Rintaruokinnasta kysymys..

Olen 9 päivän ikäisen tytön äiti ja ongelmana imetys. Maito nousi vasta neljäntenä päivänä ja näinollen myös sairaalassa jouduimme antamaan lisämaitoa. Sama jatkui kotona. Myös tutti ollut käytössä. Ja lapsi on onnistunut unohtamaan kuinka imetään. Tai se ei oikeastaan koskaan sitä vielä kunnolla ole hallinnutkaan. Tilanne tällä hetkellä sellainen, että lypsän pulloon josta lapsi sitten suostuu syömään. Rinta ei kelpaa, edes rintakumin kanssa. Haluaisin niin kovasti imettää. Kuinka tuon imuotteen ja kunnollisen imemisen saa lapselle opetettua? Maitoa tulee kunnolla. Rinta on oikein suussa, mutta imu ei lähde käyntiin kun ilmeisesti odottaa valmista. Huutoraivareita saan vain palkinnoksi. Kokeiltu myös lypsää heruminen helpommaksi ennen lapsen laittoa rinnalle - ei auta. Ja kun saa pienen maun suuhunsa, jähmettyy ihmettelemään ja alkaa nukkumaan vaikka nälkä kova...
Mitä tehdä? Neuvolan puhelin ei vastaa.
Olen jo luovuttamassa kokonaan-tulee niin paha mielikin tästä.
 
Itse en osaa sanoa mikä auttaisi, olet jo kokeillut aika sinnikkäästi rintakumia yms., mutta ainakin täällä Turussa synnytysosastolle voi aina ottaa yhteyttä tuollaisten ongelmien kanssa jälkikäteenkin. Toinen josta voisit saada nopeasti apua on imetystukipuhelin. Oletko jo katsonut imetystukisivuilta neuvoa? Linkki sinne löytyy tästä: http://www.imetys.fi/itu/index.php Sieltä löytyy tuo imetystuen puhelinnumerokin eli 041 528 5582

Toivottavasti saat apua ja imetys lähtee onnistumaan, sillä käyntiin lähdettyään se on kyllä ihana ja helppo tapa lasta ruokkia. Lykkyä tykö!
 
Oletko kokeillut lypsää rintakumin kärkeen valmiiksi maitoa? Vauva saa silloin helpommin aluksi maitoa ja pääsee vauhtiin. Eli rintakumi paikoilleen ja puristat siihen valmiiksi maitoa "tarjolle".

Perinteistä nännipihan puristamista sormilla litteämmäksi olet varmaan kokeillut? Se siis helpottaa vauvan otteen saamista jos rintakumi ei ole käytössä.

Toivottavasti lähtee sujumaan..jaksamista sinne päin!!
 
Ehkä kannattaa myös pyrkiä välttämään tuttipulloja, joista maito tulee helposti. On olemassa myös sellaisia, jotka muodoltaan muistuttavat rinnanpäätä ja maidon saadakseen joutuu vauva hieman tekemään töitä. Sellaisten käytö ei häiritse niin paljon imetystä. Ihan esim. Citymarketista saa ostaa... Merkki tais olla nuk. On siis sellainen muotoiltu se tuttiosan pää ja sieltä alempaa leveä. Eikä ole muistaakseni tavallista pulloa kalliimpikaan.

Tsemppiä! :hug: Toivostavasti lähtee sujumaan. :)
 
Annan vielä yhden hyväksi kokemani vinkin, kun itselläni on molemmilla pojilla ollut alussa vaikeuksia oikean imuotteen saamisessa. Imetä istualtaan niin että laitat ison tyynyn viereesi (osin syliin) ja vauva sen päälle niin että hänen vartalonsa on ikään kuin kainalossa eikä sylin puolella. Tällä tavalla olen jotenkin saanut "huijattua" pojat imemään oikein.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rantakukka:
Olen 9 päivän ikäisen tytön äiti ja ongelmana imetys. /--/ Myös tutti ollut käytössä. Ja lapsi on onnistunut unohtamaan kuinka imetään. Tai se ei oikeastaan koskaan sitä vielä kunnolla ole hallinnutkaan. /--/ Kuinka tuon imuotteen ja kunnollisen imemisen saa lapselle opetettua? Maitoa tulee kunnolla.
Kaksi vinkkiä: ihokontakti ja tutti pois.
Ihokontaktissa vauva saa ihan rauhassa hakeutua rinnalle ja harjoitella imemistä, myös vauvan vaistot vahvistuvat. Ihokontakti lisää myös äidillä oksitosiinin eritystä, jolloin maitoa heruu helpommin.

Tutti olisi hyvä jättää pois, jolloin se ei pääse hämmentämään vauvaa. Tuttia kun imetään eri tavalla kuin rintaa. Ja jos vielä pullon jaksaisi korvata, ettei sekään hämmentäisi vauvaa, niin olisi vielä paremmat mahdollisuudet saada tilanne korjattua haluamaasi suuntaan.

Pullon sijasta maidon voi hörpyttää (voi tosin olla työlästä ja maitoa voi mennä hukkaan), antaa neulattomalla lääkeruiskulla vauvan imiessä syöttäjän sormea tai ns. sormiruokinnalla. Siinä imetysapulaitteen letku teipataan kiinni syöttäjän sormeen, ja kun vauva imee sormea, hän saa säiliöstä letkun kautta maitoa. Sormen (eli ihon) imeminen ei vauvaa yleensä hämää samoin kuin tutin/tuttipullon imeminen. Kun vauva sitten osaa imeä oikein, hänet voi siirtää rinnalle ja vaikka imetysapulaitteen kanssa.

Tsemppiä!

 
mamma80
Ihan hyviä neuvoja olet saanutkin, suosittelen vielä liittymään imetystukilistalle.

Tsemiä ja älä luovuta!! Kyllä se tuosta voi vielä muuttua toimivaksi imetykseksi.
 

Yhteistyössä