Tammikuiset 2006

kallella oli neuvola vuosi ja kolme kuukautta. 11kg 500g ja 81.5 cm. keskikäyrän yläpuolella mennään. tää vuosi ollut rankka tänä vuonna jo viisi korvatulehdusta ja nyt ollaan jonossa putkituksiin. vauhtia riittää kävely on melkein juoksemista sekä aivan hillitön kiipeily kausi menossa ihan mihin vaan pitää kiivetä. ja kun kieltää niin naama menee kurttuun ja sitten itku.yöt nukkuu suht hyvin kun on terve. pullosta pitäis vielä päästä eroon. on ollut niin helppoa risaisina öinä tyytyä pullon antoon.tiedän huono selitys joo.mutta oikein aurinkoista kevättä kaikille ja hyvää kesän odotusta myös.toivotaan että päästään pian putkituksiin.
 
hei. meillä oli just 1v3kk nwuvola. 11kg500g ja 81.5cm. keskikäyrän yläpuolella mennään. vauhti on lujaa kävely on oikeastaan juoksua.ja joka paikkaan pitää kiivetä mihin vaan pääsee. korvat on vaivannut tänä vuonna jo viidesti ja nyt ollaan putkijonossa. kaksi kuukautta sanottiin jonotusajaksi. torstaina loppu lääkekuuri ja eilen jo taas bebä vuosi. yöt nukutaan suht rauhallisesti. pullosta pitäis päästä eroon pikkuhiljaa. oikein rattoisaa kevättä ja kesän odotusta.
 
Me käytiin eilen parturissa, ja voi että tuli pojasta sievä kuin sika pienenä, oikein sellainen poikaviikarin näköinen, ihana! =) Ihan äipän puolueeton kommentti juu! ;)
Vappua tässä odotellaan, munkkeja olis meininki leipoa tässä viikonlopun aikaan ja maanantaina käydään Sotkasta ostamassa Iirolle vappupallo, sieltä ostettiin viime vuonnakin sellainen neljän euron pallo, ihmeesti jaksoi siitä innostua vaikka oli vasta niin pieni silloin. Nyt varmaan sekoaa tavallisistakin ilmapalloista, toivottavasti isäntä jaksaa niitä puhallella, mulla käy nielurisoihin tai johonki sinne päin pelkkä ajatuskin! :(

Mut nytpä se pitänee tarttua imurin ja mopin varteen, milloinkahan lie viimeks siivottu kunnolla... imuroidahan nyt pitää joka toinen päivä kun hiekkaa kantautuu sisälle, mutta en edes muista koska olen viimeksi luutunnut lattiat! :ashamed: Tänään, tai siis kohta, olis siis sitäkin huvia luvassa! :/
 
Iiro sanoi tänään ekan selkeän sanansa, kiikkuu! Pupu Tupuna kirjassa Pupu Tupuna kiikkuu, ja lukiessa on sormella näytetty sitä kiikun liikettä ja sanottu kiikkuu. Tänään Iiro näytti liikkeen itse ja sanoi sanankin itse! :heart: =) :heart: =) :heart: =)

Ja minkäs kokoisia jalkineita ikätovereilla on? Tuli mieleeni moinen, kun naapurin äidin kans asiasta puhetta tuli, ja ajattelin sit kysyä täälläkin! Meillä Iiron kesälenkkarit on kokoa 23, iskän kenkä on 46, joten puolet on jo kasvatettu! =) =)
 
Iltaa!
En ole aikoihin kirjoittanut mitään. Meillä tosin elämä tuntuu olevan hyvässä rytmissä. Neljä päivää viikossa ollaa hoidossa ja perjantaisin kotosalla. Tämä on toiminut hirveän hyvin. Hoidossakin kaikki on mennyt käsittämättömän upeasti.

Joku kyseli kengän kokoa. Meillä on nyt kaikki kengät 22. Pituuten nähden ilmeisesti vähän pieni jalka. 1vee tarkistuksessa Ilari oli 82 ja tuntuu että on kasvanut siitäkin hirveästi. Mutta hyvin tuo näkyy pysyvän pystyssä. :)

Ostettiin pyörän istuin eilen ja musta se tuntui kamalan vaikealta. Hyvin ajaessa pystyssä pysyy, mutta pysähtyminen tuotti vaikeuksia. Ilari tuntui kuitenkin pitävän pyöräilystä. Treenaamalla se pysähtyminenkin varmaan helpottuu.

Vappupallot on kovassa käytössä. Niitä on kiva rapistella ja kuljetella ympäri kotia. Katsotaan tuoko vieraat serpentiiniä, jos ei, niin pelkät pallot saa riittää.

Hauskaa vappua kaikille!


 
Moi!

Aada oli viimeyön mummolassa, kun isäntä oli kaverin (ja vähän omiakin) varpajaisia juhlimassa. Oltii Artun kanssa kaksin kotona.
Oli Aada sitten mummon herättäny jo puol 6 :p

Meillä kenkä on kokoa 21/22, kesäkengät ostettiin 22, mutta 21 menee vielä just ja just.

