"raskausoire"-ketju

Moikka! Otampas minäkin omalta kohaltani osaa tähän ketjuun. Yksi lapsi löytyy ennestään ja raskauksia sen jälkeen on ollut 3kpl jotka valitettavasti päätynyt keskenmenoon.
Nyt pikkukakkonen tulollaan. Haamupositiivisen tuloksen (mutta kuitenkin selkeä, kun mieskin sen näki) sain eilen, ja aika varma siitä jo olinkin oireiden perusteella.
Elikkä niitä oireita:
-Järkyttävä aamu-unisuus (mulle hyvin epänormaalia)
-Tihentynyt pissalla käynti
-Aamukahvi ei mene alas ennen, kuin on syönyt jotain
-Yleinen etova olo, ei siis pahoinvointia
-Tisseissä kamalaa vihlontaa aika'ajoin
-Nännipihat lautasen kokoset ja nännin ympärys sai tumman renkaan
-Erittäin todentuntuiset unet, mukaan lukien pari vauvaunta

Nyt mennään rv 4+6

Tsemppiä kaikille piinailijoille!! =)
 
Minäkin voisin tulla arvuuttelemaan "raskausoireitani" !

Eli nyt mennään kp 25/27 ja oireita taas oan ilmaantunut, vaikka kierron alussa sovin itseni kanssa etten anna taas lupaa itselleni oireiden kyttäämiseen..

- vatsan nippailuja ja menkka kipuja
- rinnat ajoittain kipeät (mutta ei kosketusarat)
- valkkari lisääntynyt tulee ihan kamalasti !!
-alaselkä/lonkka kipuja iltaisin
- varma tunne että täti tulee :'(

viikonloppuna ajattelin testailla jos se täti ei ala huomenna taas hiipimään niinkuin yleensä aina alkaa ...
 
Omaa listaani tänne laitan nyt kanssa...
Kp23 ja taitaa olla dpo 9
En nyt muista tarkkaa alkamisaikaa oireille, mutta tässä niitä nyt tulee:
-pissalla saa käydä melkein 2 tunnin välein ja aamuyöllä herään kamalaan vessa hätään.
-kahvi maistuu todella kitkerälle ja tulee sellainen kuvottava olo
-närästää melkein kaikki mitä syön
-PAKKO saada salaattia, limepippurilla, feta-ja polar juustolla ja balsamiviinietikalla.
-päätä särkee 24/7 ja tuntuu kuin pää painaisi eikä oikein toimi kunnolla
-tissit arat ja tuntuu kuin olisi turvoksissa (paidat oudon tuntuisia tissien kohdalta, kuin kiristäisi) nänneissä en ole eroa huomannut
-nipistelee alamahaa melkein kokoajan,vihloo reisiin ja alaselkään ja pistää välillä kylkiin
-janottaa, suu ja kurkku ihan kuivat (tuntuu siltä)
-lämpö nyt 37.3 (ei silti aina edes nouse minulla)
-välillä tuntuu kuin olisi sydämentykytyksiä...
-"märkä olo"-housuissa ihan kuin vuotaisi kokoajan jotain hiukan
-tunne että menkat alkaa ihan juuri
-ihan kuin olisi tulossa kipeäksi, mutta ei vaan iske päälle mikään nuha eikä yskä, tukkoinen olo kyllä...

Tässä tämän hetken "oireita", mutta vielä en uskalla luottaa mihinkään, mutta osa ihan erillaisia kuin aiemmin olisin edes huomannut... Pakko ollut nyt 3:na aamuna mennä nukkumaan kun lapset mennyt kouluun ja näen ihmeellisiä unia, kuin ne tapahtuisi oikeasti ja meinaan seota kun tuntuu että se olisi ihan oikeasti tapahtunut, mutta sitten herään kelloon tai puhelimeen...:O
Onkohan tämä nyt sitä itseänsä vai... Pelottaa vaan taas saada plussaa ja menettää tämäkin heti alussa:'(
 
Emilia- toivoahan on niin kauan kun täti on poissa ;)

Nyt loppu mun oireiden kyttääminen ! meidän koira on tiineenä ja tunsin tänään liikkeitä hänen mahassaan :heart: mieletön tunne ! olen ollut koko illan käsi mahalla :D

ehkä nyt vain keskityn hänen hyvinvointiinsa ja tuleviin pikkusiin :saint:

Tulen kyllä kertomaan tuliko täti vai ei ! :) hauskaa viikonloppua kaikki kuumeiliat !
 
