Syksyinen kakku
1 prk maitorahkaa
0,5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl pomeranssin kuorta
2 dl rusinoita
200 g meijerivoita
1,5 tl soodaa
6,5 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita maitorahka ja maito keskenään.
2. Lisää sokeri, siirappi, mausteet ja rusinat.
3. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi.
4. Sekoita sooda jauhoihin.
5. Kaada jauhot tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 l:n rengasvuokaan.
7. Paista 175 asteessa noin tunti.
8. Kumoa jäähtyneenä.
9. Tarjoa mieluimmin seuraavana päivänä.
Pehmeä rahkakakku
2 munaa
2 dl sokeria
½ tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl voisulaa
250 g maitorahkaa
1 ½ tl soodaa
4 dl karkeita vehnäjauhoja
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää voisula, maitorahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.