No, nii, Arttu heräili, pitänee mennä maitobaari avaamaan :p

rouva80
 
Heissan taas täältäkin!
Ja hauskaa vappua näin alkajaisiksi, vaikkei uskois kun ulos kattoo, täys talvi taas.. Jänskättää kun pitäs lähtiä kakaroitten kanssa kauppaan kesäkumeilla, mut hiljaa hyvää tulee, luulisin!

Kengistä kun oli puhetta, meillä on kahdet popot nyt 21, menee aika hyvin vielä, saa nähdä mitä sitten syksyllä, no silloin oon onneks jo töissä niin on varaa vaikka toiset kengät ostaakki..

Meillä on kans tuo pyöräily kova hitti, itseasiassa ihastuin siihen esikoisenkin aikaa, hän välillä vetäs jopa päikkärit pyörän selässä, jos sattui nukuttamaan. Ja itsekin saa sitä paljon tarvittavaa liikuntaa, meikällä kun lilluu VIELÄKIN tuo etu-reppu ja ainaki 5-6 kg pitäs saada pois jos haluis ennen raskautta oleviin lukemiin takasin.

Aattelin kans käydä hakemassa vappupallot Sotkasta molemmille, en oo vielä edes vihjaissut isommalle mitään, on sitte ylläri kun näkee mikä on homman nimi. Toisekseen, en jaksais sitä nonstop- höpötystä siitä minkä pallon kukakin ottaa, joka olisi västämätöntä, jos kertois etukäteen tän suunnitelman.. :D

Ippulle: On kyl tosi ihanaa kun alkaa tulla niitä sanoja, omia tai sitten ihan oikeita!! Meillä kans puhutaan paljon jotai omaa kieltä, mut yks ilta ppoitsu sano ihan selkeesti "koijja" ja oli meidän koiraa taputtelemassa! Tosi ihanan kuullosta! :heart: Muita mitä hän sanoo on : "tato" eli kato, ja kaikki autot ja traktorit on "brnnbrnn". vaikee kirjoittaa mut pitää siis pörisevää ääntä.

Jännä kyllä miten nuo kiinnostuksen kohteet on noin pienestä niin erilaiset. Ei hoivailla nukkea niinkuin tyttö teki tuossa iässä vaan autot ja traktorit on pop. Tosin isukki kyllä ohjailee tätä kasvatuksen osuutta mieluusti noihin kone-juttuihin joten se kyl alkaa heti näkyä!

Joo ei sitte ollu kait muuta, pitänee alkaa liikkumaan tästä et saahaan jotain aikaseksikin!! :p
 
Rebecka
Heippa!

Ajattelin tula onnittelemaan rouva80:tä vauvauutisten johdosta. :flower:

Meille syntyi kans poika 9.4... Jolle ainut ihan oikea nimi, mistä ollaan päästy miehen kanssa yhteisymmärrykseen on Arttu. ;) Meillä siis melko saman ikäiset lapset nyt, Saana syntyi 7.2.06 ja nyt tämä pikkukolmonen 9.4.07.

Saana on ottanu pikkuveikan yllättävän hyvin. Ennen tuo ei hyväksyny äitin syliin muita, ei edes isoasiskoa, mutta vauvaa ei ole karhannut kertaakaan pois. :heart: Kerran Saana on itkeny ja huutanu "ei vauva, ei vauva..." :'( Mutta muuten ollu tosi reipas. Sillon meinaa mammalle tulla hiki, kun molemmat "vauvat" itkee yhtä aikaa. Saana on muutenki niin temperamenttinen tapaus, että huutoa ja hammasten kiristystä tulee hälle helposti... Mutta loppuviimein tosi hyvin menny. Saa nähdä miten meidän sitte käy kun isi palajaa isyyslomalta huomenna töiden ääreen...

Terveisiä kaikille muillekin tammimammoille!

Rebecka
 
Joopa, taas täällä.. :ashamed:
Piti vaan korjailemani, kun kenkiä katoin et 22 ne ovatkin ja talvikengät siis 23.. Tosi tärkee pointti! :D

Rebekalle kans onnittelut perheenlisäyksestä, johan täällä siis on Arttuja liikenteessä, meillä kans käytiin miehen kanssa kalenteri läpi ja tuo oli ainoo nimi josta oltiin yhtä mieltä..

Tästä tulikin mieleen, mitäs muilla on ollu kriteereinä noiden nimien suhteen, pientä kallupin tynkää...? =)

Ei muuta kun hommiin takasin, mars.
 
