Syksyn 2009 IVF/ICSI/PAS-hoitolaisia pinoon :)

Huomenta!

Biologi soitti, 2 munasolua oli hedelmöittyny!! Me oltiin ihan varmoja miehen kanssa, ettei yhtään oo. Nyt sormet ja varpaat ristiin, että ne kaks jakautuu normaalisti ja päästäs siirtoon, pelottaa, että jos ne kuitenki sitten kuolee :/
 
Duffy ihania uutisia ja peukutuksia, että siirto toteutuu.

vadelmaunelma mihin aikaan pistät tänään Pregnylin? Ollaanko samoissa aikatauluissa? Aamulla pistin viimeisen jarrun ja illalla klo 21.50 olisi Pregnylin vuoro.

-tiki-
 
Tervehdys kaikille!

Oon ollu kesälomilla ja siitä syystä totaalisesti pois koneen äärestä.. Puregonin aloitin eilen eli hoito on siis käynnissä täälläkin suunnalla.
Ajattelin pysytellä pois palstalta tämän hoidon aikana, joten mut saa poistaa listoilta.

Paljon jaksamisia kaikille! :wave:
 
Tiki: Mulla Pregnylin pistoaika on klo 21.00, kun eilen illalla oli ne viimeiset sumut. Onko sulla muuten miten "paksu" olo? Mun olemus muistuttaa tällä hetkellä enemmän muumia kun kukkakeppiä. En kuitenkaan usko, että kyse on hyperistä vaan ihan siitä kun olen niin hoikka muuten niin heti näkyy kaikki ylimääräinen "kasvattelu". Ja toisaalta jos miettii,että siellä on 8-9 pian 20mm kokoista follia, niin onko ihmekään että näkyy ulospäin!

Laitoin muuten varmuuden vuoksi eilen illalla Synarelan pois kaappiin kokonaan, etten aamulla vahingossa unisena siitä "nuuskuttelisi" . Käy jo niin rutiinista nämä touhut, että varmaan meinaa jatkaa ihan tottumuksesta piikkejä ja sumuja ;)
 
vadelmaunelma Sama määrä minulla kypsymässä ja todellakin ..hyllyvä olo...kuuluu asiaan..paino noussut muutaman kilon. Aiemmin olo tasaantunut muutaman päivän päästä punktiosta, joten koita kestää muumeilua vielä hetken ;)

-tiki
 
Heips minultakin. Ekassa IVF-ultrassa (3 inssiä siis takana, niistä tilanne tarkkailu tuttua...) näytti lekurin mielestä ihan hyvältä, muutama suurempi folli, mutta kaikkiaan jotain 12 kehittymässä. Jarrupiikit on nyt mukana pelissä, punktio on nähtävästi ens viikolla.

Onko kellään tietoa, miten nopeasti punktion/mahd. hedelmöittymisen jälkeen siirto olisi tehtävä? Mä ymmärsin, että jos meinaa pakastaakin, olisi pienet saatava pakkaseen pian.

Ja 2. kysymys, miksi yksityisellä lääkäri ei suostu siirtämään kahta, ja miksi joillekin on taas siirretty 2...?

Kolmas kysymys: mitkä onkaan niitä "aineita", joita pitäisi nyt tai kiinnityttyessä nauttia...punaviini? Tummasuklaa? Greippi? Onko näistä jotain faktan tapaista...? :)

Mukavaa, painavaa viikonloppua!
 
StellaRMeillä siirto tehty aina toisena päivänä punktiosta.Pakastuksesta en tarkkaa päivää kyllä tiedä. Siirto päiväkin vaihtelee paikoittain. Sekava vastaus, muihin en osaakkaan sitte vastata ees sekavasti :D

Dream ja tähtöset pp1
 
StellaR, siirto tosiaan yleensä toisena päivänä mutta jos on pitkä viljely voi olla muutaman päivän myöhemminkin. jostain minäkin olen lukenut että pidemmän viljelyn ollessa kyseessä, ei pakastusta tulisi, mutta en muista mistä enkä mitään virallista faktaa.

