Rotavirus-rokotteesta

Nyt olisi aika antaa esikoisvauvalleni (3kk tyttö) rotavirusrokote. Reseptin jo pyysimme lääkäriltä, mutta epäröimme vielä hieman rokotteen kanssa.

Miten te muut, oletteko antaneet rokotteen, paljonko sille jäi hintaa kela-korvauksen jälkeen ja oletteko olleet tyytyväisiä? Tuliko sivuvaikutuksia?
Kaikki tieto otetaan vastaan kiitollisena. :)
 
Eipä Kela taida korvata mitään tuosta rokotteesta.
150? taisi olla ne pari annosta (en tarkkaan muista) ja meille ei tullut mitään sivuoireita. Eikä ole ollut ykätautejakaan. Neiti on nyt n. 8kk.
 
Hinta on tuo pikkasen alle 150 euroa minkä mennis jo mainitsi. Meidän tytölle tuli ekasta annoksesta maha kipeäksi, kesti vain vuorokauden eikä ollut ripulia/oksennusta vaan kiukuttelua, mahan murisemista ja tiheää kakkaamista. Oli mielestäni oireiden ja hintansa arvoinen rokotus jos sillä pystyy rotaviruksen estämään.
 
meillä sai poju rokotteen 3 kk iässä. Ekasta satsista tuli viikon ummetus ja puklaili kovasti, suorastaan kaarella. Vauva on muutenkin kova puklaileen, niin se meni ihan jo vanhasta tottumuksesta. Tokasta tuli vattan väänteitä ja eka yönä itkettiin vähän väliä ja taas puklailtiin enemmän ja vähemmän. Meijän vauveli on ollut kovasti muutenkin vatsavaivainen, niin ehkäpä reagoi lääkkeeseen normaalia herkemmin. Ummetusta ei ollut tällä kertaa kuin pari kolme päivää. Niitä pukluja kesti ehkä noin viikon verran kummallakin kerralla. Ehkä oli jotain pientä kitinää enemmän kuin tavallisesti, mutta se kun oli meijän arkipäivää muutenkin niin en sitä niin ajatellut.

Ois tietenkin voinut antaa ennakkoon yötä vasten vaikka panadolin, kun ois arvannu tokasta lääkkeestä noi vattavaivat. mutta oon kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Niin ja eka annoksesta poika puklas varmaan suurimman osan pois viiden min kuluttua, mutta rokote on niin vahva, että sen katsottiin vaikuttavan kuiteski, ja tulihan sille noi sivuvaikutukset. Toinen satsi pysyi sitten masussa.

Hintaa en nyt muista, mutta ei me ainaskaan saatu mitään kelakorvauksia?...

Itse oon tyytyväinen vaikka saikin kulkea viikon luutu kourassa lattioita pyyhkimässä (ellei koira kerinny nuolla enimpiä pukluja

:LOL: ). Oman kokemuksen perusteella voin suositella. Mitä hygieniaan tulee, niin ihan normaalisti elettiin, ja Vauva-lehden mukaan rokote ei tartuta. siitä oli artikkeli joskus viime loppukeväästä, jossa infektiolääkäri niin mainitsi.
 
Meilläkin tuli hintaa rotavirus-rokotteelle yhteensä n.150?. Apteekista siis ostetaan kaksi rokotetta, kumpainenkin n.75?. Ja suun kautta annetaan. Eipä Kela tosiaan ikävä kyllä siitä taida mitään korvata. Ei tullut mitään oireita, meidän neiti on nyt 5kk.
 
Kela ei korvaa valitettavasti mitään. Hintaa n. 150e siinä on siis ne kaksi annosta.

Meille eka annettiin 6vko iässä eli heti kun sai antaa, toinen tulossa nyt seuraavalla kerralla eli kun tyttö on 10vko.

Sivuoireina, kakka oli vihreetä, mutta ei muuta. Tosin sairastui flunssaankin että voi olla että kakan väri johtui siitäkin.
 
Meen neiti sai ekan satsin 9vkon ikäisenä eikä tullu mitään oireita ja oli se Rotarix. Niitä on jotai muutaki merkkii ja toi makso kaks annosta 153,88e. Oli resepti tossa niin näin tarkan hinnan.. Musta neuvolatäti sano, et se eka satsi pitää antaa ennen ku vauva on 3kk ikäinen.
 
Meidän pätkä oli pari päivää vaisu. Ei itkeskellyt, niin kuin ei yleensäkään, mutta oli totista poikaa. Ja kakka haisi sairaan pahalle viikon verran, ja oli hiukan normaalia löysempää. Molemmilla kerroilla sama vaikutus.
 
Meillä poika (7 vkoa) sai eilen ensimmäisen annoksen. Kun on vielä paketti tossa niin lunttaan sieltä: Kaksi annosta vähintään neljän viikon välein. Ensimmäinen annos 6 vkon iässä tai sitä vanhemmalle. On suositeltavaa antaa anokset ennen 16 viikon ikää. Molemmat annokset tulee kuitenkin antaa ennen 24 viikon ikää.
Eli jos annatte niin kannattanee tehdä se mahd. pian mut tosiaan 24 vko ennen vielä mahdollista. Ja tää teksti oli Rotarix-rokotteesta.
RotaTeqista tällanen tieto: 3 annosta, joista ensimmäisen voi antaa 6-12 viikon ikäiselle, ei 12 viikkoa vanhemmalle. Annosten väli vähintään 4 vkoa. Suositeltavaa et kaikki 3 annetaan ennen 22-24 viikon ikää, kaikki annettava viimeistään kun enintään 26 viikon ikäinen.
Kela-korvausta ei saa. Hinta Rotarixille edellä mainittu runsas 150 egeä. Toinen kait suunnilleen samaa hintaluokkaa (yhteensä siis).
Neuvolassa hoitaja totes, et usein ne vanhemmat, joiden vanhemmalla lapsella on ollut rota, haluavat ehdottomasti rokotteen, on sen verran hankala tauti. Meille oli aikas selvää että tälle esikoisellemme tuo suoja halutaan.
 

Yhteistyössä