Meillä pojalla TAAS korvatulehdus :'( Jo neljäs tulehdus tämän vuoden puolella, tammikuussa eka ja siitä sit eteenpäin. Nyt saatii lähete korvalääkärille, mut sinne on tietty jonoa :kieh:
Ainut helpotus tossa korvakierteessä on että poika ei itke öisin ja ei muutenkaan kiukuttele, ja on suht terveen oloinen ja jaksaa leikkiäkin :)
Tuntuu vaan niin pahalta toisen puolesta :/

Meillä kengän koko nyt lenkkareissa on 23. Ensi viikolla olis 1v3kk neuvola. Sitä neuvolakäyntiä aina jotenkin odottaa innolla, on kiva kuulla paljon lapsi on kasvanut.

Sanoja ei meidänkään pojalla paljon vielä ole, kakka, anna... ja autoa tarkoittaa kun päristelee. Pallo on pa ja kukka on ku, eli tavoittelee ainakin sanoja :)

Hauskaa vappua, me ollaan kohta jo sima juotu ja munkit syöty :p

Santeri
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.04.2007 klo 11:13 rasmus kirjoitti:
Tästä tulikin mieleen, mitäs muilla on ollu kriteereinä noiden nimien suhteen, pientä kallupin tynkää...? =)
Meillä kriteerinä oli, että alkaisi vokaalilla, kun serkuissa ei vielä ollut ketään vokaali-alkuista, niin erottuisi joukosta sillä. Sit yks kriteeri oli se, ettei nimi taivu lempinimeksi tai haukkumanimeksi helposti. Ja toistaiseksi ei olla Iirosta ite ainakaan saatu taivutettua mitään lempinimeä tai haukkumanimeä. Joskus sanoin Ikkeriini, mut se nyt on ihan vaan sellainen hellittelynimi, ja jos haluaa kunnolla väännellä niin saahan siitä Irkun, ja sitä kautta orkun... mutta se on jo niin kaukaa haettua, että... Ja yks kriteeri oli lyhyys ja ytimekkyys. Pitkissä nimissä on ihania nimiä, mutta halusimme jotain lyhyttä ja nasevaa.

Ja mulla tuli tuosta Artusta mieleen, kun kovasti on mietitty, että mikä nimi sopisi Iiron veljelle, kun ei haluta Eeroa eikä Aaroa jotka on liian samanlaisia. Arttuhan se kävis mainiosti! Iiro ja Arttu. =) Joten kahtotaan saadaanko kolmas Arttu joskus "listaan" mukaan! =) Vai tulisko arvon kollegoilla ideoita mieleen? Kauhian vaikea miettiä nimeä pojalle, tytölle olis moniakin vaihtoehtoja.
 
Vappuva vaan kaikille!!

Käytiin tänään perinteiden mukaisesti katsoon vanhojen autojen kulkue ja mumolassa simalla&munkilla. Vappupallon oli mummo ostanut Lukalle, toinen oli ihan innoissaan =) Ilmapalloja puhalleltiin kotonakin ja serpentiniä on poju kuljetellut ympäri kämppää.

Kengät meillä on 23-24 kokoisia. Ei ainakaan pienijalkaiseksi jää :D

Nimistä oli myös puhetta. Meillä myös oli tarkoitus antaa lapselle jokin lyhyt nimi. Ollaan mekin lyhytnimisiä niin siten sointuu. Sit oli se, ettei kauheesti olisi samannimisiä, Leevit ja Eetut ei silleen kiinnostaneet. Vaikka eihän niissä mitään vikaa ole, ei vaan sytytä meitä. 2006 vuonna Luka-nimen oli saanut 630 henkilöä, on se vähän vähemmän kuin mun nimi, jonka oli saanut melkeen 3000 henkilöä silloin kun minä olin syntynyt.

jahas, poju heräs. täytyy lopettaa..

 
Olipas kiva, siis "kiva", äsken kuunnella, kun Iiroa nukutin, kuinka naapurissa laitettiin lapsia nukkumaan. Isä tuossa naapuriperheessä on kapiainen, joten ääni on varsin kantava... Nyt perrr--le sinne sänkyyn, enkö minä jo äsken sanonu saa--na että se pää tyynyyn hel---ti!! Koko kaunis rimpsu kuului aivan selvästi, Iirokin havahtui kuuntelemaan, kun se kuului niin selvästi! Kyllä muakin tympii istua oottamassa että toinen nukahtaa, mutta enpä ole vielä ärräpäitä nukuttaessa käyttänyt. Millaisia unia tuollaisen nukutuksen jälkeen näkee? Millaisella mielellä aamulla herää? Nyyh... Poika parka, vajaan 3-vuotias vasta on, joten pieni kuitenkin, ja siis itkuhan sieltä alkoi tuon isän purkauksen jälkeen kuulua, kävi niin sääliksi. Sit menin itse vielä käymään röökillä kun sain Iiron nukkumaan, ja tuo naapurin isäntä oli myös ulkona. Olipa suussa pitelemistä ettei se alkanut avautua nukuttamisen saloista... No joo, ei parane puuttua toisten asioihin, mutta teki kyllä mieli sanoa!!