minä olen yksityisellä ja me keskusteltiin tästä alkioiden määrästä. lääkäri selitti että virallinen linja yleisesti kaikkialla Suomessa on että pyritään aina yhden siirtoon ihan vain siksi, että kun aikoinaan ivf-hoidot aloitettiin huomattiin selkeästi monisikiöraskauksien kasvaneet määrät tilastoissa (silloin siirrettiin aina useampia ns. varmuuden vuoksi) ja niiden mukana tulleet ongelmat raskauskomplikaatiot, vauvojen pienikokoisuus ja keskosuus. perusteet kahden alkion siirtämiseen ovat naisen yli 35 vuoden ikä ja ennen kaikkea alkioiden laatu. itse olen "alaikäinen", mutta koska itse kerroimme että kaksoset eivät olisi ongelma ja alkiot olivat 2-laatua, saatiin helposti molemmat kyytiin. biologin kanta laadusta siis ratkaisee lääkärin päätöksen asiakkaiden mielipiteen ohella.
 
StellaR:Me juuri sovittiin lääkärin kanssa, että jos saadan topluokan alkio, siirretään vain yksi, koska kyseessä eka IVF -hoito. Ilmeisesti jos jos 2-laatua vain tarjolla niin sitten mahdollisesti kaksi. Ainakin PAS -hoidoissa meille suunnitellaan siirrettäväksi kaksi kerrallaan. Eka hoito siis ihan kesken vielä, mutta jo varmuuden vuoksi puhuttu siitä PASistakin ja aion myös itse pyytää sitä varten reseptit valmiiksi. Suuri toive on kuitenkin, että ei tarvita mitään PASIa, vaan jospa tästä tärppäisi. Kaveri sai juuri tällä viikolla suloisen vauvan, joka saanut alkunsa 1.IVF tuoresiirrosta ja yritän koko ajan hokea itselleni, että ei se nyt ihan mahdotonta ole. Niin ja pakko sanoa, että hänen vauvansa syntymä on eka, josta olen pitkään aikaan ollut oikeasti iloinen enkä yhtään katkera :)
 
Stella, meille siirrettiin kaksi viime kerralla kolmen päivän viljelyn jälkeen, koska toinen viljelystä selvinyt alkio ei olisi kestänyt pakastusta. Toinen oli priima-alkio. Ekasta hoidosta kaukana menneisyydessä saatiin kahden päivän viljelyllä jotain pakkaseenkin, jolloin kaksi ruppusinta pakastuksesta selvinnyttä laitettiin samaan kyytiin.

Kaksoisraskauksien riskit, keskenmenot ja muut komplikaatiot, ovat suuret, siksi kahta alkiota ei yleensä siirretä.

Pregnylin pistän sunnuntaina, joten perässä tullaan tiki ja vadelmaunelma. Paksu olo on täälläkin. Rehkiä ei saisi, joten täytyy laittaa mies hommiin, kun mennään kasvimaalle sadonkorjuuseen ;)
 
Kiitos kiitos neuvoista :)

En ihan vielä tiedä, mikä on pitkä ja mikä lyhyt kaava, mutta järkevältä selitykseltä tuohon yhteen vai kahteen kuulostaa se alkion laatu. Kaikkien kivointa tässä piinassa onkin just se, että joku näkee oikeesti mikroskoopilla et millaista tavaraa sieltä nyt syntyy. Esim. inseminaatiossa se on ollut vähän että kaikki tapahtuu sisällä eikä tiedä hedelmöittyykö siellä mikään vai mitä.
 
Dreamer: Laitappa vaikka listaan et 2.ivf.

(.) Alkaa olla hieman turvonnut olo. Tänään loppuu nenäsuihke ja huomenna ei siis mitään lääkkeitä ja maanantaina ultra. Saapa nähdä mitä tuumaavat. Jospa se punktio ois viimestään keskiviikkona. En voi oottaa pitempään ku on nyt jo niin kauhee olo. Ja toisekseen: en todellakaan halua 50 kypsää munasolua. Eikä onneks lääkäritkään.
 
Mulle tuli yhtäkkiä kauheet paineet folline määrästä/ koosta. Eli 12 follia, 1 johtofolli joka on 2mm suurempi kuin muut. Lääkäri sanoi, että aina yleensä yksi on suurempi kuin muut ja sen koon mukaan jarrun aloituspäivä määrätään. Ok, ihan ymmärrettävää. Mutta nyt mietinkin, että mitä jos ne muut ei kasvakaan enää, tuleekin vaan se yksi munasolu? Sekin on mahdollista, niin lääkäri sanoi. Mutta kuinka yleistä? Gonal annosta kuitenkin nostettiin. Mitä jos se yksi ihan oikeesti nyt vaan tulee? Niin, sitten tietenkin inssi, mikä kauhea pettymys se olisikaan! Tässä menee yöunet, kun alkaa liikaa miettimään. Eikä ole mitään tuntemuksia, ei siis mitään. Pitäiskö jo olla pinkee olo kun punktio on noin 5 päivän päästä? Onko kaikilla edes pinkeetä oloa ennen punktiota? Maanantaina on lääkäri ja siihen tuntuu olevan PITKÄ aika!! :ashamed:
 
Tunnen juuri itseni pöljäksi, kun olen listautunut mukaan vaikka vielä ei edes mitään sumuja menossa... alkanee tiistaina tai keskiviikkona ,,, siis jos kaikki menee ok... tuli vaan juuri sellainen olo että kaikkihan voi mennä niin päin... sanonko mitä...
Esikoinen oli huolissaan tänään, että jos meille tulisi vauva niin olisiko se yhtä rakas vai rakkaampi kuin hän... voi taivas ... poika ressuni mitä hän miettii... yhtä rakas ei ollut ehkä paras vastaus ja sain poitsun miettimään voiko oikeasti rakastaa montaa yhtä paljon ja että eikö kaikki aina rakasta vauvoja enemmän...hmm....
Pahoittelut tilityksestäni niille joilla syli on vielä tyhjä.
Meillä mietitään kovasti jo sijaisvanhemmuutta ja adoptiota, joten tämä hoito on meidän ensimmäinen ICSI ja samalla myös viimeinen. Adoptiosta ja sijaisvanhemmuudesta on jo puhuttu niin paljon, että huomaan ajattelevani, että sitten kun tämä viimeinen oljenkorsi on käytetty voin huokaista ja keskittää kaikki ajatukseni lapseen, joka on jo jossain, jonka me haluamme elämäämme ja joka tarvitsee vanhemmat ja isoveljen :heart:
Tsemppiä punktioon meneville ja paljon tarrasukkia kyytiläisten omistajille sekä iso virtuaalihali sitä tarvitseville :hug:
Joku kyseli, että mitä poppakeinoja käytetään apuna niin tässä oma listani: lasillinen punaviiniä/ilta (minulle vaikeaa kun en yhtään tykkää punkusta) E-vitamiinia, foolihappoa, greippiä, myös miehelle samat )sekä rentoutusta mahdollisuuksien mukaan ... välillä aika vaikeaa ... etenkin nyt tämä kamala flunssa hieman häiritsee "täydellistä kiertoa" ;)
 
googlasin ja löysin tälläisen ... hyödyntäkää jos siltä tuntuu itse ainakin aion paria ohjetta kokeilla...
Kirjoittanut: fytonomi / 1.4.05 / klo 11:28 Sanat lapsettomuus ja hedelmättömyys herättävät yleensä voimakkaita tunteita henkilöissä, jotka kärsivät tästä ongelmasta. Uskon, että ainoastaan toinen saman asian kokenut pystyy täysin ymmärtämään ongelman syvyyden ja kuinka jokainen pienikin avun mahdollisuus antaa uutta toivoa ja innostaa yrittämää

Minulle kävi näin, kun selailin tutkija Barry Searsin kirjaa, ZONE ikääntymistä vastaan ja silmiini osui tämä mielenkiintoinen lause: "Liiallinen insuliini voi heikentää hedelmällisyyttä lisäämällä testosteronin muodostusta." Omakohtaisen ongelman johdosta innostuin lukemaan kirjaa tarkemmin.
Kirjassa on hyvin seikkaperäinen selvitys insuliinin osuudesta hormonien kehityksessä. Suosittelen kirjan lukemista kaikille asiasta kiinnostuneille, mutta tässä lyhyt kooste hedelmättömyyden osuudesta.

