Ruokahaaste vko 15

Ruokahaasteen aiheena on suklaa. Eli suklaasta tehdään jotaki eikä niin, että kuvataan suklaalevy. :D

Ruokahaasteen säännöt:
* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa
samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys alkaa sunnuntaisin n. klo 20 ja kestää
TUNNIN
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-
aineen/aiheen
* nahistelijat eivät pääse äänestykseen
*jos uuden aiheen antanut ei pääse tekemään sunnuntaina äänestystä niin hän ilmoittaa siitä etukäteen ja joku muu tekee äänestyksen


Menneet haasteet

vko 2 kana
vko 3 halpa liha
vko 4 makkara
vko 5 pinaatti
vko 6 pihvi
vko 7 keitto
vko 8 pikkulämpimät
vko 9 oranssi
vko 10 kala
vko 11 ylijääneet ruoka-aineet
vko 12 aamupala
vko 13 maksa
vko 14 herneet/pavut
 
  • Tykkää
Reactions: Kellie ja HippuTAR
HippuTAR
Suklainen omena kääretorttu






6 munaa
sama tilavuusmäärä sokeria
sama tilavuusmäärä jauhoja (mä laitoin 2/3 vehnäjauhoja, 1/3 pottujauhoja, reilu ruokalusikallinen kaakaota)
1,5 tl leivinjauhetta
raastettua suklaata (laitoin n.40g)

Munat ja sokru vaahdoksi, jauhot siivilän läpi lastalla sekoittaen joukkoon, suklaa sekaan. (suklaata ois voinu olla enemmänkin, laitoin vain vähän kun en tienny kuinka se käyttäytyy sokerikakkutaikinas)

Välissä tädin tekemää omenasosetta

Päällä kermavaahtoa johon sekotin sulatettua ja raastettua suklaata.

Hyvää oli, kermaan livahti vähä turhan paljo suklaata niin oli tosi makiaa mutta sitä oli sen verta ohuelti ettei se oikeestaan haitannu.


*muoks. meillä on tollanen leviämpi mallinen uuni, normi uuniin sopiva annos lienee 4 munaa
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Wieruus
Sairaspäivän hemmottelu kääretorttu

4 kananmunaa
1,5 dl sirosokeria
1tl vaniljasokeria

1dl vehnäjauhoja
ruokalusikallinen perunajauhoja
ruokalusikallinen kaakaojauhetta

Vatkataan munat ja sokerit vaahdoksi, lisätään kuivataineet.
Levitellään uunipellille, paistetaan 200 asteessa noin 6min.

Jäähdytä, lisää jäähtyneen pohjan päälle Valkosuklaakermavaahto, alle pikkasen pakastemansikoista tehtyä sosetta.

Nautiskele ja olo paranee!

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Lällästlää :D, vain yhellä kuvalla saa osallistua =)

Suklainen omena kääretorttu






6 munaa
sama tilavuusmäärä sokeria
sama tilavuusmäärä jauhoja (mä laitoin 2/3 vehnäjauhoja, 1/3 pottujauhoja, reilu ruokalusikallinen kaakaota)
1,5 tl leivinjauhetta
raastettua suklaata (laitoin n.40g)

Munat ja sokru vaahdoksi, jauhot siivilän läpi lastalla sekoittaen joukkoon, suklaa sekaan. (suklaata ois voinu olla enemmänkin, laitoin vain vähän kun en tienny kuinka se käyttäytyy sokerikakkutaikinas)

Välissä tädin tekemää omenasosetta

Päällä kermavaahtoa johon sekotin sulatettua ja raastettua suklaata.

Hyvää oli, kermaan livahti vähä turhan paljo suklaata niin oli tosi makiaa mutta sitä oli sen verta ohuelti ettei se oikeestaan haitannu.
 
Spencer Hastings
Sitruuna-valkosuklaamuffinssit


8-10 pikkukakkusta

75g voita
3/4dl sokeria
muna
1,25dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2tl vaniljasokeria
1/2dl maitoa
puolen sitruunan kuori ja mehu
8-10 palaa valkosuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
lisää muna ja vatkuta
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen vuorotellen nesteiden kanssa.
Jaa vuokiin ja paina valkosuklaapalanen taikinan keskelle.
Paista 200c uunissa n. 15 min.

Kuten huomaa, en ole leipuri. Oli ensimmäinen yritys koskaan tuo kuorrute ja pieleen meni :D Mutta siihen tuli tuorejuustoa, valkosuklaata ja tomusokeria. Jos jollain on takuuvarma, ei niin makea kuorruteohje joka pysyy kasassa niin otan ohjeita vastaan..
 
Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (Ø 23cm vuoka).

Täyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa. Sekoita juustomassan joukkoon sula suklaa. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.


Kiille:
1 pss pakastevadelmia
(sokeria maun mukaan)
tilkka vettä
2 liivatelehteä
Kiehauta kattilassa vadelmat ja sokeri soseeksi. Paseeraa halutessasi kivettömäksi siivilän läpi (itse tein näin).
Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi vesitilkkaan. Lisää liivatevesi ohuena nauhana vadelmasoseen joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään


Pahoittelut huonosta kuvasta, oli kamala kiire saada tarjoilut valmiiksi.
 
Suklaaleivos vadelmamelballa


Pohja:
175 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Maitosuklaakreemi:
200 g maitosuklaata
1 prk (250g) mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
50 g margariinia

Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
0,8 dl kuohukermaa
1 rkl margariinia

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, siivilöi ja sekoita veden kanssa vuorotellen taikinaan.

Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä siihen ei tartu taikinaa.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjalle. Nosta päälle toinen kakkulevy.

Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi.

Ohje on täältä.
Suklaaleivokset - Reseptit - Yhteishyvä

Vadelmamelba
200-300 g vadelmia
tomusokeria maun mukaan
1 tl sitruunan mehua

Painele marjat siivilän läpi. Mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunan mehulla.
 
Itävaltalainen sacher-kakku:





Pohja:

150 g voita
150 g taloussuklaata
5 munan valkuaista
0,5 dl tomusokeria
5 munan keltuaista
1,5 dl tomusokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus omenatuoremehulla

Väliin 200 g aprikoosimarmelaadia ja pieni purkki ( 150 g ) säilykeaprikooseja soseutettuna marmelaadin sekaan

Kuorrutus:

100 g voita
150 g taloussuklaata

Ohje:

Sulata voi kattilassa ja paloittele 150 g suklaata joukkoon.
Sekoita niin että suklaa sulaa.
Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää 0,5 dl tomusokeria ja jatka vatkaamista vielä hetki.
Siirrä valkuaisvaahto toiseen kulhoon.
Pese ja kuivaa yleiskulho.
Vatkaa nyt munan keltuaiset ja 1,5 dl tomusokeria vaahdoksi.
Sekoita keltuais-sokerivaahtoon jäähtynyt rasva-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää lopuksi varovasti sekoittaen valkuais-sokerivaahto ( ei enää yleiskonetta käyttäen ).
Paista kakku korppujauhotetussa täytekakku- tai irtopohjavuoassa 175 asteessa, ensin 20 min. sitten 40 min. 150 asteessa.
Jos kakku tummuu liikaa, laita kakun päälle paiston loppuvaiheessa leivinpaperi.


Kakun täyttö:

Kakku leikataan kahteen osaan.

Kostutus omenatuoremehulla ( esim. Tropic 100% tuoremehua )

Kakun väliin 200 g aprikoosimarmelaadia ja pieni purkki ( 150 g ) säilykeaprikoosia soseutettuna marmelaadin sekaan.

Kostuta kakku hyvin, täytä välit marmelaadi-aprikoosisoseella ja laita päällikansi kakun päälle. Kostuta myös kansi molemmin puolin ja reunat hyvin. Laita paino kakun päälle hetkeksi. Sivele marmelaadiseosta kakun pintaan ja reunoille ohut kerros.

Valmista kuorrutus:

Sulata 100 g voita kattilassa
Paloittele 150 g joukkoon ja anna sulaa ja sekoita kunnes seos hieman jäähtyy ja alkaa sakenemaan.
Kaada seos nopeasti kakun päälle ja valuta myös reunoille.
Koristele taloussuklaarouheella tai millä haluat.
Laita kakku jääkaappiin kakkukuvun alle ja anna kakun ja makujen tasaantua seuraavaan päivään.
 
  • Tykkää
Reactions: BootyPeppi
Voi karmeluus minkä teitte :D !!

Lääääähätin ketjun läpi -
toi scarletin hökötys on ainakin pakko kokeilla...en noita liivatevirityksiä jaksa alkaa väsäämään, onneksi.

*kerran viel' pitkä LÄÄHHH :p *

äänestyksestä myöhästyin, mutta ei haitannut, ääni olisi mennyt Scarletille kuitenkin.
 

Yhteistyössä