Iiro oli tänään ihan kummallinen, tosi kovasti teki kaikkea mitä ei saisi, kokeili rajojaan ihan selvästi, ja ilmeetkin oli sellaisia, että kuin olisi oikein ilkkunut minulle, että lällällää, sinähän et minua pidättele. Tiukkaa linjaa alettava siis pitää, nyt aletaan ilmeisesti tosissaan kattoa "kuka on pomo". Huoh, mitähän siitäkin tulee, montakohan katkennutta pinnaa päivässä...

Pihaa laitettiin tänään, ruohonsiementä, tai siis nurmikonsiementä ja kehäkukkien siemeniä istuteltiin, ja vaihdoinpa sisäkukillekin multia jo, osalle siis. Muutama rehu jäi odottelemaan vielä. Uusin ruukkujakin, vihdoin samanlaiset ruukut kaikilla, eikä sukulaisten nurkista kerättyjä jokainen-on-erilainen -purkkeja.

Tämmöisiä kuulumisia täältä tällä erää! =)
 
Moikka!

Meillä tuo Arttu on vielä tekonimi, mutta ristiäiset lähestyy eikä nimestä oo tietookaa... Ettei sit vaa Artuksi jäis :D
Mies haluais joskun nimen, joka alkaa M:llä, niinku hän, kun Aada alkaa A:lla (luonnollisesti =) ) niiku minä. Ehotti Mikaelia, mutta en ihan lämmenny noin pitkälle nimelle. Ite ehotin Eemiliä, mutta mies ei lämmenny sille. Pappi tulee ens keskiviikkona, josko siihen mennessä päästäis yhteisymmärrykseen. Ei tuo Arttukaan paha olis, ollaa ny vaa jo sillä nimellä kaikille puhuttu, ni ei olis sit mitää yllätystä enää ristiäisissä. Ja Arvatkaa kuka artun keksi... Aada! Kysyttii joskus enne syntymää, että tuleeko sisko vai veikka, ni Aada sano että arttu! Siis ei nyt mitenkää selvästi, mutta Artulta kuullosti :D Ja Arttuhan sieltä sit tuli!

Santeri: toivottavasti pääsette pikasesti putkitukseen. Hyvä ettei kuitenkaan kovin korvat vaivaa!

Meillä Aada katottii ihankalenterista ja pidettii sitä harvinaisena nimenä, täälläpäin ei ollu yhtään Aadaa eikä tunnettu muutenkaa yhtään sen nimistä. Nyt ja aika yleinen nimi. JA ollaa tykätty nimestä tosi paljon. Toinen vaihtoehto olis ollu Olivia, mut jätettii se sit kolmanneksi nimeksi.

Huomenna yritän lähtee molempien tenavien kanssa perhekerhoon, saa nähä mitä siitä tulee. Viimex Arttu jäi isin kanssa kotii, ku sain pumpattua maito niin paljon, että riitti siksi aikaa, mutta nyt ei enää pumpulla sellasia määriä saa. Ja en haluis korviketta antaa, kun oon nyt saanu tännekin saakka imetettyä ja maidon riittämää. Aada oli koko ajan lisämaidolla ja sit 5kk ikäsenämaito loppu kokonaa. Huonolta kyllä näyttää nytkii, mutta sitkeesti vaa imetän. Katotaa mihin saakka riittää.

Rebecca: Tosiaan aika samanikästä porukkaa meillä :wave: Mites teillä on menny, kun isukki lähti töihin? Meillä mies on vuorotteluvapaalla heinakuulle asti, helpottaa tosi paljon meidän arkea. Aada on tosi vilkas lapsi ja tempperamenntiä löytyy vaikka muille jakaa. Ei onnex oo ollu vauvalle vieläkää mustis, ontaa neniä ja silittelee, mutta on kyllä isästään tosi mustis. Samoin mummoista. Äidistä ei enää niin väliä :'( =)

Vappu meni täällä hyvin rauhallisesti, Aada pelkäs ihan sikana ilmapalloja :eek: Ei uskois meiän rämäpää tytöstä, mutta niin se vaa niitä pelkäs. Jopa niitä, joita ei vielä ollu täytetty. Tänää käytii miun siskolla ja sen pojalla oli ilmapallo kädessä, ni Aada ei eteisestä uskaltanu pois tulla :D Voi toista..

Mut nyt täytyy taas mennä :wave:

rouva80, Aada ja "Arttu" (vielä "" merkeissä..)
 
Duhaiset derveiset täältä... :snotty:

Meillä TAAS valuu nokat ja ukkeli rohisee niin ettei mitään jakoa.. Nyt on menossa kahen viikon Ventoline-kuuri säännöllissesti otettuna ja jos yskä palaa niin sitten lastenpolille. Lisäks saatii lähete allergiatesteihin niin saadaan varmuus siihenkin et johtuuko jostain allergiasta tuo yskä.
Meil oli vissiin vajaan viikon päivät niiin ettei yskittäny ja nokka valunu pojalla. Entiedä, välillä on hieman vainoharhainen olokin näistä, tuntuu et valitanko lääkärille ihan turhasta, et jos onkin vaan lenssu. Mutta, sittenhän tuo selvinnee..

