Selkeä enemmistö suomalaisista Krista Kiurun linjalla - valmis tiukentamaan koronarajoituksia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Edelleen samalla linjalla.

IS-kysely: Selkeä enemmistö suomalaisista valmis tiukentamaan koronarajoituksia yhden puolueen kannattajat erottuvat joukosta
"Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä kokoomusta ja rkp:tä äänestävät suhtautuivat kriittisimmin koronarajoituksiin.

SELKEÄ ENEMMISTÖ suomalaisista olisi valmis kiristämään koronarajoituksia viime kevään ja syksyn tasolle, jos tartuntaluvut lähtevät jälleen nousuun rokotekattavuudesta ja sairaalahoidon hyvästä tilanteesta huolimatta.

Kokoomus teki valiokunnassa esityksen heikentää Suomen rajatirvallisuutta aukaisemalla koronamatkailua ja muut porvaripuolueet kepu, rkp, ja jopa persut yhtyivät tähän tolkuttomuuteen, jonka tuloksia aletaan näkemään nyt.

Taloistutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkosen mukaan kysely kielii siitä, että suomalaiset eivät halua ottaa riskiä siitä, että tartuntatilanne pääsisi edelleen heikkenemään merkittävästi. Suurin osa on siis terveysturvallisella Krista Kiurun (sd) linjalla, Rahkonen lohkaisee.

Tautia pelätään edelleen ja pelätään myös sitä koronan uudelleenpuhkeamista. Halutaan ottaa todella varman päälle, Rahkonen sanoo.

Kiuru kertoi viimeksi perjantaina Ylellä, että kiihtymisvaiheen alueille ollaan asettamassa uusia ravintolarajoituksia torstaina.

Rahkonen arvioi, että kyselytutkimuksen tuloksen perusteella suomalaiset eivät olisi vielä valmiita hyväksymään sitä, että koronan kanssa pitää opetella elämään. Esimerkiksi THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek on puhunut julkisuudessa, että taudin täydellinen eliminointi ei ole realistista.

Kokoomusta äänestävistä 52 prosenttia, eli enemmistö, ei haluaisi palauttaa tiukempia rajoituksia. Muun hallituksen linjasta poikkeavasti myös rkp:ta äänestävistä 46 prosenttia ei olisi valmis tiukempiin rajoituksiin.

Kokoomuksen kannattajat käytännössä yksin vastustavat koronarajoitusten uudelleen käyttöönottamista. Kokoomuksella korostuu tässä etenkin elinkeinon näkökulma, Rahkonen sanoo."

Kuinka monta kokoomuksen annetaan vielä tehdä oppositiosta käsin elinkeinoelämän etuja lobatessaan?

Edelleen tarvittaessa 👍
 
vierailija
20.7.2021 11:00
Mutta edelleen tarvittaessa.

Kauheasti räkätautia keskellä kesää oli rokotettu tai! En ole ennen ollut lähes 40 asteen kuumeessa, lihaskivuissa, pään viirailuissa, totaaliväsymyksessä ja köhässä keskikesällä. Jos kesällä näin, niin mites syksyllä, talvella ja keväällä?


Ei lisää tehottomia piikkejä, passeja ja kulkutaudin levityslupahammasharjoja vaan tarvittaessa oikeasti toimivia koronatoimia mm. FFP2 suojaimia ja parveilurajoituksia.
Kiuru osaa hoitaa homman tarvittaessa, jos Lindén, Marin, Saarikko, Salminen ym. kädettömiä
 

Yhteistyössä