***SYYSMASSUKOIDEN 2008 MUSSUKAT***

Ompa hiljaista...

Tänään 8kk neuvola:

8565g & 70,4cm Pituutta ei ollut tullut hirveesti mutta ei siitä mitään sanottu.

Kaikki oli hyvin ja näillä mennään B)

Meillä herätään lähes joka aamu 6.00 aikoihin.. :/
Kun annan sit yleensä maitopullon ni jatkaa uniaan 7.00-8.00 asti mut hyvin harvoin.

Huono puoli on myös se että herättää myös isoveljensä usein jonka taas tarttis nukkua sinne 7.30 ainakin koska ei nuku päiväunia ja on tosi väsynyt jos herää noin aikaisin.

Neidillä ei oo mikään hätä siellä herättyään että hyvin vois antaa vielä kelliä siel itsekseen ja itekki "nukkua" vaikka ees 7.00 asti mutta kun herää toi esikko.

Ei auta ku nousta ylös ja tulla olkkarin puolelle.

Tulee kyllä päivälle pituutta kun neiti kuiteki menee yöunille vasta 21.00-21.30 aikoihin..

No..ompahan monessa mukana päivän mittaan!Kun nuo päikkäritkin on semmosia lyhyehköjä..

 
Long time no see

Ei ole edistynyt kirjoittelemaan, kun on kova treenikausi meneillään (tällä kertaa ei koirajuttuja, vaan lautapelailun SM-kisoihin ollaan treenailtu).

Koiramamma, mukava kuulla, että koiran kanssa on sujunut hyvin tokoilussa :) . Mekin saatiin silloin muutama viikko sitten ensimmäinen aginolla kasaan, mutta sen jälkeen onkin ollut vähän hiljaisempaa...

Voivoivoivoivoi teitä ihmisraiskoja. Paljon tsemppiä Nikin emolle, Hexalle, Mitzylle, Katjuskalle selkäparkoineen ja tietty kamu-dd:lle. Kyllä tuntuu, että on itse päässyt niin helpolla, että oikein hävettää :ashamed: .

Kukahan se nyt oli kun tuolla edellisellä sivulla kyseli pikkukakkosesta? No kuitenkin, hieman on pyörinyt mielessä, että pitäisihän lapsia enemmän olla kuin yksi, mutta ihan vielä eivät raskaus- ja pikkuvauva-aika houkuttele :| . Ajattelin, että jos vuodenvaihteessa voisi taas yrittää hommautua paksuksi. Pitää kyllä ehkä kysyä miehenkin mielipidettä :D ... Ja oikeastaan paksunahan tässä ollaan koko ajan, kun tuo vyötärön makkara ei ole kadonnut mihinkään...

Minulla kun ei ole oikein mitään uusia vauvakuulumisia, niin kirjoittelen tänne nyt ihan muita juttuja :D.

Laitoin asunnon myyntiin ja heti ensimmäinen näyttö poiki tarjouksen, hui! Kohta saatetaan olla kodittomia! Tarkoitus olisi vaihtaa isompaan, kun käy tilat ahtaaksi, kuten olen täällä monesti valittanutkin. Saas nähdä kuinka käy...

Laittakaahan naiset euroviisusuosikkeja tänne, jos joku muukin niitä seuraa kuin minä. Itse liputan Norjan ja Portugalin puolesta ja harmittelen sitä, että Cypros jäi itämafian takia ulos finaalista :( . Kreikan renkutusta en puolestaan käsitä ollenkaan, ei mielestäni erotu massasta, mutta minähän en kyllä tunnetusti musiikista mitään tiedä.

Vilho vaatii nyt huomiota, joten eipä enempiä lätinöitä. Pitäkää lippu korkeella!

väpä ja Vilho, 8 kk + 5 päivää :heart:
 
Väpä: Onnea roppakaupalla asunnon myyntiin, sekä uuden asunnon metsästykseen! Hauska harrastus teillä, kun lautapelit. Siis ihan kisailumielessä. Aukko sivistyksessä, kun en ollut kuullutkaan, että tuotakin lajia kisaillaan!

Pikkukakkonen olisi meille tervetullut ihan milloin vain!!! Mutta jos ei tule, nin enää emme ala kriiseilemään. Poikanen riittää meille vallan mainiosti! Ja vielähän tässä on joitain vuosia aikaa lähteä vaikkapa adoptioprosessiin, mikäli pojalle sisarusta mielitään.

