***SYYSMASSUKOIDEN 2008 MUSSUKAT***

Mukavata itsenäisyyspäivää myös täältä Vantaalta!

Meillä poitsu on oppinut uudelleen syömään pullosta, kiitos vielä kerran vinkeistä!!! Kovasti harjoiteltiin ja nyt menee pullo ja tissi :) Jatkan toki ihan täysimetyksellä ja syötän tissistä, mutta on mukavaa, kun nuo miehet pärjää täällä välillä ilman äippääkin ;) Käväsin eilen työpaikan pikkujouluissa, oli aika vaikea paikka lähteä, vaikka tiesin, että iskä pärjää pojan kanssa hienosti ja se syöminenkin onnistuu ilman protestointia. Soitinkin välillä kotiin (ylihuolehtivainen äippä :whistle: ) niin pystyin tuulettumaan rennommin ja ihan mukava ilta olikin..

Oma äiti ja hössötyksen määrä.. voi luoja sentään.. monen kuvailut sopi justiinsa meidänkin mummoon, joka soittaa kerran päivässä ja suunnittelee isäni kanssa muuttoa pk-seudulle, koska asuvat 250km:n päässä ja haluaisivat nähdä/hoitaa poitsu useammin. Monta kertaa ovat käyneet kylässä ja ostin isälle isänpäivälahjaksi web-kameran, niin välillä näkevät poikaa skypen kautta :D

Telkku ja tietsikka: meillä myös katsottaisiin telkkaria mielellään..salkkarit on ihan parhaat :D ja tietsikalla välillä skypetellään niille mummeleille ja papparaisille. Tosin nyt täytyy vähän varmaan sitten rajoittaa jos siitä voi olla haittaa pikkuiselle.

Nyrkit, juttelu ja nauru: Nyrkit löytää hyvn suuhun ja nyt uutena myös yrittää työntää niitä miunkin suuhun :D Poitsu juttelee ja jumppailee paljon sitterissä, lattialla ja hoitopöydällä. Ääneen naurua on kuulunut myös välillä.. ihanaa =)

Rokotus: maanantaina on 3kk neuvola, jossa sitten annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset, Pneumokokin eka piikki ja Rotarixin vahvistus.. tietä sitten tuleeko kiukkuja tai kuumeilua. Lääkäri määräsi jo varalta panadolia mixtuurana, koska sanoi sen olevan tehokkaampaa ja helpompi antaa kuin suppo. Ollaan vielä lähdössä sinne isovanhempien hössötykseen samana päivänä ja ollaan siellä pari päivää..

Nyt kuullostaa taasen siltä, että nälkää pukkaa :wave:

haikara08 ja Veeti kohta 3kk
 
Voimia ail :hug:
Milloinkohan Niki saa ekat rokotukset, kun meil on ens to neuvola, silloin Niki on 2kk +viikon vanha, ja sit seuraava neuvola on kuulemma vasta about 10 tammikuuta. 3kk tulee täyteen 4.tammikuuta. että tuleekohan ne ekat rokotukset vasta 10 tammikuuta vai miten. no se rota-asia pitäs päättää NYT, ja saada se resepti ja eka annos annettas varmaankin ens to. täl hetkel ajatus on, että ottaisin sen.
Nikin nenu on vähän nuhainen, mitenkä sitä keittosuolaliouosta käytetään? mitä kandeis muuten ostaa kotiin sairastumisen varalta lapselle, mitä teillä on kotiapteekissanne? mietin että ois varman hyvä olla jotain suppoja, kuumemittari (millainen se pitää olla?), ja jotain tuohon nuhaan? jos se äityy pahemmaksi. meillä on apteekkiin kymmenen metrin matka, mutta slti....ei olis kiva roudata kipeetä lasta apteekkireissulle ja jos sattuu yöllä tarviin jotain.
Tehtiin eilen eka kyläreissu, hyvin meni, viis tuntii vierähti siellä ystäväperheen luona. Niki nukku hyvin siellä pihalla, ja me syötiin ja otettiin oluet. tulikohan toi nuha siitä ulkona nukkumisesta? poikanen oli kyllä tosi lämmin ja lämpimästi puettu,mutta ei yleensä sis nuku ulkona, paitsi kun pukkaan vaunuja,,,mut ei nyt luulis sen olevan mitenkään eri asia.

tietääks joku noista tuteista, kun Niki huolii vain Ainun tuota reikäistä mallia, että kun niissäkin on ne iät, ja nyt on siis käytössä "ensitutti", niin voiskohan jo antaa sitä seuraavaa mallia jossa lukee että alkaen 4kk? mikä ero noissakin sitten on ja kuinka tarkkaa toi ikähomma on tuteissa? ....kysymyksiä riittää:)

ai niin, ja tuli tuosta eilisestä oluesta mieleen, että jos joisi useamman oluen esim 4, eikä imettäisi vaikkapa neljään tuntiin, niin pitäisikö rinnat pumpata tyhjäksi siinä välissä tai siis ennen kuin imettäisi ekaa kertaa sen neljän tunnin paussin ja niiden 4 oluen jälkeen?
en kyllä ole juomassa neljää olutta....ehkä ensi keväänä:) mutta tuli vaan mieleen. yks ystäväni on mielestäni tosi hysteerinen...hän ei voi imettää jonkun parin oluen jälkeen tuntikausiin ja pumppaa jne. tästä oli viime vauvalehdessäkin pari riviä asiaa, että 1-2 olutta ei mitään tee, eikä alkoholi tule maitoon. mutta siis parashan on jos ei ota sitä yhtäkään, en minä sillä...mut en itse vaan ole niin kamalan kamalan varovainen. vaikka siis oli tosiaan eka olut vuoteen..eikun toka.

No muuttais ny se Nikinkin mummo sit lapsenlapsensa perässä, matkaa olis tosin lähemmäs 800km, mutta auttais mua ihan hemmetisti jos sais mummolle hoitoon. Tahtoisin esim alottaa urheiluhararstukseni, 2kertaa viikossa jos pääsis reeneihin, siitä haaveilen, mut mihkä tuon ukkelin laittaisin siksi aikaa....jos mummo olis täällä niin nou proplem. Pitää sanoo sille että kuule kyllä ne muutkin mummot muuttaa:)
 
Moikka!

Täällä herättiin todella kivaan itsenäisyyspäivän jälkeiseen ilmaan. Oikeen raikas, aurinko vaan sais paistaa enemmän. Kylvetettiin tuossa vauva ja nyt bebe nukkuu vaunuissa. Esikko lähti anoppilaan valmistamaan ruokaa ja kohta mennään perässä.

