Nekut
Kuohukermaa 2 dl
Siirappia 2 dl
Sokeria 2 dl
Mantelirouhetta 1 dl
Voita 1 tl
Kiehauta kerma, sokeri ja siirappi kattilassa noin 30-50 minuuttia, kunnes seos jähmettyy.
Sekoita joukkoon mantelirouhe ja voi. Kaada voideltuun vuokaan. Jäähdytä.
Leikkaa levy noin 2 x 3cm paloiksi, jäähdytä uudelleen.
Kääri palat voipaperiin, folioon tai sellofaaniin, koristele mieleiseksi jouluaiheisilla tarroilla, nauhoilla ja papereilla.
*******
Riisisuklaat
n. 30 kpl
150 g kookosrasvaa
8 dl riisimuroja
2 dl tomusokeria
6 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
paperivuokia
Sulata kookosrasva kattilassa ja anna jäähtyä.
Sekoita muut ainekset ja yhdistä kookosrasvaan.
Nosta seosta lusikalla leivinpaperille pellille tai paperivuokiin ja anna kovettua kylmässä.
Säilytä kylmässä.
*****
JÄÄSUKLAA
(n. 50 kpl)
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä (apteekista)
1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa.
2. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä.
3. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.
*****
Wieniläinen nougat
100g maitosuklaata,
2 keltuaista,
60g kookosrasvaa,
50g pölysokeria,
2 rkl kaakaota ja
n. 1/4 - ½ dl mantelilastuja hakattuna pieneksi/pähkinärouhetta
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekota keltuaiset suklaaseen yksi kerrallaan. Lisää pehmeä voi ja sihtaa pölysokeri massaan.
Lisää lopuksi haluamasi määrä mantelilastumurskaa. Muotoile massa palloiksi tai anna sen jähmettyä kelmulla vuoratussa vuoassa ja leikkaa paloiksi. Pölytä palat lopuksi kaakaojauheella.
******
Minttutryffelit
250 g kookosrasvaa
125 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
8 tippaa piparminttuöljyä
Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa voimakkaasti. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten (sähkövatkaimella). Lisää piparminttuöljy. levitä massa leivinpaperille ja leikkaa kovettuneena neliöiksi. Säilytä jääkaapissa.
********
Dajm
½ dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
2 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
200 g tummaa suklaata
Sekoita kaikki paitsi suklaa kattilassa. Keitä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 15-20 min. Levitä seos öljytylle leivinpaperille . Anna jähmettyä noin 5-10 min. Sulata suklaa temperoiden ja levitä jähmettyneen massan päälle. Anna jähmettyä hetki ennen paloittelua.
********
Kookospallot
100 g suolatonta voita
½ dl hunajaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 sitruunan raastetu kuori
4 dl kookoshiutaleita joista noin 1 dl koristeluun
Sekoita huoneenlämpöinen voi, hunaja ja sokeri hyvin. Lisää kookoshiutaleet ja muut aineet. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Pyörittele palloiksi, kierittele kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa
********
Piparminttupastillit
250 g tomusokeria
1 dl vettä
1 tl etikkaa
10 pisaraa piparminttuöljyä
(vihreää elintarvikeväriä)
Keitä sokeria, vettä ja etikkaa pari minuuttia. Kun pisara säilyttää muotonsa kylmällä lautasella mausta seos piparmintulla ja värjää. Tiputtele seosta öljytylle leivinpaperille pyöreiksi pastilleiksi nopeassa tahdissa. Jos seos jähmettyy sitä voi pehmentää lämmittämällä.
**********
Sitruunanamut (n. 30 kpl)
100 g valkoista suklaata
4 rkl kermaa
3/4 dl tomusokeria
2 sitruunan raastettu kuori
1 dl kookoshiutaleita
Sulata suklaa ja lisää se kuumennetun kerman sekaan. Lisää sekaan vähitellen tomusokeri ja viimeiseksi sitruunan kuori sekä kookoshiutaleet. Anna massan jäähtyä ja jaa se pieniin karamellivuokiin.
