[QUOTE="kukki";27911841]Voi vitsit miten ihania ruokia ja kuvia!
*kuola valuuuuu..*
SourD, pakko saada ohje noista sämpylöistä! Omat ei ikinä ole noin kuohkean pullukoita vaan tiiviimpiä lättynöitä.[/QUOTE]
Sori mutta mulla ei ole kovin tarkkaa ohjetta noista sampyloista, mutta suurinpiirtein nain 1kg jauhoja (n 500 g vaaleita, 300g kokojyva, ja 200 kauraleseita), 20g suolaa ja 30g hiivaa, (lisaksi heitin sekaan n. 3dl aamuista puuron tahdetta siirapilla) maitoa/ vetta sen verran etta saat sopivan sampylataikinan, en mitannut mutta arviolta n800g+. Alusta taikina poydalla hyvin, noin 10 minuuttia ja kohota kunnes tauplaantunu, voi menna hieman enemman aikaa koska hiivaa ei ole kovin paljon. Tee kohonneesta taikinasta potko ja jaa paloiksi, mulla n60g sampyla, lepaa hetki ja tassa tulee se tarkea kohta, laita taikina pala tasaisin jauhoinen puoli alaspain ja kaanna kaikki reunat keskelle paalle ja paina alas, pyorayta ympari ja 'kirista' viela lisaa pintaa pyorittelemalla sampylan pohjaa kahden kammenen syrjan valissa nain pinnasta tulee kaunis ja silea. Voitele vedella ja paina ylaosat siemeniin/ kaurahiutaleisiin yms ja anna kohota hyvin. Paista kuumassa uunissa tulisella pellilla kunnes valmiit.
Toivottavasti saat ohjeesta jotain selvaa, en ole hyva selittamaan.