Flunssa on kyllä melkoinen! Itse olen säästynyt kuumeetta, mutta mistä tuota eritettä oikein riittää??? Jep, säästän kuitenkin tarkemmilta yksityiskohdilta.

Lizard & poitzu, tasan 8kk
 
Heipparallaa!!
Neuvolakuulumisia eli 8kk mitat: 7,3kg 70cm ja nuppi 44cm. Tosi hintsusti oli painoa tullut kun neiti on ollut kipeenä, ei ole ruoka oikein uponnut, onneks oli kuitenkin sentään noussut, pelkäsin jo että ois laskenut..Mitään noottia ei siis siitä saatu, eihän ruoka aikuisellekkaan kipeenä oikein maistu :ashamed: Kaikki oli muuten hyvin kehitys yms. :D

Meikä lähtee nyt lääkäriin vaihdattamaan e-pilleri merkkiä, nyt syön noita minipillereitä ja vuodan totaalisen paljon joka toinen viikko, ei kiitos tällästa vuotelua mulle. Aina saa pelätä koska alkaa...kun on tottunut että menkat alkaa aina samana päivänä ja on kohtuu niukat. :kieh:

Hienoa viikonloppusäätä luvattu, joten nautitaan mammat siitä :D

jkoo+Nella tänään 8kk!!!! :heart:

Vitsi että meillä on jo isoja mussukoita... :p
 
hei pitkästä aikaa. minäkin olen nyt sitten yh. maaliskuussa lähdettiin pois. mies jäi kiinni naisista.
eipä täällä ole ehtinyt juuri käymään kirjoittelemassa kun kädet täynnä työtä.

oliko täällä muitakin yh äitejä jotka jäivät yksin raskaudenkin aikana jo ja/tai vauva-aikana. vertaistukea kaipaisin ja siitä voimaa jaksamiseen ja elämän jatkumiseen.
 
Meillä esikko oppi ajamaan fillarilla ilman apupyöriä! Niin kovasti pelkäsin että oppiiko hän koskaan kun magneettikuvauksissa pään alueella oli jotain häikkää käsien ja jalkojen koordinaation alueella. Mutta ei se nyt fillarilla ajamista ainakaan näytä häiritsevän! Ollaan iki onnellisia!

Piiperöiselle pitäis löytää vaan palanen 3-pyöräisen työntötankoon niin päästäis ajeluttamaan lapsia pihalle oikein kunnolla. Tai sitten pitää pistää pikkuneiti fillarin turvaistuimeen ja ottaa oma pyörä esille ja niin ajella yhdessä. Onko kukaan muu jo lähtenyt fillarilla ajelemaan vauvan kanssa?

Vauvakuume on korkealla, mutta siitä huolimatta olen yrittänyt päästä eroon kaikesta pieneksi jääneestä vauvakamasta. Eilen kirpparillakin mulla oli iso lappu 'OTA' mutta kukaan ei halunnut mitään.. Meille ei kyllä enää vauvoja tule, yritetään saada nämä olemassa olevat lapset nyt kasvatettua isoiksi ja kunnollisiksi ihmisiksi.

Enää 3 aamua ennen töihin meno eikä Piipe suostu edelleenkään syömään velliä, sosetta tai korviketta. Tulee pienellä neidillä vaikeaa aikaa isänsä kanssa tulevilla viikoilla. Onneksi tänään sentään nukkui tunnin isänsä kainalossa vaikka heräs heti kun mä nousin sängystä esikkoa katsomaan.

Hexa ja Piipeys (8,7kk)
 
Tytteli74: jopas ikävän tilanteen sinulle lykkäsi! Olen pahoillani! Toivottavasti löydät vertaistukea.

Hexa: vielä en ole pyöräilyä kokeillut, kun jostain luin, että aikasintaan 9kk iässä olis suositeltavaa (teillähän se on jo liki ). Istuin on jo odottamassa, vielä kypärä pitäis käydä ostamassa. Reissun jälkeen heinäkuussa varmasti lähdetään ajelemaan!

oi, kun Jkoo:lla on siro tytteli. Teilläkin on tuollainen maalaisjärkinen neuvolan hoitaja, joka ei turhista hötkyile. Meillä myös. Useampi kaverin muksu on joutunut erikoistarkkailuun painon vuoksi, kun eivät ole omilla käyrillään pysyneet, vaikka ihan paljaalla silmällä näkee, että lapsi on normaalin kokoinen ja terve. Toisaalta tietysti hyvä seurata, jos vaikka olisikin jotain häikkää kilpirauhasessa tms. Mutta kaikissa tapauksissa on ollut vain vanhempien turhaa säikyttelyä.

Hiljentynyt tämä meidän palsta oikein kunnolla. Pitkän aikaa oli niin, etten käynyt mitään kommentoimassa ja täällä sivut vaan vilisi, kun ihmisillä oli asiaa, ja nyt tuntuu, että pidän täällä lähes yksinpuhelua :LOL:

 
nikin emolle suuren suuret tsempit!!sun täytys vaan muistaa että kaikki helpottuu kun niki kasvaa...se ei nyt lohduta mutta itte aina rättiväsyneenä lohduttaudun sillä että muutaman vuoden päästä tilanne on jo ihan eri!

suhveliko se oli joka mietti perheenlisäystä, toi 2v tuntuu ainakin olevan ihan hyvä ikäero.Itekin jaksaa kun edes toinen nukkuu vähän paremmin ja osaa jo itekin jotain.

mitzy olikin saanut hurjat sakot!hui!
mekin ostettiin miehen kans kesälle konsertti liput, sinne sonisphere-festareille.Metallicaa en niin fanita mutta Linkin parkkia ja machine headia kyllä...aika kallista lystiä mutta pääsee edes jonnekin ja pojat saa sit anoppilaan.
jaksuja muuten sullekin, ihan luvattoman paljon on teillä sairastettu!
Eikä tää vilja-allergia niin kamalaa oo, äkkiä tottui karsimaan iteltä ja pojalta kielletyt pois.
Nyt meille on tullut uutena vielä ananas, ja kun sekin on jäänyt niin pulauttelu on loppunut kokonaan ja ihottumaa ei oo tullut moneen viikkoon!

väpä tsemppiä kisoihin!Mukava kuulla huono äiti-yhdistyksen kuulumisia sieltäkin suunnalta :D ja onnea uuden asunnon metsästykseen ja vanhan myymiseen!aijotteko pysyä silti samalla paikkakunnalla?

hexa en oo vielä uskaltanut laittaa pyörän taakse, esikoinen oli 11kk kun menin töihin kesäks ja sillon vein pyörän takana..ehkä nytkin samoihin aikoihin?
ostettiin esikoiselle nyt eka pyörä, pappa laittaa vielä sen työntökahvan niin päästään hurjasteleen, hää on nii lyhyt ettei ylety tolla kolmipyöräsellä polkeen.
tsemppiä sulle töihin menoon!

mulla on nyt työt ohi ja ens viikon jälkeen alkaa koulustakin loma B)
niin mahtavaa etten osaa ees sanoa, oon varmaan syksystä asti oottanut et koulu loppus :D
sit saa koko kesän vaan olla kunnes syksyllä taas alkaa koulu ja työt...ei parane ees aatella.

mites muut laihduttajat, miten sujuu?
ite en osaa sanoa mitään kun ei oo vaakaa mut tuskin on mitään lähtenyt, ei ainakaan mikää makkara oo pienentynyt.

tietääkö muuten joku kuinka monta ateriaa tän 8kk ikäsen ns. kuuluis syödä?
meillä syödään aamulla hed. sose, päivällä kaks liha/kana/kalaruokaa, ja illalla puuro.Koskahan pitäs ottaa mukaan vielä välipala ja vaihtaa aamupalakin puuroon..
maitoa menee tissistä pitkin päivää ja ruuan kans nokkiksesta vettä.
huh, onneks ei imetys kärsinyt töissä olosta!

yöt on meillä vähän rauhottunut, ei enää herää 30min-1h välein.vaan nyt on jopa parina yönä ollut 3h pätkäkin!!ehkä määki viä joskus saan nukkua :LOL:

nyt me lähetään ulos, mittari näyttää 19, taitaa se kesä sieltä tulla kuitenkin.
d. ja eeti 8kk 1vko
 
Tytteli: :hug: :hug: :hug: Mistä noita ns. miehiä oikein sikiää??? Olen todella, todella tyytyväinen, että lähdit heti pois! Liikaa näkee ja kuulee tapauksia, joissa nainen antaa anteeksi lukemattomia kertoja ja itsensä lisäksi saattaa lapset kamalaan tilanteeseen. Iso urakka sinulla varmasti on vielä henkisten haavojen nuolemisessa! Hirmuisesti sinulle voimia!!!
 
