"Ruotsi laski vuonna 2020 eniten ansaitsevien viiden prosentin verotusta ja nyt Ruotsissa on tutkittua tietoa, että se toi kasvua yhteiskuntaan"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Viime vuosisadan lopulla Euroopassa kommunisti/sosiaistihallintoja vastaan. (y)
Juuri näin, kapina kohdistui Euroopan kommunisti/sosialistihallinnon hyväosaista eliittiä ja siitä hyötyneitä vastaan, elikkä kapinat kohdistuu aina hyväosaisia vastaan oli sitten hallintojärjestelmä mikä tahansa.
Se vain on niin, että hyväosaiset vastaan huono-osaiset.
 
vierailija
"Tutkijat ovat jo pitkään saaneet sellaisia tuloksia, että kireällä verotuksella on paljon luultua suuremmat haittavaikutukset. Nyt Ruotsi on havainnut, että se on totta."


Tätä faktaa vassarit eivät tajua.

Tässä on toki se ero, että Ruotsissa rikkaat maksavat tuloistaan veroja ja suomessa eivät maksa. Rikkaiden veroprosentti on useimmiten lähellä nollaa ja jos joku maksaa veroja, niin se on lähinnä omasta viitseliäisyydestä johtuvaa.
 
vierailija
Aki Kangasharju: "Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtajan Aki Kangasharjun mukaan veronalennuksista ihmiset saavat kannustimen edetä urallaan parempipalkkaiseen työhön, koska siitä jää aiempaa enemmän käteen."

Aki Kangasharju: "Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtajan Aki Kangasharjun mukaan työntekijän palkan nostaminen johtaa usein lisääntyneeseen vapaa-aikaan, kun vapaa-ajan arvostus lisääntyy. Palkkatason nouseminen näkyy vapaa-ajan arvostuksen lisääntymisenä ja tämä haittaa talouskasvua"
 
vierailija
Kerros koska ihminen on rikas?

Katso vaikka tuon jutun kuvaajasta, miten veroa maksetaan. Suomessa pääsee välttämään tuloveron pienimmillään jo 50 - 75 kE tuloilla. Satatonnia ja yli näyttää olevan se raja, jolloin veroja ei tarvitse juuri maksella
 
vierailija

Katso vaikka tuon jutun kuvaajasta, miten veroa maksetaan. Suomessa pääsee välttämään tuloveron pienimmillään jo 50 - 75 kE tuloilla. Satatonnia ja yli näyttää olevan se raja, jolloin veroja ei tarvitse juuri maksella
Tuossa Suomen veronmaksussa jos poistaa julkisella työskentelevät erikoislääkärit ym., niin käyrä olisi paljon kuvaavampi. Siellä ei kulttuuri anna lupaa jättää veroja maksamatta ja siksi tuo 100 kE joukossa on vielä noita, jotka maksaa veroja. Julkiselta palkan saavat pois tilastoista, niin tuossa ryhmässä ei enää veronmaksajia ole
 
vierailija
Suomessa rikkaimmat saavat enemmän sosiaalitukia, mitä maksavat veroja.

Esim. Nalle on nostanut Suomesta enemmän tukia mitä maksanut veroja. Ja tekee sen myös tänä vuonna
 
vierailija
Siitä en tiedä, mutta selkeitä eroja on ainakin pääomaverotuksessa, joka on Tanskassa 27 % 61000 kruunuun asti ja sen jälkeen 42 %. Suomessahan listaamattomista yrityksistä saa nostettua elannon nollaverolla.
Ovatko palstan "vasemmistolaiset" oikeasti jonkinlaisia wannabe-sijoittajia? Ei mitään käsitystä tuloverotuksesta lähimaissa, vain pääomatulojen verotus kiinnostaa :unsure:
 
Suomessa rikkaat maksaa vähemmän veroa kuin Ruotsissa. Jää enemmän rahaa käteen
Mitä hyötyä on omaan mutuiluun perustuvasta valehtelustasi keskusteluissa?

VEROPROSENTIT
vuositulot 31k€ 49k€ 75k€ 150k€
Ruotsi 22,4 % 25,9 % 34,4 % 45,5 %
Suomi 22,5 % 31,3 % 38,4 % 47,8 %


Ruotissa hyvätuloisia verotetaan vähemmän kuin Suomessa. Vielä tärkeämpää on se, että siellä yrittäjän lapset voivat jatkaa perheyritystä - perintöveroa ei ole. Ei Nalle Wahlroos muuttanut Ruotsiin maksaakseen enemmän veroja.
 

Yhteistyössä