sinappi...

  • Viestiketjun aloittaja grillimakkara
  • Ensimmäinen viesti
grillimakkara
sinappi ohjetta kaipailen, onko kenelläkään hyvää ohjetta. Olisin halukas tehdä nyt kun on kesä ja makkaraa grillataan niin olisi kiva syödä omatekoista, mutta en ole ikinä tehnyt, niin nyt pyydän teiltä jos teillä olisi hyvää ohjetta.

Kiitos :flower:
 
Tuhti konjakkisinappi

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kuumaa vettä
2 rkl etikkaa
½ tl suolaa
loraus konjakkia

1. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri hyvin.
2. Lisää kuuma vesi, etikka ja loraus konjakkia.
3. Mausta suolalla.
4. Hauduttele tunnin ajan hiljaisella tulella.

Aika tuhti hunajasinappi

2 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
1 tl perunajauhoja
2 kananmunaa
2 rkl etikkaa
suolaa

1. Sekoita etikkaa lukuun ottamatta kaikki aineet kattilassa.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Nosta jäähtymään.
4. Lisää etikka.

Herkullinen sinappi
(10 annosta)

1,5 dl sinappijauhetta
2,5 dl Flora Ruokaa
3 kpl kananmunaa
1,5 dl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
0,5 dl sherryä

1. Sekoita sinappijauhe, Flora Ruoka, kananmunat ja hunaja kattilassa.
2. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja sherryllä.

Muuta:
Sherryn tilalla voit käyttää madeiraviiniä. Säilytä sinappia jääkaapissa.

Pippurista sinappi

2 dl vispikermaa
1 dl sinappijauhetta (Colmans)
2 dl sokeria
2 Omega kananmunaa
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl rosepippuria
1 rkl viherpippuria
1 tl mustapippuria

1. Kiehauta kerma.
2. Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään kattilassa.
3. Lisää joukkoon kiehuva kerma.
4. Riko kananmunien rakenne ja sekoita haaleaan sinappiseokseen.
5. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
6. Jäähdytä hieman ja lisää etikat ja mausteet.
7. Annostele jäähtynyt sinappi pieniin purkkeihin (3-4 kpl).
8. Säilytä viileässä.

Kotisinappi
n. 4 dl

1 1/4 dl (45 g) sinappijauhetta
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl Valio ruokakermaa
1 pussi (150 g) Valio Kippari murua
1 tl omenaviinietikkaa

1. Yhdistä sinappijauhe ja sokeri kattilassa.
2. Lisää loput aineet.
3. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
4. Kaada sinappi pieniin kannellisiin lasipurkkeihin.
5. Sulje ja jäähdytä.

Muuta:
Sinappi sakenee jäähtyessään. Sinappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

 

Yhteistyössä