Heippa kaikille!

Itse odottelen ensimmäisiä luomumenkkojani (lopetin e-pillereiden syönnin jouluna), nyt ois kp29/? , ovulaatiosta en oo varma joten en tiiä dpo päivä.. kuvittelisin että voisi olla dpo11-13!?!

Oireita mihin oon kiinnittänyt huomiota viimisen viikon aikan ovat:
-jatkuva vilun tunne -> lämpö koholla (nyt jo melko normaali kuitenkin)
- mielialavaihtelu - > itkupotkuraivari tuli koettua :D
- parin päivän närästys
- päänsärkyä
- nännit olleet arat, tuntuu tissit vähän runsaammilta
- vähän semmosta tunnetta munasarjoissa, nippailua vai miten sen sanois , toisaalta ihan menkkamaisia oireita. Finnejä ei oo kyllä nyt tullu vielä?! Lisäksi juon muutenkin aika paljon vettä että en koe wc käyntejä useana..

En tiiä, jännää on, toivo raskaudesta on silti NYT jo kova <3
 
En tiiä, onko täällä jo käsitelty aihetta, mutten millään jaksanut koko keskustelua kahlata läpi.

Mulla on ollut poikkeuksellisen korkeet sykkeet, eikä treeni ole kulkenut pariin viikkoon. Voiko tämä olla raskausoire, mitä mieltä ootte? Vai oonko vaan saanut itseni ylikuntoon samaan aikaan kun lasta yritellään. Mitään muuta raskauteen viittaavaa en ole huomannut.
 
Johonkin tämä levottomuus ja odotuksen tuska on purettava, siispä vaikka tänne. ;)

Kierroista ei mitään varmuutta, ne on mitä sattuu. Viimeksi vuoto alkanut 20.12., mutta se kestikin sitten hurjat 23 päivää välillä vuotaen, väliin tiputellen. |O :O Heti vuotojen loputtua oli oikein mojova turvotus, hirmuiset himot ja ovislimat. Sattuipa siinä olemaan samoihin aikoihin sänkypuuhiakin. Nyt olisi siis tuosta (kuvitellusta?) ovulaatiosta laskettuna dpo jotain luokkaa 10.

Oireita: Muutamana päivänä on ollut taas melkoista turvotusta ja alaselkää juilii. Eilen aivastaessani repäisykipu vasemmalla puolella. Paleltaa ja lämmöt on koholla. Rinnat on oudot ja niitä särkee ajoittain. Eilen pyyhkiessä paperiin tuli kaksi pienen pientä kirkasta veritippaa, tänään on tullut vastaavasti limaa kaikissa värisävyissä keltaisesta punaisen kautta rusehtavaan. Hurjia unia viime yönä.

Oireet vastaavat aika tarkkaan edellisten raskauksien oireistoja.. Testinkin hätäpäissäni jo tein, mutta negaahan se näytti. Aiemmissa raskauksissa on testit näyttäneet ensimmäiset haamulaiset vasta tasan 14 päivää ovulaatiosta eli rv 4+0. Eli jännitys säilyy viikonloppuun. Vahvin "raskaus"oire on kuitenkin käsittämätön tunne siitä, että on raskaana. En tiedä, olenko hullu vai vainoharhainen (mieheni ajattelee, että todennäköisesti molempia), mutta tällaisesta tunteesta se plussa viimeksikin tuli. No, aika näyttää. :)
 
Jatkan yksinpuheluani tässä joutessani. :saint:

Tänään alavatsan ja -selän juilinnat jatkuu, lähinnä vasemmalla puolella. Lämmöt edelleen koholla. Pyyhkiessä paperiin ihan silkkaa verta vähäsen, ei tule kuitenkaan pikkuhousunsuojaan saakka eikä lainkaan menkkavuotomaista. Aamupisuun dipattu testi puhdas nega.
 
