Sisällä pidettävät ensiaskel kengät

  • Viestiketjun aloittaja alle 1 vuotiaan äiti
  • Ensimmäinen viesti
alle 1 vuotiaan äiti
Luulin että nykyään ei suositella pidettäväksi sisälläensiaskelkenkiä. Terveydenhoitaja kuitenkin sanoi että kyllä suositellaan ja nyt pitäisi sit ostaa ulkokengät ja sisäkengät. Meidän lapsi ei vielä kävele muuta kuin tukea vasteen sivusuunnassa. Onko muut saaneet samat ohjeet?
 
En kyllä ole keneltäkään kuullut että kenkiä pitäisi sisällä pitää. Kaikki tahot niin kirjallisesti kuin suullisesti on mulle ainakin viestittäneet että kaikkein parasta olisi pystyä paljain jaloin tepastelemaan niin paljon kuin mahdollista, korkeintaan kevyt sukka jalassa joka ei liiskaa jalkaa mihinkään suuntaan.
 
"vieras"
Meillä neiti oppi aika myöhään kävelemään, ostettiin tueksi ensiaskelsandaalit, niin helpottui tuo opetteleminen. Ei ehkä niin plajon suositella kuitenkaan enää.
 
"torsti"
Juu ja kai muistit tukea jalat nivusiin asti?!
[QUOTE="vieras";22554934]Meillä neiti oppi aika myöhään kävelemään, ostettiin tueksi ensiaskelsandaalit, niin helpottui tuo opetteleminen. Ei ehkä niin plajon suositella kuitenkaan enää.[/QUOTE]
 
"vieras"
Ei kyllä tosiaankaan nykyään suositella kenkien pitoa sisällä ns. terveille jaloille. Eikä mielellään ulkonakaan, mutta Suomessa sellaisia on sattuneesta syystä vähän pakko pitää.

Eri asia sitten tietenkin sellaiset, joilla on jaloissa jotain ongelmaa, mutta silloin suositus tulee yleensä kyllä jalat tutkineelta lääkäriltä tai fysioterapeutilta ja saa muutenkin tarkemmat ohjeet millaiset kengät pitäisi olla jne.
 
"äiti"
Meillä poika synt syksyllä -09,kesällä neuvolan lääkäri (poika sillon n 10kk) suositteli kenkiä kun poika varvistelee tosi paljon;seisoo ja kävelee (tukea vasten) lähes aina varpaillaan.
 

Yhteistyössä