Siis mikä niistä rasvoista on sit se terveellisin vaihtoehto????

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja en ikinä tajua
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
E

en ikinä tajua

Vieras
Toiset rummuttaa öljyjen puolesta ja toiset juoksevan margariinin puolesta...siis mikä se on oikeasti se paras vaihtoehto???
Oisko Becel-juokseva margariini?
 
helppo muistisääntö ainakin minulle, mitä puhtaampaa ja alkuperäisempää sen parempaa. eli paistan rypsiöljyllä/voilla tai niiden yhdistelmällä, salaattiin oliiviöljy tai rypsiöljy. leivänpäälle joudun tekemään kompromissin kun ihan ehtaa voita en laita, siis oivariinia tms margariinia. teollisia salaatinkastikkeita ja margariineja ruuanlaittoon ei meillä näy. en pidä niiden mausta, ja haluan tehdä itse sen mitä kurkusta menee alas.

erään lääkärin kommentti on se, että voi valita kumpaan haluaa kuolla; syöpään vai sydäntauteihin. valitse margariinityyppiset rasvat ja kuole syöpään tai voi ja saat lopulta sydäntaudin.
 
Lääkäristä sain sellasen kirjan, jossa neuvottiin järkevämpään rasvankäyttöön ja kaikki rasvat olivat Beceliä...tais olla mainoskamaa, mut jäin miettimään, onko se sit se ykkönen?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja hei:
Ei mikään teollisesti valmistettu. :) Eikä mikään, jonka kyljessä lukee kasvirasva.

Mikä sitten on sitä mikä ei? Voi herranenaika tässä menee nuppi sekaisin, kun koittaa selvittää...:ashamed:

No sepä se. Riippuu keltä kysytään. Jos kysyt margariinivalmistajilta, totta kai sanoavat, että heidän tuotteensa.

Itse käytän voita ja oliiviöljyä. Hankinnan alla on kookosöljy, mut en ole vielä päässy semmoseen kauppaan, jossa sitä myydään.
 
Mä laitan ainakin oivariinia leivän päälle. Tai en mä leipää juuri syö. Mutta ihan maun perusteella valitsen asioita. En syö pahanmakuisia asioita, kuten jotain Keijumargariineja yms kevyttuotteita.
 
mitä hössötystä tuo on?

mitä laittaa leivälle sit jos ei voi eikä margariini käy? en oo ajatellutkaan ettei margariini olis hyvä.. niihin on lisätty omegaa ja muita terveellisiä juttuja..
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
helppo muistisääntö ainakin minulle, mitä puhtaampaa ja alkuperäisempää sen parempaa. eli paistan rypsiöljyllä/voilla tai niiden yhdistelmällä, salaattiin oliiviöljy tai rypsiöljy. leivänpäälle joudun tekemään kompromissin kun ihan ehtaa voita en laita, siis oivariinia tms margariinia. teollisia salaatinkastikkeita ja margariineja ruuanlaittoon ei meillä näy. en pidä niiden mausta, ja haluan tehdä itse sen mitä kurkusta menee alas.

erään lääkärin kommentti on se, että voi valita kumpaan haluaa kuolla; syöpään vai sydäntauteihin. valitse margariinityyppiset rasvat ja kuole syöpään tai voi ja saat lopulta sydäntaudin.

Rypsiöljy kestää heikosti kuumentamista. Voi tai kookosöljy toimii parhaiten pannulla, ne on vakaita rasvoja, ei mee pilalle niin herkästi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ...:
mitä hössötystä tuo on?

mitä laittaa leivälle sit jos ei voi eikä margariini käy? en oo ajatellutkaan ettei margariini olis hyvä.. niihin on lisätty omegaa ja muita terveellisiä juttuja..

Nämä minuakin mietityttää. En kuitenkaan haluais mitään lisäainepommejakaan pistellä poskeen...kun löytäis sen oikeasti hyvän vaihtoehdon.:)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ...:
mitä hössötystä tuo on?

mitä laittaa leivälle sit jos ei voi eikä margariini käy? en oo ajatellutkaan ettei margariini olis hyvä.. niihin on lisätty omegaa ja muita terveellisiä juttuja..