On tämä odottelu ja kyttääminen vaan aikamoista, eikös?

Mulla kp25 ja ovis oli luultavimmin jo kp10/11 aikoihin. Yritystä on ollut tasaisesti koko kuukauden ajan ja aivan _varma_ tunne raskautumisesta. En edes halua ajatella miten korkealta tulee pudotus jos/kun täti tuleekin vierailulle : /.

Kierron pituudesta ei ole varmuutta, en ole juuri kiertoja kalenteriin merkannut aikaisemmin, tämä on tosiaan eka kierto kun pikkukakkosta yritetään. Tiedän että on naurettava ajatus että 35-vuotiaana ekasta kierrosta tärppäis, jännä vaan että fiilis on NIIN vahva. Ehkä mä vaan niin kovasti haluaisin olla raskaana..

Menkkamaisia jomotuksia on ollut oletetun oviksen jälkeen, välillä huimausta ja huonoa oloa, öklötystä, hirvittävää väsymystä, jotkut ruuat (esim. paprika) maistuu oudolle ja kitkerälle, saunaolut ei maistu ollenkaan. Alavatsa on pömppönä ja jotenkin outo, farkut kiristää ja varsinkin kumartuessa tulee hankala olo, ihan kuin joku painaisi alavatsassa. Painoa ei ole tullut lisää, itse asiassa pari kiloa tippunut tämän kierron aikana.

Rinnat on turvoksissa mutta ei yhtään kipeät, mikä on mielestäni huono enne, esikoisesta kun oli aivan järjettömän kipeät jo ennen plussausta. Muutama tippa tulee maitoa jos puristaa, edellisestä imetyksestä on kuitenkin yli 7 vuotta eli what...?

Mies on ihan varma että raskaana ollaan, mistä lie senkin päätellyt =) Mä luulen että olen vain valeraskaana :LOL:

Poikkesin tänään apteekissa ja ostin piruuttani testin, negahan se oli mutta lohduttaudun nyt sillä että oli liian aikaista vielä.. Jos nyt malttaisi ensi viikkoon ja tekisi uudestaan, sitten pitäisi olla jo aika todenmukaista, kai??

Mammandeerus, toivotaan että oltiin vaan liian hätähousuja testiemme kanssa, että muutaman päivän päästä saatais jymy-yllärit ja plussat :)
 
Moikka,kirjotin tämän ensin väärälle palstalle kunnes löysin tämän :) .Testejä tehny muutaman viimesen pari kk aikana mutta tää olo ei vaan muutu,normaali kk kierto on 28pv mutta joulukuun jälkeen se on heitellyt ihan miten sattuu..31.12 alko menkat vaikka piti alkaa 1.1.13..Ja nää kesti vaan 3pv..normaalisti kestää 5pv..seuraavat alko just 25.1..vaikka piti alkaa vasta 28.1..ja nekin kesti just 4pv..Juilimista tuntuu ihan kokoajan,ei siis ole väliä onko menkat vai ei,pahoinvointia joskus ihan muutaman kerran ollut mut ei mitää sen ihmeempää eikä se kestä kun sen pienen hetken ja menee ohi..Vatsaa turvottaa välillä ja nyt on vaan pahentunut,huimasta väsymystä yms muita oireita pään särystä alkaen..tuntuu et rinnat ois turvoksissa mutta niissä ei oo mitää muutoksia muuten..ja jos oon oikein laskenut niin pitäs olla rv 8+1 tällä hetkellä..Yksi lapsi on jo ennestää joten ei tää nyt ihan uutta ole jotenkaan ei vaan käy järkeen nämä oireet testien suhteen..En elä parisuhteessa ja suunnitelmissa ei edes ole toista lasta eikä johdu siitä että edes haaveilisin toisesta lapsesta.. Ja tosiaan noiden edellisten menkkojen jälkeen nämä oireet on vaan jatkunut,mutta testit on erimieltä..
 
