SDP: Kokoomuksen Mykkänen Kuulostaa paikalleen juuttuneelta, rikkinäiseltä äänilevyltä.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Sdp:n konkaripoliitikolta tyly kuitti kokoomuksen Mykkäselle: "Kuulostaa paikalleen juuttuneelta, rikkinäiseltä äänilevyltä."
Sdp:n konkarikansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd) moittii kovin sanoin kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Kai Mykkästä.

– Mykkänen kuulostaa paikalleen juuttuneelta, rikkinäiseltä äänilevyltä. Vaalikauden aikana hän ja muut kokoomuslaiset ovat hokeneet meille, kuinka hallitusohjelmalta on pudonnut pohja ja kuinka hallituksen työllisyystavoite oli mahdoton saavuttaa. Marinin hallitus kuitenkin onnistui toteuttamaan hallitusohjelmansa yli 90-prosenttisesti ja teki koronasta, sodasta ja energiakriisistä huolimatta suurimmat rakenneuudistukset kymmeniin vuosiin, Koskinen sanoo tiedotteessan.

Mykkänen kertoi perjantaina, että hänen mielestään valtiovarainministeriön tuore talousennuste paljasti Sdp:n talouspolitiikan olevan vailla pohjaa.

Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan valtion, kuntien ja hyvinvointialueiden vuosittainen velanotto on kasvamassa jopa 15 miljardiin euroon. Ministeriön mukaan Suomen talouskasvu ei ole niin nopeaa, että velkaongelman ratkaisu voitaisiin jättää sen varaan.

Koskinen sanoo Sdp:n olevan sitoutunut valtiontalouden tasapainotukseen, mutta "finanssipolitiikan on syytä tukea kasvua ja työllisyyttä jatkossakin."

– Ylimitoitetuilla leikkauksilla väärässä suhdannetilanteessa tehdään urakkaa vain vaikeammaksi, Koskinen sanoo.

Sdp:n Koskinen vaatii tiedotteessaan kokoomusta kertomaan, miten puolue kohdistaisi suunnittelemansa säästöt soteen.

– Mykkäsellä ei ole varaa saarnata minkään muun puolueen suunnitelmista, ennen kuin kokoomus suostuu paljastamaan, koskeeko esimerkiksi heidän "indeksijarrunsa" sote-palveluiden rahoitusta, Koskinen sanoo.

–Kokoomusta on vaadittava vastaamaan kysymyksiin leikkausten todellisista sisällöistä, kohteista ja seurauksista.


Kokoomuksen leikkaspolitiikka hyydyttää Suomen talouden ja bkt:n sekä työllisyyden kasvun kuten tapahtui 2009 alkaen kepun ja kokoomuksen johtamien hallitusten leikkauspolitiikalla, joka aiheutti myös jättityöttömyyden.
 
vierailija
Luin aiemmin linkittämäsi jutun ja ajattelin, että Koskinen on viisas ja vakaa mies.
Oi kun tuollaisia miehiä olisi enemmän. Muistan, kun Mykkäsen isä oli tv-toimittaja.
Kai on kuin isänsä suustaan sylkäisemä. Vanha savolainen sanonta joka tarkoittaa, että
lapsi on täysin vanhempansa kopio. En enää osaa sanoa onko viisaus periytynyt isältä pojalle.
 

Yhteistyössä