Ne maistuu pahalta, etkö sä maista?
 
Kävin raskausaikana ravintoterapeutilla ja sen suosituksesta tulisi syödä Becel 60% (keltainen rasia) oikean rasvakoostumuksen takia.

Ja viime kesän Kuluttaja-lehdessä Becel 60% oli voittaja oikean ravintokoostumuksensa takia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Naw2012:
Hampunsiemenöljy, kookosöljy, oliiviöljy. Voikaan ei ole huono, sanoisin että neutraali.

Margariinit ja muut teolliset moskat on kaikista pahimpia.

Voitko selittää, miksi pahinta?:) Lisäaineita?

Lisäaineet ja käsittely. Ite ainaki (ja monet muutki) pidän niitä rasvoja muutenki heikkolaatuisina. Tutustupa margariinin valmistukseen, ei kovin kivaa luettavaa.. esim tässä: http://www.luontaisnetti.fi/artikkelit_margariiniPekkaL_06.htm
 

Luomuvoi tietysti! Mut suolaa siinä saa sit enemmän kuin tarttis... Itse vois tehdä kans jos hakis maidot tilalta... Mut ei Valion leväpitoisista (tai guar toinen hullutus) kermoista missään tapauksessa!
http://www.luomuttajat.fi/phpbb/viewtopic.php?f=13&t=6
 
Extra virgin kylmäpuristettu oliiviöljy esimerkiksi. Kasviöljyissä on tärkeä tuo Extra virgin ja kylmäpuristettu sanat pullon kyljessä. Tietenkin luomu on vielä plussaa.

Kylmäpuristettu kookosöljy on myös hyvää, erityisesti paistamiseen. Se kestää korkeita lämpötiloja menemättä "pilalle".

Jätä kaikki kemiallisesti käsitellyt rasvat kauppaan, ne ei ole terveellisiä. :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja Joo:
Extra virgin kylmäpuristettu oliiviöljy esimerkiksi. Kasviöljyissä on tärkeä tuo Extra virgin ja kylmäpuristettu sanat pullon kyljessä. Tietenkin luomu on vielä plussaa.

Kylmäpuristettu kookosöljy on myös hyvää, erityisesti paistamiseen. Se kestää korkeita lämpötiloja menemättä "pilalle".

Jätä kaikki kemiallisesti käsitellyt rasvat kauppaan, ne ei ole terveellisiä. :/

Olen ostanut Extra Virgin kylmäpuristettua oliivioljyä, koska on sanottu sen olevan parhaimpia...mut mitä tuo Extra Virgin tarkoittaa?? :whistle:
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Joo:
Extra virgin kylmäpuristettu oliiviöljy esimerkiksi. Kasviöljyissä on tärkeä tuo Extra virgin ja kylmäpuristettu sanat pullon kyljessä. Tietenkin luomu on vielä plussaa.

Kylmäpuristettu kookosöljy on myös hyvää, erityisesti paistamiseen. Se kestää korkeita lämpötiloja menemättä "pilalle".

Jätä kaikki kemiallisesti käsitellyt rasvat kauppaan, ne ei ole terveellisiä. :/

Olen ostanut Extra Virgin kylmäpuristettua oliivioljyä, koska on sanottu sen olevan parhaimpia...mut mitä tuo Extra Virgin tarkoittaa?? :whistle:

No se on sitä, mitä tulee kun aletaan puristamaan niitä oliiveja, ensimmäisenä. Se, mitä tulee sitten, kun niitä on puristettu ja tiristetään viimesetkin pisarat, ei ole niin hyvää enää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kokeilkaa:
Meillä laitetaan oliiviöljyn joukkoon reilusti maustetta ja lusikalla leivälle....mikä ihana makunautinto :D

näin myös meillä, ja jos oikeen haluaa herkutella; lautaselle loraus oliiviöljyä ja keskelle balsamicoa tai balsamicosiirappia (erottuvat toisistaan hionosti) ja tähän kastellaan murrettua vaaleaa leipää. ihan sairaan hyvää.
 

Yhteistyössä