Listailen tähän omia tuntemuksiani, jotka poikkeavat normaalista kierrosta. Nyt
kp 28/30-32, 15 dpo (nega eilen).
- itkuisuus, vihaisuus (epänormaalia molemmat)
- pallomaha
- 2 todella huonosti nukuttua yötä (jos herään, niin valvon tunteja)
- nännit ja rinnat kipeät, erityisesti imettäessä, rinnat turvonneet
- muutama viikko epänormaalia valkovuotoa
- muutama viikko alapään ihon ja limakalvon rajalla kuivaa ihottumaa
- ei finnejä!
- ei normaaleja menkkaa enteileviä kipuja mahassa, normaalista poikkeavia mahatuntemuksia (kuplintaa)
- epätyypillistä, paikallista ohimo-/pääkipua
- ruoka ei maistu, välillä kuvottaa (johtuukohan siitä ettei ole syönyt).
Testaan vasta maanantaina, onkos se sitten 31/30-32 jos ei siihen mennessä ole menkat alkaneet...
 
Moiks, yksi kuumeilija/oireilija liittyy seuraanne. :)
Tuossa viime vuoden puolella sain keskenmenon ihan alkuvaiheessa rv 5+6 (ensimmäinen raskauteni) ja nyt sitten on ainakin yksi, jos kaksikin kietoa ollut välissä ja mietin taas vaihteen vuoksi oisko sitä raskaana. :)

Kuukautisten olisi pitänyt alkaa viime viikolla, mutta ei ole vielä näkynyt ja lieviä vihlovia alavatsa kipuja on ollut välillä (eli suurin piirtein kerran päivässä vihlaisee, mutta kipu menee ohi melkein samointein). Rinnat ovat hiukan turvonneet, mutta eivät vielä ainakaan kipeät. Joustamattomat housut eivät muuten enää mene jalkaan, joten joustavat legginsit ovat tällä hetkellä se mun juttu sitten. Lihonnut en ole mielestäni grammaakaan, mutta tuota uupumusta ja väsymystä on ollut kuvioissa nyt sen jälkeen kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa aikaisemmin tällä viikolla. Saa suurinpiirtein juoda pannullisen päivässä kahvia, että jaksaa pysyä hereillä. Hetkellistä huimausta on myös ollut havaittavissa muutaman päivän aikana, vaikkakin syön säännöllisesti, ettei verensokeri ainakaan pitäisi olla matala..

Onko kellään vastaavanlaisia kokemuksia? Ootteko jo plussaillu miten pian ensimmäisten oireiden jälkeen? :)

Tosiaan silloin ensimmäisen raskauden aikana (ennen kun se keskenmeno tuli) oireita oli rintojen arkuus ja turvotus, en voinut yöllä kylkeä kääntää niin etten olisi herännyt rintojen kipuiluun. Söin valkosipuli sulatejuustoa lusikalla suoraan rasiasta ja sitä sulatejuustoo piti olla joka ruoassa. ;) Tietenkin kuukautiset oli hiukan myöhässä, mutta sitten ne alkoivat kuitenkin, enkä enää ajatellut että olisi raskaana ollut, kunnes kun kuukautiset olivat loppumassa, huomasin töissä että housuni olivat veressä ja siis veri oli tullut tampoonista läpi ja tunsin ettei ollut enää sellainen normaalia. Luin netistä kaikkee KM:n oireita ja menimme avopuolisoni kanssa apteekkiin ostamaan raskaustestin, joka oli haamu plussa, mutta plussa kuitenkin. Kipujen takia sitten käymään lääkärin päivystyksessä varmistamassa asia. Oli muuten tosi surkee fiilis saada tietää, että oikeesti olisin ollut raskaana. Mutta se pieni ei olisi ollut valmis tähän maailmaan. :'( </3
 