**********
Glögipallerot (n.25 kpl)
100 g pehmeää margariinia/voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3,5 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl viiniglögiä
Sekoita keskenään margariini ja sokeri. Yhdistä muut aineet ja sekoita hyvin margariinin+sokerin kanssa. Pyörittele pieniä palleroita. Koristele raesokerilla tai kookoshiutaleilla.
**********
Nekut (n.60 kpl)
2 dl siirappia
2 dl sokeria
2 dl kermaa
Keitä aineksia, kunnes seos on sitkeää (noin puoli tuntia). Kaada seos pieniin karamellivuokiin tai paperitötteröihin, jotka on upotettu karkeaan suolaan tai lumeen.
**********
Marmeladinamut
1/2 l vettä
15 g agar-agaria
1/2 kg sokeria
2 dl omenasosetta
1 tl viinihappoa
hedelmäesanssia
karamelliväriä
Lio tetaan agar-agaria 1-2 vrko ja valutetaan. Kuumennetaan vesi+agar-agar, kunnes se on sulanut veteen. Lisätään sokeri ja annetaan kiehua puoli tuntia.
Lisätään keskenään sekoitetut muut aineet (viinihappoa, esanssia ja karamelliväriä saa apteekista..), kun seos on vähän jäähtynyt. Hyydytetään reunallisessa vadissa ja leikataan hyytyneenä paloiksi. Kieritellään sokerissa ja kuivataan ilmavassa paikassa.
**********
Mirjam Himbergin joulukarkit
4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl kaakaota
2 dl paksua kermaa
1 rkl voita
1 rkl vanilliinisokeria
50 g hasselpähkinärouhetta
Keitä aineksia kattilassa (paitsi vanilliinisokeri ja pähkinärouhe!) noin 40-45 minuuttia, kunnes kauhaan alkaa jäädä kuin kuivaa karkkia. Testaa seos tiputtamalla pari tippaa lautaselle. Jos seos jähmettyy eikä tartu leikattaessa veitseen, seos on paksuuntunut riittävästi. Seokseen pitäisi jäädä myös selvä vana kauhalla vedettäessä. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilliinisokeri sekä pähkinärouhe. Kaada leivinpaperin päälle astiaan, jäähdytä ja leikkaa.
Kuohukermaa 2 dl
Siirappia 2 dl
Sokeria 2 dl
Mantelirouhetta 1 dl
Voita 1 tl
Kiehauta kerma, sokeri ja siirappi kattilassa noin 30-50 minuuttia, kunnes seos jähmettyy.
Sekoita joukkoon mantelirouhe ja voi. Kaada voideltuun vuokaan. Jäähdytä.
Leikkaa levy noin 2 x 3cm paloiksi, jäähdytä uudelleen.
Kääri palat voipaperiin, folioon tai sellofaaniin, koristele mieleiseksi jouluaiheisilla tarroilla, nauhoilla ja papereilla.
*******
Riisisuklaat
n. 30 kpl
150 g kookosrasvaa
8 dl riisimuroja
2 dl tomusokeria
6 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
paperivuokia
Sulata kookosrasva kattilassa ja anna jäähtyä.
Sekoita muut ainekset ja yhdistä kookosrasvaan.
Nosta seosta lusikalla leivinpaperille pellille tai paperivuokiin ja anna kovettua kylmässä.
Säilytä kylmässä.
*****
JÄÄSUKLAA
(n. 50 kpl)
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä (apteekista)
1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa.
2. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä.
3. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.
*****
Wieniläinen nougat
100g maitosuklaata,
2 keltuaista,
60g kookosrasvaa,
50g pölysokeria,
2 rkl kaakaota ja
n. 1/4 - ½ dl mantelilastuja hakattuna pieneksi/pähkinärouhetta
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekota keltuaiset suklaaseen yksi kerrallaan. Lisää pehmeä voi ja sihtaa pölysokeri massaan.
Lisää lopuksi haluamasi määrä mantelilastumurskaa. Muotoile massa palloiksi tai anna sen jähmettyä kelmulla vuoratussa vuoassa ja leikkaa paloiksi. Pölytä palat lopuksi kaakaojauheella.
******
Minttutryffelit
250 g kookosrasvaa
125 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
8 tippaa piparminttuöljyä
Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa voimakkaasti. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten (sähkövatkaimella). Lisää piparminttuöljy. levitä massa leivinpaperille ja leikkaa kovettuneena neliöiksi. Säilytä jääkaapissa.
********
Dajm
½ dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
2 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
200 g tummaa suklaata
Sekoita kaikki paitsi suklaa kattilassa. Keitä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 15-20 min. Levitä seos öljytylle leivinpaperille . Anna jähmettyä noin 5-10 min. Sulata suklaa temperoiden ja levitä jähmettyneen massan päälle. Anna jähmettyä hetki ennen paloittelua.
********
Kookospallot
100 g suolatonta voita
½ dl hunajaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 sitruunan raastetu kuori
4 dl kookoshiutaleita joista noin 1 dl koristeluun
Sekoita huoneenlämpöinen voi, hunaja ja sokeri hyvin. Lisää kookoshiutaleet ja muut aineet. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Pyörittele palloiksi, kierittele kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa
********
Piparminttupastillit
250 g tomusokeria
1 dl vettä
1 tl etikkaa
10 pisaraa piparminttuöljyä
(vihreää elintarvikeväriä)
Keitä sokeria, vettä ja etikkaa pari minuuttia. Kun pisara säilyttää muotonsa kylmällä lautasella mausta seos piparmintulla ja värjää. Tiputtele seosta öljytylle leivinpaperille pyöreiksi pastilleiksi nopeassa tahdissa. Jos seos jähmettyy sitä voi pehmentää lämmittämällä.
**********
Sitruunanamut (n. 30 kpl)
100 g valkoista suklaata
4 rkl kermaa
3/4 dl tomusokeria
2 sitruunan raastettu kuori
1 dl kookoshiutaleita
Sulata suklaa ja lisää se kuumennetun kerman sekaan. Lisää sekaan vähitellen tomusokeri ja viimeiseksi sitruunan kuori sekä kookoshiutaleet. Anna massan jäähtyä ja jaa se pieniin karamellivuokiin.
**********
Glögipallerot (n.25 kpl)
100 g pehmeää margariinia/voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3,5 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl viiniglögiä
Sekoita keskenään margariini ja sokeri. Yhdistä muut aineet ja sekoita hyvin margariinin+sokerin kanssa. Pyörittele pieniä palleroita. Koristele raesokerilla tai kookoshiutaleilla.
**********
Nekut (n.60 kpl)
2 dl siirappia
2 dl sokeria
2 dl kermaa
Keitä aineksia, kunnes seos on sitkeää (noin puoli tuntia). Kaada seos pieniin karamellivuokiin tai paperitötteröihin, jotka on upotettu karkeaan suolaan tai lumeen.
**********
Marmeladinamut
1/2 l vettä
15 g agar-agaria
1/2 kg sokeria
2 dl omenasosetta
1 tl viinihappoa
hedelmäesanssia
karamelliväriä
Lio tetaan agar-agaria 1-2 vrko ja valutetaan. Kuumennetaan vesi+agar-agar, kunnes se on sulanut veteen. Lisätään sokeri ja annetaan kiehua puoli tuntia.
Lisätään keskenään sekoitetut muut aineet (viinihappoa, esanssia ja karamelliväriä saa apteekista..), kun seos on vähän jäähtynyt. Hyydytetään reunallisessa vadissa ja leikataan hyytyneenä paloiksi. Kieritellään sokerissa ja kuivataan ilmavassa paikassa.
**********
Mirjam Himbergin joulukarkit
4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl kaakaota
2 dl paksua kermaa
1 rkl voita
1 rkl vanilliinisokeria
50 g hasselpähkinärouhetta
Keitä aineksia kattilassa (paitsi vanilliinisokeri ja pähkinärouhe!) noin 40-45 minuuttia, kunnes kauhaan alkaa jäädä kuin kuivaa karkkia. Testaa seos tiputtamalla pari tippaa lautaselle. Jos seos jähmettyy eikä tartu leikattaessa veitseen, seos on paksuuntunut riittävästi. Seokseen pitäisi jäädä myös selvä vana kauhalla vedettäessä. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilliinisokeri sekä pähkinärouhe. Kaada leivinpaperin päälle astiaan, jäähdytä ja leikkaa.