Saariston rengastien ajaneet,kokemuksia?

++
aika vähän on nukkumamahdollisuuksia siel,ja esim.vettä ei saa välttis jokapaikasta,se maksaa.ja lautta-aikataulut kannattaa katsastaa ennakkoon kunnolla,ei meinaa kulje millon vaan
 
Pyörällä ollaan menty, pari-kolme yötä nukuttu teltassa =) Me mennään Kustavin kautta kun esim Paraisilta Nauvon suuntaan on aina lautalle ruuhkaa mutta toisinpäin ei ja siten on myös mukavampi pyörällä ajella kun ei tuu autoja ohi koko ajan
 
Hanna
kävimme vajaa vuosi sitten kiertämässä ko. renkaan, mutta tosin asuntoautolla, silloin satoi vettä kuin saavista, joten se oli kyllä paras vaihtoehto.
onhan siellä matkalla nuita leirintä-alueita, että jos menee sinne vaikka teltalla. en nyt muista oliko niissä sellaisia loma-mökkejä vuokrattavana.
varmaan jos laittaa hakuun saariston rengastie tms. niin saattaa tulla ihan kattava paketti mitä sieltä löytyy...muistaakseni on jopa ihan erikseen nettisivut missä on infoa tuosta reitistä.

sori hirmu sekava vastaus, on hiukka kiirre, mutta vastaan nopeasti :)
 
aurinkoa
Ainakaan ei kannata sadesäällä lähteä. Iniön saaren ajaa 5 minuutissa läpi. Tulevan ja lähtevän lautan välillä pari tuntia aikaa. Ainoat nähtävyydet pieni kirkko ja luonto. Sateella todella sucks! Kokemusta on.
 
:)
Meillä tapana ajaa kerran kesässä, kun ihan lähellä asutaan. Kun aamulla lähdetään, ollaan illalla jo kotona :D Muutaman kerran ollaan tehty niin, että on tahalteen ajeltu rauhakselteenja pysähdelty piknikille kallioille yms. Ja silloin on yövytty teltassa. Koska lapsia on ollut mukana on leiriydytty ihan leirintäalueelle.

Kannattaa varautua, että tiettyinä aikoina voi joutua odottamaan aikas kauankin lautalle. Pitkät jonot yms. Eli jos lapsia on mukana, niin ajanvietettä mukaan!!! Ja kuumalla auringossa ei ihan kiva ole autojonossa odottaa lauttaa lasten kanssa. Eikä ihan pienten kanssa voi joka paikassa lähteä edes tienviertä tutkailemaan.

Mukava reitti, kun lähtee rennolla asenteella :D Eikä hullunkiilto silmissä hampaat irvessä yritä aina ehtiä seuraavalle lautalle. Antaa hätäisempien mennä ensin, lomalaisella on aikaa katsella maisemia 8)
 
kiitos... kertokaas missä järjetyksessä ne saaret ovat reitin varrella ja miten pitkä matka aika missäkin vaiheessa on siis lautalta seuraavalle ja sitte merimatka,
pajon sain tietoa jo tuolta saariston rengastien sivuilta ....Turun seudulta Kustavista tai Paraisilta ajettelimme sen lähtevän mutta kertokaa viisaammat kuinka kannattais mennä
 
Alkuperäinen kirjoittaja ++:
aika vähän on nukkumamahdollisuuksia siel,ja esim.vettä ei saa välttis jokapaikasta,se maksaa.ja lautta-aikataulut kannattaa katsastaa ennakkoon kunnolla,ei meinaa kulje millon vaan
tää vastaus on ihan höpsistä. lautat kulkee näin kesäisin koko ajan, ei ole tarvinnut yhtään odotella, täällä saaristossa ollut nyt kolme viikkoa ja tänäänkin käytiin nauvossa. vettä saa esim kauppojen ulkopuolelta hanoista ja monista muistakin paikoista, EI maksa ainakaan kaupassa asioiville ja veneilijöillekin yleensä ilmainen. nukkumamahdollisuuksia on aika paljon, voi valita b&b eli peti ja aamupala -tyyppisen tai sitten hotellitasoisemman, ravintoloita on korppoossa ja nauvossa kivoja, parainen on isompi kaupunki.

parainen - nauvo - korppoo ja täältä korppoosta pääsee myös yhteysaluksilla vieläkin eteenpäin. nähtävää on, kaunista ja ei hyttysiä! suomen aurinkoisin paikka, aurinko paistanut nyt kolme viikkoa putkeen, paitsi viime yönä satoi ekaa kertaa kunnolla.

hauskaa reissua!
 
lisäilen vielä että välimatkat on lyhyitä, lauttamatkat kestää n. 5-10 minuuttia riippuen lautan koosta. paraisilta korppooseen on muistaakseni n. 60 kilometria, kaksi lauttaa siis välissä joten aikaa kuluu n. 1,5 tuntia.
 
jonna
Onko kellään tietoa, miten majoituspaikoissa suhtaudutaan koiravieraisiin? Me ollaan lähdössä kanssa kohta tuo ajelemaan, tarkoituksena yöpyä Turussa ja 2 yötä rengastien varrella. Majotuksia ei olla varattu etukäteen, luotetaan että jostakin löytyy tilaa... (miten lie)
 
vierailija
Onpa täällä negatiivista sakkia. "Pitkät jonot, mutkittelevia teitä, sateella surkeaa, vain vähän nukkumamahdollisuuksia..." Ei kai asiat noin mustavalkoisia ole, ettei löydy yhtään mitään hyvää sanottavaa? Kummallista.
 
Kustavissa, Vuosnaisissa on ainakin ihania pikkumökkejä edulliseen hintaan.

Ja se kannattaa muistaa, että lautoille on tungosta perjantai- ja sunnuntai iltapäivisin ja iltaisin. Kannattaa valita matkustuspäiviksi muita päiviä.
 
vierailija
Älä mene, ei juuri mitään katsottavaa ja ihan markkinointi homma koko rengastie.
Mossala ainoa missä jotain touhua, ja lossit toki jänniä. Muutoin Ei mitään missään. Opasteet huonoja, vaikka kuinka olimme ennakkoon tutkineet mitä kannattaa käydä katsomassa ja poiketa reitiltä. Mene ennemmin vaikka vain Naantaliin tai Hankoon.
 
vierailija
Kustavissa, Vuosnaisissa on ainakin ihania pikkumökkejä edulliseen hintaan.

Ja se kannattaa muistaa, että lautoille on tungosta perjantai- ja sunnuntai iltapäivisin ja iltaisin. Kannattaa valita matkustuspäiviksi muita päiviä.
Moni taisi valita tämän päivän