Omasta äitistä sen verran, ettei oikeen tulla toimeen. On muuttanut jo muutama vuosi sitten ulkomaille. Ollaan totaalisesti erilaisia ihmisiä. Onneksi isän kanssa tullaan toimeen samoin hänen uuden vaimon kanssa, ja asuvat samalla paikkakunnalla joten apua saa aina kun tarvitsee =) Myös miehen vanhempien kanssa tulee todella hyvin juttuun, mutta täytyykin tulla koska asuvat tossa about metrin päässä :D

DD: Kyllä sitä joskus vois tietty tavatakin, aina uudet tuttavuudet tervetulleita. Pori on ihan tuttu paikka, vaikkei ihan sieltä ollakaan.

Hei tuli tossa mieleen, että te jotka kärsitte näin imetyksen aikaan tai raskauden jälkeisestä kuivasta ihosta niin mitä rasvaa käytätte? Kun tuntuu, että aluksi oli vaan jaloissa itsellä kuivaa ihoa ja rasvakin tehosi ihan hyvin. Mutta nyt kädetkin kuivaa ja tuntuu ettei tuo sama rasva (apobase) enää tehoa.

Telkkua ei ainakaan tieten tahtoen katsota, mutta välillä voi vilkuilla vahingossa sitteristä. Tuntuu, että esikon piirretyt ainakin kiinnostaa varmaan juuri värien vuoksi. Oon koittanut kääntää vauvan katselemaan aina itseeni päin jos tulee sohvalla istuskeltua.

Lahjaksi vauvalle meinattiin juuri näitä brion ensileluja, ja varmaan sukulaisilta satelee lahjoja, joten välttämättä ei itse osteta mitään. Esikolle kuitenkin täytyy jotain hienoa keksiä =)

Hauskaa päivän jatkoa kaikille äiteille ja vauvoille!

Romi & Lumi
 
Kas huomenta. Esikko lahti isansa kanssa vahan ulos ja hetki aikaa paasta koneelle.

Meilla on mummolaan 500 m matkaa, joten esikko menee sinne nopeastikin hoidosta, jos en ihan ehdi hakemaan ajoissa. Ja mummo kay paivittain meilla kaffella. Tai ottaa koiran hoitoon. Olen tieteellistanyt taman lastenhoidon niin, ettei mummo uskalla mitaan neuvoa. Anoppi kuoli jo vuosia sitten, joten neuvojia ei ole onneksi liikaa.

Kotiapteekki: Laastaria, otsakuumemittari, panadolia, nasolinia (esikkoa varten), yskanlaaketta, keittosuolaa, pikkuniistaja, (vesijohtoimu), hiilitablettijauhetta (whatever, siis jos syo vahingossa jotain pesuainetta tai vastaavaa)

Telkku: Ihanaa, kun Piipero on nyt katsonut Teletappeja! Olen saanut jopa ripustettua pyykkia.

Liikkuminen: Pystyssa pitais koko ajan saada olla, masullaan ollaan hetki ja selalta kaannytaan kyljelle. Muuten ei viela liikuta. Lelukaaresta vahan heiluteltiin jotain leluja. Nyrkit menee suuhun.. Siis ihan normaalia vauvanelamaa. Kieli tulee paljon pois suusta ja ilmeita harjoitellaan. Vahan on alettu suulla maistella esineita tai kangasta, joka menee suuhun.

Pulauttelu: Nyt tilanne sen kun pahenee. Pitais varmaan taas pumpata kun aamulla oksennettiin 4 kertaa. Ja siina menee ihan kaikki sitten likaiseksi, vaatteet, petivaatteet jne. Ettei vain olisi esikonkin GER ominaisuus, eika keskosuudesta johtuva. :(

Vellien yms aloitusika: Olisikohan siksi, etta suolisto kehittyy kuitenkin aika hitaasti. Esikkohan joutui siihen prassiin ruokailuista ja siina oli hyvin tarkkaa, etta milloin mitakin pystyi antamaan. Allergioiden kehittyminen ja suoliston kypsyys on ne tarkeimmat seikat. Alle 3kk iassahan ei vellia suositella annettavaksi, mutta sen jalkeen voi antaa. Kun esikolla oli hyvin tarkka nesterajoitus paalla jouduttiin hanen maitoihinsa aina lisaamaan ravintoaineita, joiden suhde piti olla oikea. Nesterajoitushan sitten aiheutti ongelmia kakan kanssa ja joillekin lapsille jouduttiin tekemaan leikkauksia, jotta kakka saatiin kulkemaan suolistossa.

Tuttien koko: Esikolla ainakin oli tarkkaa, etta 1700 g kun tuli tayteen vaihdettiin isompaan tuttiin. Sen jalkeen kun 2,5 kg tuli tayteen paastiin Ainun anatomiseen turvatuttiin. Silikonituteissa oli kai hampaiden takia jotain ikarajoituksia mutta noi luonnonkumiset meni painon (ja sita korreloivan suun koon) kanssa.

Baby björn rintareppu: Ah, me kans rakastetaan sita! Sain esikon syntyessa lahjakortin tyokavereilta ja hankin repun silla. Se oli ihan ehdoton esikon kanssa ja nyt tosi hyva Piipiaisen kanssa. Mutta varmaan tosiaan ens syksylla pistan eteenpain joko antamalla sukulaisille, jos joku on silloin vauvaa saamassa, tai jotenkin muuten.

Joululahjat: Lapset saavat lahjaksi vaunuihin fleese-peitot ja kasinuket. Hankin just ne kasinuket ja peitot pitaa viela paarmata. Esikon yksi lempileluista on ollut 1,5v sitten hankittu kissa-kasinukke, jolla ollaan leikitty lahes paivittain. Tarpeeksi interaktiivinen lelu ja mita vanhemmaksi han tulee, sita monipuolisempi varsinkin kun voi alkaa esittaa elainsatuja pikkusiskolleen. Noi kettu ja karhu nuket valitsin nyt siksi, kun pikkukakkosen nettisivuilla on kolmen blondin esitys Tillin tallin taivasalla-laulusta ja jostain syysta se on soinut paassa siita lahtien kun esikko katseli sita tietsikalta. Jos esikko sais mummolta luistimet niin siinahan meidan joulu olisi. Joulukalenterista kun tulee nukkekodin sisustus. Ikavaa vaan, etta nukkekotia ei ole kukaan hankkimassa meille. No.. mummolassakin nukkekodista otetaan aina tavarat ulos ja leikitaan lattialla. Tietty jos hankkisin vanerilevya ja esikko rakentaisi sitten isansa kanssa joulunpyhina yhdessa nukkekodin.
 
