden aikana. Ikää pojalla alkaa olla kohta 3kk. Meillä seuraavanlainen rytmi: herää 7 maissa, 8 aikaan aamutissi, 9.30 päiväunille tissi ja unet 2-3h vaunuissa ulkona, 13 aikaan lounastissi, 14.30 välipalatissi ja unille 2-3h vaunuihin ulos, 18 aikaan päivällistissi, ilta syödään tunnin välein (yksi pulloruoka siinä 20.30 aikaan), unille 22 tissin tainnuttamana, yöllä syö yleensä 4 maissa pulloruoan (joskus nukkuu koko yön 22-07, joskus herää ekan kerran vasta 5-6 aikaan, jolloin haen omasta huoneesta viereen tissille). Päivisin on ajoittain kiukkuisuutta vatsanväänteistä ja tissiraivareita maidon suihkutessa. Paljonkohan on mitan 3kk neuvolassa... isohko poika oli jo 2kk (58cm ja 6060g). Kevättä kaikille tammivauvojen vanhuksille.
 
Tulin tällekin puolelle katsomaan mistä täällä kirjoitellaan.

Meidän poika sai maanantaina rokotteen ja oon aatellu että itsuisuus johtuu siitä. Nyt alkaa kuitenkin epäilyttää, että voiko vieläkin vaikuttaa kun siitä on jo useampi päivä. Olitte puhuneet hampaiden puhkeamisesta, voisikohan tuo meidänkin pojan itku johtua sittenkin hampaiden tulosta, oon vaan aatellu et ei kai niitä vielä mut voiskohan kuitenkin olla sitä... Esikoinen ni en tiiä näitä oireita.. Onko se yleistä kun ikää vasta vähän reilu 3kk. Ennen on aina rauhoittunut kun on maitoa saanut mutta ei enää.
 
Pitkästä aikaan... Onko "meillä" jokin kerhokin? Juu, pihalla kuin lumiakka, myönnän.

Aika menee niin siivillä ettei meinaa ehtiä kirjoittelemaan. Neiti sai nimekseeen Noora Annika Wilhelmiina tuossa maaliskuun puolen välin jälkeen. Viimeisimmällä neuvolakäynnillä Noora painoi 5850g ja oli 58,5cm pätkä :D Seuraava neuvola on ensi maanantaina. Huomenna mennään ensimmäistä kertaa hammaslääkäriin :O

Sittemmin olemme olleet hieman reissun päällä (lapsimessuilla, petexpossa sekä laivalla). Yllättävästi Noora jaksaa reissata; tietty kun iskee nälkä ja väsy niin siitä saa kuulla koko ympäristö :$

Vappuna olisi tarkoitus lähteä ekaa keraa karavaanailemaan Nooran kanssa; aloitamme turvallisesti tuosta aika läheltä (pääsee tarvittaessa kotiin pikapikaa).


Janttu & Noora (noin viikkoa vajaa 4kk)
 
Moikka!

Kerho meiltä tosiaan löytyy. Etusivua kun rullaa alas niin oikealla reunassa on kohta josta pääsee kerhojen etusivulle. sieltä siis löytyy tammikuiset :) MaMa74:lta saa siis salasanan ja muut tarvittavat tiedot, eli hälle kannattaa viestii laittaa!

Mäkin siis olen siellä kirjoitellu, täällä ei ole tullu juuri käytyy :ashamed:

Me ollaan oltu Vaasassa mun äidin luona lasten kans, ja täytyy sanoo et oon kyl viihtyny tosi hyvin täällä! Ihana paikka :)

Meidän neiti sai nimen 29.3, Inka Sofia :) Inka on ihan älyttömän helppo vauva, vaarallisen helppo oikeestaan koska sai muhun vauvakuumeen tartutettuu :D
Neiti lopetti tissin syönnin 1,5kk iässä, eli korvikkeella mennään. Nyt vain epäillään neidillä maitoallergiaa eli sitä aletaan kattoo seuraavaks!

Muuten menee hienosti, tyttö nukkuu yöt hyvin, nukahtaa itsekseen omaan sänkyyn klo 20 ja heräilee kerran syömään melko tarkalleen klo 4.30 :) Nukkuu sit seitsemään ja alkaa jo kasilta ekoille unille. Kolmet päikkärit ottaa päivän aikana.
Inka on iloinen vauva, ei itke juuri lainkaan!

Mutta, tulkaa toki muutkin tuonne kerhon puolelle. Siellä on paljon kivempi keskustella :)

MrsO
 
Nostellaanpa tätä vähän :D

Kerhosta sen verran, että jäseneksi otamme kaikki jo odotusaikana kirjoitelleet.

Meillä tytsykkä oppi tänään kääntymään selältä vatsalleen. Pidemmän aikaa on jo päässyt kyljelleen, mutta siihen se on tyssännyt. Tänään sitten väänsi ja väänsi niinkauan että vihdoin onnistui kampeamaan itsensä ihan mahalleen asti :heart: Toivottavasti ei tämä uusi taito tule tytön uniin, sekin kun näillä pienillä välillä on että uudet taidot häiritsevät yöunia..
Meillä mennään edelleen rintamaidolla. Kokeilin tuossa yhtenä iltana tarjota pullosta lypsettyä maitoa ja sain sitä menemään n. 60ml mikä on hyvä saavutus, sillä tytsykkä ei tähän mennessä ole tuttipulloa kelpuuttanut lainkaan. Ei sillä että olisin pulloruokintaan siirtymässä, mutta jos joskus tulee tarve ruokkia neiti muutoinkin kun imettäen niin olisihan se ihan hienoa jos sitä pulloakin huolisi. Kiinteiden aloituksella en ole ajatellut pitää mitään kiirettä jos vain maitoa riittää.

Minkä verran teidän pienet puklailee syötyään?

Meillä tyttö puklaa välillä oikein reippaasti syötyään :eek: Onneksi näitä runsaan puklailun kertoja on vain sillointällöin, muuten olisin jo huolissani moisesta.

Kirjoitelkaahan muutkin tänne ja etenkin uudet tuttavuudet kuten pilviini :D

Hauskaa vappua kaikille tammikuisille :wave:

MaMa ja tytsykkä 3,5kk
 

Yhteistyössä