Tytteli :hug: :hug: Voimia sinne, hurja tilanne, mutta aika auttaa!! Hienoa on että lähdit tuollaisen miehen luota, jotkut eivät tosiaankaan pääse irti tuollaisesta suhteesta, toivottavasti saa mies joskus samalla mitalla takaisin!! Toivottavasti asiat lähtevät parempaan suuntaan!! :heart:
 
Tytteli jos jotain hyvää yrittää löytää, niin onneksi kaikki selvisi nyt, eikä esim 10vuoden päästä!! Tuollainen paskakasa ei tule ikinä olemaan onnellinen. Sinä sen sijaan kun pääset yli surusta, olet varmasti vielä onnellinen! Yksin on aina parempi kuin huonossa suhteessa ja tuollaisen miehen kanssa ei voi kenelläkään olla kuin huonoa mieltä. Asiat järjestyy ja onneksi lähdit ja hienoa että teit rikosilmoituksen. Voimia.
Ota yhteyttä tahoon joka järjestää kotipalvelua kaupungissasi (ei liiku päässä mitään,aivot muhennosta,että mihin otetaan yhteys...mut juu nou). Pyydät apua sieltä lasten hoitoon jne. Ja toivottavasti vanhempasi auttavat.

en ehdi jaksa nyt enempää.....
 
Meiän ukkeli lähti viime torstaina konttaamaan, nyt sitten menee kovan höpinän saattelema paikasta toiseen. Kieltäminen saa aikaan kauhean raivokohtauksen, joka ei tosin (onneksi) kovin kauaa kestä.

Meillä oli vähän murhetta perjantaina :/ . Tammamme varsoi to-pe yönä reippaaan orivarsan, harmi vaan että emä kuoli pari tuntia varsomisen jälkeen :( . Onneksi saatiin varsalle keinoemo joka nyt hoitaa pikku-ukkoa kuin omaansa.

Niihu ja Kalle 9kk tasan
 
Tytteli - olipas tarina, vaikka toisaalta varmaan aika tavallinenkin! Kyllä ihania nuo miehet, minkähänlaisista olosuhteista noita kasvaa, se tässä vaan pistää miettimään. Että osaisi oman poikansa kasvattaa vähän "paremmaksi ihmiskeksi." Mutta siis todella hienoa, että menit lääkäriin ja teit rikosilmoituksen, muutenhan ukko taas oli päässyt kuin koira veräjästä. Lisäks hienoa, että oot saanut yhteyden muihin, joita hän on huijannut! Toivottavasti naisten välinen solidaarisuus tässä kohtaa toimii ja voitte jotenkin yhdessä osoittaa hänelle taivaan merkit!!! Mutta siis ihan sama siinä mielessä kiistääkö vai eikö kun sulla on tuo lääkärin lausunto ja rikosilmo tehty, hah!

Meillä on vaihteeks taas antibioottikuurin vika päivä ja limaisuus kurkunpäässä ihan entisessä mallissa, eli mennään ke sille hyvälle lekrulle ja katsotaan jatkoa sitten. Ite alan olla sitä mieltä, että allergiaa voi hyvinkin olla. Ihottuma poistunut oikeastaan kokonaan Sibikortin ja antibiootin ansiosta, että ainakin jotain hyvää niistäkin. Veljeni suositteli myös homeopaatilla käymistä. Mä ite vähän epäröin, etenkin kun on pienestä vauvasta kyse, onko kellään kokemuksia? Taitaa kuitenkin ola parasta ensin tarkasti selvittää, mistä tämä johtuu?

Siis poika on ihan normaalin energinen ja iloinen, ainoa millon lima alkaa vaivata on yöllä kello 3:sta eteenpäin ja lämmintä velliä tai maitoa syödessä. Mutta uusi korvatulehdus on siis uhkana niin kauan kuin tuo limahomma jatkuu. Nytkin ollaan takapihalla aurinkokylvyssä ilman vaippaa ja sekös on hauskaa se :)

Ja illalla muskarin kevätjuhla, vähäks meitä jännittää esiintyminen ;)
 
Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Esikon vaatteet ovat avohyllyssä telkun alla meidän makkarissa, hän noin kerran päivässä räjäyttää pinkkansa ja vetää kaikki hyllystään esille. No tänään aamulla taas pistin vaatteet hyllyyn niin eiköhän meidän Pieniäinen nyt sitten vetänyt kaikki alas. :I Noh, kyllähän se oli oletettavissakin. Esikko tykkäs vedellä siellä siihen aikaan majailleita c-kasettinauhoja hyllystä pois. Vielä tämä Piiperöinen ei ole keksinyt seistä telkkua vasten mutta kylppärissä seistään kyllä hammaspesupalleja yms vasten kovasti.

Toiseksi viimeinen kotonaolopäivä! Ihan kamalaa.. En ehdi saada edes yhtä kerrosta siivottua ja huomenna tulee vieraita (Piipeys ei nukkunut ulkona päikkäreitä kun tuli kuuma.. ) ja yli huomenna pitää mennä töihin. Mies ei tiedä missä on vaipat, vaatteet, ruoka vauvalle tai ylipäänsä yhtään mitään aikatauluista tai päivän kulusta. Jos hän ei olis hoitanut esikoista 1,5-2,5v iässä niin olisin vähän huolissani. :kieh:

 
Heips!!

Pikaisesti vaan meidän neuvolakuulumiset, likka on päikkäreillä niin nyt on hyvä mahdollisuus saada kukkapenkkiä tehtyä, et ei ehdi enempää kommentoimaan... :ashamed:

Niin tosiaan, 8kk lääkärineuvola, neiti on reipas ja touhukas terve tyttö lääkärin mukaan.

Ne kriittiset mitat on paino 12,3kg (ei liian painava lääkärin mukaan) ja pituus 76cm!!

Saas nähdä millanen amatsooni tuosta oikein kehittyy... =)

Aurinkoa kaikkien päivään!!!

-Liiko ja Anni 8kk ja viikko-
 
Jos taas pitkästä aikaan kirjoittaisi jotain. Melkein päivittäin käyn katsomassa teidän kuulumiset, mutta oma kirjoittelu on kyllä jäänyt. Piti ruveta kirjoittelemaan, kun Mitzyn tilanne tuntuu kovin samalta kuin meillä. Eliaksella on atooppinen ihottuma, joka pahenee tietyistä ruoka-aineista. Lisäksi meillä myös ollut ongelmana jatkuvat flunssat ja yskät, jotka kestävät aina todella pitkään! Korvatulehduksia on ollut muutama ja tällä hetkellä keuhkokuumeeseen antibiootit. Meillä näitä asioita on lähdetty selvittämään ja näyttäisi siltä, että pojalla on astma... Itse jotenkin olin kuvitellut, että astmaan liittyisi aina hengityksen vinkuminen mutta pikkulapsilla oireet voivat ollakin jatkuva limaisuus ja pitkittyneet infektiot. Toivottavasti teillä ei astmaa olisi, mutta se voisi olla yksi syy jatkuvan sairastelun takana. Jouduimme antamaan rakkaat kissamme pois, koska astmaoireilua on ja prick-testeissä kissa vahvasti positiivinen :(

Muuten meillä menee hienosti! Poika oppi konttaamaan pari viikkoa sitten ja nyt nousee jo kovasti seisomaan tukea vasten. Sydän syrjällään joutuu häntä pelastamaan joka paikasta, kun kolhii tuota päätään.

Hexalle kovasti tsemppiä, varmasti jännittää töihin lähtö. Mutta eiköhän se mies siellä pärjää...

Tyttelille voimia surutyöhön.

Katti ja Elias 8kk
 
Mitzy; ei niitä mistään olosuhteista kasva. Tai paremminkin ihan mistä vaan olosuhteista.

Tää mun Hermanni on 76cm ja 8900g. Eikä näytä todellakaan nälkiintyneeltä =) Virtaa ja voimaa on kuin pienessä pitäjässä. Nyt noustaan siis koko ajan seisomaan ja otetaan askelia...huh huh ja huh. Juttuakin on alkanut tulla, niitä kaipaamiani konsonantteja.