Viimeksi muokattu:
Listailen tähän omia tuntemuksiani, jotka poikkeavat normaalista kierrosta. Nyt
kp 28/30-32, 15 dpo (nega eilen).
- itkuisuus, vihaisuus (epänormaalia molemmat)
- pallomaha
- 2 todella huonosti nukuttua yötä (jos herään, niin valvon tunteja)
- nännit ja rinnat kipeät, erityisesti imettäessä, rinnat turvonneet
- muutama viikko epänormaalia valkovuotoa
- muutama viikko alapään ihon ja limakalvon rajalla kuivaa ihottumaa
- ei finnejä!
- ei normaaleja menkkaa enteileviä kipuja mahassa, normaalista poikkeavia mahatuntemuksia (kuplintaa)
- epätyypillistä, paikallista ohimo-/pääkipua
- ruoka ei maistu, välillä kuvottaa (johtuukohan siitä ettei ole syönyt).
Testaan vasta maanantaina, onkos se sitten 31/30-32 jos ei siihen mennessä ole menkat alkaneet...
Menkat alkaneet, oireet eivät vaan täsmänneet! :(
 
Anna -79 Tsemppiä seuraavalle kuukautiskierrolle! Jos sitten sinullakin tärppäis. :)

Minulla nimittäin tärppäsi! :D Plussasin tänään tuossa iltapäivällä ja en tiiä mitä sanoa tästä tunteiden sekamelskasta. :) Mitä nyt laskin, niin toosii alussa kyllä ollaan, mutta raskaana kuitenkin. :/ :] I'm so happyy! Kirjoittelen varmaan oireita tänne, jos tämä raskaus jatkuu pidemmälle. :)
 
Kiitos Katj. :)

Joo, nyt ovat alkaneet rinnat menemään niin kipiäksi, että kun yöllä kääntää kylkee niin herää sitten siihen kipuun. Viime yönäkin heräsin kolme kertaa. Muuten on hirmuinen uupumus, jos herään aamulla ennen kahdeksaa niin viimeistään olisi päästävä päikkäreille (15min riittäisi) siinä kolmen aikaan. Muuten on jutut illalla sellaisia, et kukaan ei meinaa niistä mitään selvää saada ja senat on ehan sakasi. :D

Viikonlopun aikana mielialani on vaihdellut koko tunneskaalalla monta monta kertaa. Välillä itkettää, raivostuttaa, harmittaa, turhauttaa ja välillä on niiiin onnellinen. :D

Mites muilla oireita?
 
Tere!
Kai mun tarttee tännekkin tunkee itteni, oireita on vaikka muille jakaa :) Toivottavasti kaikki ei ihan kuviteltuja.
Eli laitankin listan oireista mitä ollu
-närästys
-ajoittainen pahoinvointi
-röyhtäilyt
-rintakipu
-mahan nippailut, kihelmöinti, paine
Nuo jo helpottanut, oli pahimmillaan kp 17-22
Sitten alkoi uudenlaisia oireita, joita en heti edes yhdistänyt raskausoireiksi.
-huimaus, (jonka takia mittasin verenpaineet. RR ok, mut pulssi 108, senjälkee ollu välillä 85-100
-alaselkäkipu
-väsymys (pitkin päivää, mut pahimmillaan klo 20-21)
- tänään alkanut useemmin wc:ssä käydä kun pissattaa.

Myös unettomuudesta kärsin.
Oireet kuulosti lupaavalta, jossain vaiheessa oireiden perusteella olin positiivisin mielin, mut sit yhtäkkiä tuli varma tunne, et en oo raskaana, ja tuo tunne edelleen jatkuu. Noiden viimeisimpien "oireiden" vuoksi nyt vähän huolissaan, et mikä on vialla mussa. Tarttee käydä lekurilla, jos nyt ensin menkat suvaitsis saapua.