Heips kaikille :wave:

Me ei paljoa olla naputeltu, mukana kuljettu vain lueskellen teidän juttuja.
Nyt oli pakko tulla kertomaan kun käytiin tänään ekaa kertaa perheuinnissa.. Neidin päikkärit olisi alkanu 11 mutta nyt jaksoi autossa uimahallille asti ja vielä käydä uimassa, sukeltamassa, saunomassa ja suihkussa eikä inahdustakaan kuulunut.. sitten sai vielä pullon maitoa ja johan uni maistui.
Voi että tuli hyvä mieli kun tyssi oli niin tyytyväinen ja reipas vaikka ikää ei ole kuin just sen 3kk ja viikko päälle..
Suosittelen kaikille :)

Meillä rokotus saatiin jo ja ei sanonu piikistä mitään, eikä illalla etes tullut itkua..vaikka neuvola täti sanoi että itku voi tulla ja käytiin panadoliakin varuilta ostamassa.
Muutenkin oli kaikki ihan hyvin; pituutta tyssillä on jo 60,8cm (50cm) ja painoa 5480g (3280g).

Täällä on juteltu mummoista.. Meillä on äitini kanssa todella läheiset välit ja jutellaan joka päivä. Alkuun kyselinkin äidiltä kauhiasti neuvoja ennen kuin aloin luottamaan itseeni. Meitä sisaruksia on 5 ja äitimme täytti vasta 40..kerkesi olla 26pvä 39v mummo
:LOL: Äitini asuu 150km päässä, mutta saapuu avuksi jos on tarve.

Anopin kanssa on hieman ollu toisinaan ongelmia, aluksi epäili ruokinko lastani laisinkaan...laitanko sille tarpeeksi ulos päälle, tuleeko rinnastani maitoa ja ja ja..
Iltaisin tuli miehelle viestiä että mites tyttö ja saatettiin vastata että nukkuu niin hän laittoi viestiä että antakaa sille ruokaa :kieh: aikani jaksoin kuunnella vaikka pahalta tuintui kun mtn positiivista en missään vaiheessa kuullut mistään mitä tein lapsen kans..
Mitään se ei ikinä sanonu kun mies oli paikalla, haukkui mua sillon kun oltiin kahdestaan.. Sit kun käämini kärveni niin haukuin miehen äidin miehelleni joka onneksi uskoi ja sanoi äidilleen että jättää rauhaan.. Anoppi kun oli tulossa puristelemaan jo rintojanikin että näkee tuleeko maitoa :kieh: Sairasta minusta ja melko loukkaavaa!!

Ja mekun ei kysytty kumpi on tulossa niin anoppi puhui koko ajan pojasta ja toi sinisiä vaatteita, pyyhkeitä yms yms.. kuulin sen sitten miehen veljen vaimolta että heidän ekalta lapselta anoppi oli käynyt ennustajalla kysymässä kumpi tulee ja laittoi sen värisiä vaatteita heille.. niin aattelin tehneen meidänkin kohdalla mutta tulipa tyttö
:LOL:

Hupsista..anteeksi..nyt meni ihan tilittämiseksi kun kerran aloitin :) On anopissa jotain hyvääkin mutta on siinä välillä vikaakin :)

Minulla on ikää 21 (tammikuussa 22) ja mieheni 24..

Nyt menen tekemään ruokaa kun lapsukainen nauttii unista kauniissa pakkassäässä..

-Väpä08 ja Laura 3kk+ 1vko-
 
Minä löysin meiän rintarepun kirpparilta (näiden sivujen kirpparilta). Baby Björnin reppu eikä sekään maksanut kuin 10?, eli löytöjä on meilläkin tehty =)

Tuli tuosta Väpän kirjotuksesta mieleeni että minkä ikäisenä vauvan saa viedä saunaan? Mulla kun on ollu mielikuva että vielä ei sais saunaan vaavin kanssa mennä ja Kalle on nyt 3kk 19pv.
 
Todellinen saunomis suositushan on vissiin vuoden kun pikkuset ei oikein hallitse tuota saunassa hengittämistä. Me istuttiin saunan alalauteella noin 3min ja tultiin pois, ja hyvillä mielin vein Lauran saunaan kun meidän neuvolatäti sattui kanssa sinne ja sanoi että saamme käydä lämmittelemässä. Siellä onneksi oli kivoja tätejä vain ja kukaan ei heittänyt sinä aikana löylyä kun me siel istuttiin. Ja annoin hänelle heti saunasta tultuamme maitoa jos jano tuli.

En kyllä ole varma???

Taisi olla tyssille aika "rankka" juttu vaikka tykkäsinkin..nukkuu edelleen päiväunia, 12 kävi unille.
 
Morjens pitkästä aikaa...

Huh kun on tosiaankin aikaa, ihan kauheasti tullut juttua joten luin ihan päällisin puolin. Meillä oli torstaina 2 kk neuvola ja illan numerot ovat: Paino: 6625 g (+1270g/kk)
Pituus: 58,5 cm (1,5 cm/kk)
että hyvää vauhtia kasvaa poika. Lääkäri totesi, että onneksi itsellä ei ole painonnousu samaa luokkaa :D Yritin silmäillä muiden vauvojen mittoja tuosta 2kk neuvolasta mutta suurin osa taitaa olla jo lähempänä 3kk joten jostain tuolta historiasta olisi pitänyt jaksaa etsiä. Sen verran silmään pisti että joku kommentoi jotta vauvat oppii 3-4kk ikäisenä imemään tehokkaammin - öö... voiko se vielä oikeasti syödä tehokkaamminkin? Apua ;D

Äitisuhteesta olitte keskustelleet - meillä sekä äiti että isä (mun) käyvät vähintään kerran viikossa, yleensä useamminkin: Kun miehellä on iltavuoro saan aina hoitoapua jos tarvitsen. Välit on siis hyvät. Toki kun asutaan lähekkäin niin helposti tulee sitten aina sanomistakin puolin ja toisin, mutta sitäpä se sitten on, ihmissuhteet. Anopin kanssa mä en oikein osaa olla, nähdään (onneksi) aika harvoin.

Torstaina saatiin myös rota-rokote ja siitä tuli perjantai-ilta - sunnuntaiaamuun mahaitkua, vähän ummetusta ja sitten ripulia, mutta nyt taitaa ruveta helpottamaan mahavaiva. Se ripuli kai kestää vielä kun se virus alkaa tulla ulos.

Saunomisesta: Vuoden on munkin mielestä suositus mutta syystä että nestetasapainon säätely on pienellä olematonta. Meillä on kylvetys tehty koko ajan niin, että on lämmitetty saunaa pikkuisen ja kylvetetty sitten alalauteella. Se oli vähän niin kuin suositus siinäkin kotiutus vihkosessa joka saatiin sairaalasta. Mikäs sen mukavampaa kuin polskia lämpimässä :) Ja nuhassa heitin ihan pikkuisen vettä kiukaallekin jotta tuli höyryä.

Vauvan taitoja: Iippo on löytänyt omat nyrkkinsä ja maistelee niitä, joskus seuraa silmälläkin. Tarttuu kaikkiin ohuihin nauhoihin, harsoon yms ja nostelee niitä. Ja soittaa hienosti omaa lelukaarta, jossa lelua huitasemalla lähtee tunnari päälle :D Ja kakkaa tekee hienosti, kunnon Wagner: jalka koukkuun, änkäys, polkaisu ja räjähdys :D

No mutta nyt menen seurustelemaan Iippon kanssa :)
 
Heips!onpas tullut viikonlopun aikana juttua..