Santerille täältäkin tervehdyttäviä tuulahduksia, sais se kesä nyt kunnolla alkaa niin pääsis (I hope) näistä taudeista.

Rouva80 : Täältä tsempitykset imetykseen, joskus sitkeys palkitaan!! Itse imetin hampaat irvessä varmaan 6vkoa ja vannoin joka päivä et kohta tään lopetan (miulla oli siis rikkinäiset rinnanpäät ja pojalla huono imuote), sitte viikko kerrallaan aina eteenpäin ja ykskaks kahden kuukauden kohdalla kivut lopppui ja aloin nauttia imetyksestä, joka siis jatkui 10kkden ikään asti sitten. En kyllä tiedä miten poikaa olis ruokittu ilman rintaa kun hän alkoi pullon hyväksyä vasta joskus 6kkden iässä.
Mutta esikoinen oli miulla aivan pullovauva joten ei oo vierasta sekään, ihan hyvin meni niinkin :D

Mittees muuta... kävin työpaikalla ja miulla onkii pari viikkoa lomaa elokuussa joten työelämä alkaaki vasta syyskuun alussa, samaan aikaan sitte meiän Artun hoito.. Ihan kivaa, noin niikuin rahan puolesta, olla kotona pari viikkoa ja liksaa tulee :p .

Mutta nyt mentävä pyllypyykille :wave: (siis pojan ....)
 
Terve taas :wave: Ollaan kotiuduttu vihdoin ja nyt ehkä kerkeän taas kirjoittelemaan =)

ONNEA Rouva80 :flower: !! Ihanalta vauvalta kuulostaa Arttu :heart: Meilläkin on miehen kanssa kova vauvakuume mutta pakko odottaa että menen ensin töihin vähäksi aikaa, 25.6 lähtien Joona on sitten hoidossa :/

Meilläkin valuu koko ajan nenä ja allergialääkkeet saatin reissussa :( Täällä kotona siitepölyä ei vielä edes ole mutta epäilen, että silmiin on tullut joku tulehdus kun edelleen ovat punaiset :( Lääkäriin siis menossa, varmaan korvatulehduskin edelleen päällä vaikka vasta kuuri syötiin :'( Ihme hommaa, tuntuu että kaikki tututkin on vain sairastaneet koko kevään!! Me ollaan oltu nyt maaliskuun alusta asti kipeitä koko ajan, vuorotellen yskä ja nuha ja mahatauti ja nyt tää allergia, mikä sekin tietenkin tuli yllätyksenä :( Meillä ei miehen kanssa kummallakaan ole mitään, joten uutta on tällainen :/

Mutta, on meille kaikkea hyvääkin tapahtunut : Joonakin on alkanut puhumaan, joten Ippua ymmärrän mainiosti, se on mahtava tunne kun eka sana tulee ulos suusta :D Meillä on tullut jo monta sanaa ihan viikon sisällä: heppa, pappa, kakka, vaippa, kiitti, kiikkaa, kijja (=kirja) + kaikkia sellasia, mistä sanoo jo ekan tavun :) Että kyllä tää tästä varmaan ;)

Aurinkoisia kevätpäiviä, täällä odotellaan edelleen että lumet sulais pois B) Sitten pääsis ehkä pihahommiinkin...

-Tiia
 
Heippa kaikille! :flower:

Meillä sairastellaan... Nythän on siis tiistai, ja viime perjantaina Iirolla alkoi kuume. 38+ oli, ja sunnuntaina näytti jo paljon paremmalta, ei edes lämpöä mitattu enää. Oltiin pitkään ulkona, ja kappas vaan ni maanantai-aamuun herättiin hyvin räkäisenä ja hyvin lämpöisenä. Kuumetta 39,3. Käytiin lääkärissä, mutta ei mitään tulehduksia. Hengiteltiin spiiraa, joskaan sekään ei tainnut auttaa mitään... :( Saatiin toki tehokasta kuumelääkettä, mutta ei muuta. Nyt sitten nenä vuotaa koko ajan, vihreätä limaa tulee niistimellä (apua, eikö vihreä lima just ole tulehduksen merkki? :( ), ja ääni on käheä ja yskii. Ja lääkkeestä huolimatta aamulla lämpö oli 38,2. Aikamoinen sylivauva on ollut kaksi päivää, mutta juuri nyt tällä hetkellä on joku energiapiikki menossa, kun kiskoo kissaa hännästä ja kantaa mulle legopalikoita. Hyvä ruoka, parempi mieli!, ilmeisesti, kun söi äsken pari purkkia hedelmäsosetta. Aamullakin meni puurot, mut lounaaksi en edes yrittänyt mitään oikeaa ruokaa, kokeillaan niitä sit päiväruoallla.

