Syyskuiset 2024

Heippa!
Täällä on ilmeisesti tullut joku muutos kun ei enää löydä tunnuksia

Sellainen päivän polttava kysymys että millä mallilla muilla on ollut tähän mennessä painon nousu. Itsellä tullut raskauden alun pahoinvoinnin myötäkin 1,5kg ja kun muutenkin jo tuota painoa löytyy niin huolettaa kun kuitenkin ympärysmitta tullut jo sen verran että esim takit puristaa niin ettei niitä huvita käyttää.

Sen takia lähinnä kyselen kun itse olin siinä ajatuksessa että siellä jo vauveli näyttäisi tuloaan ja kaveri oli sitä mieltä että ei voi vielä olla vaan olisi turvotusta ja painon noususta johtuvaa. Nyt mieli niin alhaalla että tuntuu etten kehtaa poistua ihmisten ilmoille.

Viikot siis 15+1

-miimaa
Jättäisin ihan omaan arvoonsa tuollaiset kommentit ❤ Tottakai vauvamaha voi jo näkyä tuossa vaiheessa: minne sen vauvan muka pitäisi mahtua jos ei ulospäin, kun ei mahassa normaalisti ole mitään tyhjää tilaa? Ja ennen kaikkea se on niin yksilöllistä, että miten kenenkin maha kasvaa. Minä oon tätä edeltävissä raskauksissa aina laihtunut alussa ihan reilusti hyperemeesin takia, enkä silti tosiaan ole mahtunut vaatteisiini koskaan enää 16. viikolla.

Nyt on tullut 3kg raskauden alusta, rv 17+5. Ei mikään ihme kun olen joutunut syömään ihan koko ajan että pahoinvointi pysyy kurissa. Mutta kyllä tämä aina oksentamisen voittaa, joten ihan sama. Varmaan painoa nyt tulee sitten enemmän kuin aiemmin (aina ennen tullut se suht keskimääräinen 13kg), mutta tulee minkä tulee. Eihän ylimääräiset kilot mitenkään tervetulleita ole, kun bmi oli jo alkuunsa 26, mutta en jaksa stressata. Yritän pitää balanssin terveellisen elämän ja mukavan elämän välillä, kun kuitenkin raskaana on muutenkin sen verran raskasta ☺
 
Täällä kotona mitattu paino ennen raskautta 64,7kg ja neuvolan ensikäynnillä helmikuussa mitattu paino oli 66,7 ja nyt viimeisimmällä käynnillä huhtikuun 4 pv oli painoa tullut lisää n.1kg. Tätä painoa ei ainakaan neuvolassa mitenkään kommentoitu..itsellä ensimmäinen raskaus niin en yhtään tiedä mitä odottaa ja mikä on normaalia.
 
Minullakin oli ensimmäisten neuvolakäyntien välillä tullut painoa 1 kg. Laskennallisesti raskaus kai nostaa painoa 12–13 kg sisältäen mm. sikiön, istukan, lapsiveden, verimäärän lisääntymisen, rintojen kasvun ja kohdun kasvun, mutta käytännössä se vaihtelee tosi paljon. Hoikillla voi nousta paino paljonkin ja ylipainoisilla jopa laskea, kuten yhdelle kaverilleni kävi. Minulla nousi paino ensimmäisessä raskaudessa 19 kg, toisessa 14 kg ja kolmannessa 17 kg. Palautuminen normaalipainoon sujui synnytysten jälkeen nopeasti ilman suuria ponnisteluja. Imettäminen ainakin kulutti tehokkaasti energiaa. 👌🏻
 
Viime maanantaina aprillipäivän ratoksi järjestin lapsille aarteenetsinnän. 😄 Jokainen sai paperin, jossa oli vihjeitä (koululaisille sanallisia ja päiväkotilaiselle kuvia). Vihjeiden perusteella löytyi 12 tavua, jotka piti järjestää lauseeksi: haikaranmuna on taikinakulhossa. Kaapissa olevasta kulhosta löytyi iso Kinder-muna, jonka lapset saivat yhdessä avata. Suklaamunan kotelosta löytyi ultrakuva ja viesti tuleville isoveljille allekirjoituksella "Supervauva".

