RUOKAHAASTE vol 47

Tällä viikolla aihe olkoon SIEMENET

Tässä kopioidut säännöt:
* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys alkaa sunnuntaisin n. klo:20 ja kestää tunnin
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen (viimeistään maanantaina selvillä)

Tähän mennessä olleet aiheet:
kala
kahvi
kerma
peruna
sinihomejuusto
kinkku
punainen
jauheliha
aamiainen
kaali
hedelmä
katkarapu
porkkana
broileri
makkara
suklaa
punajuuri
muna
maksa
sisäfilee
rahka
nakki
vaaleanpunainen
italia
venäläinen keittiö
pääsiäinen
käsin syötävä ruoka
kebab
Kiina
grillaus
Äitienpäivä
salaatti
kahvikutsut
lämpöset leivät
raparperi
wokki
jäätelö
paprika
pakastimen tyhjennys
mansikka
kinuski/toffee
luonnon antimet
lempiruoka
sadonkorjuu
kokkisota
 
  • Tykkää
Reactions: kantojäärä
[QUOTE="Vieras";26944982]Siemenet ruokaa?
Meillä siemeniä syö oravat;)[/QUOTE]

Voithan sä kokata oraville :D

Mutta joo, meillä syödään myös siemeniäkin :) Aterialla kyllä on sit muutakin ettei pelkkiä siemeniä vedetä naamaamme :D
 
  • Tykkää
Reactions: Metis
Katkarapusalaatti kera siemenien


Kurpitsansiemeniä
Auringonkukansiemeniä
Pellavansiemeniä
Soijakastiketta
Friseesalaattia
Luumutomaattia
Katkarapuja (pakaste)
Salaattisipuli
Perinteinen salaatinkastike

Paahda siemenet pannulla ja lisää lopuksi pieni loraus soijakastiketta. Jätä siemenet jäähtymään. Lautasella alimmaksi friseesalaattia. Päälle luumutomaatin paloja, sulatetut katkaravut ja salaattisipulia. Lopuksi päälle jäähtyneet siemenet. Kastikkeeksi perinteinen salaatinkastike.
 
Hampunsiemenpihvit

1½ dl hampunsiemenrouhetta
1½-2 dl vettä
1 isohko porkkana
2 dl kaurahiutaleita
½ dl grahamjauhoja
mausteita (esim kuivattuja yrttejä, pippuria, currya tms.)

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää vettä niin, että saat muotoiltavaa massaa. Muotoile pannulle pihvejä ja paista öljyssä 3-4 minuuttia per puoli.
Mausteita kannattaa lisätä reippaalla kädellä.

 
[QUOTE="vieras";26961409]Mahtava kaloripommi kun laittaa katkiksia, ei ihan joka päivä niitäkään söis.[/QUOTE]

Oonko mä väittäny niitä syöväni joka päivä. :D En edes muista koska viimeksi oon syöny ennen maanantaita.
 
Viimeeksi kun oli pullaa niin tällä kertaa tyttö teki sämpylöitä ja ovat vielä ihan lämpöisiä.



Taikina:
5 dl vettä
1 pala tuorehiivaa
3 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
3 dl kokojyväjauhoja
8 dl vehnäjauhoja

Toisissa sämpylöissä taikina muuten sama,mutta ilman auringonkukansiemeniä. Näihin on päälle laitettu paahdettuja pellavansiemeniä.
220 astetta noin 15 min
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä