Saanko laittaa omalle pihalle mitä haluan? ( urputus varotus)

  • Viestiketjun aloittaja ärsyttää
  • Ensimmäinen viesti
ärsyttää
Saatiin kylille uusi kauppa ja muita palveluita . Lyhyin reitti uuteen kauppaan kulkee osalle asukkaista meidän pihan läpi :) Tietä pitkin matka on n.200m pidempi eli ei paljoa.
Kyllästyin siihen että porukat oikaisee meidän pihan poikki ja pistin jo kesällä pätkän pensasaitaa rajalle ja samalla polun paikka muuttui . Nyt pohjustin kevääksi kukkapenkin paikan valmiiksi .
No joku oli kävellyt siitä pimeässä ja sotkenut kenkänsä . Kotiin tullessani oli ovella lappu jossa luki että olen korvausvelvollinen kun hän on sotkenut uudet kenkänsä. Oli jättänyt nimensä ja puhelinnumeronsa . En aio soittaa koska mun mielestä saan pistää omalle pihalle mitä vaan ja mihin vaan .
Naapuri on ihan samaa mieltä ja on omalla puolella tehnyt vastaavanlaisia uudistuksia jotta pihoistamme ei tulisi yleistä oikopolkua.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";24903850]Aidan rakentamiseen joudut todennäköisesti saamaan naapurin suostunnan. Kukkapenkin saat tehdä ihan rauhassa, jos omasta tontista on kyse.

Soitapa sille valittajalle ja vaadi maksua kukkapenkkisi sotkemisesta.[/QUOTE]

No ei ole vielä istutuksia vaan multaa ja hevosenkakkaa . Keväällä ajattelin pistää perennat penkkiin.
 
"heh"
Soita sille ja kiitä :D
-Kiitos kun jätit yteystietosi,
asiani koskee sitä sinun tallomaasi kukkapenkkiä jossa kenkäsikin kuulemma meni likaiseksi.
Joten koskas me mennään kukkakauppaan/puutarhalle ostamaan uusia taimia kun sinä menit tallomaan juuri istuttamani piloille?
Uudet mullatkin varmaan ostat?
 
  • Tykkää
Reactions: as if
"heh"
[QUOTE="aapee";24903887]No ei ole vielä istutuksia vaan multaa ja hevosenkakkaa . Keväällä ajattelin pistää perennat penkkiin.[/QUOTE]
Ja mistähän kukka- siis kakkapenkin talloja :LOL: sen tietää ;) ettei siinä taimia vielä ollut laitettu
 
  • Tykkää
Reactions: HouseOfSleep
"vieras"
[QUOTE="aapee";24903887]No ei ole vielä istutuksia vaan multaa ja hevosenkakkaa . Keväällä ajattelin pistää perennat penkkiin.[/QUOTE]

No varmaan siellä on kuitenkin ne kengän jäljet, joutuu varmaan vähän möyhimään uudestaan niiden jäljiltä kuitenkin?
 
AP taitaa asua rivitalossa? Ottaisin viimeistään yhtiökokouksessa asian esille jotta tulee virallinen päätös esim. siitä "läpikulku kielletty kyltistä".

Tuttava asui myös rivitalossa ja heillä oli ongelmana se että suurin osa asukkaista parkkeerasi autonsa oman oven eteen kulkuväylälle ja ajelivat sitten muiden "pihojen" läpi omalle ovelleen. Tähän tuli sitten isännöitsijän kautta kieltomerkit vaan sama peli jatkuu edelleen...
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja ärsyttää;24903821:
No joku oli kävellyt siitä pimeässä ja sotkenut kenkänsä . Kotiin tullessani oli ovella lappu jossa luki että olen korvausvelvollinen kun hän on sotkenut uudet kenkänsä. Oli jättänyt nimensä ja puhelinnumeronsa .
:LOL:
 
"harmaa"
AP taitaa asua rivitalossa?
Ei välttämättä ;)
Muistan omasta lapsuudestani kuinka erään talon pihan läpi (omakotitalo) sai oikaista lähi kiskalle.
Kyseinen pariskunta myi talonsa ja uusi omistaja ei pitänytkään siitä että pihan läpi oijotaan (tosin olisihan hän voinut sanoakin)
Rakenti sitten aidan pihansa ympäri.
Että ei välttämättä tarvitse siis olla rivarista kyse ;)
 
KS
Ei tietenkään kukaan saa kulkea teidän pihan läpi. Enkä jaksa millään uskoa että tontin läpi menisi vanha tierasite jota kaikki saa käyttää. Jos tierasite on, siinä on määritelty tieoikeuden käyttäjät.

Pyydä naapurilta lupa aidan rakentamiseen ja lue teidän kaupungin rakennusjärjestys tai soita rakennusvalvontaan. Jos tontti sijaitsee aivan keskustassa niin kaupungin rakennusjärjestyksessä voi olla määritelty minkälaisen/korkuisen aidan voitte rakentaa. Kannattaa varmistaa ennen kuin tekee.

Mutta et todellakaan ole korvausvelvollinen!!
 
[QUOTE="harmaa";24904013]Ei välttämättä ;)
Muistan omasta lapsuudestani kuinka erään talon pihan läpi (omakotitalo) sai oikaista lähi kiskalle.
Kyseinen pariskunta myi talonsa ja uusi omistaja ei pitänytkään siitä että pihan läpi oijotaan (tosin olisihan hän voinut sanoakin)
Rakenti sitten aidan pihansa ympäri.
Että ei välttämättä tarvitse siis olla rivarista kyse ;)[/QUOTE]

Juu tein tulkintaa ja aattelin tuosta ap:n kohdasta "osalle asukkaista" että tarkoittaisko seinänaapureita..voihan ne olla asuinalueen asukkaitakin jotka oikoo pihan poikki...Toisaalta onko rivarissa ns "omaa pihaa" lainkaan kun usein yhtiön tontista kyse niin että saattaa ap tosiaan olla okt-asuja :D
 
[QUOTE="heh";24903895]Soita sille ja kiitä :D
-Kiitos kun jätit yteystietosi,
asiani koskee sitä sinun tallomaasi kukkapenkkiä jossa kenkäsikin kuulemma meni likaiseksi.
Joten koskas me mennään kukkakauppaan/puutarhalle ostamaan uusia taimia kun sinä menit tallomaan juuri istuttamani piloille?
Uudet mullatkin varmaan ostat?[/QUOTE]

Näin mäki tekisin, huolimatta siitä, onko sinne oikeesti jo jotain istutettu vai ei... :p
 
Minäkin soittaisin ja esittäisin vastavaatimuksen kukkapenkistä ja huomauttaisin hänen olleen yksityisalueella luvatta :)

Meidän tulevan kodin pihan poikki ramppaa ilmeisesti paljon porukkaa, asuntoesittelynkin aikana yksi oikaisi siitä torille ja nuoriso istuskeli portailla..voipi olla melkoinen homma saada ihmiset tajuamaan, että vaikka joskus muinoin kiinteistö on ollut julkinen, niin nyt se on yksityisasunto. Tuskin pelkkä kyltti riittää.
Kiinteistö on suojeltu, joten aitakaan ei tule noin vain kyseeseen, mutta voisinhan mä unohtaa karhunraudat siihen polun varrelle..jossain näin myös sellaisen antiikkisen "kulku ammunnan uhalla kielletty"-kyltin :D
 
Mun yksi ystävä osti vanhan talon maalta jokunen vuosi sitten.
Muuten kaikki oli täydellistä, vanhat kasvit ja pihapiiri, mutta suoraan ikkunan alta kulki vanhat kyläläiset kauppareissullensa..
Kun mun ystävä tutki paperit, kävi ilmi, että siinä oli joku aataminaikainen polku merkittynä rasitteena.

Ystävä perheineen "rakensi" uuden polun vähän kauempaa ikkunoista, jota ihmiset sitten alkoi käyttää.
 
"vieras"
NO, me asutaan okt:ssa ja tästä tontin läpi on ennen kulkenut polku (kyseessä siis metsäalue, jonka kunta kaavoittanut tonteiksi), Pari vuotta sinnikkäimmät lenkkeilijät kulki tästä meidän talon ja autotallin piha-alueen läpi, "kun me ollaan tästä jo vuosikaudet kuljettu!"
 
"aapee"
Mitään vanhaa "tierasitetta " ei ole . Ihmiset vaan alkoivat käyttää pihaa oikotienä :( ilmeisesti meidän keväisen loman aikana lumien sulamisen jälkeen.Läheisyydessä on rivareita ja pienkerrostaloja sieltä ne oikojat tulee.
Meillä on omakotitalo samoin naapurilla. Onneksi naapuri jonka tontin läpi oikojat myös menevät on samoilla linjoilla eli yhdessä olemme suunnitelleet niin että rajalle tulee sellaiset istutukset ettei siitä pääse läpi ilman vesuria :)
 
Aika urpo pitää olla, joka toisen pihan kautta oikaisee. Minä saattaisin lievästi sanottuna hikeentyä jos porukka lappais oman pihan kautta. Piruuttani saattaisin laittaa takaisin lappua "kukkapenkin" turmelemisesta...siitäkin huolimatta ettei siinä ollut istutuksia.
 
"vieras"
Laittakaa aitaa, istutuksia tai mitä vaan, ja niin kauan kun siinä ei ole mitään kulkuestettä, voitte laittaa kyltin (yksityisalue, pääsy kielletty tmv.). Röyhkeimmät tulee kyllä pensasaitojenkin läpi, muutamassa pihassa mun lapsuudessa oli tullut kunnon aukot pensasaitoihin kun ihmiset kulki niistä läpi :D
 

Yhteistyössä