Siinäpä meidän tärkeimmät, toivottavasti parannutaan pian, että päästäis taas uloskin =)
 
Me käytiin tänään 1v3kk neuvolassa. Pojan mitat olivat 84,3 cm ja 12 kg 120g. Iso ja tomera poika ja vilkas kuin mikä :D Rokotuksenkin sai ja siitä voi oireilla vasta parinkin viikon päästä kuumeella ja kärttyisyydellä :x Seuraava käynti on sit 1v6kk iässä ja lääkärintarkastus vuorossa.
Meille ei erityistä kuulu, päivät menee samaan tahtiin, välillä töissä ja poika hoidossa, välillä vapaalla =)
Mä kun laihdutin sen n. 20 kg niin ei oo tullu kilot takas eli hyvin on itsekuri pitänyt. Vaik kyl mä herkuttelen aika usein karkilla ja pullalla :p mutta harrastan sit liikuntaa niin kilot ei ala kertymään. Ja musta tuntuu että mä syön aina :D

Eipä tässä kummempia kuulumisia, kesää odotellaan ja kärpäsiä, hyttysistä ei niin väliks olis ;)

Nyt nukkumaan että taas aamulla jaksaa nousta \|O

Santeri
 
Santeri Onnittelut tosi komeasta painon pudotuksesta!!! :flower: Uskomaton suoritus, mahtava itsekuri! Tosi hienoa, mahtavaa suorastaan! :flower: :flower: Kyllä olet ison pinon kukkasia ansainnut! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Iiro sairastaa edelleen, kuumetta ei tänään enää ollut, mutta yskii ja räkä valuu kiitettävällä nopeudella. Aamulla söi puuroakin jo normaalin annoksen, joten jospa se pahin tautipiikki olisi siis jo takanapäin. Viisi päiväähän sitä kuumetta kestikin! :/ <br><br>
 
Heipsan taasen täältä!

Meillä oli kans tuo 1v3kk neuvola maanataina ja poitsun mitat nyt siis 80cm ja 11kg900g. Tasaisesti kasvaa, ei nyt mikään laiheliini vaikka käyrät näyttää laskevaa suuntaa.
Huvittavaa, kun kävin työpaikalla porukoita tervehtimässä, niin ensikommentit oli "voi miten pyöreät posket"! :D Poitsu on aikamoinen palloposki, vaikka ei minusta yhtään liian paksu..
Rokotusta hieman siirrettiin kun meilläkin tuo nokka vuotaa kokoajan , voi olla ettei se sen parempi ole kahden viikon kuluttua, mutta sitte ainaki ne Prick-testit tehty niin tiietää enemmän niistä..

Ipulle piti sanomani et meilläkin tuo nenä vuotaa välillä ihan vihreetä limaa ja sitten taas ihan kirkasta ja vetistä, iteki aattelin kauhulla tuota vihertävää räkää, mutta ei siihen vaan oo mikään auttanu. Ja tätä on meillä siis ollu varamaan jo maaliskuusta alkaen :/

Eilen illalla kun nuo armaat lapset innostuivat hieman riehumaan niin Arttu sai kaameen yskäpuuskan, joka ei sitten meinannu millään hellittää, alan tosiaan kohta jotai astmaa epäillä, kun tuosta Ventolinesta huolimatta vaan rohajaa ja alkaa enemmän vaan yskiä, kun vauhti kiihtyy. Kun vaan selviäis pian nuo asiat, inhaa kokoajan tarkkailla tuota kuntoa.
Pieni paniikki persiissä myös siitä et jos ollaan näin räkäsiä ja tautisia jo täs kotona-olo-aikana, niin mitä se on sitte kun pitää hoitoon mennä, minusta kun alkaa tuntua et tuo poika on oikee pöpömagneetti, ihan kaikki tarttuu siihen. Vaikka sikäli onnekkaita ollaan oltu et korvat ovat säilyneet taudeilta, toisinaan kyllä kiskoo niitä ihan urakalla, et vois kuvitella siel jotain olevan, mutta ei.
Eli taas kerran paranemisia kaikille toivottelen, niin meille kuin teillekin! :hug:

Jeps, nyt täytyy tästä taas siirtyä johonki suuntaa, kirjoittelemisiin!! :flower:
 
tere! :wave:

PARANEMISTA kaikille! :hug:

Eli ei sitten olla ainoita jotka sairastaa jatkuvasti :\| Räkää tulee edelleen ja yskii edelleen, onneksi yöt on menny kuitenkin ihan ok, silmät ei oo enää punaset kun täällä ei oo toi siitepölytys alkanu vielä... seuraavaa tautia odotellaan :( ikävä olla näin pessimistinen mutta kun tuntuu että heti kun ajattelee että NYT ollaan terveitä niin ei kun uuttaa tautia jo pukkaa.