-" Munasarjojen monirakkulatautia (PCOS) esiintyy lähes kolmanneksella kaikista suvunjatkamisikäisistä naisista. Heistä 20 -25 prosentilla tautiin liittyy liiallinen insuliinipitoisuus, testosteronin lisääntyminen ja hedelmällisyyden heikkeneminen. Insuliini aktivoi avainentsyymin, joka katalysoi sen rakennusaineen muodostusta, jota tarvitaan jotta progesteronista syntyisi testosteronia. Veren testosteronipitoisuuden lisääntyessä hedelmällisyys heikkenee. Kliinisesti on pystytty osoittamaan, että insuliinin vähentyessä, monet munasarjojen monirakkulataudin oireet häviävät ja hedelmällisyys palautuu. "-

Tätä liiallista insuliinipitoisuutta voidaan laskea noudattamalla vähähiilihydraattista ruokavaliota, jolloin ruokavaliosta poistetaan viljat, sokerit ja peruna. Lisätietoa aiheesta yllämainitussa kirjassa sekä Lääkäri Antti Heikkilän kirjoissa ja internetistä esim. hakusanalla "vähähiilihydraattinen ruokavalio ruokaohjeet". Heikkilän Hyvän Olon Keittokirja 2:ssa mainitaan myös viljaherkkyys, joka on liitetty yli 200 eri tautiin mukaan luettuna keskenmenot ja lapsettomuus.
Lapsettomuuden syitä

Lapsettomuuteen on yleensä monia syitä ja niistä yleisimpiä ovat:

NAISILLA: - endometrioosi, - tukkeutuneet munanjohtimet, - ovulaatio on epäsäännöllinen tai harvoin esiintyvä, - progesteronin eli keltarauhashormonin tuotanto ei ole riittävä ja raskaus keskeytyy, - elimistö voi alkaa muodostaa vasta-aineita spermaa vastaan, jolloin kohdunkaulan lima tuhoaa siittiöt

MIEHILLÄ: - epänormaali sperma (epämuodostuneet siittiöt, ym.), - siittiöiden alhainen määrä tai heikko liikkuvuus, - erektiovaikeudet (mm. lääkkeiden sivuvaikutuksena)
Yllämainittuihin syihin pystytään vaikuttamaan luonnonmukaisilla hoidoilla hyvin paljon. Elimistöllä on uskomaton kyky korjata erilaisia ongelmia, kun sillä vain on riittävästi rakennusaineita tehtävän suorittamiseen. Parhaat tulokset saavutetaan yleensä luontaistuotteiden ja homeopaattisten valmisteiden yhteiskäytöllä ja tietysti oikeanlaisella ravinnolla.

Ravintolisät avuksi

Usein lapsettomuus ja keskenmenot ovat seurausta limakalvojen heikosta kunnosta, jolloin hedelmöitynyt munasolu ei kiinnity kohdun seinämään. Suuri syy limakalvojen heikkoon kuntoon on A-vitamiinin, sinkin ja rasvahappojen puute. Nykyisin kaikki kevyt tuotteet ovat muotia ja ihmiset on peloteltu rasvojen haitoilla, kärsii suuri osa väestöstä rasvaliukoisten vitamiinien ja rasvahappojen puutteesta. Keinotekoisia A-vitamiinivalmisteita ei tule käyttää. Sen sijaan kalanmaksaöljy sisältää luonnon A- ja D-vitamiinia sekä omega-3 rasvahappoja, jotka ovat erittäin tärkeitä mm. sikiön aivojen ja silmien kehitykselle. Omega-3 rasvahappojen käytöllä ehkäistään myös synnytyksen jälkeistä masennusta. Omega-6 rasvahapoista elimistö muodostaa mm. sukupuolihormoneja, joita ilman raskaus ei ole mahdollista. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat henkilöt, jotka liikkuvat liian paljon, laihduttavat virheellisesti tai rajoittavat ravintorasvojen saantia liikaa, jonka seurauksena kuukautiset jäävät pois tai tulevat hyvin epäsäännöllisiksi.
Erilaisiin hormonihäiriöihin löytyy apu luontaistuotteista ja homeopaattisista valmisteista, joiden avulla pystytään aktivoimaan kehon omaa keltarauhashormonituotantoa, jonka riittävä pitoisuus on edellytys raskauden jatkumiselle kaksi ensimmäistä raskauskuukautta. Tämän jälkeen istukan pitäisi erittää riittävästi keltarauhashormonia raskauden jatkumisen turvaamiseksi. Jos näin ei tapahdu tulee keskenmeno kolmannella raskauskuukaudella.

Miehillä siittiöiden vähäisyyteen ja heikkoon liikkuvuuteen ollaan saatu hyviä tuloksia erilaisilla "miestenaineilla". Aminohapoista tällä hetkellä käytetyimpiä ovat L-arginiini-valmisteet, joilla on
hoidettu mm. miesten steriliteettiä ja erektiohäiriöitä.