Kukaan ei onneksi järkyttynyt! 😅 Vähän yllättäen pojista keskimmäinen (7 v) innostui vauvauutisesta eniten! Hän lähti heti etsimään vauvalle sopivia leluja valmiiksi, alkoi miettiä nimivaihtoehtoja ja halusi heti myös kertoa kaikille koulussa. 🥰
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
  • Rakkaus
Reactions: Mandis ja Lara83
Täällä nyt 16+1 ja ei vielä tunnu mitään. Jotenki nyt kun on melko hyvä olo, niin alkaa taas epäilemään tätä omaa tilaa. Ensimmäine raskaus ja mahaakaan ei vielä mitenkään kovin ole. Toki nyt huomasin, että viimeiset housut jotka olin saanut päälle alkaa vedellä kyllä viime hetkiä tällä keskivartalolla, joten kai siellä sitten jotain tapahtuu.

Hassua että mieli on tämmöinen, viime neuvolasta reilu viikko ja heti olen taas epäilemässä. 😅
 
  • Tykkää
Reactions: Mandis
Millon teillä muilla on muuten rakenneultra? Meillä on parin viikon päästä☺
Aiotteko te selvittää vauvan sukupuolta?
Me ajateltiin ensin miehen kanssa, ettei selvitettäis tällä kertaan etukäteen, mutta nyt sitten käytännön syistä ollaan alettu kallistua siihen, että sekin tsekkattaisi siinä samalla kun muukin rakenne. Kuinka paljon teillä muilla on lapsia entuudestaan? Meille tämä on neljäs.
 
vierailija
Onko muilla alkanu harjotus supistukset? Sanoisin että ittelläni niitä tullu nyt viikon parin verran
Itsestä on alkanut tuntua, että mitä pidemmälle raskaus on mennyt, sitä enemmän olen pihalla miltä minkäkin asian pitäisi tuntua. 😂😞 Nyt siis rv 20, en tiedä kuuluisiko harjoitussupistuksia tulla ja miltä niiden pitäisi tuntua? Mielelläni lukisin jos osaat näitä kuvailla tarkemmin.

Liikkeitä kuvittelin tunteneeni jo aiemmilla viikoilla, mutta en enää edes osaa oikeasti sanoa, kuvittelenko vain, onko kyseessä suoliston möyrintä vai jotain oikeaa vauvan liikettä. Siellä sen kaverin kyllä pitäisi olla, kun syke aina dopplerilla kotona löytyy, mutta tuntuu kuin ei olisi oikeasti edes raskaana. Ainoastaan pömppövatsa ja tieto sykkeestä jotenkin pitää kiinni ajatuksessa, että kyllä siellä joku on. Muuten olo on niin tavallinen. Onneksi meilläkin rakenneultra ihan kohta, ehkä sukupuolen selvittäminen, jos mahdollista, tekee tästä taas astetta todellisempaa. Ehkä uskaltaisin ekat vauvanvaatteetkin hankkia, vaikka nyt varsin sukupuolineutraaleista vaatteista tykkään muutenkin eikä siitä ole ollut kyse. Enemmänkin että sitten kai uskaltaa jo luottaa että vauva on terve ja vähän alkaa sitten satsata hankintoihin. ☺
 
Täällä nyt 18+5 ja liikkeitä ja harjoitussupistuksia tulee päivittäin. Harjoitussupistukset tuntuu siis siltä että yhtäkkiä sen kohtunsa tiedostaa tosi hyvin kun mahassa tuntuu olevan kireä pallo - minusta vähän kuin ilmapalloa puristaisi.

Rakenneultra on vajaan kahden viikon päästä, 26.4 rv 20+4. Ei kysytä sukupuolta, tämä on neljäs lapsi eikä ole ennenkään kysytty. On kiva kun se on sitten synnärillä yllätys.
 
  • Tykkää
Reactions: Mandis
vierailija
Itsekin olen ajatellut että mitään en hanki ennen rakenneultraa. Onneksi ei enää pitkä aika. Harjoitussupistuksia en ole tuntenut, mutta aiemmassa raskaudessakaan niitä ei ollut edes lasketun ajan jälkeen tai sitten en tunnistanut niitä 😂 Yleensä olen kyllä todella herkkä kaikenlaisille kehon tuntemuksille, mutta ei niitä tosiaan välttämättä kaikille edes tule.
 