Dior opinnot sujuu tässä sivussa..numerot ei enää oo kiitettäviä mutta ehkä saan sen anteeks kun meilläkin tosiaan herätään 2-1h välein ja öisinkin.Eikä vasta kun yksi 3h pätkä takana...mutta aikansa tätäkin, äitiä vaan tuppaa väsyttää kun vielä esikoisen kanssa saa herätä nii aikasin.mutta muuten sujuu hyvin kun vaan alkaa tekeen eikä jumittuis tähän kun vauva nukkuu :whistle:

juniorin vauvatv on ihan surkea...ei ainakaan esikoista kiinnostanut lainkaan!enkä sitä kyl itekään pystyny kauaa katteleen.

väpä mä oon yhtä törkee kun sä..harvoin on aikaa istua telkun ääreen niin sit kun istun nii joutuu eetikin sitä tuijottaan..

ail jaksamisia sinulle!aattelinkin juur että mitäköhän kuuluu...koita nyt pärjäillä.

Nikin emo meillä on pojille panadolia ja suolaliuosta.Oon sitä laittanu ihan vaan purkista nenään, jotkut laittaa ruiskulla.Isommalle on panadol mikstuuraa ja pienelle suppoja.Tietty myös laastareita löytyy meidän lääkekaapista ja eri voiteita esim. palovammaan.Vaikka onneks ei koskaan oo tarvittukaan!Meillä on semmonen lasten kuumemittaripakkaus missä kuumemittarissa on joustava kärki ja tutti-kuumemittari.

joskos sit laittas viä omaa napaa..rokotteesta ukko tuli vähän kärttyseks ja maha vaivannu enemmän mutta sekin alkaa nyt helppaamaan...oltiin viikonloppu miehen porukoilla ja oli kyllä mukavaa kun ei tarvinnu tehä ruokaa tai huolehtia esikoisen viihdyttämisestä.
ärsytti vaan kun oltii puhuttu et joulupäivänä kun mennää sinne niin voitas olla pitempäänkin kun sunnuntaihin, kun miehellä on pari viikkoo vapaata.Niin nyt ilmotti et heille tulee sunnuntaina miehen veljen lapset (jotka on siellä viikottain hoidossa) joten me ei sit oikein mahutakaan.No, eipä siinä, olis vaan kerranki voitu olla pitempään, oma asiansahan se on jos mieluummin on vaan miehen veljen lapsien kans joita näkee muutenkin jatkuvasti.

tuli vähän valivali-sävyä taas :D täytyy nyt kyllä siirtyä taas kouluhommiin kun Eeti viä nukkuu..

d. ja Eeti 3kk
 
Huomenet täältäkin! :wave:

Vkonloppu vietettiin myöskin anopin helmoissa aivan mahtavien tarjoilujen kera-jälleen kerran!

Meillä anoppi suhde oli alkujaan hyvinkin hankala mutta ymmärrän nyt häntä omien lapsieni myötä paremmin ja molemmat on tultu vähän vastaan toisiamme ja tänä pvänä ollaan kyl tosi läheisiä!

Oma äiti...suhde on hyvin ristiriitainen.Tällä hetkellä ollaan kyllä ihan hyvissä väleissä mutta lapsuus ja nuoruus oli mitä oli.

Oon kuitenkin antanut hälle anteeksi koska katkeruudella ei voita mitään.Unohtaa ei tietenkään kaikkea pysty vaikka haluaisi.

Nää lapsenlapset on kuitenki hänelle ne tärkeimmät enkä heidän näkemistään mitenkään rajoita tmv.Ja nythän mun äiti on näitä vahtinut ja tulee taas lauantaina kun mennään kaupungille syömään(taas)...no nyt on kaveripariskunnan synttärit kyseessä. =)

Meillä neuvola huomenna joten mittoja ei vielä ole "antaa".. :D

Meillekin tuli sitten räkätauti ja vkonloppu meni siellä kylässä räkänenuja hoidellessa.
Kuumetta ei ole kummallakaan ja suht hyvin nukkuivat yönsäkin.Ei siis mitään kovin vakavaa.

Illalla kun kotiin päästiin ni mentiin heti saunaan ja otettiiin kunnon eukalyptus-löylyt.
Vauvanki käytin löylyissä pikaseen ja tuntui tykkäävän!
Eiköhän ne ennen vanhaan löylyttäny kaikki vauvat syntymästä lähtien!
Kunhan ei nyt kauaa siellä istu eikä kovia löylyjä heitä! =)

Tapaamisesta perjantaina, en vielä osaa sanoa ollaanko tulossa riippuu tästä nuhasta ja esikon "käyttäytymisestä"...

Taidoista meilläkin neiti on alkanut tarttumaan joihinki esineisiin mitkä edessä roikkuu... :D
Nyrkki pyörii suussa vimmatusti ja kuolan määrä on järkyttävä!En kuitenkaan ole havainnut mitään hampaisiin liittyvää ainakaan vielä.

Mulla itellä on alkanu iho kukkia oikeen urakalla ja hiuspohja rasvoittuu...vielä kun on tätä ylimäärästä kertymää ympärillä ni on taas jotenki semmonen itseinho päällänsä....

:(

Mutta kaitpa tää naisen elämä vähän on semmosta ailahtelevaa...

Kaikkineen oon kyllä niin ylpeä ja onnellinen että olen nainen ja saa kokea tämän äitiyden hurmion olkoonkin että kylkiäisenä tulee myös kaikenlaista pientä "harmia"!

Jouskari& neiti tänään 3kk! :heart:
 
Kirpeää pakkaspäivää Päijät-Hämeestä :) !

Ailille voimahalaus :hug: .

Kiva, että olet liittynyt kanssani "annan vauvani katsoa telkkaria, koska olen itsekäs ja huono äiti" -kerhoon daydreams :LOL: .

Kotiapteekkia meillä ei ole. Täytyy oikeasti ottaa asiaksi. Meiltä kun ei yleensä löydy edes särkylääkkeitä itselle, kun niin harvoin käytetään... Noloa, kun ei ole vieraille antaa :ashamed: ... Niin, ja asiasta kukkaruukkuun: vieraamme järkyttyvät myös siitä, että taloudesta ei löydy hiustenkuivaajaa, sillä en koskaan moista käytä (paitsi uimahallissa kovalla pakkasella).

