Miten on mahdollistakaan, että suurin osa sossun asiakkaista on perheitä, joissa äiti on kotona??? Miten on mahdollista, että näissä perheissä on eniten vakavia taloudellisia, sosiaalisia ja päihdeongelmia??? Ne heijastuvat suoraan lasten hyvinvointiin.
Karu tosiasia on se, että työelämä vaatii aikuiselta täyspäisyyttä, elämänhallinnantaitoja ja sosiaalisia taitoja. Nämä ovat keskeisiä eväitä myös lasten kasvattamisessa. Suurin osa työssäkäyvistä on täyspäisiä, lapsiaan rakastavia vanhempia, joilla on myös kykykapasiteettia hoitaa tehtävänsä kasvattajana.
Fakta on se, että naisen sosioekonominen asema ennnustaa jopa maagisesti lapsen tulevaisuutta Suomessa. Ja mitä huonompi sosioekonominen asema, sitä useammin nainen jää kotiin eikä ole työelämässä.
Vain kotiäideillä hämärtyy se tosiasia, että hoitolapsikin on enemmän kotona kuin hoidossa ja aina se koti ratkaisee, millaiset eväät lapsi elämäänsä saa.
Meillä lapset ovat paljon kotona vaikka töissä käydäänkin. Osataan ja halutaan panostaa lasten kasvattamiseen, heidän kanssa on ihana olla. Näen, että päivähoito täydentää monilla tavoilla kotona saatua hyvää kasvatusta.
Emme opeta lapsillemme, että kodin ulkopuolinen maailma on kamala paikka eikä muihin aikuisiin voi luottaa kuin omaan äitiin. Onneksi meidän hoitopaikkaa kohtaan on täysi luottamus ja kyllä sen vain lapsesta näkee, kun hän pitää hoitajistaan tai myös ellei pitäisi.