Sushit vs kalapuikot

Toisessa matoja, toisessa ei.

Tarjolla olevan kalan matopitoisuudet on 700-kertaistuneet sushin suosion myötä.
Ne matoiset jämäpalat käytetään mm. kalapuikkoina.

Tässä tuote tutkimus maailmalta. Onko kalatuotteissa loisten toukkia? Kyllä oli, mm. kalapuikoissa. Toki kalapuikot paistetaan (toivottavasti kypsiksi), mikä tekee toukista vaarattomia.

Se sushin ystävien kannalta oleellinen lause tutkimuksessa kuitenkin oli tämä: "No Anisakis larvae were collected from the farmed fish as well as from the ready-made Japanese dishes." Eli viljellystä kalasta tai sushi-annoksista toukkia ei löydetty.


Kotimaisissa kaloissa tuo tutkimuksen yleisin loinen, Anisakis, ei onneksi ole vielä suuri ongelma. Yleistymisen riski saattaa olla, koska hylkeiden määrä Itämeressä on suorastaan räjähtänyt. Ulkomaisessa merikalassa voi toukkia kyllä esiintyä.

Valitsen siis edelleen silmiä hivelevän Fumika Baban (se "sushi", oikeasti 25-v näyttelijä) kalapuikko-matorouvaa paremmaksi vaihtoehdoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä