Refluksitaudista kyselen.

Käytin 8kk poikaa lastenlääkärillä, lääkäri päätteli refluksitaudiksi ja määräsi 2ml Gavisconia 15min aterioiden jälkeen.

Oireina on ollut mm että kaivelee kovasti silmiään, parkuu selälleen laitettaessa, aina jännittynyt ja kireä, äkilliset yöhuudot, maito nousee suuhun mutta nielaisee sen eikä juuri pulauttele, kova ummetus, ja rohina etenkin aamuisin. Lääke ei ole vielä ehtinyt auttaa kahdessa päivässä, päin vastoin vauva on alkanut pulauttelemaan. Ollaan nukutettu kohoasennossa mutta yöhuuto on jatkunut vielä (mutta nyt en ole enää syöttänyt). Olen tarkkaillut syömistään ja lopettanut tarjoamisen heti kun poika näyttää kylläiseltä, ettei vaan tule tupattua liian täyteen.

Ja ne kysymykset: Onko muilla esiintynyt pulauttelua Gavisconin aloituksesta johtuen? Oletteko käyneet vauvauinnissa (ei tullut kysyttyä, äsryttääkö se vesi nyt kun on tulehdus)? Liittyykö tuo ummetuskin tautiin?

Monella näyttää liittyvän allergia refluksitautiin, meilläkin nämä oireet ilmaantui samoihin aikoihin kun aloitettiin lisämaidon antaminen, mistä olette tienneet onko allergiaa vai ei?

Missäköhän menee hoidettavan taudin ja normaalin pulauttelun raja? Kaksossiskon painonkehitys on hidasta, pulauttelee kaaressa, kaivelee suutaan (ei ole vielä hampuja) ja kiljahtelee ja vääntelee ennen pulautuksia, leuka on ihan näppyläinen ja ahavoitunut pulautuksista. Hän ei ole erityisen itkuinen eikä ärtynyt kuten veli. Ajattelin enskerralla kysyä myös hänen pulauttelustaan.
 
Meillä on nyt 1,5 vuotias refluksikkopoika, jolla refluksi on lähes täysin ns. allergista. Allergisen refluksin tapauksessa hoito perustuu ruokavalion sopivuuteen eli haitallisia oireita aiheuttavat ruoat pois. Meillä isoin pahis oli/on maito. Muitakin ruoka-allergioita on löytynyt matkan varrella.

Kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille. Kokeilemalla selviää. On siis hyvin mahdollista, että lapsen olotila tai oireet vaan pahenevat jostakin lääkkeestä. Meillä oli käytössä lapselle puolesta vuodesta noin hieman reilu 1 vuoden ikään Losec Mups -happosalpaaja hoidon tukena. Ruokavalio on yhä rajoitettu.

Ummetus voi liittyä refluksiin tai olla ihan oma haitallinen oireensa. Eli siihen kannattaa myös kiinnittää huomiota.

Meillä allerginen puoli on selvitetty välttämis- ja altistamismenetelmällä eli kokeilemalla miten jonkun ruoan välttäminen ja/tai altistaminen vaikuttaa. Allergiatestit (verikokeet, ihopistot) eivät ole luotettavia vauvojen ja lasten allergioiden diagnosoinnissa.

Kerroit että pojan oireilu puhkesi silloin kun aloitettiin lisämaidon antaminen. Lisämaidon antaminen on yksi sellainen kohta, jolloin maitoallergia voi puhjeta. Osa lapsista ei reagoi rintamaidon kautta tulleeseen maitoproteiiniin, mutta allergisoituvat maitoproteiinille siinä vaiheessa kun saavat siitä ns. suoraan purkista. Tämän jälkeen osalle lapsista ei enää käy se rintamaitokaan, jossa on äidin syömää maitoproteiinia.

Minusta hoidettavan ei ns. ei-hoidettavan pulauttelun/refluksin raja menee siinä onko lapselle siitä haittaa. Jos lapsi on kivulias, itkuinen, ärtyinen nukkuu huonosti yms. on oireita hoidettava. Jos ne eivät häntä haittaa vaan lapsi on tyytyväinen, voi tilannetta seurailla. Myös jos lapsella on kasvuun liittyviä ongelmia, on pulautteluun/refluksiin puututtuva. Runsas pulauttelu tai oksentelu tai myös pulautusten jatkuva nieleskely voi myös vahingoittaa hampaiden kiillettä syövyttällä sitä. Minusta teillä kummallakin lapsella on oireita, joihin on syytä puuttua.

Onko muuten teidän lääkärillä hyvää osaamista allergioiden hoidosta? Refluksin diagnosointivaiheessa ja sen syiden etsimisessä olisi hyvä olla sellainen lääkäri, joka ymmärtää myöskin allergioista ja erityisesti suoli-/refluksioireista allergiaoireina. Lasten allergologit ovat sekä lastenlääkäreitä että allergologeja. Läheskään kaikki lastenlääkärit eivät tunne hyvin refluksia ja sen mahdollisia syitä ja hoitolinjoja.

Refluksin syistä riippuen hoitolinjat ovat erilaisia. Tällä hetkellä lääkärinne selvästi on hoitamassa ns. rakenteellista refluksia. Mahdollisista allergioista ei ilmeisesti ole ollut vielä puhetta.

 
Meillä on lapsella myös refluksi allergiaoireena ja oireet olivat aika samantyyppisiä kuin teillä. Ahmutar kirjoitti tuossa edellä jo tosi hyvin refluksista ja sen yhteydestä allergiaan. Olen hänen kanssaan samoilla linjoilla siitä, että kannattaa huomioida se, että lääkärinne osaa selvittää taustalla myös mahdolliset allergiat. Tuo oireiden pahentuminen lisämaidon aloituksen yhteydessa saattaa viitata allergiseen refluksiin.

Meillä ei lapselle gaviscon sopinut lainkaan ja siitä tuli vain lisää oireita. Siinä on tosi pitkä lista kaikenmaailman makuaineita yms. ja monelle allergiselle se on hankala lääke siksikin. Refluksiin on olemassa onneksi muitakin lääkkeitä tarjolla, joten ei siinä siinä mielessä paniikkia ole, jos eka kokeiltu ei käy. Allergisella hoidon pääpaino on kuitenkin sopivassa korvikkeessa ja ruokavaliossa muutenkin.

 
Lastenlääkärillä kävimme. Soittoaika on reilun viikon päästä, kyselen sitten lisää lääkäriltä. Joo rakenteellista ajatteli ensin kokeilla, ihan siksi että se on helpoin. Puhui mahdollisesta happamuudenmittauksesta. Mitenköhän se palleatyrä tutkitaan, ultrallako? Allergiasta aion tosissani kysyä, koska meillä on yksi entinen maito- ja vilja-allergikko, ja kaksi muuta atoopikkoa joten riski on. Tänään neuvolalääkäri totesi siskon kasvukäyrässä kasvunhidastuman, jota aletaan nyt tarkkailla, eli ehkä mennään siitäkin lastenlääkärille. Ja pojan oireet nimenomaan alkoivat korvikkeen aloittamisesta, sitä ennen ei ollut mitään ongelmaa, oli terve, nukkui hyvin, vatsa toimi normaalisti.

Onpa vaan pitkällistä odottelua nämä kokeilut minun superkärsimättömälle luonteelleni :wave:
 
Eli eli, jonkin verran olen täällä nyt tuosta refluksista lueskellut. Meidän kolmannella lapsella on valitettavasti myös maitoallergia. Ikää on vajaa 2kk ja neocatelle siirryttiin puolitoista viikkoa sitten. Oireina on edelleenkin kiukkuisuus, itkuisuus, kipukohtaukset eli selkäkaarella huudot, maidon suuhun nousu, nieleskely, tuntuu että tukehtuu, oksentelut (välillä heti syönnin jälkeen, välillä saattaa olla parikin tuntia syönnistä), oksennus välillä puhdasta maitoa, välillä kirkasta, ei viihdy selällään eikä mahallaan, hankala nukkua...ym....ym....

Oireita oli siis jo imetyksen aikana ja imetysdietin aikana. Nyt kun ollaan Neocatea juotu, niin tuntui, että ehkä päiväksi helpotti? Edelleenkin siis noita oireita ja tunne, että ne on vaan lisääntyneet. Tietty tuo kipuitku on jaksottaista...vaihtelee, niinkuin kaikki oireet.

Nyt kuitenkin olen epäillyt refluksia. Tietty voi reagoida vielä mun maidolle, mutta jotenkin tuntuu, että eikö oireet olisi jo laantumaan päin? Mielestäni oireet ovat lisääntyneet, siis lähinnä ainakin tuo oksentelu. Mitä mieltä olette? Refluksia vai ei?

Ja toiseksi, jos syö pelkästään NC:tä ja puhutaan allergisesta refluksista, niin tarkoittaako se, että on allerginen NC:lle tässä tapauksessa? Saatiin Aeriusta allergiaoireisiin altistusten yhteydessä ja sitä oon nyt NC:n kassa antanut satunnaisesti. Ei tunnu kuitenkaan auttavan kovinkaan hyvin...

Antakaahan kommentteja viisaammat? Kiitos!
 
okka: Kuinka kauan NC:a on mennyt? Refluksia voi olla molempia samaan aikaan, mikä on itseasiassa aika yleistä. Jotain lääkettä taitaa tarvita että vatsan saa rauhoittumaan (polttelee ruokatorvessa). Aeriusta voisi kokeilla muutaman päivän säännöllisesti, jos lääkärin mukaan sitä voi jo noin pienelle kuurina antaa? NC:lle voi olla allerginen mutta ei kannata sitä vielä murehtia.
 
NC:tä on juotu viime tiistaista asti. Siirryttiin siihen kertarysäyksellä. Aeriusta voi antaa lääkärin mukaan, mutta mun mielestä se ei tehoa tuohon oksenteluun. Auttaa hetkittäisesti suurempaan kipuun ja saa unenpäästä kiinni (ilmeisesti väsyttävä vaikutus).

Tässä nyt vaan pähkäilen, että meenkö jo uudelleen lääkäriin vai odottelenko vielä, jos johtuis vielä äidinmaidosta ja rauhottuis (jotenkin kuitenkin epäilen?). Meillä on kahdesta lapsesta jo kokemusta laajoista ruoka-aineallergioista, atopiasta ja astmasta, mutta tää refluksi olisi uusi tuttavuus (sehän tästä puuttuiskin =)

 
Me käydään huomenna lastenlääkärin juttusilla. Happomittauksesta mainitsi puhelimessa, onko kelleen tehty sitä, millanen on? Oireet on helpottanut, mutta kaikki ei ole pois, kurja flunssa sotkenut meidän kokeiluja.
 
Meillä on tuo PH-mittaus tehty tytön ollessa vauva. Siinä ohut piuha pujotetaan nenän kautta ruokatorveen ja se siellä mittailee sitä happamuutta. Mukana kulkee "repussa" laite, joka tallentaa tulokset. Mittauksen aikana pidetään kirjaa syötöistä, asennoista, oireista jne. Periaatteessa aika simppeli homma ja monella se on mennyt aika helposti. Meillä jostain syystä mittausvuorokausi oli hankala, toisilla piuha ei ole taas vaivannut yhtään.

Mittauksessa selvisi meillä, että refluksia on. Sen kyllä tiesin ilman mittaustakin, joten siinä mielessä vähän "turha" tutkimus. Kaikille ei tuota ph-mittausta tehdä, jos oireet ovat refluksiksi muutenkin tunnistettavissa. Allerginen refluksi ei välttämättä tuossa mittauksessa joidenkin julkaisujen mukaan välttämättä näy. Meillä tosin oli selvä poikkeama normaaliin verrattuna, vaikka refluksin alkuperä ainakin valtaosin on allerginen :/ Tosin jos nyt tehtäisiin mittaus, kun ruokavalio on kunnossa ei refluksia varmasti todettaisi. Meillä mitattiin epäsopivan Almironin ollessa korvikkeena ja tulos oli ihan kohtalaisen kamala refluksi.
 
Heips! Meillä on nyt takana reilu kuukausi siitä, kun NC aloitettiin. Oireilua on ollut koko ajan kerettiin tuossa jo gavisconiakin kokeilla huonoin tuloksia :x eli ei sopinut meille. Lastenlääkärin mukaan refluksia ei tarvitse lähteä mittaamaan, koska niin selkeät oireet. Eli refluksia siis on ja itse epäilen allergista sellaista :(

Nyt meillä on riesana tässä korva-sekä kurkunpäätulehdus. Tällä viikolla aloin antamaan myös vettä pullosta, ihan vaan ajatuksena, että laimentaisi mahalaukun eli neocaten sisältöä. Meillä oireina ollut myös järisyttävä ummetus. Jotenkin itse ajattelen, että ummetus ja refluksi kulkee käsi kädessä meillä. Eli jos saisin apua ummetukseen, voisi refluksikin helpottua. En haluaisi lähteä vielä tähän hätään kokeilemaan Prepulsidia, vaan kokeilla ensin luonnollisia vaihtoehtoja. Noh, ihme ja kumma...veden aloittamisen jälkeen on myös oksentelu vähentynyt. Itseasiassa kahteen ensimmäiseen päivään ei tullut oksennusta lainkaan. Nyt sitten tietysti nuo kipulääkkeet sekoittavat pakkaa aikalailla. Kunhan päästään näistä taudeista, niin meillä jatkuu kokeilu vedellä ja probiooteilla, jos niillä saataisiin tämä allerginen refluksi edes jollain tapaa helpottamaan B) Katsotaan nyt...

Liibalaaba...tulihan taas sekavaa tekstiä...toivotaan, että joku sai edes jotain selvää...poika on nyt 2kk.

O
 
Veden antaminen voi helpottaa siihen ummetukseenkin, jota meillä ainakin tuli alkuun jonkun verran Neocatesta. Onko teillä mietitty muuta lääkitystä tuohon refluksiin kuin tuo Gaviscon, joka on tosiaan monelle allergiselle aika vaikea? Meillä ei ainakaan olisi alkuun tullut mitään ilman lääkitystä. Refluksiin on olemassa nykyisin muitakin lääkkeitä kuin tuo Prepulsid. Meillä on ollut käytössä mm. Zantac ja Losec Mups, jotka laimentavat tai säätelevät vatsahappoja, joten refluksi ei ole niin kivuliasta tai pääse tulehduttamaan ruokatorvea. On muuten ihan totta, että PH-mittaus ei ole mikään välttämättömyys, kun oireet ovat selkeät muutenkin.
 
Ei ole puhuttu mistään muusta kuin Prepulsidistä, on kuulemma seuraava 'vaihe'. En sitten tiedä voisiko yksityisellä puhua suoraan jo jostain muustakin? Tiedä häntä.

Mutta yksi ilonaihe tuli tänä aamuna. Nimittäin nyt on kaksi päivää probioottikuuria takana ja tänään tuli ensimmäistä kertaa kakka yli kuukauteen ilman kuumemittarin apua!!!!! Ja löysä sellainen. Ja jotenkin tuntuu, että tuo oksentaminenkin on tosissaan vähentynyt. Oon niin toiveikas tuon probiootin suhteen eli välttelen viimeseen asti lääkkeitä vielä tässä vaiheessa.
 
Me ollaan oltu maidottomalla kaks viikkoa, ja huomenna mennään maitoaltistukseen. Ei ole nyt ollut ummetusta, ei refluksia, eikä tarvittu mitään lääkkeitä ja lapsikin ollut rauhallinen ja reipas! Katotaan miten käy.
 
Toivottavasti pääsette altistuksessa helpolla eli oireet tulee pian, jos ovat sitten tullakseen. Kannattaa kuitenkin henkisesti varautua, että altistus saattaa jatkua vielä kotona. Mä en nyt halua mitenkään pelotella, mutta joskus altistuksissa täytyy olla myös vanhemman aika valveutuneena erityisesti, jos se oireilutapa on refluksi.

Meillä meni maitoaltistus alkuun hieman puihin, koska oireilu oli refluksia, jota ei oikein meinattu katsoa allergiaoireeksi ollenkaan, vaikka nimenomaan sitä se oli. Eli meilläkin jos olisi jääty odottamaan jotain iho-oiretta, niin olisihan sitä saanut odottaa.
 
Meidän 5kk vauvallemme aloitettiin viikonloppuna losec ja nyt kysynkin teiltä, joiden lapset ovat losecia käyttäneet: kuinka pian se alkaa vaikuttamaan ja onko ollut havaittavissa haittavaikutuksia? Vauvamma on tavalista väsyneempi viikonlopun jäljiltä, kakka on löysempää (hyvä, koska aiemmin ummella) ja ruoka ei maistu vieläkään....Voihan taustalla olla myös väsymys osastolla vietetystä viikonlopustakin, mene ja tiedä...
 
Moikkelis! Nyt on sitten pakko kokeilla tuota Prepulsidia. Käytiin eilen sydänkäyrillä ja alotellaan tänään sitten testailemaan. Tuo kurkunpäätulehdus on nimittäin vihoviimenen juttu refluksin kanssa. Maito nousee kurkkuun, yskittää, kakostelee, nostattaa räkää nenään ja joka rööri tukossa. Tuntuu, että tukehtuu ja haukkoo henkeä! Mä toivon tosissaan, että tuo prepulsidi auttais. yritin ehdottaa lääkärille Losecia, mut sano et prepulsid ja zantac on yleisimmät lääkkeet jotka käytössä ja hyviä. Eihän siinä sitten muu auttanu. Mua vaan rasittaa toi lääkkeen antaminen, kun saa olla joka välissä tunkemassa jotain suuhun...grrr!

Onko muilla kokemuksia ja millasia tuosta Prepulsidista?
 
Toivottavasti Prepulsidista on apua. Olen kuullut, että joillain menee muutamia päiviä ainakin aikaa, että alkaa helpottamaan. Jos sekään ei auta, on mahdollista ottaa siihen kaveriksi vielä se Zantac tai Losec. Toivotaan nyt kuitenkin, että alkaisi apua tulemaan!
 
Okka tosi kurjavointiselta tuntuu teidän lapsi! Omahan tuntuu tuohon verrattuna ihan terveeltä!

Meillä alkoi tiistai-iltana taas huutokohtauksia, pari yötä menny levottomasti, vatta kovalla mutta toimi tänään kuitenkin (kun alkuun oli yli viikkokin väliä ). Poika repii taas naamaansa, tukkaa, korvia, kaivelee suuta. Käytin tänään korvalääkärillä (oli toisen lapsen jälkitarkastus, sain samaan toisenkin ajan) joka sanoi että ei ole mitään tulehduksia eikä flunssaiseltakaan vaikuta, eikä hampaita näy. Rohisee välillä ja kuulostaa limaiselta, ja siksi arvelin että olisko sittenkin paukahtanu flunssa ja korvatulehdus. Mieskin eilen tuskaili että mitenkä tää lapsi on näin kiukkuinen. Huomenna pitäis soittaa lääkärille, että miten on mennyt tiistain jälkeen kun maitoa alettiin, mutta ei tässä nyt mitään selkeitä oireita ole (ei ripulia/kovaa ummetusta, ei iho-oireita, joista siis vois helpommin sanoa, ärtynythän voi olla muustakin syystä, vaikka ero viimeviikkoiseen onkin huomattava). Pitää kai kokeilla itse toisen kerran, käykö samalla tavalla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Valvatti:
Meillä alkoi tiistai-iltana taas huutokohtauksia, pari yötä menny levottomasti, vatta kovalla mutta toimi tänään kuitenkin (kun alkuun oli yli viikkokin väliä ). Poika repii taas naamaansa, tukkaa, korvia, kaivelee suuta. Käytin tänään korvalääkärillä (oli toisen lapsen jälkitarkastus, sain samaan toisenkin ajan) joka sanoi että ei ole mitään tulehduksia eikä flunssaiseltakaan vaikuta, eikä hampaita näy. Rohisee välillä ja kuulostaa limaiselta, ja siksi arvelin että olisko sittenkin paukahtanu flunssa ja korvatulehdus. Mieskin eilen tuskaili että mitenkä tää lapsi on näin kiukkuinen. Huomenna pitäis soittaa lääkärille, että miten on mennyt tiistain jälkeen kun maitoa alettiin, mutta ei tässä nyt mitään selkeitä oireita ole (ei ripulia/kovaa ummetusta, ei iho-oireita, joista siis vois helpommin sanoa, ärtynythän voi olla muustakin syystä, vaikka ero viimeviikkoiseen onkin huomattava). Pitää kai kokeilla itse toisen kerran, käykö samalla tavalla.
Tsemppiä tilanteeseen! Jos teillä tiistaina alkoi se maitoaltistus ja nuo oireet alkoivat tiistai-iltana, niin kyllä nuo musta hyvinkin voisivat olla jo allergiaoireita, jos muita syitä ei löydy. Kiukkuisuus, suun kaivelu, kasvojen repiminen, hengityksen rohinat ja limaisuus sekä epämääräinen tuskaisuus voivat olla jo selviä allergiaoireita. Noilla samantyyppisillä oireilla olen itse laittanut kokeilut poikki, koska meillä jos jatkaisin kokeilua, oireet vaan pahenevat.

Voi olla että oireet tulevat pikkuhiljaa ja niin viiveellä, että selvää eroa ei sen takia tunnu näkyvän. Kannattaa olla tarkkana, muistella millainen lapsi oli ennen maitoaltistusta ja laittaa altistus poikki sitten ajoissa, jos/kun teillä varmuus oireiden allergiaperäisyydestä on tullut.
 
Okka: meillä on tytöllä todettu rakenteellinen refluksi, neidillä nyt ikää kohta 10kk. Prepulsid aloitettiin kuuriluonteisesti tytön ollessa 6kk ja sitä annettiin n.kaksi kuukautta. Oireet alkoivat helpottaa jo muutamassa päivässä aivan selvästi ja oksentelut vähenivät huomattavasti. Oksentelu laimeni pulautteluksi, joka kuurin ensimmäisen kuukauden aikana väheni ja loppui kuukauden jälkeen kokonaan. Myös muut oireet, kuten ruuan seilaus, univaikeudet, levottomuus, itkuisuus, käsien syöminen jne. loppuivat kuurin myötä. Prepulsid-kuurin lopetuksen jälkeen kaikki oireet ovat myös pysyneet poissa nyt jo parisen kuukautta. =) Meillä tuo lääke toimi siis enemmän kuin hyvin, eikä siitä tullut myöskään mitään sydänoireita-tosin tytön refluksihan on rakenteellista, joten en osaa sanoa miten auttaa allergiseen refluksiin...
 
Noniin...eilen alotettiin siis Prepulsid. Meillä refluksia ei ole mitenkään todettu, että onko rakenteellista vai allergista, mutta hyvin todennäköistä on, että allergiaperästä. Meillä noita allergioita perheessä on muutenkin aikalailla ja juuri allergioiden takia siirryttiin Neocatellekin.

Noh...enivei. Eilen annoin pari annosta Prepulsidia ja heti oireina vielä suuremmat refluksioireet, ripuli, näppylät naamaan ja pepun palaminen. Yöllä ei sitten nukuttu lainkaan. Hirveetä ähinää, puhinaa, vääntely ja kipuitkua. Soitin heti aamulla lääkärille ja oli sitä mieltä, että kokeilu samantien poikki ja lääkärissä käynti tarkistuttaa suoliäänet, sydän ja keuhkot.

Vaihdettiin sitten lennosta uuteen Nexiumiin. Onko kellään kokemuksia tästä lääkkeestä. Ongelmana meillä taitaa (taas!) olla myös nuo kaikki apuaineet, joita ilman lääkkeitä ei juurikaan voi ottaa.. Lääkäri ehdotti nyt kuuriluonteisesti tätä lääkettä, joten mielenkiintoset ajat on taas edessäpäin....

Viime yönä myös jouduin tuota räkää niistämään ainakin viisi kertaa nenästä pois, vaikka edellisinä öinä ei ole siihen tarvinnut puuttua. Röhää meillä on ollut jo monen monta viikkoa noitten tulehdusten lisäksi ja olen lukenutkin jostain, että refluksi saattaa näitä tauteja 'lietsoa'. Ite alkaa olemaan jo henkisesti niin poikki tähän ainaiseen tautitaisteluun...hohhoijaa!

Se oiskin, kun löytys joku taikakeppi, jolla kaikki kivut lähtis heti pois! :headwall:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Valvatti:
Okka tosi kurjavointiselta tuntuu teidän lapsi! Omahan tuntuu tuohon verrattuna ihan terveeltä!

Meillä alkoi tiistai-iltana taas huutokohtauksia, pari yötä menny levottomasti, vatta kovalla mutta toimi tänään kuitenkin (kun alkuun oli yli viikkokin väliä ). Poika repii taas naamaansa, tukkaa, korvia, kaivelee suuta.

Nuohan ovat minusta ihan selviä refluksioireita! Itse olisin yhteydessä lääkäriin, josko menisi altistus poikki

:wave:
 
Joo niinhän se maito taas lopetettiin, imetys ja sit Nutri soijaa tarpeen mukaan. Katotaan helpottuuko olo. En kyllä millään jaksaisi uskoa, että olis taas maitoallerginen lapsi! Siksi kai mietin kaikkia vaihtoehtoja, kuten että pakkasesta johtuisi tuo naaman repiminen (jos iho on kuivunut), tai ummetus jostain muusta sattunut nyt taas kerran yhtäaikaa...
 
Kommentoin minäkin... eli Prepulsid ei auta allergiseen refluksiin, siihen auttaa vain allergeenin poistaminen ruokavaliosta. Prepulsid toimii niin, että se nopeuttaa ruoan sulamista masussa ja sen kulkemista suolistossa eli näin ollen masuun ei jää kovin pitkiksi ajoiksi tavaraa, joka voisi läikkyä yli pulautteluna.

Losecit ja Nexiumit puolestaan toimivat täysin eri tavalla, ne estävät mahahapon ja mahan sisällön nousemista ylös ruokatorveen, mutta ymmärtääkseni eivät ole yhtä tehokkaita kuin esim. Prepulsid. Okka: toivotaan että Nexium tuo teille avun, se on ihan hyvä lääke, jos Prepulsid ei syystä tai toisesta sovi.

Sitten Gavisconit ja muut vastaavat vain neutraloivat mahahappoa ja vähentävät ärsytystä, eli ovat kaikkein "tehottomimpia".

Me ollaan oltu tyytyväisiä Prepulsidiin, mutta nyt kun allergia taas on nostanut päätään, niin eihän siitä lääkkeestä ole silloin apua, täytyy korjata ruokavaliota.

Ph-mittauksesta vielä pari juttua: meidän herkkä tyttövauva oli 2,5kk kun mittaus tehtiin, huusi kuin syötävä ja suuttui koko loppupäiväksi mittalaitteen asennuksesta. Toisilla taas vauva päästää vain pienen tuhahduksen kun laite ujutetaan sisään. Eli on ihan vauvasta kiinni miten sujuu, tosin se on aina hyvin nopea toimenpide.

Meille selitettiin, että mittausta tarvitaan erottamaan "normaali" pulauttelu ja refluksipulauttelu toisistaan - kaikki pienet vauvathan pulauttelevat jonkin verran. Laite rekisteröi mahanesteen kulkeutumisen ruokatorveen, ja sitä ei saisi nousta enää kovin pitkän ajan päästä ruokailusta / imetyksestä, eikä varsinkaan jos vauva on pystyasennossa tai istualtaan. Me koimme mittauksen tarpeelliseksi, vaikka vauvalle se olikin aika ikävä toimenpide, mutta mielestäni on parempi todeta refluksi ihan mittauksessa ennen kuin aletaan syöttää mitään lääkkeitä. Minullekaan ei diagnoosi ollut mikään yllätys, oli ne oksut sen verran pahoja...

 

Yhteistyössä