Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung kutsui Suomea maaksi, jossa on pelkurimaisuuden ja itsesensuurin perinne – ja oli siinä täysin oikeassa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Vuonna 2005 tanskalaislehti Jyllands Postenin Muhammed-kuvista syntyi maailmanlaajuinen selkkaus. Islamilaiset maat vaativat Tanskan hallitukselta anteeksipyyntöä. Tanskalaiset kieltäytyivät. Kuvat julkaistiin pian useissa laatulehdissä ympäri Eurooppaa. Sillä tehtiin selväksi, että sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan keskeinen periaate, josta ei tingitä. Suomessa toimittiin toisin.

Kaikki merkittävät mediatalot kieltäytyivät julkaisemasta kuvia, ja kun pikkuinen äärioikeiston nettisivusto lopulta ne julkaisi, pääministeri Matti Vanhanen pyysi anteeksi, ainoana pääministerinä koko Euroopassa. Myös presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja pahoittelivat julkaisemista. Eräs kokoomuksen kansanedustaja teki julkaisemisesta tutkintapyynnön poliisille. Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung kutsui Suomea maaksi, jossa ”on pelkurimaisuuden ja itsesensuurin perinne” – ja oli siinä täysin oikeassa."

 
vierailija
Vai että sensuuri. Mitäs meistä nyt sensuroida, kun eihän me suomalaiset edes puhuta! Istutaan vaan tuppisuina, kun muut huutelee huulet pyöreinä niitä "tärkeitä asioita". Entä sitten, jos me ei hakemalla haeta vastakkainasettelua, paitsi persut tietenkin.
 
vierailija
Suomessa sananvastuu on tärkein arvo. Kun pikkuinen äärioikeistolainen nettisivustu teki jutun sisäministeri Orpon vaimon mamubisneksestä ja uskalsi kritisoida avoimien rajojen politiikkaa, julkaisun päätoimittajaa metsästettiin kansainvälisen etsintäkuulutuksen avulla ulkomailta useampaankin otteeseen. Edes Venäjä ei harrasta noin härskiä toimintaa, vaan antaa keskimäärin ulkomailla toimivien tahojen olla rauhassa.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777

Yhteistyössä