Minäkään en ole hankkinut mitään, tavallaan. Olen kyllä sanonut veljelle että varatkaa kaikki ylijäämäkamat teidän vauvalta meille, että siinä mielessä olen jo "hankkinut" paljonkin 😀 Tosin he ehti jo vastasyntyneen koot laittaa kiertoon ennen kuin kerrottiin meidän vauvasta, joten ostan sitten joskus kesällä jonkun paketin 50-56-kokoa. Laitoin myös toriin hakuvahdin mieleisestä ensisängystä.

Äitiyspakkausta ei oteta, kun kuopuksen toppavaatteet, makuupussi ja hoitotarvikkeet äp21:sta on tallessa ja mennään niillä. Muutenkin äp:n hinta-laatusuhde verrattuna siihen mitä saa käytettynä hyväkuntoisia, alkaa olla inflaation ja pakkauksen reilun karsimisen vuoksi vähän kyseenalainen. Ja jo kuopuksesta meillä on ollut ekologisista syistä sellainen projekti, että mitään ei osteta uutta jos vaan hyvää löytyy käytettynä - ja vauvanvaatteissa todellakin löytyy. Unilelun kyllä ostan uutena kun ne on sellaisia imuleluja ☺

Hankinnoista kuumottavin on kyllä auto 😑 Onneksi ei katsottu ennen lapsentekoon ryhtymistä, miten vaikea on löytää 7-paikkaista autoa jonka takariviin mahtuu 180+-senttiset teinit ja jossa olisi vielä 7-paikkaisena takakonttitilaa 🤦🏻‍♀️ Ja että ne maksaa yli 20 000€ vaikka olis 5+ vuotta vanhoja ja 200 000km ajettuja 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Keksisin aika paljon kivempaa käyttöä rahalle kuin valmiiksi vanha auto. Ja siis kuvittelin että meidän seuraava auto olis lataushybridi, niin se taitaakin olla diesel, kun tuossa kokoluokassa bensa-autoja on tarjolla olemattoman vähän, sähköautoja ei juuri ole tai jos on niin hinta mallia 80 000+ 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
 
  • Tykkää
Reactions: Sitruunapiirakka
vierailija
Meillä taitaa kuumottavin hankinta tulla olemaan asunto 😂 No sillä ei onneksi ole mitään kiirettä kuitenkaan vielä, vauva tänne mahtuu kyllä, mutta sen verran paljon ikäeroa tulee sisaruksille että taapero omaan huoneeseen ei varmaan isompaa innosta 😬 Äitiyspakkausta vielä harkitsen, makuupussit ym löytyy vielä edellisestäkin ja ihan hyvässä kunnossa, mutta esim se mukana tuleva patja sopisi ensipetiin jota ollaan vuokraamassa. Milloinkohan edes julkaisevat tämän vuoden pakkauksen 🙄
 
  • Tykkää
Reactions: Lara83
Näin ensimmäisen kanssa odotan äitiyspakkausta kuin kuuta nousevaa, vaikka se on ilmeisesti heikentynyt tässä vuosien saatossa. Nyt ilmeisesti syntynyt niin vähän lapsia, että 2024 pakkausta ei ole edes julkistettu.. saa nähdä saako syyskuussa syntyvät vielä 23 pakkausta. 😅😅
 
  • Tykkää
Reactions: Lara83
vierailija
Näin ensimmäisen kanssa odotan äitiyspakkausta kuin kuuta nousevaa, vaikka se on ilmeisesti heikentynyt tässä vuosien saatossa. Nyt ilmeisesti syntynyt niin vähän lapsia, että 2024 pakkausta ei ole edes julkistettu.. saa nähdä saako syyskuussa syntyvät vielä 23 pakkausta.
Minäkin, missä se oikein viipyy! 😂 ilmeisesti aiempinakin vuosina julkaisu saattanut venähtää maalis-huhtikuulle, mutta nyt aletaan kuitenkin kohta jo kääntyä toukokuun puolelle. Ja ilmeisesti tilannetta ei myöskään helpota se, että ihmiset panttaavat äitiyspakkauksen hakemista viime tippaan, koska haluaisivat saada tämän uuden paketin eivätkä vanhaa.

haluan uskoa että kyllä nyt kesäkuuhun mennessä tulisi tämän vuoden pakkaus ja saadaan meidän syyskuisille vauvoillemme se!
 
