No Suomi on vähän kieltämättä jämähtänyt jonnekin sota-ajalle jossain määrin. Suomessa ei kasva luonnostaan mitään hedelmiä, eksoottisia juttuja yms. Lähinnä jotain ankeaa perunaa ja naurista ja lanttua on esi-isät pupeltaneet, silloin tällöin voineet saada vähän lihaakin mukaan. Nykyään kyllä monet nuoret tuntuu kokkaavan kaikenlaista eksoottista yms, mutta hyvin monella perheellä on tällaista, että ruoka on arkena esim: valkoista höttömakaroonia ja jauhelihaa siihen, ehkä päälle munamaito ja sitten uuniin makaronilaatikoksi. Lautasen reunala voi löytyä hyvänä päivänä ketsupin lisäksi myös porkkanaraastetta... Suomessa ei juuri osata käyttää kasviksia, hedelmiä ja makuja mielestäni. Turhan usein ollaan sellaisella makaroni/peruna/riisi + liha/kala/kana-linjalla.
Mutta hei, ei ne muiden maiden ruokakulttuuritkaan niin päätähuimaavia ole. Briteissä syövät pottulastuja vähän joka aterialla ihan normiruokana, kaikki syövät vaaleaa pullaleipää... Jenkeissä on hirveästi kaikkia valmismössöjä mitä syövät, aamupalaksi tehdään jotain pannukakkuja sellaisesta valmis-jauheesta missä on ties mitä ja vesi vaan sekaan.. Leipä on sielläkin jotain höttönöttöä, ruokana jotain makaronia ja juustoa.. Ja olen jenkeissä siis asunutkin muutaman vuoden. Siellä tuntui että vaan tällaiset terveyskaupat myivät täysjyväleipää etc.