Vitamiinit tärkeitä jo ennen raskautta

Aikaisemmin puhuttiin vain raskauden aikaisesta ravitsemuksesta, nyt ollaan huomattu ravintoaineiden riittävän saannin olevan tärkeää jo muutamia kuukausia ennen raskaaksi tulemista. Esimerkiksi foolihappo on välttämätön sikiön hermostoputken sulkeutumiselle. Foolihapon puute on hyvin yleistä ja siinä vaiheessa kun huomaa olevansa raskaana, on yleensä jo liian myöhäistä korjata vitamiinitasoja, koska sikiön tärkeimmät kehitysvaiheet tapahtuvat ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Siksi foolihapon ja muiden ravintoaineiden riittävästä saannista on huolehdittava jo hyvissä ajoin ennen raskautta.

On siis monia tekijöitä, jotka vaikuttavat hedelmällisyyteen ja suurimpaan osaan löytyy täysin luonnollinen ratkaisu. Luonnolliset hoidot ovat aina turvallinen vaihtoehto sekä äidille, että tulevalle lapselle. Useat asiakkaamme ovatkin saaneet lapsen luonnonmukaisin keinoin, vaikka lääketieteelliset lapsettomuushoidot ovat heillä epäonnistuneet. Eräskin onnellinen isä kävi juuri kiittämään luomulapsesta, joka tuli maailmaan homeopaattisilla valmisteilla, ilman yhtäkään kemiallista kipulääkettä.
 
