Suomalaisen mediaaninettovarallisuus 87 878 USD ruotsalaisen vain 82 864 USD - Miksi Orpo, Satonen, Purra, Häkämies ottavat mallia heistä köyhistä?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Talouselämä - Lista paljastaa, oletko rikas vai köyhä: Tämän verran omaisuutta on keskimääräisellä suomalaisella
Suomalaisten mediaanivarallisuus oli UBS:n varallisuusraportin mukaan suurempi kuin ruotsalaisten

"Varallisuus. Suomalaisten mediaanivarallisuus kipusi ruotsalaisten ohi. OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen pitää tuoreen raportin tuloksia loogisina.

Sveitsiläispankki UBS:n tuoreen kansainvälisen varallisuusraportin mukaan suomalaiset ovat maailman 23. varakkaimpia mediaanivarallisuudessa mitattuna. Taakse jää yhdellä sijalla länsinaapuri Ruotsi.

OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen kirjoitti viestipalvelu X:ssä, että pitää tulosta mielenkiintoisena, sillä bruttokansantuote henkilöä kohden ei ole koskaan ollut Suomessa Ruotsia suurempi sen mittaushistorian aikana.

Yllättävä tulos ei Heiskasen mukaan kuitenkaan ole.

Suomalaisten varallisuuden mediaani on korkeampi kuin Ruotsin

”Nämä tulokset ovat samansuuntaisia kuin ne ovat aikaisemminkin olleet. Jonkin verran vuosittaista eroa on siinä, miten mediaanivarallisuus suhteutuu Ruotsiin, mutta samantyylisiä tuloksia”, Heiskanen sanoo.

Vaikka varallisuuserot ovat kasvussa Suomessa, Ruotsissa ne ovat edelleen Suomea korkeammat.

”Varallisuuserojen taso on suurempi Ruotsissa. Suomessakin erot ovat jonkin verran kasvaneet myös Tilastokeskuksen varallisuusraportin mukaan viimeisen 10–15 vuoden aikana. Sen sijaan tuloerot eivät ole juuri muuttuneet vastaavalla ajanjaksolla.”


Eli missään nimessä Suomen ei kannattaisi ottaa työmarkkina- ja sosiaalipolitiikkaansa mallia Ruotsista kuten Orpon, Purran ja Satosen EK-hallituksen oikeistopolitiikka ottaa heikentämällä työntekijöiden ja pienituloisten asemaa lisäämällä Ruotsin tapaan varallisuuseroja ja pudottamalla suomalaisten varallisuutta erityisesti työläisluokan varallisuutta ja näin ollen myös mediaaninettovarallisuutta.

Björn Wahlroos meni nostamaan ruotsalaisten varallisuutta, ja pitihän heiltä poistaa perintövero että pääsisivät edes hieman lähemmäs suomalaisia varallisuudessaan 😁👍
 
vierailija
Otetaan mieluummin mallia Tanskasta maailman kilpailulykyisimmästä maasta jossa työläisten palkat ja sosiaaliturvan määrä on paljon Suomea parempi, kuten myös sosiaalidemokraattinen maahanmuuttopolitiikka. Arvonnousu- eli maastapoistumisvero löytyy, ei Suomen ainutlaatuista rikkaiden paapomistukea listaamattomien yritysten veroetua ja jopa yritysten yhteisövero korkeampi. Jopa Tanskan yleinen alv alempi kuin OrpoPurran EU:n toisiksi korkeimmaksi (25,5%) syyskuun alusta nostama.
 
vierailija
Ruotsalaisia rasittaa yksityinen velka..Suomessakin OrpoPurra lisää velkaa muutamalla opiskelijoiden tukea velkapohjaiseksi. Ja vaikka lasketaan julkinen+yksityinen velka, ovat ruotsalaiset velkaisempia.

Suomen Valtio omistaa 16 pörssiyhtiötä. Ruotsi 2. Oikeiston "sosialisminpurkuagenda" eli kansallisen omaisuuden ja omistuksen muuttaminen yksityiseksi ei siis kannata!

Suomen Valtio omistaa metsävaroja noin tuplasti mitä Ruotsi ja hyvä niin.

Valitettavasti varallisuus erot ovat Suomessakin suuret ja kovassa kasvussa. Ihmiset syntyvät köyhyyteen tai sairastuvat erilaisiin sairauksiin. Mielenterveys koskettaa jo isoa osaa nuorisosta.

Tämä ei liene heidän oma syy!?
 
vierailija
Suomen asunnoista on 70% maksettuja. Vain 30% asunnoista on asuntolainaa. Ruotsissa kaikki ovat lainoittaneet asuntonsa. He maksavat vain korkoja lainoista.

Eli ruotsalaiset elävät velaksi yli varojensa.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Kyseessä mediaanivarallisuus, jos tutkimuksessa olisi verrattu keskimääräistä varallisuutta niin Ruotsissa se on moninkertainen Suomeen verrattuna. Johtuu siitä, että siellä on huomattavasti enemmän niitä todella varakkaita henkilöitä..jotka pääosin ovat perineet varakkuutensa, eivät itse tienanneet ahkeralla työllä.

Suomessa Marinin hallituskaudella työllisyysaste saatiin paitsi mittaushistorian korkeimmaksi, myös kokoaikaiseksi muutettu työllisyysaste (ainoa eri maiden välillä vertailukelpoinen tapa mitata) saatiin Pohjoismaiden korkeimmaksi. Tämä tarkoittaa sitä että työväestön määrä huimioiden suomalaiset tekivät Pohjoismaiden rniten työtunteja eli olivat Pohjoismaiden ahkerimpia työläisiä=lisäarvon tuojia. Tietenkin tämä tuo työläisluokalle lisää tuloja ja nostaa mediaanivarallisuuden ruotsalaisten ohi.
 
vierailija
"Ruotsalaisten keskiarvovarallisuus on puolet suomalaisia suurempi."

Joo, niiden rikkaiden sukujen peritty läpi sukupolvien varastama varallisuus vääristää lukuja.
 

Yhteistyössä