Nannilla mennään nyt, ja heräillään yöt läpeensä...esim 23.30,1.30,3.30 ja 5.30 ylös oli toissa yö, viime yöstä en muista,mutta söi kahdesti. Meillä herätään pääasiassa nyt 5.30. Ihan mahtavaa.

Nikin emo ihan tööt ja Niki Urkki Hermanni pian 8kk...tai on siihen kait vajaa 2viikkookö
 
Niin mikä kumma se onkaan, kun meilläkin herätään 5.30! ja haluais itse vielä niin nukkua. 1v7kk nukkuu 7.30-8.30... kun nukkus tytykin :headwall: eiku pirteänä kuin peippo, yrittänyt joskus herätä ennen viittäkin!

silloin kun käytiin neuvolassa, meidän mitat olivat 67,4 cm, 7250g =) sirppana neiti on. Ei oteta vielä konttausasentoa. Pyörii lattialla vatsallaan kuin kello! Meillä vielä viivästyttää tuo, kun ei voi hetkekskään jättää edes silleen, että käväisee toisessa huoneessa. Isoveli on vähän rajumman oloinen hellyydessään. Juuri nyt kauhee tavaroiden paiskominen ja läpsiminen... meillä on yhtä eitä koko päivä :LOL: touhua mulla riittää päivän.
 
Morotusta pinoon

Virtuaalihalaus tyttelille :hug: . Rankka tilanne, mutta oikean ratkaisun teit ilman muuta. Kyllä tänne maailmaan tuollaisia paskiaisia vain tuntuu mahtuvan...

Niihulla oli iloista ja murheellista kerrottavaa. Osanotto emän puolesta ja onnittelut pontevasta, mutta orvosta orivarsasta! Eläinvauvat on ihania :heart: !

dd, laihis ei suju alkuunkaan!!! Eilenkin ihan puolivahingossa kävin hampurilaisella :whistle: ... Joko teillä on yöt parantuneet?

Hexa jännää kovasti töihin lähtöä, turha sitä on etukäteen murehtia! Eikä sun työnteosta kyllä tule kertakaikkiaan mitään, jos vain kotona pärjääminen pyörii mielessä. Kyllä kaikki lutviutuu! Mutta miten voi olla mahdollista, että mies ei edest tiedä missä vaipat ja ruuat ja muut tykötarpeet on :eek: ?!? Sinäkö siellä vain olet vauvaa hoitanut? Mies pärjää varmasti silti ja kehittelee lapsukaisten kanssa kohta ihan omat rytmit, joten ei huolta.

Onnittelut konttailijoille! Kenenhän kupeiden hetelmä se ekana intoutuu kävelemään? Veikkauksia? Minä veikkaan Tiniin Adaa :) . Meillä ei konttailla, mutta jotenkin poika istuen onnistuu liikkumaan, sillä pleikkarin Vilho on onnistunut käynnistämään jo useita kertoja, vaikka ei häntä ole sen lähelle sijoitettu istumaan. Kaveri nähtävästi levitoi...

Meillä on kuulkaa asunto myyty :eek: !!! Ei mennyt kuin viikko, kun saatiin se mitä pyydettiin. Ainut vain, että kämpän pitäis olla kesäkuun loppuun tyhjä ja uudesta ei vielä tietoa... Taitaa olla väliaikaisen vuokraluukun paikka, vaikka sylettää kyllä muuttaa moneen kertaan... ehkä talon oston kanssa ei kuitenkaan kannata hätäillä.

Eipä muuta, pyykkisouvi edessä ja sitten keittiötä siistimään. Ja jos ehtis vähän omaakin naamaa ja tukkaa laittaa, niin kiva :D .

väpä ja Vilho, 8 kk ja 9 päivää :heart:
 
Mitzy: muistin yhtäkkiä, että ystäväni lapsella aikoinaan kiellettiin maito kokonaan korvatulehdusten vuoksi. Hän kävi sekä normi lekurilla, että homeopaatilla, mutta en muista kummanko kehotuksesta maito jätettiin pois. Sattumaa vai fakta, mutta korvatulehduskierre ja limaisuus saatiin kuriin. Maitotuotteet ilmeisesti joillain aiheuttaa tuollaista limaisuutta. Onko se sitten allergiaa, en tiedä. Samainen ystäväni vannoo homeopatian nimeen. On käyttänyt lasten hoidossa vauvasta alkaen ja viimeisessä raskaudessa sekä synnytyksessä myös.

