Rahkakakku

minulla olisi tälläinen ohje:

Sydänsurujen kakku


Ainekset:
5 dl Vehnäjauhoa
4 dl Sokeria
0,75 dl Kaakaota
1 tl Soodaa
1 tl Suolaa
1 tl Vaniljasokeria
250 g Maitorahkaa
0,5 dl Maitoa
150 g Voita
2 kpl Munaa


Ohje:
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon rahka, maito, rasva ja munat.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun ja kookosjauhotettuun 2 l:n vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran.
 
Syksyinen kakku

1 prk maitorahkaa
0,5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl pomeranssin kuorta
2 dl rusinoita
200 g meijerivoita
1,5 tl soodaa
6,5 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita maitorahka ja maito keskenään.
2. Lisää sokeri, siirappi, mausteet ja rusinat.
3. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi.
4. Sekoita sooda jauhoihin.
5. Kaada jauhot tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 l:n rengasvuokaan.
7. Paista 175 asteessa noin tunti.
8. Kumoa jäähtyneenä.
9. Tarjoa mieluimmin seuraavana päivänä.

Pehmeä rahkakakku

2 munaa
2 dl sokeria
½ tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl voisulaa
250 g maitorahkaa
1 ½ tl soodaa
4 dl karkeita vehnäjauhoja

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää voisula, maitorahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.

 

Yhteistyössä