Raskaaksi tuleminen kohdunulkoisen jälkeen?

Hei!
En nyt oikein tiedä mille osastolle kysymykseni kuuluu, mutta koitetaan myös täältä. :ashamed: :attn:
Onko kukaan onnistunut raskautumaan normaalisti kohdunulkoisen jälkeen?
Mulla juuri diagnosoitu kohdunulkoinen (ei mitään 100%:sen varmaa ultralöydöstä johtimissa mutta kohtu tyhjä ja hcg lievässä nousussa) ja sain metotreksaattipiikin.
Huoli on kuitenkin suuri, koska eka raskaus päätyi näin, ja pelkään uusiutumisriskiä. Tutkailin lisäksi Käypä Hoidon kotisivuja mitä raskautumisennusteita annetaan eri hoitomuotojen jälkeen:
"kohdunsisäisen raskauden todennäköisyys kahden vuoden kuluessa pelkän seurannan jälkeen on 80-88 %, metotreksaattihoidon jälkeen 58-61 %, salpingostomian (munanjohtimen avaus) jälkeen 62-89 % ja salpingektomian (munanjohtimen poisto) jälkeen 38-66 %".
Kokemuksia?
 
Mulla diagnosoitiin kohdunulkoinen raskaus elokuussa 2007 aivan samalla tavalla kuin sinullakin suopöllö. Eli ei 100% varmaa löydöstä, mutta piikin sain ja hcg arvot lähtivät heti laskuun. Kesäkuussa 2008 tein sitten positiivisen raskaustestin ja odottelen nyt helmikuun 2009 lopulla vauvaa syntyväksi. Raskaus on sujunut aivan normaalisti ilmaan minkäänlaisia vaivoja.

Uutta raskautta emme heti lähteneet yrittämään. Meille annettiin ohjeeksi olla kolme kuukautta yrittämättä, jotta "myrkyt" lähtee ja keho ehtii parantua kunnolla. Keväällä sitten aloimme paneutua asiaan enemmän ja kolmannella yrittämällä tärppäsi.
 

Yhteistyössä