Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Nyt sitte Ellu ja Lispe ei saa lukea tätä viestiä, mut tulee eko/terveysruokamarinaa...tätä ei saa ottaa henkilökohtaisesti.:cautious:

Ostin tänään (muiden muassa)
a) trendikkään salaatin ainekset
b) vanhanaikaista wieninleikettä.

Salaattireseptin bongasin netistä. Siihen tuli yhteensä 16 ainesosaa, jotka pitäisi kelvata paatuneimmallekin Kaisla-Kuuralle ja voimaantuneelle vaginamonologin kuuntelijalle Stadin Kalliosta: kvinoaa, avokadoa, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaattia, sipuleita, hunajaa, persiljaa (en ostanu), fetaa, oliiviöljyä jne.

Pilkoin kasviksia niin että verisuoni meinas räjähtää ohimolla ja keittelin kvinoaa joka pysyi semmosena outona pikku murusena eikä ees suurentunu (ei ihme että Andeilla ne ihmiset on ihan kääpiön kokoisia).
Tulos: tylsän makuista ja oksennuksen näköistä vihreää ripulia, vaikka bloggari hehkutti sen maasta taivaisiin.

Muovia oli reseptin näiden ainesosien pakkauksissa:avokado (huolella kieputettu 2 muoviin, ei ees pelkässä verkossa), kirsikkatomaatti, hunaja, feta, oliiviöljy, persilja, mausteet; sipulien ja kesäkurpitsan kohdalla oisin voinu käyttää kestopussin.

Wieninleike: 1 minuutissa mikroon ja suuhun. Jos oisin tehnyt sen itse, niin leivitys jauhoissa (jauhopussi on paperia), öljyä ja suolaa.
Juu kyl mä lihan kans kasviksia syön, kotimaista tomaattia ja kurkkua, mut tää oli hyvä vertailu ainesosista ja prosessista.

Mitäs mies tykkäs?
a) salaattia mussutti kohteliaan kiinnostuneena mutta hiljaa
b) kun kuuli sanan "wieninleike", meinas seota onnesta.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Aqela
Miks, oi miks kaikki vegaanien reseptit on muotoa: osta 59 ainesosaa, pilko niitä puoli päivää ja huljuta oliiviöljyssä? Kaikki on semmoista hakkelusta josta ei tiedä että löytyykö siitä naapurin pelletit ja korvatulpatkin.

Mä jo ikävöin vanhanajan kasvisruokia, kuten porkkanalaatikkoa. Ai että sen maun kanssa oltiin tarkkoja, huolella valmistettiin.
 
  • Tykkää
Reactions: ruuttis
Miks, oi miks kaikki vegaanien reseptit on muotoa: osta 59 ainesosaa, pilko niitä puoli päivää ja huljuta oliiviöljyssä? Kaikki on semmoista hakkelusta josta ei tiedä että löytyykö siitä naapurin pelletit ja korvatulpatkin.

Mä jo ikävöin vanhanajan kasvisruokia, kuten porkkanalaatikkoa. Ai että sen maun kanssa oltiin tarkkoja, huolella valmistettiin.
Siitä vaan tekemään porkanalaatikkoa ja muita vanhanajan kasvisruokia (y) ei kai mikkään estä. :D
 
Ja siis sori, tuo ois pitäny pistää toiseen ketjuun...

Mut joku sanoi äskeisellä sivulla sanan hauki.
Nyt tuon kvinoa-sekamelskan jälkeen haluaisin:

-paistettua haukifilettä jossa päällä tilliä, suolaa, pippuria ja voita
-perunamuusia
-joku 3-4 ainesosan salaatti, ainekset Suomesta.
-täysjyväruisleipää/saaristolaisleipää

Ihan parasta! Paitti että kala sais olla kuhaa niin sit ois täydellistä. (y)
 
  • Tykkää
Reactions: Kais ja ruuttis
Ja siis sori, tuo ois pitäny pistää toiseen ketjuun...

Mut joku sanoi äskeisellä sivulla sanan hauki.
Nyt tuon kvinoa-sekamelskan jälkeen haluaisin:

-paistettua haukifilettä jossa päällä tilliä, suolaa, pippuria ja voita
-perunamuusia
-joku 3-4 ainesosan salaatti, ainekset Suomesta.
-täysjyväruisleipää/saaristolaisleipää

Ihan parasta! Paitti että kala sais olla kuhaa niin sit ois täydellistä. (y)
:p Joo haukifileestä teen jotain huomenna. Kuha on kyllä kans hyvää.
 
Aqela
:rolleyes:

Kvinoa eli kinua on eteläamerikkalainen hiilihydraattipitoinen ruokakasvi. Se ei ole heinäkasvi kuten viljat, mutta sitä käytetään ruoanvalmistuksessa viljojen tapaan. Sen lehtiä voidaan syödä lehtivihanneksen tapaan. Kvinoan tunnetuimpia sukulaisia ovat jauhosavikka, punajuuri ja pinaatti.
Proteiini: 14,1
Kalium: 563 mg
Kalsium: 47 mg
Rasva: 6,1 g
 

Yhteistyössä