Rokotuksia pelkäävät

  • Viestiketjun aloittaja Terveydenhoitaja
  • Ensimmäinen viesti
Maamalia
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.02.2006 klo 11:22 terkkari kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.09.2005 klo 11:11 Terveydenhoitaja kirjoitti:
Terveydenhoitajien koulutukseen ja jatkuvaan työsssäkouluttautumiseen kuuluvat myös rokotteet ja niiden koostumus. Nykyrokotteethan on kehitetty mahdollisimman vähän apu- ja säilöntäaineita sisältäviksi. Rokotteet eivät ole lääkkeitä, vaan vaikuttavat immuunipuolustukseen saaden elimistön valmistamaan vasta-aineita ko. tautia vastaan.
Tämä on kyllä ihan valetta! terveydenhoitajan koulutuksessa sekä jatkuvassa työn aikaisessa koulutuksessa ei todellakaan käydä rokotteita läpi muuten kuin lääkefirmojen illanistujaisissa... Olen itse terveydenhoitaja neuvolassa ja olen omat lapseni poistanut rokotusohjelmasta.... todellakin valetta että rokotteet ovat vähän säilöntäaineita sisältäviä, niiiin mitäs nyt elohopean käytöstä onkaan haittaa!! \|O
Jaa, että valetta. Opiskelen parhaillaan th:ksi viimeistä vuotta ja juuri tällä viikolla oli luennot rokotteiden koostumuksista, tarkoituksista, vaikutusmekanismista jne. Yhtäkään lääkefirmaa ei mainittu. Että silleen. Onneksi en ole lapsesi!! :headwall: :wave:
 
Maamalia
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.02.2006 klo 18:00 töpö kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.02.2006 klo 15:00 Terveydenhoitaja kirjoitti:
"terkkarille"

Eikö teidän kunnassanne ole rokotusyhteyshenkilöä, joka jakaa uutta tietoa rokotteista tai jota voi konsultoida tarvittaessa. Onpa asiat huonosti. Jos olet todella ammatissa oleva terkkari, niin luulisi kiinnostavan ottaa asioista itsekin selvää. Ei tietoa kukaan toiselle voi väkisin tuputtaa. Olet varmaan kuullut, että näissä uusissa rokotteissa, jotka ovat tulleet vuoden 2005 alusta Suomeen käyttöön, ei enää ole lainkaan sellaista elohopeaa säilöntäaineena, joka jäisi elimistöön, vaan se poistuu nopeammin kuin kaloista saatava elohopea.

Ihmiset ovat yksiöitä myös vasta-aineen muodostuksen suhteen. Jollekin tulee rokotteista enemmän vasta-aineita eli siis parempi


suoja ja sen myötä haittavaikutuksiakin voi olla enemmän. Suomessa on kuitenkin erittäin hyvä laadunvalvonta eikä tänne päästetä käyttöön rokotteita, joissa olisi jotakin huomauttamista. Rokoteturvallisuuslääkärit tarkastavat kaikki erät, jotka maahamme tulevat ja myös heidän lapsensa saavat ko. rokotteita.

Oma lapseni sai vuonna 2002 BCG rokotteesta märkäpaiseen peppuun, joka on ko. rokotteen tavanomainen haittavaikutus. Sehän on kuitenkin hoidettavissa oleva asia toisin kuin tubibakteerin aiheuttamat aivokalvontulehdus ja verenmyrkytys, jotka usein hoidosta huolimatta johtavat kuolemaan.

Omassa työssäni vuoden aikana neljä lasta eri perheistä sai tubitartunnan eräältä tubia sairastavalta sukulaiselta ja kaksi muuta lasta tahollaan omalta mummiltaan eli tubia edelleen on.
Ja voi blaa blaa blaa sun p.a.s.k.a puheitasi....voisitko sinä terveydenhoitaja ottaa enemmän asioista selvää kun et tunnu tietävän mitään...jaksat sokeasti uskoa kaikkeen minkä koulutuksesi syöttää sinulle...hohhoijaa...
Voi sinus "töpö". Kyllä taidat itse olla oikean tiedon tarpeessa. Voin yhtyä terveydenhoitajan sanoihin aivan täysin. Tiedoksi vaan, että varmasti myös kyseinen th on ottanut asioista selvää, eikä ole sokeasti uskonut kaikkea mitä edes koulussa on opetettu.. Suvaitsevaisuutta hyvät ihmiset!!
 
ja mitäköhän eroa on "nopeammin poistuvalla elohopealla" ja "elohopealla"

kuulostaa hyvältä myyntipuheelta, ei muulta.

uskon enemmän muiden äitien rokotuskokemuksia kuin mitään terkkareita ja lääkefirmoja.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.02.2006 klo 08:51 töpö kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.02.2006 klo 07:59 Terveydenhoitaja kirjoitti:
Ei kukaan ole väittänytkään sen suojaavan kaikilta taudin muodoilta.
Eihän minkään rokotteen suoja riipu pelkästään rokotteesta, vaan kuten jo todettua myös sen saajan vasta-aineen muodostuskyvystä. "töpölle" kiitos fiksusta kielenkäytöstäsi, kertoo paljon tasostasi.
Ja sinun ahdas katseinen maailman katsomuksesi kertoo paljon sinusta.
Se on ahdaskatseinen maailmankatsomuksesi. Kannattaa opetella yhdyssanat kirjoittamaan yhdyssanoina. Olisi sitten vähän uskottavampaa...
 
Luin ensimmäistä kertaa tämän koko pinon ja täytyy sanoa, että hoh hoijaa.. Asia on kyllä todella tärkeä, mutta miksi väitellä siitä niin kauheasti.. Jokanen tehköön omat päätöksensä.. Me aikuisethan päätämme lapsemme tulevaisuudesta ainakin 18-vuotta, jonka jälkeen saavat itse tehdä omat päätöksensä. Sen myönnän, että terveydenhuoltohenkilökunta ennen piikin pistämisistä voisivat kertoa useammin sivuvaikutuksista, mutta ei sentäs alkaa pelotella.. Niinhän se on muillakin asioilla kääntöpuolensa eli toiset tykkää äideistä toiset tyttäristä!! ;)
 
san74
no ei tullut yhtään kunnon vastausta /perustelua miksi pitäisi rokottaa!Voinko olettaa että jos menen lapseni kanssa etelä-eurooppaan ilma mpr-rokotusta hän joutuu alttiiksi näille taudeille ja joutuu jopa kuoleman vaaraan siksi kun ei ole rokotettu?Tässä ei siis ole kyse mistään rokotuksen jälkeisestä kuumeesta vaan.lähinnä vakavammista sivuoireista.Autismi ym...Poika jo nyt 1.6 v vanha.Ja aina vaan mietin...Voisiko joku todella asiaan perehtynyt perustella asiaa? :snotty: :ashamed:
 
Hyvät ystävät,
Tämä loputtomiin jatkuva väittely rokotuksista tuntuu ihan uskomattomalta...

Yksi huomio (jonka kirjoitin tänne jo kerran aiemminkin): MPR-rokotteen ja autismin linkistä ei ole todistettua, tieteellistä tutkimustietoa. Aiheesta löytyy paljon asiaa mm. Iso-Britannian autismiyhdistyksen NAS:n nettisivuilta. (Ja itselläni siis on autistinen lapsi, minkä takia lähinnä olen aiheeseen perehtynyt.)

Ja toinen huomio: olisiko niin, että rokotukset ovat selvärajainen, helposti käsitettävä asia, jota vastustajien on helppo vastustaa, useimmiten aika epäasiallisin perustein? Mitenhän on esimerkiksi rokotteissa käytetyn elohopean määrä verrattuna ympäristöstä (ravinnosta, liikenteen päästöistä jne.) saamiimme elohopeaan ja muihin ympäristömyrkkyihin? Jälkimmäisiin on vain paljon vaikeampi vaikuttaa...
 
Olipa mielenkiintoinen pino! Eräs kirjoittaja totesi sen, mikä minun mielestäni on tärkeä pointti: lapsensa rokottamatta jättävät ovat vapaamatkustajia, jotka hyötyvät siitä, että suurin osa lapsista rokotetaan, minkä ansiosta vaarallisia tauteja on meidän kaltaisissamme maissa vähän liikkeellä. Uskaltaisitteko todella jättää lapsenne rokottamatta, jos asuisitte vaikkapa jossakin Afrikan maassa? Kehitysmaiden äidit ottaisivat riemusta kirkuen lapsilleen esim. suomalaisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset! Meillä taitaa olla liikaa hyvinvointia...
 
Olen myös täysin samaa mieltä "vieraan " kanssa - eikä Suomessakaan tarvitse mennä kovin kauas historiassa, kun täälläkin lapsikuolleisuus oli aivan toista luokkaa kuin nykyisin.

Lisäksi todella olen sitä mieltä, että se oma "vastustamisenergia" kannattaisi nyt suunnata rokotusten sijaan ennemminkin siihen, millaisessa ja miten saastuneessa/myrkyttyneessä ympäristössä lapsemme ja heidän tulevat lapsensa elävät.
 
ROKOTUKSET HEIKENTÄVÄT VASTUSTUSKYKYÄ ,TULEHDUKSET LISÄÄNTYVÄT,JOITA HOIDETAAN ANTIBIOOTEILLA.NYT ANTIBIOOTTIEN KÄYTTÖ ON RIISTÄYTYNYT KÄSISTÄ JA NE HEIKENTÄVÄT JO ENNESTÄÄN HEIKKOA VASTUSTUSKYKYÄ.ELI ANTIBIOOTTEJA KÄYTETÄÄN VÄÄRIN PERUSTEIN JA LIIKAA.
 
Ipuliina
Kävin ihan mielenkiinnon vuoksi lukemassa koko rokotuskeskustelun ja voi taivas!!! Enpä saanut kovin hyvää kuvaa rokotusten vastustajista...tuomion torvet soivat ja maailma tuhoutuu! Pelätkää nyt ihmeessa kaikki, jotka olette lapsenne rokottaneet...kuolema ja vammat vaanivat jo nurkan takana :LOL: :LOL: :LOL: .
 

Yhteistyössä