Ruokahaaste vko 14

Ruokahaaste vko 14
Ruokahaasteen aiheena viikolla 14 on herneet/pavut.

Ruokahaasteen säännöt:
* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa
samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys alkaa sunnuntaisin n. klo 20 ja kestää
TUNNIN
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-
aineen/aiheen
* nahistelijat eivät pääse äänestykseen.


Menneet haasteet

vko 2 kana
vko 3 halpa liha
vko 4 makkara
vko 5 pinaatti
vko 6 pihvi
vko 7 keitto
vko 8 pikkulämpimät
vko 9 oranssi
vko 10 kala
vko 11 ylijääneet ruoka-aineet
vko 12 aamupala
vko 13 maksa
 
Mä en aio kuvailla mitään mutta vinkkaampa siis tähän ihan muuten vaan.

Sipuli, kuori ja pilko ja laita kattilanpohjalle öljy- tai voitilkkaan paistumaan. Sekaan tovin perästä valkosipulia (jos tykkäät!). Seuraavaksi purkki tomaattimurskaa. Ja toinen tölkillinen (huuhdeltuja) kidneypapuja. Sekaan myös ripaus sokeria, suolaa, mustaapippuria ja timjamia. Sekä chiliä tuoreena tai kuivattuna juuri niin paljon kuin makunystyrät sietävät. Tilkka viinietikkaa (balsamicoa, punaista, valkoista, mitä nyt kaapista löytyy). Kiehuttele varoen minuutista varttiin, kireestä riippuen. Lopuksi pilko sekaan fetajuustoa (tai tofua jos olet vegaani). Anna juuston lämmetä ja...

...tarjoile mieluisan vaalean leivän kera. Punkku tai olut tai vesi ovat mainioita ruokajuomia.
 
Tätä tein joskus monesti, helppo ja nopea. (ei ole herneitä tai papuja joten uskallan laittaa reseptin tähän ;) ) Tein sen kyllä monesti ihan tomaattimurskalla ja ihan hyvää tuli niinkin.



Menemen

Ainekset
3 pihvitomaattia
4 miedohkoa chiliä (pepperonia)
1 Sipuli
2 rkl margariinia, voita tai öljyä
5 kananmunaa
suolaa
paprikajauhetta
Ohjeet
Kuori tomaatit: käytä kiehuvassa vedessä, niin kuori irtoaa helposti.
Leikkaa kuoritut tomaatit pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja
chilipalot. Kuumenna rasva pannussa ja kuullota siinä sipulinpalaset.
Lisää tomaatinkappaleet mehuineen ja hauduta hitaasti sekoitellen
kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla. Riko seoksen
päälle kananmunat ja sekoita kevyesti. Hauduta kannen alla niin kauan,
että kananmunat ovat kypsyneet. Ripottele päälle paprikajauhetta ennen
tarjoilua.
 
Liha-kasvispata+bataattia ja salaattia


Liha-kasvispata
700g karjalanpaisti lihoja
1tlk paseerattua tomaattia
1 purkki tacokastiketta
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1tlk kidneypapuja
1 oranssi paprika
n.1rkl häränlihafondia
oreganoa
mustapippuri

Pilko lihoja pienemmiksi paloiksi ja ruskista hetken aikaa pannulla. Kaada pataan paseerattu tomaatti ja tacokastike, sekoota joukkoon lihat, pilkottu sipuli, murskattu valkosipuli ja mausteet. Paista uunissa kannen tai folion alla 150 asteessa n.2 tuntia. Lisää kahden tunnin jälkeen pataan pilkottu paprikat ja huuhdellut kidneypavut.

Mä laitoon samaan aikaan uuniin toisees vuuas bataatit ja sen takia nostin lämpötilan 175 asteeseen. Lihapadan annoon olla uunis viä n.20 minuuttia ja sen jälkeen nostin uuni lämpötilan 200 asteeseen. Bataatit oli uunis yhteensä n.30 min. Bataatit oli lohkottuja, laitoon vuokaan, kaadoin sekaan oliiviöljyä ja hunajaa sekä maustoon muskottipähkinällä ja suolalla. Sekoottelin bataattia, että mausteet yms. leviää kunnolla.

Salaatis jääsalaattia, tomaattia, purjoa, fetajuustoa ja edelliseltä päivältä jäänyttä broileria.
 
Viimeksi muokattu:


8-10 perunaa
1 paprika
1 sipuli
minimaissia
1 rkl tomaattipyrettä
2 - 3 valkosipulin kynttä
4 - 5 dl vettä
öljyä
4 tl (vahvaa) curryä
3 tl kurkumaa
ripaus chilijauhetta
1 - 2 tl inkiväärijauhetta
suolaa
1 pss papuja
1 pss herneitä

Lorautetaan kattilaan öljyä, kun se on kuumaa lisätään mausteet. Annetaan mausteiden olla vähän aikaa öljyssä. Lisätään paprika ja sipuli ottamaan makua mausteista vähäksi aikaa. Lisätään kaikki muut ainekset, paitsi herneet, minimaissit ja pavut. Annetaan kypsyä sopivalla lämmöllä kannen alla noin 20 min. Lisätään herneet, pavut ja minimaissit, annetaan hautua vielä 5 - 10 min.

Alkuperäinen resepti on täällä
Intialainen perunapata
 

Yhteistyössä