Mukana menossa sunnuntaina 30.8.2009





Pikku-Tintti : 2.ICSI, punktio 14.8, siirto 17.8., lyhyt kaava PP13

Isis : 2. IVF:n 2.PAS, siirto 18.8 PP12

viksi : 1 IVF, punktio 18.8., siirto 20.8., lyhyt kaava, PP10

Kristiina76 : 4. IVF:n 1. PAS, siirto 25.8, PP5

Eena : 1. IVF, punktio 24.8., siirto 26.8., lyhyt kaava, PP4

paa-pu : 1. ICSI, punktio 24.8., siirto 26.8., lyhyt kaava, PP4

aitiliini83 : 1. ICSI, punktio 24.8, siirto 26.8, PP4

astrid : 1. ICSI, punktio 25.8., siirto 27.8, PP2

dreamer78 : 1. ICSI:n 1. PAS, siirto vk35, PP2

wattu : 1. ICSI, punktio 25.8, siirto 28.8., pitkä kaava, PP2

Duffy: 1. ICSI, punktio 28.8., siirto 31.8. lyhyt kaava PP

tiki-71 : 3. IVF, punktio 31.8., siirto 2.9., lyhyt kaava, PP-

Vadelmaunelma : 1. IVF/ICSI, punktio 31.8., siirto 2.9., pitkä kaava, PP-

Electra : 4. ICSI, punktio 1.9., siirto 4.9.?, pitkä kaava, PP-

tvvo : IVF, punktio 3.9., siirto 4.9., PP-

Anksu2008 : 2. IVF, punktio vko 36, PP-

minttu1 : 2. IVF:n 1. PAS, vk 34, PP-

eevi-antero : 1. IVF:n 1. PAS, vko 36-37?, PP-

Peppiina78 : 1. IVF, vko 37, pitkä kaava, PP-

Nele : 1. IVF, vko 36, pitkä kaava, PP-

Plamsu75 : 2. IVF, heinä-elokuu, PP-

Jannika07 : 2. IVF:n 1.PAS, elokuu, PP-

dream09 : 3.IVF, vko 35, PP-

Minni79 : 1. IVF, punktio 18/19.8, lyhyt kaava, PP-

Irene80 : 1. IVF:n 1. PAS, elo-syyskuu, PP-

onnenkukka : 2. ICSI, elo-syyskyy, PP-

JäsenJ :1. ICSI, elo-syyskuu, PP-

Miimi78 4. ICSI, vko 37-38, pitkä kaava, PP-

vaana : 1. IVF, syyskuu, PP-

Tytti82 : 1. IVF/ICSI, syyskuu, PP-

Rosetta : 1. IVF/ICSI, syyskuu, PP-

aurin-ko : 1. IVF:n 2. PAS, syyskuu, PP-

sininata : 1. IVF/ICSI, syyskuu, PP-

anna1979 : 1. IVF, syyskuu, PP-

Kaneli-07 : 2.ICSI, syyskuu, PP-

StellaR : 1. IVF, syyskuu, PP-

SaaraX : 2. IVF, syyskuu, PP-

Sannuli-81 : 3. IVF, vk 37, pitkä kaava, PP-

Maribel : 1. ICSI, vko 40, PP-

verve : 1. IVF, vko 41, PP-

Ripe72 : 1. IVF, syksy, PP-

Sarma : 1. IVF 2. PAS, syyskuu, PP-

Sharlin : 1. ICSI, syys-lokakuu, PP-

idaliina : 2. ICSI, syys-lokakuu, PP-

Inia : 1. IVF, vko 37, lyhyt kaava, PP-

pirpana74 : 1. IVF:n 1. PAS, lokakuu, PP-

Äititär : 1. IVF, marraskuu, PP-

Linnia : 1. IVF, syksy, PP-

hemu80 : 1. IVF, vko 43, pitkä kaava PP-

Elenia : 1. IVF, VKO 40, PP-

Bluemami : 1. ICSI:n 1. PAS, syksy, PP-

Pohtijatar : 2. IVF, syyskuu, pitkä kaava, PP-

annamaria83 : 2ICSI, syksy, PP-

Piiuli-74 : 1. IVF, marraskuu, lyhyt kaava, PP-

Pelkkää kriisiä : 1. IVF, vko 46, PP-


Plussanneet

Taikapapu Luomu :heart:

Myöhemmin onnistuvat :hug:

sade83 1.IVF

shenda81 1.IVF:n 1. PAS

Nalle76 1.ICSI[/quote]

Amelie80 : 1. ICSI:n 1. PAS

Nipsu74 : 1. IVF:n 1.PAS


 
Alkuperäinen kirjoittaja Maribel:
googlasin ja löysin tälläisen ... hyödyntäkää jos siltä tuntuu itse ainakin aion paria ohjetta kokeilla...
Kirjoittanut: fytonomi / 1.4.05 / klo 11:28 Sanat lapsettomuus ja hedelmättömyys herättävät yleensä voimakkaita tunteita henkilöissä, jotka kärsivät tästä ongelmasta. Uskon, että ainoastaan toinen saman asian kokenut pystyy täysin ymmärtämään ongelman syvyyden ja kuinka jokainen pienikin avun mahdollisuus antaa uutta toivoa ja innostaa yrittämää
...................................
Ravintolisät avuksi

.....................................
Vitamiinit tärkeitä jo ennen raskautta

Aikaisemmin puhuttiin vain raskauden aikaisesta ravitsemuksesta, nyt ollaan huomattu ravintoaineiden riittävän saannin olevan tärkeää jo muutamia kuukausia ennen raskaaksi tulemista. Esimerkiksi foolihappo on välttämätön sikiön hermostoputken sulkeutumiselle. Foolihapon puute on hyvin yleistä ja siinä vaiheessa kun huomaa olevansa raskaana, on yleensä jo liian myöhäistä korjata vitamiinitasoja, koska sikiön tärkeimmät kehitysvaiheet tapahtuvat ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Siksi foolihapon ja muiden ravintoaineiden riittävästä saannista on huolehdittava jo hyvissä ajoin ennen raskautta.