Ootteko tällaisen räkätaudin aikana liikkunu normaalisti kavereilla ym? siis jos ei oo kuumetta ja vaan räkä valuu ja on yskiny jo kuukauden ainakin? Me ollaan liikuttu kun tuntuu että oltais jouduttu olemaan sitten sisällä monta kuukautta kun koko ajan tuo nenä valuu... hohhoijaa...

Joona oppi jo monta sanaa yhden päivän aikana ja nyt ne kaikki on taas menny, suusta ei tuu ku PYÖ, joka tarkoittaa autoa :LOL: Ei kerta kaikkiaan tajua että autossa on muutakin kuin pyörät :D

Sellasta, eipä muuta, oon muuten rekisteröityny! Onko tammikuisilla jotain omaa yhteisöä?
-Tiia
 
Moron!

meillä on ollut öisin ihan ihme yskää. On se jännä, ettei päivällä niinkään yski vaan yöllä. No, mulla on samaa vikaa, että äitiinsä tullut. Mun on tänä keväänä pitänyt ottaa melkeen joka ilta Ventolineä, niin on ahdistanut ja yskittänyt. Edellisinä keväinä ei mitään tällasta.

Sataa sataa ropisee jo ties monetta päivää. Eilen ulkoiltiin kätevästi sateiden välissä ja tänään Luka laittoi itse kumppareita jalkaan ja takoi takaovea niin, että lähdettiin sit sinne sateeseen. No, ei siellä paljoa satanut, vähän tihuutti. Lähdettiin sit kauppaan vaunuilla niin puolessa matkaa alkoi ihan tosissaan sataa. Siihen ropinaan miekkonen sit nukahti ja vetelee nyt terassilla sikeitä. Kävin ostaan samalla reissulla Reimatecin lakin pojalle, kun ei oikeen tollasta vedenpitävää välikausi lakkia ole. Niin ja sadetakin ostin myös, kun housut on muttei takkia. Hyvä sit kesällä veneillessä olla ihan sadeasusteetkin =)

TiiaJoonalle sen verran, että eiköhän näitä tammikuisten yhteisöjä ollut ihan kaksin kappalein. Toivottavasti joku osaisi sanoa sulle, että missä liittyä. Itse en nyt osaa sanoa.

jaahas, neuvola aika pitäis varata. 1,5 vuotis lääkärineuvola on täälläpäin ja Lukalla tulee se 1,5v heinäkuussa täyteen.

 
Moimoi!!
Täällä on alkanu ihan kauhee apina-vaihe.. Joka paikkaan ylettää ottamaan tavaraa ja on myös hokassu kiipeilyn ihanan taidon jota sitte ahkerasti harjoitetaan, sohville, pirttipöydän penkeille, talousjakkaran kanssa tiskipöydälle...puuh, loputon lista! :D Aika paljon annan kyllä kiipeillä, en siis kokoajan perässä juokse, mut silmällä pitää kuitenki pitää ettei mitää satu.

Nyt onneks pahin limaisuus taas hetken hellittämässä, mut edelleen röhänen ja kohta se kahden viikon Ventoline-kuuri menny, saa sitte nähä mitä lääkäri sitte tuumaa..

Tiiajoona kyseli kyläilyistä, me ollaa aika paljo tutuilla käyty, mut esim. viime kerralla ei lähetty perhekerhoon kun oli tautisen räkäinen ja olin kyl itekii hieman heikossa hapessa. Oon joskus ilmottanu kaverille et ollaa poikkeuksellisen röhäsiä, mut toistaseksi se ei oo ketää kauheesti haitannu. Kyllä aika jumissa oltas kans oltu jos ihan nuhatonta ja röhätöntä päivää oltas täs ooteltu.. :whistle:

Tänää taas hieman hermoja koetteli tuo koiruus, en voi ymmärtää aina mikä sen päässä liikkuu, kun ykskaks pitä haukahtaa, vaikka pihalla ei liiku mitää, no seurauksena tietty et ukko joka nukkuu nykysin päikyt sisällä, heräs uniltaan joita oli nauttinu vasta puoltoista tuntia. :\| Ei paljoa hymyilyttäny, vielä tää iltapäivä menee, mut loppuilta voi olla taasen tuskaa, mieskin iltavuorossa..
Sori, kun täällä aina tuosta koirasta paarustan, tuntaa vaan niin isolta asialta kun täs päivittäin kotona kökkii.. :ashamed:

Tääl on pakastimen tyhjennys menossa ja perhe saakin nauttia kiisseleistä, tänää mansikka-vadelma yhdistelmää.. Pitäs tuo pakastin varmaa sulattaa, on aika iso arkkupakastin joten en sitä oo kauheen usein tyhjennelly..