Jätkä alkaa olla jo todella taitava. Ei voi kuin hämmästellä kovaa kehittymistä! On jo kuukauden päivät antanut leluille kyytiä kunnon nyrkkeilijän ottein ja nyt on alkanut tarttua juttuihin (muun muassa äitin hiuksiin, auts!). Silmät ovat välillä niin suurina, että silmämunat tuntuvat muljahtavan kuopistaan. Täälläkin kuolataan mahdottomasti ja naureskellaan paljon (Vilho on älynnyt, että perskules, tuolla tissin päässähän on huvittavannäköinen akka ja syöminen menee välillä jutteluksi ja naureskeluksi :D ). Mahallaan viihdytään muutamia minuutteja ja koko ajan on pää pystyssä ja jalat sätkivät. Ihmettelen, jos ei lähde melko nopsaan liikenteeseen.

Eilen oli muuten vaaratilanne, kun poju meinasi pudota sohvalta :eek: . Virittelin siinä syöttöpistettä valmiiksi ja yhden äkin jätkä pyörähtikin niin, että oli jo pää edeltä menossa kohti lattiaa! Aika vähän säikähdin ja niin säikähti pojukin. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut :ashamed: .

Jouskari: täälläkin on yksi rasvoittuva äiti. Tukka on jatkuvasti rasvainen ja muutama finnikin on tullut (voi johtua kyllä siitä, että olen hulluna syönyt suklaata, tekee koko ajan mieli sitä :p ). Vaa'alla en ole uskaltanut käydä, mutta lukema taitaa olla vielä 79 - 80 kg ja pituuttahan mulla on 175 cm. Tarkoitus ois sutjakoitua ainakin tuonne 68 kiloon, mutta optimitilanteessa 62 - 64, missä mitoiss olen ollut viimeksi lähes kymmenen vuotta sitten, joten not gonna happen.

Kaimani Väpä 08, onpas sulla ikävän kuuloinen anoppi. Mulla on maailman parhaimman laatuinen anoppi, eli kuollut anoppi :LOL: No ei tosi, oli taas vähän liian julmaa huumoria :ashamed: . Sitä paitsi anoppi (jota en ole tavannut ja joka on kuollut vuonna 2000) olisi varmasti parempi kuin mieheni isän nykyinen emäntä :kieh: . Tuli esim. ristiäisissä hirveät sanomiset, kun ei löytynyt 16 kahvikuppia samaa settiä (eihän kahvikupeilla ole arkielämässä mitään käyttöä, meillä ainakin käytetään vain mukeja) vaan jouduttiin kokoamaan kolmesta eri sarjasta. Nyt pelottaa, että joululahjaksi tulee jotain helvetin kullitettuja kielo-ornamentein somistettuja mummokuppeja viemään tilaa kaapista :kieh: . Seuraavan kerran virallisempaa kahvittelua on luvassa varmaan vasta Viltsun rippijuhlissa ja silloin mulla toivottavasti on jo talo + isompi keittiö ja itse valittu kahvikuppisetti.

Nyt jätän teidät rauhaan ja painun ruuanlaittoon. Hyvät viikon alut kaikille!

väpä ja Vilho, ylihuomenna 3 kk :heart:
 
Hyvää maanantaita!

Meillä taas Sisu nukkuu onnellisesti ulkosalla. Viime perjantaina teki päiväuni-ennätyksen: 5,5 tuntia!! Piti jo välillä käydä kokeilemasta poskesta, et ollaanko hengissäkään... :ashamed:

Sain hyvät naurut Väpä noista kielo-ornamentein somistetuista mummokupeista - voin kuvitella ne niin selvästi :LOL:
Mainitsit hiustenkuivaajan. Vaikka en enää päivittäin oo kyseistä vekotinta oman tukkani kuivaamiseen käyttänytkään, niin Sisulle sillä on käyttöä! Neuvolasta saatiin hyvä vinkki tehostaa ilmakylpyjä hiustenkuivaajalla ja nyt ollaan aina kylvyn jälkeen lämmitelty ja kuivateltu pojua hoitoalustalla kuivaajan avulla. Aikaisemmin tuli kylvystä noustessa kauhea huuto, mut nyt kun laitetaan kuivaaja jo valmiiks hurisemaan, niin Sisu jo oikein odottaa innolla! Me ollaan muuten myös kylvetetty niin, että laitetaan sauna lämpiämään ja alalauteella kylvetetään.

R iikkaa piti kiittää tosta vatsahieronta-vinkistä navan ympäri kahdella sormella! Kyllä lähti kakka kulkemaan! :kieh:

Täällä on selvästi alkanut tehokkaammat imut. Aikaisemmin Sisu söi n. 10-20 min yhteensä, nyt menee sama aika per tissi ja hirmuisella imulla. Ja aivan poikkeuksellisesti tänä aamuna vietettiin n.2,5 tuntia tissillä nukkuen ja välillä imien.

Hieman hemmottelua tulossa äidinkin elämään: varasin torstaiksi kasvohoidon - ah! Varmaan nukahdan sinne ja kuorsaan niin, et koko salonki tutajaa..

Nyt taidan itekin yrittää ottaa päiväunia, sen verran rikkonainen yö takana.
Hyvää alkanutta viikkoa!

Zucchero + Sisu 11vkoa 3pvä
 
Varmaan ku pääsen vauhtiin niin osrkari jo heräilee... aina näin!! :/
Kokeillaan nyt kumminki!

Hyvä että Zucchero oli apua hieronta ohjeesta. Toivottavasti myös muut tukkovattaset vauvat on saanu siitä apua :hug:

Ail Kiva kuulla sinustakin ja hyvä että olette saanet apua :heart:
Minun pitikin sinua jo huhuilla, mutta kerkesit ensin...

Aatumarian kuulumisia kaipaile... onkos hänestä kuulunu?

Meillä nukuttiin koko viimeviikko yöt läpeensä, viime ja toissayönä heräs kerran syömään! Voi kuinkahan mä jaksan =)
Ei vaines.. tsemppiä ja jaksuja kaikille yövalvottajien mammoille!!

Väpän "anoppi" kertomukset sai kyllä hyvät naurut aikaan :LOL: :LOL:
Liityn myös teidän TV:n katselijoiden kerhoon. Ja siitä mitä sanotaan että tekee lapsen levottomaksi, tuskin pitää vielä pienellä vauvalla paikkansa, vauvat tykkää valoista ja väreistä. Mutta esikoisessa (3v ) alkaa näkymään kaikkia levottomuuksien oireita. Ja se mitä kaikkee ne näkee ja oppii televisiosta niin esim. tänään esikoinen kokeili vauvan kanssa vähän "kielaria" :LOL: :eek: :snotty: Ja tätä on yritetty kokeilla myös äitin ja isin kanssa. Veikkaan että kauniit ja rohkeat + emmerdale on liikaa pienelle!! Fantastic fourin alkua sattu myös näkemään ja puhuu kivisetästä vieläkin... vaikka elokuva näytettiin varmaan pari kuukautta sitten. Joten meillä aletaan myös tarkkailla sitä kuinka paljon meillä kytätään teeveetä. Joten pieni tv:n katselutauko voi tehdä meillä ihan terää!?!?!