Niihu: voi ei! Todella harmillista, että emo menetettiin! Onnea varsasta!

Liikon tyttö on kyllä todellakin iso mimmi! Hauskaa kyllä, miten isoja nämä kokoerot ovat jo tässä vaiheessa.

Poju meinaa ilmeisesti rytmiään muutella, kun tähän saakka on nukkunut kolmet päikkärit ja yöunta yleensä n. 20-6.30. Viime yönä nukkui 21.30-6.30 ja ajattelin, että varmaan heti aamupuuron jälkeen vetää aamu-unet, kun noin lyhyt yö oli. Ja mitä vielä: juuri äsken lähti nukkumaan! Jospa tekisi nyt sen, mitä olen hiukan toivonut eli siirtyisi kaksiin päikkäreihin ja pidentäisi päiväuniaan.

Nyt muihin puuhiin!
 
nyt taas yritellään jotain runoilla, mutta pää on taas ihan tyhjä! käynyt lukemassa kaikki jutut mutta ei kuitenkaan muista mistä on höpötelty :ashamed:

täällä on rytmit tosi vaihtelevaa nyt, nukkuu yleensä päikkärit ihan jees 2h. viime yönä nukkui koko yön (olisko ollut kolmas kokonaan nukuttu yö) kävin 7 tarkistamassa onko kaikki ok! hampaita tehdään ylös, ja se on aiheuttanut kovastikin pahantuulisuutta. ei vieläkään olleet tulleet läpi vaikka joka aamu olen varma että nyt on tulleet. vatsa on välillä löysällä, johtuneeko hampaista??

kysymystä onko muilla ollut, ja miten olette toimineet: meillä siis on pojan pää toiselta puolelta painunut jonkin verran vinoon (takaraivo). huomattiin asia tossa kun hän oli n. 2kk-ikäinen. ilmeisesti niska on ollut sen verta jäykkä, että katseli usein vain toiseen suuntaan. olen alusta asti nukuttanut kummallakin kyljellä yms. nyt olen kantanut paljon ns. toisella puolella mikä on minulle epäluontevampaa, aktivoinut toista puolta leluilla ja nukuttanut vaan toisella kyljellä että pää muokkautuisi takaisinpäin. ei olla kylläkään kovinkaan paljon mielestäni saatu päätä palautumaan ja alkaa pikkasen huolestuttamaan, että pitääkö keksiä jotain muuta asian edistämiseksi? neuvolasta saatu noita edellisiä ohjeita siis joita noudatettu. viikon päästä on taas neuvola ja kysäsen sieltä tietty uudestaan, mutta kaipaisin kokemuksia asiasta jos jollain on??

tyttelillä oli rankka elämänvaihe meneillään, sinne paljon jaksamista ja :hug:
toivotaan, että tilanne paranee mahd. pian!

asuntokuume on täälläkin kova! asutaan vuokralla ja omaan haluttais. pääkaupunkiseudulla on vaan niin hurjia nämä hinnat, että pikkasen jo ahdistanut kun tuntuu ettei mihinkään ole varaa. kauemmas ollaan siis ehkä muuttamassa.. tänään olis kaksi näyttöä ja jätetään varmaan tarjousta jos näyttää asunnot hyviltä.

laihis ei ainakaan täällä ole edennyt :ashamed: nyt yritetään syödä mahd. vähän hiilareita josko sillä pääsis pikkasen painoa alemmas. onko kukaan kokeillut LPG-hoitoja ?

Nyt muihin hommeleihin :wave:

Meripihka ja poitsu sunnuntaina 8kk
 
Sateista päivää!

Tyttelille iso :hug: ja jaksamista uudessa elämäntilanteessa! Kuten muutkin on jo kommentoineet, tosi hyvä että lähdit heti.

