Raskausdiabetes, mitä eväitä synnärille?

Mulla on todettu raja-arvoinen lievä radi, joka pysynyt hyvin ruokavaliolla hoidossa, kotimittauksissa ei ylityksiä. Tokikaan en ole noudattanut virallisia suosituksia, koska ne ovat ihan järjenvastaisia (kiisseleitä ja pikkupullia jälkiruoaksi, kahvia, hiilihydraatteja tuplat siitä mitä normaalistikkaan söisin, perunaa & riisiä, noilla suosituksilla olisin varmasti joutunut samantien piikille). Syön siis hyviä hiilihydraatteja (kauraa, ruista, ohraa, tattaria) kohtuudella, kasviksia, marjoja, proteiinia ja hyviä rasvoja runsaasti, hedelmiä silloin tällöin. Mietin, että sairaalan ruoat on varmaankin riisipuuroa ja vaaleaa leipää - tyyppistä, niin haluaisin ottaa mukaan jotain, josta saan energiaa, mutta joka ei aiheuttaisi isoja verensokeripiikkejä. Eihän sinne syömään mennä, mutta jos synnytys venyy kovinkin pitkäksi, niin olisi kiva olla jotain omaa evästä mukava. Mehuja ja suklaatahan siellä on monella hätävarana, mutta mulle ne ei tuon radin vuoksi käy. Ilmeisesti myös pureskeltavan ruoan syömistä tulisi välttää, jos tuleekin sektio. Milläs ihmeellä sinne nyt osaisi varautua, jotta jostain saisi energiaa tarvittaessa? Synnytyksen jälkeen tietty se ja sama mitä syö, mutta siihen saakka haluaisin pitää sokerit hyvinä ettei vauva joutuisi siihen sokeritippaan heti synnyttyä. Ja millaista ruokaa raskausdiabetessynnyttäjille siellä on ollut tarjolla, ollaanko huomioitu lainkaan?
 

Yhteistyössä