On siis monia tekijöitä, jotka vaikuttavat hedelmällisyyteen ja suurimpaan osaan löytyy täysin luonnollinen ratkaisu. Luonnolliset hoidot ovat aina turvallinen vaihtoehto sekä äidille, että tulevalle lapselle. Useat asiakkaamme ovatkin saaneet lapsen luonnonmukaisin keinoin, vaikka lääketieteelliset lapsettomuushoidot ovat heillä epäonnistuneet. Eräskin onnellinen isä kävi juuri kiittämään luomulapsesta, joka tuli maailmaan homeopaattisilla valmisteilla, ilman yhtäkään kemiallista kipulääkettä.
JEPS. Uskon todellakin ravinnon vaikutuksen raskaaksi tulemiseen. Itselläni on PCO, ja se johtuu just liiallisesta testosteronista, jonka aiheuttaa liiallinen insuliini eli insuliiniresistenssi, joka on syntynyt liiallisen sokerin(hiilihydraatin) syömisellä! Ja seuraava vaihe olis sitten Diabetes, jos siihen ei puutu. :eek: VHH:n avulla olen saanut kiertoni suht säännölliseski ja ovulaation tapahtumaan! :)
Sen takia olen VHH:lla. Olen foolihappoa otta nut jo pidemmän aikaa, ja aion jatkaa sitä. Ja nyt ostin kalasta saatua D-vitskua, jossa on luonnollista A-vitamiinia.
Ja miehelle meillä on ollut sitä L-arginiinia ja muitakin lisiä; pahin miehen siittiöiden päällekäyjä on edelleen verenpainelääkkeet sekä vuosia kestänyt työstressi. :(
Työstressi pitäis helpottua, sillä mies lopetti edelliset hommat ja aloitti juuri uudelleen kouluttautumisen. :) -> js muutenkin hän on alkanut tehdä asioita, joista hän tykkää ,eikä tee vain asioita joita muut hänen tykkäis tekevän. SAMOIN tarvis meidän naistenkin tehdä! :)
no ohhoh. jopas tuli saarna - sori.

 
Täällä on laitettu eilen illalla Pregnyl ja yön nukuin levottomasti. Tuntui, että munasarjoja jotenkin kivisti ja rupesin sitten pelkäämään, että follit irtoaa itsekseen! Ei kai niin voi tapahtua? :eek: Hyvä, että en itkua ruvennut tuhertamaan kun yön tunteina yksin asiaa vatvoin. Nyt masu on aika "hellän" oloinen, sitä vähän sattui kun se osui yhden kaapin vetimeen....Onko normaalia, että se on nyt hellänä ja tietääkö kukana, että miten ihmeessä ne follit kestää siellä huomiseen asti eikä pullahtele itsekseen?!? :/
 
Ja noista vitamiineista piti kommentoida: itse olen käyttänyt nyt n.4kk e-vitamiinia 3x200mg /vrk ja olen huomannut sen vähentäneen endokipuja eriytyisesti kuukautisten aikana. Siitähän oli takavuosina nimittäin lääketieteellinen tutkimus, jossa todettiin isojen e-vitamiiniannosten lieventävän kramppeja ja kuukautiskipuja. En yleensä usko mihinkään hömppään, vaan etsiskelen tieojani oikeista tieteellisistä julkaisuista - tutkija kun siis olen. Harmi vaan kun en nyt muista, missä tuo alkuperäinen tutkimus oli tehty ja mistä se on saatavilla.
 
Törpsis pitkästä aikaa :)
Joku täällä mainitsi, että tuntu vähän tyhmältä listautua kun mitään ei vielä tapahdu. Vähän samoja ajatuksia täällä. Tosin nyt varmistui, että viikolla 46-47 punktio ja siirto jos kaiki nyt menee putkeen.
:hug: Kaikille jotka sitä tarvitsee eli varmaankin kaikki :p Tarroja ja peukkuja piinailijoille
Tuosta Maribel in kirjoituksesta tuli mieleen, että mainittiinko siellä oikein nimeltä näitä homeopaattisia valmisteita jotka tuohon keltarauhas jutskaan auttaa? Tai jos jollain sattuis tieoa olemaan. Meillä muuten on kaapissa jos jonkinmoista homeopaatista valmistetta kun niitä noille kissoille aina syötellään :LOL:
Jotain muutakin minun piti kysyä mutta enhän nyt muista kun sama harva pää kesät talvet mukana kulkee.
No kysyn sit kun mieleen juolahtaa. Käyn taas täällä kurkkimassa :wave:
 
tvvo, ei mullakaan ollut paljoa mitään tuntemuksia pistelyjen aikana. vasta punktiota edeltävänä iltana vatsa oli sen verran turvoksissa että huomasin. elä hättäille, kyllä ne follit siellä sisuksissa möllöttää vaikkeivät itsestään tee numeroa! :)

minäkin aloitin karppauksen heti kun kuulin että pco-tyyppistä olisi ja muutenkin on ollut ihan tarpeen. ei ole toistaiseksi tässä lapsihommassa auttanut, mutta parempi olo muuten ja 6 kiloa lähti 4 kuukaudessa. nyt kesällä on vähän lipsunut että tarttis päästä takas ruotuun..
 

Yhteistyössä