"Sirpa Selänne ei säästele sanojaan Suomen verotuksesta: "Kerätään hirveät määrät veroeuroja ja lähetetään ne jonnekin Afrikkaan”"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Eikös olisi parasta, että Selänteet muuttaisivat pysyvästi USA:n puolelle. Äärimmäisen typerää, että tuollaiset ökyrikkaat pönkittää yhtä vaarallisimmista demokratian tuhoajaa (Donald Trump) ja syytää SOME:een järkyttävän tyhmiä ajatuksiaan. Onko se kumilätkä osunut päähän hieman liian monta kertaa uralla.
 
vierailija
Nyt näyttäisi siltä, että selänteet ovat samoilla linjoilla helposti vedätettävien ja lukutaidottomien amerikkalaisten kanssa. Ja tuollaista sontaa mitä he suustaan päästävät sanotaan suomessa valehtelemiseksi. Kannattaisi ensin tarkistaa faktat, ennen kuin tuo julkisuuteen perättömyyksiä, mutta sitä se toki taitaa tuo trumpin kannattajien elämä olla, perustunee kuvitelmissa elämiseen, kun ei uskalleta kohdata todellisuutta.
 
vierailija
Uutinen viime marraskuulta: "Verohallinnon syys-lokakuussa teettämän asennetutkimuksen mukaan 71 prosenttia maksaa veronsa mielellään.
Kun arvioitiin väittämiä, joiden mukaan verojen maksaminen on tärkeää hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi, tai kansalaisvelvollisuus, samaa mieltä olevien osuus lähentelee sataa prosenttia."

Eli suurin osa suomalaisista ymmärtää, miksi veroja pitää maksaa ja tekee sen mielellään. Niin myös minä, vaikken haluaisikaan tukea rahoillani esim. huippu-urheilua tai kaikkea uskonnollisten yhteisöjen toimintaa. Silti on hyvä, etten pääse päättämään rahojen käytöstä kuin välillisesti - äänestämällä, osana demokratiaa.
 
vierailija
Jonninjoutavia sekä Teemu että Sirpa löpinöissään ja hyvin omaksuneet amerikkalaisen näkemyksen. Sinne vaan takaisin Donaldin kanssa puuhastelemaan maailman yhteistä hyvää. Kummallakaan ei ole mitään hajua miten maailma makaa ja lööpit viel viitsivät kirjoitella näitten näkemyksiä.
 
vierailija
Selänteet voivat halveksia suomalaista hyvinvointivaltiota niin paljon kuin haluavat, mutta sopii kysyä missä he nyt olisivat jos hyvinvointivaltiota ei olisi. Tuskin olisivat kalifornialaisella hienostoalueella. Toki ihminen ansioillaan voi ansaita ja sitten tuntuu pahalta kun verottaja ottaa ja otetusta antaa väärille ihmisille. Yksi ansaitsee hakkaamalla kumilätkää kaukalossa ja nousee jumalan asemaan, toinen tekee merkittävän taideteoksen tai keksinnön ja päätyy välikäsien huijaamaksi. Oli miten oli, kumpikaan ei rahaansa tee.
 
vierailija
Tärkeintä,on ensin katsoa "Celebrity Net Worth" saitilta Teemun varallisuus. Ne arvioivat sen ties mistä, mutta kyllä se johonkin perustuu. Jos on jenkkilässä tunnettu (ja rikas) niin summat löytyy,

Teemun varallisuudeksi arvioidaan "vain" 40 miljoonaa USD. Luulisi vetäneen enemmänkin, kun on vuosikymmenet pelannut 5-10 (arvokkaimmat kaudet) miljoonan vuositienistit. Olisko huonoja sijoituksia? Ainakaan Suomen verottaja ei ole Teemun rahoja vienyt, mitä nyt jotain vaihtorahoja Suomi-keikoista. Sirpalta ei varmaan ole Suomeen viety yhtään euroa, ellei jotain perintöveroa, kun sitä niin mollaa.

Pariskunnan ihanne, Donald Trump arvioidaan 3 miljardin arvoiseksi. Herra itse arvioi omaisuutensa 10 miljardiksi vuoden 2016 kampanjassa.

Teemun varat kalpenevat esimerkiksi Kimi Räikkösen rinnalla, jotka CNW arvioi 250 miljoonaksi. Toinen Suomi-kuski, Valtteri Bottas saa arvioksi 20 miljoonaa. Lauri Markkasesta todetaan vain "neljännesmiljardin sopimus"..
 
vierailija
Tämä perhe on niin irtautunut todellisuudessa ja haukkuu eri mieltä olevia vassareiksi ja reppanoiksi, että annetaan heidän elää omaa trumpilaista unelmaansa. Ovat unohtaneet, että ovat itsekin saaneet osansa veromaksoilla ylläpidetystä suomalaisesta terveydenhuollosta ja peruskoulusta. Itse harmittelen sitä, että verorahojani on käytetty myös heidän koulunkäyntinsä kattamiseksi. Opit ovat ainakin menneet hukkaan.
 