Jouskari Tuttu itseinhon tunne valtaa välillä myös täällä!! :(

En todellakaan tunne itseäni kotoisaksi tässä isossa löllössä kropassa. Jälkitarkastuksessa kävin ja puntarin pentele näyttää edelleenkin turhan isoja lukuja |O :( 91kg Hemmetti!! Mutta en voi syyttää ku itteeni, suklaa maistuu niin hemmetin hyvin ja kun on tylsää niin mamma vaan leipoo :snotty: Ja kukas muu niitä leivonnaisia syö ku minä :ashamed: Ja tosiaan pudotettavaa olis 20kg :| sitte olis BMI normaalilukemissa... Voi ku pääsis jo töihin niin ei kerkeis syödä. Lääkärillle puhuin myös siitä että mulle ei tule täyden olon tunnetta ollenkaan, eli helposti voisin syödä ruokaa jopa triplasti enemän entä normaalisti... siis jos vain kehtais syödä :ashamed: Lääkärin mielestä ihan normaalia imettävälle äidille, mutta turha napsiminen pitäis lopettaa ja normaali ruokarytmi. Ja jos imettäessä haluaa laihduttaa niin liikuntaa lisäämällä!
Täytyy vaan toivoa että lähtee kilot viimestään sitte vuoden päästä yhtä helposti ku esikoiselta.
Sorvin ääreen ( siis uuden sorvin ) olis tarkotus palata maaliskuussa jo. Tammikuussa alkaa koulutus ja maaliskuussa mä alottaisin työt. Ei vaan pentele oo mitään päälle pantavaa ( tai siis sopivaa ) Pakko se on varmaan jotain edustuskuntosta isoa vaatetta vaan hankittava!!? Isäntä jää sitte vanhempainvapaalle loppuajaksi :)

Vauvan saunottamisesta oli puhetta. Vuoden ikäsenä sais sitte pienokaisia saunottaa, siis näin olen lukenut. Ja vissiin sen takia ei saa aikasemmin koska vauvalla ei vielä ole kehittyny lämmönsäätelykykyä. Esikoista on myös vauva-uinti reissuilla saunotettu ja joulusauna oli eka kerta "saunassa" ( vajaa 2kk:den ikäsenä ) Eli kylvetettiin saunanlauteilla. Pieniä aikoja jos vauvaa saunottaa niin siitä tuskin haittaa on, tietenkin kukin päättää sen itse, koska on sopiva aika alottaa!!

Nikin emo mietti alkoholin vaikutusta imettämiseen. Kuten minä jo aikasemmin. Jouskarilta saatin tosi hyvä tietoa alkoholin vaikutuksesta imettämiseen. Joka taitaa ihan näiden kaksplussan sivuilta löytyä?!?! Mutta tulin siihen tulokseen että ei haittaa jos sillontällön ottaa yks tai kaks olutta tms... Ja ei tarvi pumpata. Rintamaidosta poistuu alkoholi yhtä "nopeasti" kuin verestä!

Kotiapteekin tarpeet Meillä tuntuu olevan kaikenlaista, mut varmaan sinne tarvii kuumemittaria ( korvamittaria oon kuullu kehuttavan, meillä ihan tavallinen ), särkylääkettä, hiilitabletteja tms, niistäjä. Meiltä löytyy myös "hörykone" joka toimii infrapunalla ja on ollu flunssaselle esikoiselle iso apu.

DD Sun miehen vanhemmat |O Todella ihanan tasapuolisesta jakavat aikaansa lastenlastensa kesken... Miksiköhän niitä lapsia pitää tehdä niin "monta" jos ei voi tasapuolisesti keskittyä molempiin!?! ( siis tarkotan sun miehen vanhempia )
Mun mummu ja pappa alkaa käydä vanhoiksi ja haluaisivat vähän testamenttiä tehdä, no siihen saa ainut poika puuttua mitä saa antaa kenellekki, mutta muut sisarukset ei saa asiaan puuttua. Mua harmittaa mun äiteen puolesta, vaikka eihän mitään olis haluamassakaan, olis vaan halunnu että kun talo testamentataan mun enon tytölle (19v) niin siihen laitettas myymättömyys-ehto tms ( eli hän ei sitte sais myytyä sitä pois, vaan se jäis suvulle ) Tilittämiseks menee taas tämäki asia...

Äiteen kanssa on mulla hyvät välit, soitellaan päivittäin. Uutta työtä alanki tekemään äiteen kanssa :) Hoitaa myös paljon lapsia. Osaa hössöttää, mut ei tuputa neuvoja, kuten anoppi tekee... vai tuntuuko se vaan siltä :LOL: Ja tosiaan anopilta tulee aika paljon neuvoja lasten kasvatukseen, omasta mielialasta riippuu jaksaako niitä kuunnella vai ärstyttääkö ne. Joskus ne neuvot tulee sitte miehen välityksella, mutta tietenkään ei sanota että kuka näin neuvo ;) Tänäänkin esikoinen on menossa leipomaan pipareita anoppilaan, joten kivasti jaksaa touhottaa hänen kanssaan. Ainut ongelma tuntuu huomion antamisessa olevan se, että hän ei uskalla antaa vauvalle paljoa huomiota esikoisen läsnä ollessa, koska esikoinen tulee kovin mustasukkaseks. Täytyy toivoa että se tasottuu myöhemmin, eli antaa ensimmäiselle lapsenlapselle "pehmeän" tottumisen uuteen vauvaan. Miehen veljelle on myös tulossa lähiaikoina vauva, joten saas nähdä kui anopilla rahkeet riittää :whistle: :/
No niin olipas taas omanapanen juttu...
Ja tosiaan oskari voi ja kasvaa hyvin :D Heiluttelee käsiä ja jalkoja paljon, tympääntyy äkkiä jos joutuu olemaan vatsallaan lattialla. Sylissä kannattelee päätään hyvin!!