Katotaanko teillä muuten miten tuota telkkua, lastenohjelmia tai DVD:tä? Meillä kun tuo isompi välillä kattelee niin on tää poitsukin siitä toisinaan innostunut, lähinnä kyllä tuijottelis Teletappeja, sitä samaa uudestaan ja uudestaan..
Nyt sadepäivinä on hiukan kateltu, hyvillä ilmoilla ollaan kyllä ulkona. Paitsi eilen illalla tuli ihan mieletön poru, niin oli ihan pakko lähteä kaatosateeseen lapsen ja koiran kaa ensin lenkille ja sitte oltii vielä hyvä tovi omalla pihalla. Mitä enemmän tuli vettä sitä enemmän oli tuo poika innoissaan. Äiti ei nyt niin kauheesti, mut joskus pitää vaan mennä mukaan siihen lapsen hetkeen... ;)

No tulipas romaani, jatkan ens kerralla taas lissee!
 
Moi kaikki!

Iiro alkaa jo olla tautinsa kans parempana, kuumetta ei oo ollu enää moneen päivään, nyt on enää hitusen nuhaa ja välillä yskäisee, mutta välillä taas hengittelee ihan nenän kauttakin jo. Eli ehkäpä tästä joskus toivuttaiskin... =)

Itelläni kyllä ihan kökkö olo vieläkin, nenä vuotaa ja kurkku on nyt ärsyttävän tuntoinen, sellainen et pitää nieleskellä koko ajan. Tosi ärtsy! :( Mut kuumetta ei onneks enää.

Alkaakin jo mennä hermot tähän sairastamiseen. Olikohan TiiaJoona kun kyseli kyläilystä kipeänä. Me on pysytty tämä viikko ihan vain kotona, kun perjantainahan Iirolla alkoi se kuume, ja sunnuntaina näytti jo aika terveeltä, ni mehän käytiin kaupassa ja mummilassa ja oltiin ulkonakin... vaan sepä sit kostautui, maanantaiaamuun herättiin ihan tosi räkäisenä. Joten ajateltiin, että nyt ollaan visusti sisällä niin kauan että paranee, Iiro ei ole nukkunut edes päikkäreitä ulkona vaikkei ole kuumetta ollutkaan. Saa nähdä josko tänään jo laitettais ulos =) Niin ni siinä mielessä alkaa mennä hermot sairastamiseen, kun täällä neljän seinän sisällä vain kökitty viikko... tahtoo jo pihalle ja näkemään ihmisiä!! =)

Ihana, Iiro teki äsken pitkän pinon legoista, pitkään on jo yrittänyt niitä pinota ja kasata, mut yleensä hermo menee jo kolmannen palikan kohdalla. Mut nyt teki hienon tornin, ehkä jotain 10 palikkaa, tai enemmän. Sit homma tyssäsi, kun yritti liittää kahta pohjapuolta vastakkain, eikähän ne tietysti tarttuneet toisiinsa. Ni meni hermot ja legot alkoi lentää! ;) Hellyttävän kärsimättömiä on nämä tämän ikäiset vielä.. tai onko muut? Vai onko se vain tämä meidän viikari?

Joku kirjoitti siitä kiipeilystä. Iiro on kiipeillyt jo niin kauan, etten edes muista, koska se alkoi! Iiro kun on niin pitkä, että ylettyi kiipeämään sohvallekin jo tosi aikaisin. Portaita (asumme kaksikerroksisessa rivitalossa) nousee nopsasti jo, ja alaspäinkin osaa tulla, ja raivostuttava, minkä on nyt oppinut, on se, että nousee hellan alalaatikon kahvan päälle seisomaan!! Argh! :( Siitä yltää nätisti lätkyttää kädellä hellanlevyjä! No tietenkin nostan aina heti pois ja torun, mutta aina sitä pitää testata, että joko siihen nyt jo saisi kiivetä. Niin ja sohvalta toki osaa tulla alas oikeinpäin. Minäkään en hirmuisesti tuota kiipeilyä kiellä, paitsi just tuollaiset oikeasti vaaralliset paikat tietenkin. Joskushan se on opittava, et huonosti voi käydä, jos tulee mukkelis-makkelis alas, eikä voi oppia, jos ei saa ollenkaan kiipeillä. Naapuri-äiti kieltää hysteerisenä kaikki kiipeilyt samanikäiseltään, ja minä pohdin, että koskahan poikaparka oppii kun ei saa koskaan harjoitella!

Meillä on muutenkin mahdotonta tahtojen taistelua täällä, kovasti Iiro testaa sitä että kuka on pomo ja kuka määrää. Jos kieltää, ja estää kädellä vaikkapa jonkun tavaran ottamisen, ni yrittää purra sitä kättä!! Monenlaisia ilmeitä siinä aina käy, kun yrittää päättää että itkisikö vai suuttuisiko vai yrittäisikö pehmittää kieltäjän ihanalla hymyllä! =)

Jaa mutta joko tässä olisi kuulumisia ja tekstiä tarpeeksi... Kuten huomaatte, minä tosiaan olen jo seuran tarpeessa, viikon kotona oltuani! ;) Epätoivoisesti puran seurustelun tarvettani tänne =)
 

Yhteistyössä