Pikaisesti 8 kk neuvolakuulumisia: painoa 8080g, pituus 70,6cm. Miinuskäyrillä mennään kuten koko ajan, mutta viivasuoraan tasaisesti kasvaa. Flunssan aikana lastenlääkärillä havaittu sydämen sivuääni kuului myös nyt terveenä ollessa ja neuvolalääkäri oli sitä mieltä, että pitää käydä tarkistamassa mistä on kyse, vaikka epäili että on vain fysiologinen vaiva, joka menee itsestään ohi. Odotellaan siis kutsua sairaalaan tutkimuksiin. Muuten ei mikään viittaa siihen että olis sydänvikaa, kun kasvaa tasaisesti ja touhuaa niin mahdottomasti.

Meillä nyt kaksi viikkoa noustu seisomaan ja toissapäivänä ekan kerran kiersi pinniksessä koko sängyn ympäri laidasta tukea pidellen. Hetkeksikään ei voi jättää itsekseen, kun nousee milloin mitäkin vasten seisomaan ja aika usein irrottaa yhtäkkiä molemmat kädet ja sitten mennäänkin suorin vartaloin takaraivolleen... Jonkin verran on oppinut vähän varomaan tota kaatumista, mut heti jos joku toinen asia kiinnittää huomion, niin kiinnipitäminen unohtuu. Eli pää kolisee vähän väliä, onneks ei mitään pahempaa vielä. Konttailee myös tosi vauhdikkaasti pitkin kämppää ja saa aikamoisia hepuleita, kun vastaan tuleekin paikkoja, joihin ei saa koskea.. Täällä käydään välillä sellaista tahtojen taistelua että!

Neuvolassa näytin myös ihottumaa, mitä pojalle tullut kyynärvarsiin, polvi- ja nilkkataipeisiin ja alaselkään. Mut lääkäri kommentoi vaan, et on vaan kuiva iho ja rasvataan perusvoiteella tai miedolla hydrocortisonilla. En sit oikein tiedä, voisko johtua jostain allergiasta, kun ei muita oireita ole. Paitsi tietty noi yöt, mitkä on aikamoista hulabaloota varsinkin nyt seisomaan oppimisen myötä. Sellanen 4-6 kertaa yössä herätään, milloin kontataan pitkin pinnistä, milloin noustaan seisomaan ja milloin huudetaan muuten vaan. Olis ihan kiva, jos pikkuhiljaa alkais nää yöt rauhoittua...

Unirytmi on muuten mennyt jotenkin ihan miten sattuu. Aikaisemmin siis 2 x puolen tunnin torkut aamupäivällä ja alkuillasta, päivällä n. 2 tunnin päikkärit. Nyt saattaa jäädä toiset tai molemmat pienet torkut kokonaan välistä ja "pitkät" unetkin voi olla vaan vajaan tunnin tirsat. Tai sit nukkuukin aamupäivällä puolen tunnin sijasta puoltoista ja alkuillasta vielä vähän. Ehkä hakee nyt jotain uutta rytmiä, mut yhtään ei voi enää laskea sen varaan, et päivällä menis toi pari tuntia. Mikä siis tarkoittaa tietty sitä, et kaikki hommat joita kuvittelin tekeväni päikkäreitten aikana jäävät tekemättä.

Minkä verran teillä juodaan maitoa? Kyselin tätäkin neuvolasta, et kuinka paljon pitäis juoda. Meillä menee tissistä illan ja aamun välillä 2-4 kertaa, päivällä yhden kerran. Pakastettu, lypsetty maito eikä korvikekaan oikein putoa sitten päivällä ruokailun jälkeen. Tuttipullon kanssa vaan leikitään, nokkamukista menee ehkä pari tippaa, lasista vähän, mut vettä sen sijaan menis enemmänkin. Täytyy vaan yrittää sitkeesti tarjota ruokailun päälle maitoa edes se 10-20 ml. Neuvolassa ohjeistettiin, et maito ei sais tässä vaiheessa kuitenkaan korvata soseita.. No, yritämme edelleen.

Nyt ruuanlaittoon!

Zucchero + Sisu 8kk tasan :heart:
 
meripihkalle nopsaan vastaa että mehän haettiin sillon ihan alkutaipaleella apua osteopaatilta Adan koliikkiin ja se terapeutti sillon kerto pienestä potilaasta jonka pää ei ollut koskaan kääntynyt keskeltä toiselle puolelle ja jo yhden hoitokerran jälkeen vaiva parani!
Toihan ois kokeilemisen arvoinen juttu ja ei siitä ainakaan mitään haittaa ole :flower:
 

Yhteistyössä