R iikka ja (vähin äänin ) oskari 2kk:tta
 
Oli taas mukavaa lukea teidän juttujanne, eli kirjoitetaan vaan sitä "omaa napaa":) Mun mielestä ainakin on just parasta lukea, että miten muilla sujuu ja mitä ajatuksia muilla on aiheesta kuin aiheesta ja tietenkin että mitä eri vauvoille kuuluu milloinkin.
Eilen oli hirveen vaikee ilta ja vaikeudet on jatkuneet tänään. Kovaa itkua ja mahakipua ja syöminen on tosi hankalaa välillä....tissillä huutoa ja taistelua ja välillä pullollakin ja mä en taas tiedä että onko nälkä vai mikä on...kun haluu imeä mut sit ei kuitenkaan...huoh. Mulla on kipee olo, tosi vetämätön, jos tulee flunssa niin sitten en kyllä jaksa tätä....tai siis jaksan tietenkin kun ei ole vaihtoehtoja. Onneks vauvan nuha ei ainakan ole vielä pahentunut, yöllä oli vähän tuhinaa. hain varuiksi supot,kuumemittarin ja suolaliuoksen.
Ei ollu mullakaan tullu mieleen että tuosta telkusta voi olla haittaa. Mutta päällä pysyy ja pakoon ei pääse kun on aikas pieni huone. Mutta en nyt enää sitten vartavasten laita kattoon ruutua vaan yritän pitää katseen toisaalla...eli nyt tippuu Niki Kauniiden ja rohkeiden juonesta, ennen niin tykkäs ja nauroi Ridgelle ja muille.
Yks ilta kun äiti oli viel täällä, Niki oli ilkosillaan mahallaan lattialla viltillä, mä olin vessassa ku äiti huutaa että voi herran jumala tuota lasta, menin kattoon ni Niki puhisi ja ähki ja potki niin, että liikku eteenpäin. Sillä oli pääkin maata vasten, ei jaksanu pitää ylhäällä, mut potki niin kovaa sellasessa sammakkoasennossa että eteenpäin liikku, ihan ulos kokonaan siltä viltiltä, niin että oli paljaalla lattialla. Tulikohan tuosta nimestä tosiaan enne, kun sen pointti on että vauhtia,viisautta ja ulkonäköä, Niki Urho Hermanni...eli formulakuskin,pressan ja ville valon mukaan on nimet:) eli ei sukulaismiesten.kukaan noista ed mainituista kun ei satu olemaan sukulaisiamme:)
Meillä ei vaan se kakka tule, vaikka hieroin kuten oli vinkki.Hieron muutenkin joka päivä...mut ei vaan tule. Ja pierutkin on itkun takana:(
Onneks ei oo anoppia lähimaillakaan niin ei kukaan puristele tisseistä!
 
mouks***

kirjotin pitkät pätkät ja hävisi jonnekkin.. minä todellinen tekniikian ihmelapsi.. nyt pikaseen kirjoitan uudestaan kun pitää mennä laittamaan tuo neiti unille...

oon ollut pitempään kirjoittamatta mutta oon lähes päivittäin käynyt lukemassa teidän kuulumisia.

meillä eletään nyt vihdoinkin sitä oonellista vauva arkea kun Annukin ollut jo pitempään terve..*koputtaa puuta*

ikä galluppiin..en tiä kehtaanko tunnustaa mut oon jo 35vee..ja linkkarissa yks mummo luuli mua 15v rupes päivitteleen että kuinka oon aloittanut nuorena lasten teon ja kun kerroin ikäni niin hän sanoi ihan pokalla et luuli mua 15vee :LOL: :LOL:

meillä huomenna 3kk neuvola ja samalla reissulla 4kk lääkäri neuvola. vähän jännittää tuleeko siitä rokoteesta jotain oireita..miten muilla????

öistä puhuttu..meillä riippuu yö paljolti siitä koska syödään viimeisen kerran. jos menee ylöi 21 niin mennään yhdellä syötöllä jos ei niin sitten kahdella.

yritän tulla huomenna kertomaan neuvola kuulumisia

:wave: :wave: :wave:
 
huomenta taas!

R iikka joo ei voi ymmärtää, luulis että olis nyt sit halunnut meidän poikien kans olla kun kerrankin oltas voitu olla pitempään mut minkäs teet.ja ei sillä, kyllä mullakin olis voinu anoppiin hermo mennä.
ihmeellistä touhua teilläkin, miks juur se poika on muka se tärkein...ohhoh.
meilläkin huomaa välillä että tuo 2v näkee ihan vääriä ohjelmia..täytyis kans joskus laittaa telkku kiinni, usein jää tonne taustalle vaikkei sitä kattoiskaan.

Anopin kanssa tullaan kyllä toimeen ja saan sille sanottua takas jos ei tulla mutta joskus ärsyttää sen ihmeelliset kommentit niinkun sillon kun ilmotettiin pikkuveljen tulosta niin kommentti oli "oliks sekin vahinko" ja "no, aijotteko pitää!" kun vuosi oli yritetty..
muitakin hölmöjä kommentteja on tullut, ihan yliveto on se että "ette voi enempää lapsia tehdä koska hän ei halua enempää lapsenlapsia" juu sen perusteellahan me päätetään kuin monta lasta tehään.

aatumaria kiva kuulla että sujuu jo paremmin!

meillä muuten esikoinen tykännyt yhtään vauvana saunoa, jotenkin sitä otti aina henkeen vaikka asteita ei olis ollut kun 60..mutta nyt tykkää jo ja muutenkin on semmonen et kestää aina tottua kaikkeen uuteen, aijon kyllä nyt kokeilla jouluna mitä pikkuveli tykkää saunasta.

väpä ollaan me surkeita kyllä :LOL:

jouskari mullakin on nyt alkanut tuleen näppylöitä, mä jo luulin ettei tulis...ja ei kans yhtään innosta mikään julkinen esiintyminen kun tuntuu aina että ei oo mitään päälle pantavaa ja inha löysä maha vaan tossa...mutta en mä siitä kai voi kun itteeni syyttää kun ei aktiivisesti sitä koita pienentää.

meillä muuten neuvola-täti sanoi jo että olis hampaita tulossa, ja onhan se ien kyllä turvonnut ja kuolaa ihan hirveesti...jotenkin en vaan vielä sitä hammasta sinne haluis. Esikoinen sai ekan hampaan vasta 7kk!

Täytyis lähtee kirjastoon, ei vaan yhtään jaksais.Eetillä oli taas tyypillinen yö ja heräs 4 kertaa kaheksan tunnin aikana...hitto että väsyttäis.No, onneks se nyt nukkuu nii saa olla hetken rauhas täs :D

:wave:
 
Huomenia!

Normi-yö takana: nukkumaan 22, herätykset 02, 06 ja 8.30. Nyt Sisu aamupäivän pikkutorkuilla, minkä jälkeen sit syödään ja mennään ulos pitkille unille. En tiedä pitäiskö yrittää muuttaa rytmiä niin, et nukkuis täs aamupäivästä pari tuntia ja taas iltapäivästä. Pari kertaa oon laittanut vaunuun tässä kymmenen maissa ja on kyl pari tuntia unta riittänyt. Tällä nykyisellä rytmillä nukkuu nimittäin näiden pitkien (4-5 tunti) unien lisäks vaan puol tuntia aamupäivästä ja saman verran joskus seiskan maissa illalla.
Eilinen oli muuten ihana päivä: Sisu oli tosi hyväntuulinen koko päivän, naureskeli ja jutteli vaan kovasti. Ihana lapsi

Jouskari & R iikka; itseinhon kerhoon liityn minäkin! :( Myöskin 20 kiloa pudotettavaa, jotta BMI olis normaalipainon rajoissa. 10 kiloa niistä olis vielä raskauskiloja... Suklaata en onneks voi syödä, kun Sisulle tulee masuvaivoja - thank god siitäkin! Yritän kovasti tsempata itteeni, et alkaisin käymään tossa lähisalilla.. matkaa kun olis vajaat 3 kilsaa. Aloittaminenhan se on kaikkein vaikeinta :ashamed: Ruoka myös täällä maistuu vähän turhankin hyvin ja melkein jokaisen imetyssession jälkeen on kiljuva nälkä!