vierailija
Se hyvä puoli tässä maassa on, että täältä pääsee pois, saa lähteä sinne missä on parempin olla. Kummasti vain näyttää tämä meidän "surkea" elämämme muualle muuttaneita kiinnostavan, valittavatkin meidän puolestamme. Sekä Selänteet että Björn 😁
 
vierailija
Huvittavaa näiden kommentointi Suomen asioista, kun eivät koko lätkävuosiensa tuloistaan ole latin latia tähän maahan maksaneet. Koulutukset, terveydenhoidot ym. palvelut aiemmin täältä ilmaiseksi saatu jne.
USA kansalaisuustestin on saanut läpi moni muukin ihan tavallinen sinne työtä tekemään muuttanut.
Ei ole ylimaallinen suoritus sekään.
Joten voisiko toivoa, että he keskittyisivät vaan siihen oman omaisuutensa hoitoon. Siitähän voi riittää ja lahjoittaa vähävaraisille sinne USA:aan, joilla todella tarvetta hyväntekeväisyysrahaan, kun kunnon sosiaaliturvaa USA:ssa ei ole, huolimatta 35 679 miljardin dollarin jättivaltionvelasta. Ajatelkaa maata jossa on noin järkky valtionvelka, eikä kansalla siitä huolimatta edes kunnon julkisia palveluita mm. terveydenhuoltoa ja sosiaaliturvaa, tainnut velkaraha mennä miljardöörien ja miljonäärien pohjattomiin taskuihin. Trumpin politiikka lisää entisestään eriarvoisuutta maassa.
 
vierailija
Voi voi. Jos tänne saan oman mielipiteeni heittää, niin kerron olevani iloinen ja onnellinen veronmaksaja. Tienaan ihan hyvin, veroa menee paljon, ja ympärilläni on luotettava ja turvallinen maa. Juuri kenenkään ei tarvitse aidata itseään turvaan. Tietysti kaikki tässä ympärillä on nyt murenemassa, harmillisesti. Ja jos tekisin työtäni esimerkiksi Amerikan onnelassa, luultavasti minulla olisi uima-altaat ja joitakin Ferrareita. Mutta en koe tarvitsevani niitä. Suomalaisuuttani?

Tykkään olla pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Ja toivon, ettemme luistaisi enempää kauemmaksi länsinaapureittemme tas
 
vierailija
"Miksi ihmeessä Sirpa Selänteen täytyisi käydä töissä, miksi hänen kotiäiti rooliaan halveksitaan?"

Sirpa kovasti mainostaa että kaikki on itsestä kiinni miten menestyy. Jos kerran elelee miehensä rahoilla, pitäisi tuollaiset lausahdukset jättää pois.
 
vierailija
Ei ole aitoa, sydämestä lähtevää Hyväntekeväisyyttä, jos siitä saa palkinnon omaan verotukseen. Mun mielestä amerikkalaisten hyväntekeväisyys ei ole aina välttämättä aitoa! Sitä tehdään rahan eli verovähennysten takia! Kukin tavallaan. 😎
 
vierailija
Miljoonan dollarin palkkatuloista vuodessa menee Kaliforniassa liittovaltion ja osavaltion veroja ja pakollisia sosiaaliturvamaksuja 47,7% palkasta. Ei mikään pieni summa. Onko Sirpa Selänne ollut koskaan palkkatöissä. Veroja menee amerikassakin

Espoolainen kirkkoon kuulumaton maksaa miljoonan euron palkkatuloistaan ansiotuloveroja vähemmän kuin kalifornialainen miljoonasta dollarista. Ei sisällä eläkemaksuja mutta kalifornialainenkin maksaa ne verojen lisäksi tai kalifornialaisen työnantaja maksaa.
 
vierailija
Selänteitä eivät faktat rajoita eikä lukeneisuus paina. Lienee tyypillistä ensimmäisen polven uusrikkaille. Kovat ja itsekkäät arvot. Sivistys ei asu tässä perheessä..toivottavasti läpset saaneet riittävästi muualtakin..tuskin kuitenkaan yltäkylläisyyteen tottuneina 🙄
 
vierailija
Ja taas yritetään ansiotta nostaa suurituloisia korokkeelle aivan ansiotta. Jokainen joka ostaa ruokaa tai lääkkeitä, tai kulkee bussilla tai taksilla, maksaa kyllä veroja. Myös ne kaikkein köyhimmät ja vähiten tienaavat. Myös työttömyyskorvaus on veronalaista tuloa.

Valtiovarainministeriö teki laskelmia siitä, miten hallituksen veronkevennykset ja veronkorotukset yhteensä vaikuttavat eri tuloluokissa. Ei kovin yllättäen suurituloisimmat saavat käteen eniten, ja pienituloisimmat menettävät eniten. Mutta jos kerran sanotte että eivät maksa käytännössä yhtään niin ei sitten, varmaan valtiovarainministeriö on väärässä ja sinä oikeassa.

Äläkä unohda sitä, että Suomen rikkaimmat maksavat todella vähän veroja verrattuna Suomen köyhimpiin. Seura tutki vuonna 2018, että Suomessa on seitsemän miljardööriä, heidän yhteenlaskettu omaisuutensa on samaa luokkaa kuin lähes kahden miljoonan köyhimmän suomalaisen yhteensä, mutta he maksavat tuloveroja yhteensä noin kuudessadasosan siitä, mitä nämä lähes kaksi miljoonaa köyhintä suomalaista maksaa tuloveroja yhteensä. Onko tämä sitä oikeudenmukaisena pidettyä suomalaista verotusta? Omaisuuttahan ei Suomessa enää juurikaan veroteta kun varallisuusvero poistui melkein 20 vuotta sitten.
 

Yhteistyössä