Tänään siis kp 28/28-38, dpo 14/15, joten uskoisin kierron olevan lyhyemmän mukaan. Tänään testattu nega.
 
Täällä yksi oireilija liittyy mukaan! Odotukset ovat vähän liian korkealla siihen nähden, että ensimmäinen yrityskierto kuitenkin vasta menossa. Niin kovasti kuvittelen itselleni seuraavia oireita raskaudesta jjohtuviksi, vaikka kaikki olisi muullakin selitettävissä kohdallani :):

-lievää pahoinvointia etenkin aamuisin ja nälkäisenä
-kovaa väsymystä
-vatsaa nipistelee välillä
-alavatsa aivan turvonnut ollut nyt pari päivää
-huimausta
-nenä tukossa
-liikunta ottaa välillä tosi koville

Tänä aamuna jopa kuvittelin haamujen haamua testiin, mutta puhtaaksi negaksi sen järjellä tulkitsen. :D
 
Heippa tänne!

Mulla on taas joku ihme kierto. Liekö vaan pms oireilua kuitenkin. Nyt menossa kp 20. Mutta oireita siis:

- Rinnat kosketus arat ja ehkä aavistuksen isommat (kuvittelenkohan vaan?)
- Satunnaista nippailua/vihlontaa oikealla puolella alamahalla.
 
Hei!
Miten aikasin voi oireet oikeen alkaa? Mulla nyt menossa kp 19/26 ja nyt ollut 3 päivän ajan pahoinvointia, kerran olen oksentanutkin. Pahoinvointia lähinnä aamupäivällä ja varsinkin nälkäisenä. Lisäksi rinnat tuntuu raskaammilta, ehkä vähän kipeätkin. Alavatsa turvoksissa, vyö pitää avata vähän väliä. Lisäksi muutaman kerran tuntunut repäisykipuja alavatsalla. Menkkojen pitäis alkaa siis jotain viikon päästä, joten voinko oireilla jo nyt? Hätähousuna menin tekemään jo testinki toissapäivänä, no negahan se tietty oli....
 
Täälläkin jännäillään kp 25/28-32 :)

rinnat ehkä hieman arat, vatsassa välillä joitakin tuntemuksia, ilmavaivoja, röyhtäilyt joita harvemmin yleensä on, vilu, monena yönä peräkkäin oudot, pitkät unet :D myös pientä kuvotusta ollut ilmassa, mutta luulen että se on kuviteltua.. ainiin ja nenän tukkoisuutta varsinkin aamuisin!

saas nähdä miten käy..
 
Viimeksi muokattu:
ah ihania oireita

kp 26/29(-39) menossa ja tänään tuli testattua hoppunega.. nyt en kyllä testaa ennen ens viikkoa enää!! :D

Oireita sitten, suurin osa oireista jatkunut noin viikon tai vähän alle.
-päivisin vilu, yöllä hiki
-hiukset rasvottuu 2x nopeemmin kun ennen
-naama, selkä ja päänahka kukkii
-mahassa vihlaisee, jomottaa, neppaillee.. Kaikenlaisia tuntemuksia useita kertoja päivässä
-muutaman päivän ollu armoton väsymys, johon ei auta kahvi eikä uni!
-tisseissä (ja kainaloissa) satunnaisia vihlaisuja, ja tämä jos jokin antaa toiveille potkua, koska tisseissä ei ole ikinä ikinä ikinä ennen tuntunut mitään, ei menkkojen, eikä ovulaation, eikä minkään aikana...
-valkkaria tulee koko ajan ja koostumus vaihtelee paksusta valkoisesta läpinäkyvään vetiseen
-mielialan vaihtelut on jotain ihan järkkyä!!

Ja tiedostan kyllä että voivat olla kaikki ihan perinteistä PMS:sää, mutta kai sitä tyttö haaveilla saa ;)
 

Yhteistyössä