Meillä oli Sisulla muuten viikonloppuna silmätulehdus. Lähti onneks ihan vaan veteen kostutetuilla vanulapuilla pyyhkimällä. Oli vaan pikkuinen niin surkeen näköinen, kun toinen silmä ihan punainen, rähmi ja lähes umpeen muurautunut :( Meni kyllä päivässä ohi.

Jaahas, ähinää kuuluu sängyn pohjalta. Aletaan syömään ja valmistautumaan ulkoiluun.

Lumista päivänjatkoa! :xmas:

Zucchero + Sisu 11vko 4pvä
 
Me alotettiin eilen vauva-uinti :). Eka kerta meni tietysti vähän ihmetellessä niin Kallella kuin äiskällä ja iskälläkin, mutta yhtään ei Kalle vierastanu paikkaa eikä ääniä, ohjaajaa vähäsen kun hän otti herran syliin ja neuvo niitä otteita. Reilu 10min pulikoitiin ja sitten alkoi ukkoa jo vähän väsyttää ja piti pikkuisen kitistä. Mutta reippaaksi pojaksi ohjaaja kehui ja ensi maanantaina mennään uudestaan :D

Meillä on myös lelukaaren lelut saanut kovaa kyytiä ja äitiyspakkauksen helistimellä herra huiskaa jo kummasti, välillä se kopsahtaa myös omaan päähän mutta ei tunnu haittaavan, liekkö poika kovapäistä sukua :whistle:. Nyrkit on ollu suussa jo pitkän aikaa ja pitääkin välillä ujuttaa sinne tuttia tilalle ettei unohdu peukaloaan imemään. Omia sormiaan Kalle ei vielä oo katellu mutta äitin ja iskän sormet on hirmuisen mielenkiintoisia, ja niistäkin otetaan silloin tällöin kiinni niin ettei veri tahdo kiertää :kieh:, kovat on otteet jo pienestä pitäen.

Tota hampaiden tuloa vähän epäilin sen takia että suu "mukluaa" vähän väliä ja joskus ei itkuun auta muu kuin jääkaapissa ollut purulelu.

Yöt meillä on ruvennu menemään ilman syöntejä. Nukkumaan herra menee yleensä 22-23 välillä ja herää sitten tuossa 6-7 aikoihin ekan kerran syömään. Tietysti nyt kun kehun niin ens yönä herätään sitten monta kertaa :p

Jonkin asteinen kotiapteekki meiltä löytyy. Lähinnä särkylääkettä, puhdistuainetta ja laastareita. Näin talven tullen on myös ollu jotakin flunssaa helpottavaa. Kallelle on suppoja ja oma puhdistusainepullo.

Lumista päivänjatkoa myös täältä. Ennestäänkin oli jo tarpeeksi ja nyt sitä sataa lisää...

Niihu ja Kalle 3kk 21pv
 
Yö oli sit semmonen...että nukkumaan 23, syöttö 2.30 ja puolentoista tunnin valvominen ja juttelu..(kovasti oli asiaa), ja sit siitä tunnin välein tissiä. Mitähän tää nyt sit meinaa...
muuten te, joilla baby nukkuu läpi yön/herää vain kerran pari, niin ootteko imettäjiä? Oli hilkulla etten tarttunut pulloon tuossa aamyön tunteina ja jos tätä rataa mennään niin kokeilen kyllä antaa vastiketta, josko sen voimin nukkuis pidempiä pätkiä.
Oletteko muuten suunnitelleet kuinka kauan jatkatte imetystä vai mitenkä ajattelette asiasta?
 
Nikin emo Meillä myös mennään tissimaidolla, ja kerran tai ei sitäkään herää yöllä syömään.
Ja jos pärjättäis helmikuun loppupuolelle tissillä niin avot!! En haluais ulkomailla ruveta räpeltämään pullojen kanssa!
Se on kyllä raskasta jos vauva heräilee tissille useasti, toivottavasti saat levättyä nyt päivällä paremmin. Mä aina muistan neuvoa, mutta joskus nämä perusasiat tahtoo itelläki unohtua :ashamed: muistatha syödä juoda ja levätä tarpeeksi :) Jos Niki tahtoo enemmän maitoa, niin se voi aiheuttaa tiheän syömisen kauden?!? Tulipas taas päteviä vastauksia :/
 
Heipparallaa!!!

Neuvolassa käyty ja piikki saatu-vielä ei ainakaan mitään oireita havaittu!
Neiti oli 6150kg ja 62cm ( 3770/51 synt.mitat)
Pituutta oli tullut hirveesti mutta painoa ei niinkään.

Johtuu kuulema tuosta hurjasta pituuskasvusta ja aktiivisesta liikuskelusta muutenkin.
Hauskaa muuten että meikäläinen itse on ollut aivan samoissa mitoissa saman ikäisenä aikoinaan
=)

Tällainen pieni Tietoisku tähän väliin ja ainakin omalta kohdalta molempien lasten kannalta on pitänyt paikkansa että 3kk iässä suunnilleen tulee vauvoille,ainakin useimmille ns. tiheän imun kausi.
Jolloin siis vauvat haluavat yht äkkiä imeä jatkuvasti,saattavat siis olla rinnalla tunnin välein ja syötöt ovat pitkiä.
Ulosteet saattavat muuttua vetisiksi.
Ja vauva voi olla kärttyinen.
Rinnat voivat tuntua tosi tyhjiltä,varsinki illalla ja moni erehtyy luulemaan että maito on loppumassa eikä enää "riitä" tmv.

Silloin ei kuitenkaan kannattaisi tarjota korviketta(jos siis haluaa vielä imetystä jatkaa)
Vaan tehostaa imetyskertoja.
Muistaa itse syödä ja juoda hyvin ja LEVÄTÄ!(niin paljon kuin se on mahdollista)

Tämä tilanne ei ole yleensä pysyvä vaan korjaantuu muutamassa pvässä kun vauva on saanut "tilattua" maidon erityksen itselleen jälleen riittäväksi.
=)

Tämä ei siis aina mene noin mutta useimmiten!

Kiitos vielä teille kaikille muuten kirjoituksistanne!

Näitä on oikeesti niin kiva lukea ja kun nimenomaan kirjotetaan omista kokemuksista hyvällä hengellä! :flower: :flower: :flower:

Jouskari&"Ranjuskainen" 3kk
 

Yhteistyössä