  • Tykkää
Reactions: Sitruunapiirakka
Meillä taitaa kuumottavin hankinta tulla olemaan asunto No sillä ei onneksi ole mitään kiirettä kuitenkaan vielä, vauva tänne mahtuu kyllä, mutta sen verran paljon ikäeroa tulee sisaruksille että taapero omaan huoneeseen ei varmaan isompaa innosta
Niin siis tämäkin vielä 😑 Sama meillä, että pikkuvauvan kanssa mahdutaan kyllä, mutta tällä hetkellä kuopuksen huone on 6,5m2 että sinne ei oikein kahta lasta viitsi laittaa... Plus että asunto on kolmessa tasossa: keittiö, olohuone ja makuuhuoneet kaikki eri kerroksissa. Voi olla pikkusen raskasta säätää lapsiporttien kanssa kun vauva lähtee liikkeelle ja isompi on 3v ja haluaisi tietysti kulkea oman fiiliksen mukaan. Haaveilen talosta jossa olis makuuhuoneet meille vanhemmille ja pikkuisille samassa kerroksessa kuin keittiö ja olohuone, ja sit teinien huoneet ja työhuone eri kerroksessa. Mutta kun tarvitaan seuraavaksi 5-6 makuuhuoneen asunto niin se tarkoittaa täällä Helsingissä ainakin 150 000€ lisälainaa nykyisen asunnon myyntihinnan päälle. Ja näillä koroilla se ei paljon naurata, varsinkin kun seuraavat 2v jompikumpi vanhemmista on pois töistä 😶
 
Meillä rakenneultra tasan kahden viikon päästä 🥰 ei selvitetä sjkupuolta, kiva yllätys sit syyskuussa. Vauvalla alkaa jo oleen oikeestaan kaikki. Puuttuu ensisänky ja vaunut (ja vaunutkin jo bongannut mutta pitää vain hakea ensi viikolla)
Innostuin muutama viikko sitten tekemään inventaariota vaatteista ja pesin ja laitoin laatikoihinki valmiiksi. Aattelen että säästän kesähelteille mahdollisimman vähän tekemistä 😂

Harjotussupistukset on juurikin tuommosia et tiedostaa kohdun. Ei satu mut huomaa et lihakset jännittyy. Ala vatsa tuntuu myöskin kovemmalta. Kestää jonku 10sec ja häippäsee sen jälkeen pois. Itsellä tunnen jo vauvan jos oloilee yhdellä puolella kohtua kun toinen puoli ihan ”tyhjä”. Vasen puoli selkeä lempikolo ❤
 
  • Tykkää
Reactions: Sitruunapiirakka
Hei ihan mahtavaa jos oikeasti näin, onpas jännää! Toivottavasti kuosit ja sisällöt kivoja, ja ei minusta viime vuodenkaan laatikossa mitään vikaa ollut, mutta jotenkin vaan kiva ajatuksena saada se oman vuoden äitiyspakkaus.
Jep 😍 aika arvuuttelevasti ne sen teki, julkaisi kuvan vuoden 24 laatikon kuosista mutta enpä usko et mitään muutakaan julkaistais kyseisellä kuosilla
 
Miten voikaan olla näin innoissaan tuosta pakkauksesta, illalla näin että aamutv:ssä puhutaan äitiyspakkauksesta ja olin ihan räjähtää innosta. 😂

Kiitos harjoitussupistuksia kuvailleelle, en olisi ilman tuota tunnistanutkaan että mistä on kyse.
 
vierailija
Mielipiteitä uudesta pakkauksesta? Aika paljon vähemmän tuotteita kuin mitä meillä oli esikoisen pakkauksessa, mutta tässä kyllä tykkään pääosin noista kuoseista enemmän. Nyt on kait pari vuotta ollut pakkauksessa viltti, sitä ei näemmä enää ole. Olisi ollut musta kiva, sitä ei ollut meillä vielä esikoisen pakkauksessa. Myöskään unilelua ei enää ole.
 

Yhteistyössä